Opiskelijakeskusprojekti etenee

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.
Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa

 

Opiskelijakeskusprojektin historiaa

Vuonna 2011 Teknologföreningen (TF) tiesi, että sen tulisi joko kunnostaa osakunnan rakennus lähitulevaisuudessa tai rakentaa kokonaan uudet tilat. Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat (KY) olivat samassa tilanteessa nykyisen KY-rakennuksen suhteen. Lisäksi TF halusi luoda Aallon opiskelijoille keskeisen kohtaamispaikan Otaniemeen. Koska KY oli muuttamassa Otaniemeen, TF ja KY alkoivat selvittää, pystyisikö tilapäivitykset toteuttamaan yhteisenä projektina. Useiden tapaustutkimusten jälkeen päätettiin, että Otaniemen keskeisellä paikalla metron lähellä sijaitseva Kemistin kortteli olisi paras paikka yhdistysten tiloille. 

Samaan aikaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) haaveili paikasta, jossa kaikki aaltolaiset voisivat löytää paikkansa yhteisössä, kohdata toisensa ja rakentaa yhteishenkeä. AYY liittyi mukaan projektiin vuonna 2016, jolloin se otti suurimman ja konkreettisimman askeleen kohti tätä tavoitetta. AYY, KF ja TF suunnittelivat ja hyväksyivät yhteiset edellytykset hankkeelle vuonna 2017.

Opiskelijakeskuksesta tulee paikka, jossa kaikki kolme organisaatiota voivat kukoistaa ja ylläpitää omaa ainutlaatuista identiteettiään. Keskus tulee tarjoamaan hyödyllisiä palveluja, tiloja ystävien kanssa rentoutumiseen ja mahdollisuuksia kohdata uusia ihmisiä ja ideoita. Kaikilla aaltolaisilla tulee olemaan syy käydä Opiskelijakeskuksessa.

Viimeisimmät kuulumiset: tilaohjelma ja arkkitehdin valinta

Tänä vuonna projekti on rakentunut aiempien vuosien työlle. Jokainen organisaatio on määritellyt omat tilatarpeensa. Tänä keväänä olemme keskittyneet jaettuihin yhteisiin tiloihin ja valmistautuneet aloittamaan ehdotussuunnittelun. Työryhmänä olemme laatineet yhteisen tilaohjelman, jossa kuvaillaan kaikki rakennuksen tilat. Tilaohjelma toimii myös lähtökohtana yhteistyölle arkkitehtien kanssa.

Arkkitehtuurikilpailun voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit (AOA), joka toteuttaa ehdotussuunnittelun ja koordinoinnin kaupunkisuunnittelijoiden kanssa. AOA on aloittanut Opiskelijakeskuksen suunnittelemisen kaikkien kolmen järjestön tarpeiden ja vaatimusten pohjalta. 

Seuraavaksi: ehdotussuunnittelu ja hankesuunnitelma

Ehdotussuunnittelu tulee jatkumaan koko kesän siten, että se tulee vastaamaan kaikkien osapuolien toiveita. Ehdotussuunnittelun ja hankesuunnitelman (tavoitebudjetin, kestävyystavoitteiden ja aikataulun) tulisi valmistua tulevana syksynä. Kun kaikkien osapuolien päättävät elimet ovat hyväksyneet hankesuunnitelman, voimme aloittaa yleissuunnittelun, joka tulee jatkumaan seuraavaan vuoteen.

Rasmus Ylinen / KY

Emily Johnson / AYY

Alexander Björklund / TF

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Two hands pictured writing in notebooks.
Ajankohtaista Julkaistu:

Kertaluontoinen vuokratukihaku koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan seurauksiin AYY:n jäsenille

AYY avaa jäsenilleen stipendihaun, jonka kautta voi hakea kertaluontoista taloudellista tukea asumisen kustannuksiin.
Tarinoita kirjastosta
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Otaniemen kampuksen tilojen käyttö

Suomen koronavirustilanne on lieventynyt, mutta Otaniemen kampuksella noudatetaan edelleen rajoituksia. Kaikki vierailut yliopiston tiloissa on sovittava ennakkoon, eikä tiloissa voi vierailla yllättäen.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY puuttuu rasismiin yhteisössään – Teekkarilaulukirja poistetaan myynnistä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta poistaa Teekkarilaulukirjan myynnistä välittömästi. Syynä on laulukirjassa säilytetty maininta Teekkarihymnin vanhoista, rasistisista sanoituksista. AYY on pahoillaan ja haluaa kehittää omaa toimintaansa. Laulukirjaan puuttumisen lisäksi AYY valmistelee parhaillaan muita antirasismia ja yhdenvertaisuutta edistäviä toimenpiteitä.
Kylän_olohuone_2
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n vuokratilojen varauskalenteri avattu 10.1.2021 asti

Tilavarauksen AYY:n kertavuokrattaviin tiloihin voi nyt tehdä omilla Aalto-tunnuksilla osoitteessa tila.ayy.fi.