Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi AYY:lle avustusta - kerro, miten voimme kohentaa opiskelijoiden hyvinvointia korona-aikana!

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen AYY:n hankkeeseen opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi etäaikana. Nyt kysymmekin sinulta, opiskelija: mitä voisimme tehdä hyvinvointisi ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi?
Kuvassa kuvitus, jossa violetilla pohjalla on käsi, jonka päällä on violetti sydän

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle 100 000 euron erityisavustuksen. Avustus mahdollistaa aaltolaisten opiskelijoiden hyvinvointia edistävän hankkeen toteuttamisen. Hankkeen tavoitteena on lieventää opiskelijoiden yksinäisyyden kokemuksia sekä ennaltaehkäistä ja helpottaa mielenterveysongelmia tukemalla opiskelijoiden hyvinvointia poikkeusaikana.

Pyydämme jäseniämme kertomaan tällä lomakkeella, minkälaiset palvelut ja toimet edistäisivät hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä parhaiten. Ehdotusten perusteella päätämme konkreettiset toimenpiteet, joihin avustus kohdistetaan.

”Jokaisella opiskelijalla tulisi olla mahdollisuus osallistua ja hyötyä ylioppilaskunnan palveluista ja olla osa yhteisöä sijainnista riippumatta. Toivomme, että hankkeeseen liittyvillä toimilla voimme auttaa opiskelijat tämän vaikean ajan yli”, summaa AYY:n toiminnanjohtaja Elina Nieminen.

Pandemiatilanne on vaikuttanut negatiivisesti opiskelijoiden hyvinvointiin, yhteisöllisyyden kokemukseen, kansainvälisten opiskelijoiden ja uusien opiskelijoiden integroitumiseen Aalto-yhteisöön sekä AYY:n palveluiden saavutettavuuteen. AYY:n toiminta ja palvelukyky ovat keskeisessä roolissa Aalto-yliopiston opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemisessa. Monet ylioppilaskunnan palvelut ovat tähän asti perustuneet fyysiseen kontaktiin ja läsnäoloon kampuksella, mutta pandemia-aikana fyysinen läsnäolo ei ole ollut mahdollista.

”Rahoituksen merkitys on iso tässä tilanteessa, ja se antaa meille mahdollisuuksia kehittää palveluitamme entistä paremmin opiskelijoita tukeviksi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa”, Nieminen sanoo.

 

Lisätiedot:

Elina Nieminen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtaja, +358 50 520 9415

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

AYY:n toimisto ulkoa
Tiedote Julkaistu:

Päivittyvä koronatiedote: palvelutoimisto auki vain muuttajille ja kertavuokrattavat tilat edelleen kiinni

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. AYY seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja rajoituksiaan tarvittaessa, muutokset päivitetään tähän tiedotteeseen. AYY ottaa kaikissa koronatoimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. 
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi on valmistunut - uuden laulukirjan työstö etenee

Teekkarilauluja-laulukirjan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusanalyysi nostaa esiin epäkohtia laulukulttuurissa. Erityisen ongelmalliseksi todettiin toistuva miesnäkökulma ja naisen roolin sitominen miestekijään. Mukana oli myös väkivaltaisia, homofobisia, rasistisia ja muunlaisia syrjiviä laulun sanoituksia. Analyysi antaa hyvät lähtökohdat Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhdenvertaisuustyöhön ja laulukirjatoimituskunnan työskentelyyn. Uuden laulukirjan työstö on käynnissä.
Kuvassa Väreen ulkoseinälle ripustettuna lakanat, joille on maalattu teksti "Valoisaa Wappua". Lakanaa katsoo henkilö opiskelijahaalarissa ja teekkarilakissa.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

WappuApua koronan keskelle – Aalto-yliopiston opiskelijat käynnistävät keräyksen nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Fuksitoimikunnan järjestämä WappuApu-keräys käynnistetään
31.3. Otaniemessä. WappuApu tukee HelsinkiMission nuorten yksinäisyyden vastaista taistelua.
Korona-aika on entisestään korostanut monien nuorten kokemaa ahdinkoa yksinäisyydestä.
Talvi-ilta Otaniemessä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Asukkaille, yhdistyksille ja kertavuokrattavien tilojen käyttäjille tiedoksi uudet järjestyssäännöt

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistöjen järjestyssääntöjä on yhtenäistetty. Muutoksia erityisesti Teekkarikylän hiljaisuusaikaan. Muutokset vaikuttavat asukkaiden lisäksi kertavuokrattavien tilojen käyttäjiin, sillä hiljaisuusaikaa on aikaistettu tunnilla ja yörauha alkaa arkisin jo klo 22 ja viikonloppuna klo 23.Muutoksia oli valmistelemassa asukkaiden edustajat jo viime vuoden puolella.