Palvelut jäsenille

Opiskelijan hyvinvointi

Opiskelujen aikana omasta hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen on tärkeää. Aalto-yliopiston opiskelijoille on tarjolla hyvinvointia tukevia apua ja palveluita monelta eri toimijalta.

Opiskelijoiden hyvinvointi ja hyvän opiskelukyvyn ylläpitäminen on tärkeä tavoite Aalto-yliopistolle ja ylioppilaskunnalle. Opiskelijan hyvinvoinnin ylläpito perustuu opiskelukykymalliin.

Kuvapankki_Iloisia_Opiskelijoita_5

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS)

Tiede- ja taidekorkeakouluopiskelijoiden terveydenhoidosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö. YTHS:n palvelut on jaettu kolmelle sektorille: yleisterveys, mielenterveys ja suunterveys. YTHS:n palveluihin eivät kuulu sairaalahoito, neuvolapalvelut tai yö- ja viikonloppupäivystykset. Opiskelija on oikeutettu käyttämään kunnallista terveydenhoitoa, joten niinä aikoina, jolloin YTHS on suljettu, voi siis hakeutua terveyskeskukseen tai lähimpään päivystävään sairaalaan. Lisätietoa on saatavilla Helsingin, Espoon ja Vantaan verkkosivuilla. Katso YTHS:n esittelyvideo.

YTHS:n terveydenhoitomaksu maksetaan lukukausittain Kelalle, katso ajantasaiset lisätiedot maksamisesta Kelan sivuilta. YTHS:n palvelut on käyntimaksuttomia, mutta peruuntuneista ajoista peritään maksua. Opiskelija voi käyttää kaikkia YTHS:n toimipisteitä. Pääkaupunkiseudun toimipisteet sijaitsevat Otaniemessä, Töölössä ja Malmilla.

YTHS kutsuu kaikki ensimmäisen vuoden opiskelijat terveystarkastukseen, joka koostuu sähköisestä terveyskyselystä (SÄTKY) ja tarvittaessa henkilökohtaisesta tapaamisesta. Jos et ensimmäisen opiskeluvuoden aikana saa sähköpostitse kutsua terveyskyselyn täyttämiseen, ota yhteyttä toimipisteesi terveydenhoitajaan.

Oletko jo avannut sähköisen asiointitilin? Asiointitilin avulla saat tutkimustulokset, hoitomaksut ja -ohjeet tietoturvallisesti asiointitilillesi itsellesi sopivana ajankohtana. Katso asiointitilin esittelyvideo.

Muistathan perua vastaanottoaikasi ajoissa, jos et aikaa tule käyttämään. Peruuttamattomasta käynnistä veloitetaan sakkomaksu.

Nyyti ry

Opiskelijoiden tukikeskus Nyyti tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua, tukea ja ulkopuolista näkökulmaa erilaisiin elämäntilanteisiin, kun on neuvoton olo tai kun ei jaksa yksin. Nyytin suosituimpiin palveluihin kuuluvat Nettiryhmät, joissa keskustellaan lukukausien aikana eri teemoista. 

Opinto- ja uraohjauspsykologit

Opinto- ja uraohjauspsykologit auttavat ja tukevat opiskelu-, ura- ja hyvinvointihaasteisiin liittyvissä kysymyksissä. Voit ottaa yhteyttä opintopsykologiin selvittääksesi asioita, jotka heikentävät opiskelukykyäsi. Saat ohjausta mm. opiskelun, oppimisen, hyvinvointikysymysten ja urasuunnittelun haasteissa. Opintopsykologit ovat tukemassa opiskelijan kehitystä ja hyvinvointia. Uraohjauspsykologi on erikoistunut urahallinnan kysymyksiin ja on tukenasi uran ja elämän suunnittelussa ja työelämään siirtymisessä. Uraohjaus tukee sinua itsetuntemuksessa, merkityksellisen ja mielekkään uran rakentamisessa, mahdollisuuksien kartoittamisessa ja päätöksenteossa. 

Aaltopapit

Aallossa toimivien oppilaitospastorien eli Aaltopappien puoleen voit kääntyä kun haluat keskustella luottamuksellisesti mistä tahansa elämään, työhön, opiskeluun tai ihmissuhteisiin liittyvästä asiasta. Aaltopapit ovat kaikkien aaltolaisten käytettävissä uskonnosta tai elämänkatsomuksesta riippumatta.

Aaltopapit ovat Espoon seurakuntayhtymän työntekijöitä, jotka toimivat yhteistyössä Aalto yliopiston ja Aalto yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.

Aaltopappien yhteystiedot löydät Intosta.

Aaltopappien toiminnasta löydät lisätietoa Espoon seurakunnan sivuilla

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu