Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi AYY:lle avustusta - kerro, miten voimme kohentaa opiskelijoiden hyvinvointia korona-aikana!

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen AYY:n hankkeeseen opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi etäaikana. Nyt kysymmekin sinulta, opiskelija: mitä voisimme tehdä hyvinvointisi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi?
Kuvassa kuvitus, jossa violetilla pohjalla on käsi, jonka päällä on violetti sydän

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen. Avustus mahdollistaa aaltolaisten opiskelijoiden hyvinvointia edistävän hankkeen toteuttamisen. Hankkeen tavoitteena on lieventää opiskelijoiden yksinäisyyden kokemuksia sekä ennaltaehkäistä ja helpottaa mielenterveysongelmia tukemalla opiskelijoiden hyvinvointia poikkeusaikana.

Pyydämme jäseniämme kertomaan tällä lomakkeella, minkälaiset palvelut ja toimet edistäisivät hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä parhaiten. Ehdotusten perusteella päätämme konkreettiset toimenpiteet, joihin avustus kohdistetaan.

”Jokaisella opiskelijalla tulisi olla mahdollisuus osallistua ja hyötyä ylioppilaskunnan palveluista ja olla osa yhteisöä sijainnista riippumatta. Toivomme, että hankkeeseen liittyvillä toimilla voimme auttaa opiskelijat tämän vaikean ajan yli”, summaa AYY:n toiminnanjohtaja Elina Nieminen.

Pandemiatilanne on vaikuttanut negatiivisesti opiskelijoiden hyvinvointiin, yhteisöllisyyden kokemukseen, kansainvälisten opiskelijoiden ja uusien opiskelijoiden integroitumiseen Aalto-yhteisöön sekä AYY:n palveluiden saavutettavuuteen. AYY:n toiminta ja palvelukyky ovat keskeisessä roolissa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisessa. Monet ylioppilaskunnan palvelut ovat tähän asti perustuneet fyysiseen kontaktiin ja läsnäoloon kampuksella, mutta pandemia-aikana fyysinen läsnäolo ei ole ollut mahdollista.

”Rahoituksen merkitys on iso tässä tilanteessa, ja se antaa meille mahdollisuuksia kehittää palveluitamme entistä paremmin opiskelijoita tukeviksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa”, Nieminen sanoo.

Lisätiedot:

Elina Nieminen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja, +358 50 520 9415

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.