Muutokset asumisen aikana

Asunnon vaihtaminen

Toisinaan elämäntilanteet voivat muuttua siten, ettei nykyinen asunto vastaa enää omia tarpeita. Asunnon vaihtoa voi hakea sijainniltaan toiseen asuntoon, kuten soluasunnosta toiseen soluasuntoon tai yksiöstä lapsiperheelle paremmin sopivaan kaksioon tai kolmioon.

Saat varmimmin vastauksen asiaasi kysymällä suoraan [email protected].
A kitchen table, flowers and cinnamon rolls on top.

Tarve toisenlaiselle asunnolle

Toisinaan elämäntilanteet voivat muuttua siten, ettei nykyinen asunto vastaa enää omia tarpeita. Jos tarvitset erilaisen asunnon, voit hakea asunnon vaihtoa.

Asunnon vaihdon hakeminen

 • Hae vaihtoa toisenlaiseen asuntoon täyttämällä normaaliin tapaan asuntohakemus Domossa.
 • Lisää hakemukseen tiedot ja liitteet, joista käy ilmi, miksi sinun tarvitsee vaihtaa asuntoa. Jos asunnon vaihtamisen tarpeen taustalla on esimerkiksi jokin terveydellinen syy, liitä hakemukseesi lääkärintodistus.
 • Mikäli sinulla on jo voimassa oleva hakemus asuntoihin, joihin haluaisit vaihtaa, lisää liite valmiiseen hakemukseesi. 
 • Seuraa sähköpostiasi haettuasi asunnon vaihtoa. Voit saada vain yhden tarjouksen asunnon vaihtamisesta. 

Ehdot

 • Jos asut kaveri- tai perheasunnossa, tulee kaikkien asukkaiden muuttaa asunnosta pois. Meidän täytyy voida tarjota entistä asuntoasi seuraavalle asukkaalle.
 • Asunnon kysyntä huomioidaan asunnon vaihtamisen perusteita käsitellessä. Jos siis haet asuntoon, johon ei ole paljon muita hakijoita.
 • Jos olet vasta saanut uuden asunnon AYY:lta, voit saada aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua uuden tarjouksen toisen asuntoryhmän asunnosta. Karenssista voidaan poiketa vain erityisen painavista syistä.
   

Mikäli olet asunut nykyisessä asunnossasi alle kaksi vuotta, tulee syiden vaihdolle olla painavat. Huomioithan ettei AYY pysty takaamaan vaihtoa, vaikka ehdot täyttyisivät. 
 

Keys in a door lock.

Nykyisen asunnon irtisanominen

Sinun ei tarvitse huolehtia irtisanomisajan täyttymisestä, jos AYY tarjoaa sinulle uutta asuntoa. Joskus uutta asuntoa voidaan tarjota alle kuukauden varoitusajalla, mutta AYY ei peri sinulta tuplavuokraa tässä tilanteessa. Nykyinen vuokrasopimuksesi sanotaan automaattisesi irti uuden sopimuksen alkamisajankohtaan. Mikäli tarvitset jostain syystä kumpaakin asuntoa seuraavan kuukauden aikana, ole yhteydessä asumisen palveluihin. Tällöin molemmista asunnoista tulee maksaa vuokraa.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu