Opiskelijakeskusprojekti etenee

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.
Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa

Opiskelijakeskusprojektin historiaa

Vuonna 2011 Teknologföreningen (TF) tiesi, että sen tulisi joko kunnostaa osakunnan rakennus lähitulevaisuudessa tai rakentaa kokonaan uudet tilat. Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat (KY) olivat samassa tilanteessa nykyisen KY-rakennuksen suhteen. Lisäksi TF halusi luoda Aallon opiskelijoille keskeisen kohtaamispaikan Otaniemeen. Koska KY oli muuttamassa Otaniemeen, TF ja KY alkoivat selvittää, pystyisikö tilapäivitykset toteuttamaan yhteisenä projektina. Useiden tapaustutkimusten jälkeen päätettiin, että Otaniemen keskeisellä paikalla metron lähellä sijaitseva Kemistin kortteli olisi paras paikka yhdistysten tiloille. 

Samaan aikaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) haaveili paikasta, jossa kaikki aaltolaiset voisivat löytää paikkansa yhteisössä, kohdata toisensa ja rakentaa yhteishenkeä. AYY liittyi mukaan projektiin vuonna 2016, jolloin se otti suurimman ja konkreettisimman askeleen kohti tätä tavoitetta. AYY, KF ja TF suunnittelivat ja hyväksyivät yhteiset edellytykset hankkeelle vuonna 2017.

Opiskelijakeskuksesta tulee paikka, jossa kaikki kolme organisaatiota voivat kukoistaa ja ylläpitää omaa ainutlaatuista identiteettiään. Keskus tulee tarjoamaan hyödyllisiä palveluja, tiloja ystävien kanssa rentoutumiseen ja mahdollisuuksia kohdata uusia ihmisiä ja ideoita. Kaikilla aaltolaisilla tulee olemaan syy käydä Opiskelijakeskuksessa.

Viimeisimmät kuulumiset: tilaohjelma ja arkkitehdin valinta

Tänä vuonna projekti on rakentunut aiempien vuosien työlle. Jokainen organisaatio on määritellyt omat tilatarpeensa. Tänä keväänä olemme keskittyneet jaettuihin yhteisiin tiloihin ja valmistautuneet aloittamaan ehdotussuunnittelun. Työryhmänä olemme laatineet yhteisen tilaohjelman, jossa kuvaillaan kaikki rakennuksen tilat. Tilaohjelma toimii myös lähtökohtana yhteistyölle arkkitehtien kanssa.

Arkkitehtuurikilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit (AOA), joka toteuttaa ehdotussuunnittelun ja koordinoinnin kaupunkisuunnittelijoiden kanssa. AOA on aloittanut Opiskelijakeskuksen suunnittelemisen kaikkien kolmen järjestön tarpeiden ja vaatimusten pohjalta. 

Seuraavaksi: ehdotussuunnittelu ja hankesuunnitelma

Ehdotussuunnittelu tulee jatkumaan koko kesän siten, että se tulee vastaamaan kaikkien osapuolien toiveita. Ehdotussuunnittelun ja hankesuunnitelman (tavoitebudjetin, kestävyystavoitteiden ja aikataulun) tulisi valmistua tulevana syksynä. Kun kaikkien osapuolien päättävät elimet ovat hyväksyneet hankesuunnitelman, voimme aloittaa yleissuunnittelun, joka tulee jatkumaan seuraavaan vuoteen.

Rasmus Ylinen / KY

Emily Johnson / AYY

Alexander Björklund / TF

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa