Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi AYY:lle avustusta - kerro, miten voimme kohentaa opiskelijoiden hyvinvointia korona-aikana!

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen AYY:n hankkeeseen opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi etäaikana. Nyt kysymmekin sinulta, opiskelija: mitä voisimme tehdä hyvinvointisi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi?
Kuvassa kuvitus, jossa violetilla pohjalla on käsi, jonka päällä on violetti sydän

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen. Avustus mahdollistaa aaltolaisten opiskelijoiden hyvinvointia edistävän hankkeen toteuttamisen. Hankkeen tavoitteena on lieventää opiskelijoiden yksinäisyyden kokemuksia sekä ennaltaehkäistä ja helpottaa mielenterveysongelmia tukemalla opiskelijoiden hyvinvointia poikkeusaikana.

Pyydämme jäseniämme kertomaan tällä lomakkeella, minkälaiset palvelut ja toimet edistäisivät hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä parhaiten. Ehdotusten perusteella päätämme konkreettiset toimenpiteet, joihin avustus kohdistetaan.

”Jokaisella opiskelijalla tulisi olla mahdollisuus osallistua ja hyötyä ylioppilaskunnan palveluista ja olla osa yhteisöä sijainnista riippumatta. Toivomme, että hankkeeseen liittyvillä toimilla voimme auttaa opiskelijat tämän vaikean ajan yli”, summaa AYY:n toiminnanjohtaja Elina Nieminen.

Pandemiatilanne on vaikuttanut negatiivisesti opiskelijoiden hyvinvointiin, yhteisöllisyyden kokemukseen, kansainvälisten opiskelijoiden ja uusien opiskelijoiden integroitumiseen Aalto-yhteisöön sekä AYY:n palveluiden saavutettavuuteen. AYY:n toiminta ja palvelukyky ovat keskeisessä roolissa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisessa. Monet ylioppilaskunnan palvelut ovat tähän asti perustuneet fyysiseen kontaktiin ja läsnäoloon kampuksella, mutta pandemia-aikana fyysinen läsnäolo ei ole ollut mahdollista.

”Rahoituksen merkitys on iso tässä tilanteessa, ja se antaa meille mahdollisuuksia kehittää palveluitamme entistä paremmin opiskelijoita tukeviksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa”, Nieminen sanoo.

 

Lisätiedot:

Elina Nieminen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja, +358 50 520 9415

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Vihreäksi sävytetty kuva, jossa näkyy paljon ihmisiä museolla.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Uudistunut Opiskelijakulttuurimuseo tuo yhteen Aalto-yhteisön opiskelijakulttuurit

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä museo uudistuu, ja samalla museon nimi vaihtuu. Aiemmin Polyteekkarimuseona toiminut museo on jatkossa nimeltään Opiskelijakulttuurimuseo.
AYY:n toimisto ulkoa
Tiedote Julkaistu:

Päivittyvä koronatiedote: palvelutoimisto auki vain muuttajille, kertavuokrattavat tilat auki henkilörajoituksin

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. AYY seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja rajoituksiaan tarvittaessa, muutokset päivitetään tähän tiedotteeseen. AYY ottaa kaikissa koronatoimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. 
Opiskelijakeskus allekirjoitus
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Opiskelijakeskus rakennetaan Aalto-yliopiston opiskelijoiden yhteiseksi kohtaamispaikaksi

Kampuksen ytimeen tuleva rakennus on opiskelijajärjestöjen ja yliopiston yhteinen ponnistus.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi on valmistunut - uuden laulukirjan työstö etenee

Teekkarilauluja-laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi nostaa esiin epäkohtia laulukulttuurissa. Erityisen ongelmalliseksi todettiin toistuva miesnäkökulma ja naisen roolin sitominen miestekijään. Mukana oli myös väkivaltaisia, homofobisia, rasistisia ja muunlaisia syrjiviä laulun sanoituksia. Analyysi antaa hyvät lähtökohdat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöhön ja laulukirjatoimituskunnan työskentelyyn. Uuden laulukirjan työstö on käynnissä.