Maksullisia polkuopintoja ei käytetä valintaväylänä Aalto-yliopistoon

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea hylkäsi ylimääräisessä kokouksessaan 20. kesäkuuta esityksen käyttää maksullisia polkuopintoja opiskelijavalinnan perusteena Aaltoon.
Picture of a person standing in front of a tree, smiling slightly with crossed arms.
AYY:n hallituksen jäsen ja Aallon akateemisten asiain komitean opiskelijajäsen Veera Ollikainen.

Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea (AAK) hylkäsi ylimääräisessä kokouksessaan 20. kesäkuuta esityksen käyttää maksullisia polkuopintoja opiskelijavalinnan perusteena Aaltoon. Esitys kaatui äänestyksessä äänin 10–6. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) ja Tampereen ylioppilaskunta (TREY) julkaisivat polkuopinnoista kriittisen kannanoton aiemmin keväällä.

"Kokouksessa polkuopintoja vastustettiin useista eri näkökulmista. Opiskelijaedustajat pitivät esillä erityisesti huolta valintaväylän korkeasta hinnasta", kuvailee komitean opiskelijajäsen ja AYY:n hallituksen jäsen Veera Ollikainen. "Toivomme, että AAKin päätös toimisi jarruna kehitykselle, jossa yliopistoon kehitetään maksullisia hakuväyliä. Kansainvälisten opiskelijoiden houkutteluun tulee löytää kestävämpiä tapoja."

Aalto ja Tampereen yliopisto ovat tänä keväänä valmistelleet niin kutsuttuja polkuopintoja osana valtion Talent Boost -hanketta. Talent Boostin tarkoituksena on houkutella Suomeen lisää kansainvälisiä osaajia.

AYY ja TREY ovat vastustaneet polkuopintoja, sillä ne heikentävät koulutuksen maksuttomuuden periaatetta. Suunnitellussa polkuopintototeutuksessa sekoittuu kallis, liiketaloudellisin perustein tuotettava täydennyskoulutus ja korkeakouluun hakeminen.

Tampereen yliopistolla polkuopintojen käyttäminen maksullisena valintaväylänä on hyväksytty. Tilanne on erikoinen. Aalto siis osallistuu polkuopintojen toteuttamiseen, mutta niillä voi saada opiskelupaikan ainoastaan Tampereelta.

”Aalto on mukana pilotissa, jota yliopistoyhteisössä ei koeta hyväksi. Jo tehdystä valmistelutyöstä voidaan oppia, miten yhteisiä hankkeita edistetään siten, että tällaisia ristiriitoja ei tulevaisuudessa synny”, sanoo Ollikainen.  

 

Lisätietoja:

Teemu Palkki, vaikuttamisen asiantuntija: koulutuspolitiikka

+358 50 520 9438, teemu.palkki(at)ayy.fi

Veera Ollikainen, hallituksen jäsen: koulutuspolitiikka

veera.ollikainen(at)ayy.fi

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.
kuvassa kaksi taulua museon seinällä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n taidekokoelmaan täydennyksiä - teokset esillä Opiskelijakulttuurimuseossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan taidekokoelmaa täydennettiin seitsemällä taideteoksella. Teokset ovat esillä ylioppilaskunnan ylläpitämässä Opiskelijakulttuurimuseossa, joka on auki sunnuntaisin klo 14–16.
Sauna
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Saunat takaisin käyttöön 1.3.2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päätti avata kertavuokrattavien tilojensa saunat sekä asukkaiden omat saunavuorot aiemmasta päätöksestä poiketen jo 1.3.2023