Opiskelijakeskusprojekti etenee

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.
Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa

 

Opiskelijakeskusprojektin historiaa

Vuonna 2011 Teknologföreningen (TF) tiesi, että sen tulisi joko kunnostaa osakunnan rakennus lähitulevaisuudessa tai rakentaa kokonaan uudet tilat. Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat (KY) olivat samassa tilanteessa nykyisen KY-rakennuksen suhteen. Lisäksi TF halusi luoda Aallon opiskelijoille keskeisen kohtaamispaikan Otaniemeen. Koska KY oli muuttamassa Otaniemeen, TF ja KY alkoivat selvittää, pystyisikö tilapäivitykset toteuttamaan yhteisenä projektina. Useiden tapaustutkimusten jälkeen päätettiin, että Otaniemen keskeisellä paikalla metron lähellä sijaitseva Kemistin kortteli olisi paras paikka yhdistysten tiloille. 

Samaan aikaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) haaveili paikasta, jossa kaikki aaltolaiset voisivat löytää paikkansa yhteisössä, kohdata toisensa ja rakentaa yhteishenkeä. AYY liittyi mukaan projektiin vuonna 2016, jolloin se otti suurimman ja konkreettisimman askeleen kohti tätä tavoitetta. AYY, KF ja TF suunnittelivat ja hyväksyivät yhteiset edellytykset hankkeelle vuonna 2017.

Opiskelijakeskuksesta tulee paikka, jossa kaikki kolme organisaatiota voivat kukoistaa ja ylläpitää omaa ainutlaatuista identiteettiään. Keskus tulee tarjoamaan hyödyllisiä palveluja, tiloja ystävien kanssa rentoutumiseen ja mahdollisuuksia kohdata uusia ihmisiä ja ideoita. Kaikilla aaltolaisilla tulee olemaan syy käydä Opiskelijakeskuksessa.

Viimeisimmät kuulumiset: tilaohjelma ja arkkitehdin valinta

Tänä vuonna projekti on rakentunut aiempien vuosien työlle. Jokainen organisaatio on määritellyt omat tilatarpeensa. Tänä keväänä olemme keskittyneet jaettuihin yhteisiin tiloihin ja valmistautuneet aloittamaan ehdotussuunnittelun. Työryhmänä olemme laatineet yhteisen tilaohjelman, jossa kuvaillaan kaikki rakennuksen tilat. Tilaohjelma toimii myös lähtökohtana yhteistyölle arkkitehtien kanssa.

Arkkitehtuurikilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit (AOA), joka toteuttaa ehdotussuunnittelun ja koordinoinnin kaupunkisuunnittelijoiden kanssa. AOA on aloittanut Opiskelijakeskuksen suunnittelemisen kaikkien kolmen järjestön tarpeiden ja vaatimusten pohjalta. 

Seuraavaksi: ehdotussuunnittelu ja hankesuunnitelma

Ehdotussuunnittelu tulee jatkumaan koko kesän siten, että se tulee vastaamaan kaikkien osapuolien toiveita. Ehdotussuunnittelun ja hankesuunnitelman (tavoitebudjetin, kestävyystavoitteiden ja aikataulun) tulisi valmistua tulevana syksynä. Kun kaikkien osapuolien päättävät elimet ovat hyväksyneet hankesuunnitelman, voimme aloittaa yleissuunnittelun, joka tulee jatkumaan seuraavaan vuoteen.

Rasmus Ylinen / KY

Emily Johnson / AYY

Alexander Björklund / TF

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden infokirjeet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2021

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille 9.8.2021 - 9.1.2022.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi on valmistunut - uuden laulukirjan työstö etenee

Teekkarilauluja-laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi nostaa esiin epäkohtia laulukulttuurissa. Erityisen ongelmalliseksi todettiin toistuva miesnäkökulma ja naisen roolin sitominen miestekijään. Mukana oli myös väkivaltaisia, homofobisia, rasistisia ja muunlaisia syrjiviä laulun sanoituksia. Analyysi antaa hyvät lähtökohdat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöhön ja laulukirjatoimituskunnan työskentelyyn. Uuden laulukirjan työstö on käynnissä.
Avaimet keltaisella taustalla
Ajankohtaista Julkaistu:

Ovenavauspalvelu AYY:n asukkaille

Securitas hoitaa jatkossa AYY:n asunnoissa asuvien ovenavauksen, mikäli asukas lukitsee itsensä ulos asunnostaan.