Hae rahallista tukea

Stipendit

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä tukeakseen vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

AYY:lla on kolme omaa stipendiä:

  1. Vaihtostipendi
  2. Yhteisöstipendi
  3. Opintostipendi

Näiden lisäksi AYY hallinnoi tiettyjä alakohtaisia stipendirahastoja.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä sekä yhteisötoiminnan pisteytysohjeessa.

Stipendityypit

Vaihtostipendi

Tarkoitettu vaihtoon lähteville Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille. Haettavissa ennen vaihtoa, sen aikana tai sen jälkeen. Stipendejä jaettaessa huomioidaan hakijan aktiivisuus yhteisössä sekä opintomenestys. Stipendien koko on viime vuosina vaihdellut välillä 300€ - 800€ vaihtokohteesta riippuen.

Yhteisöstipendi

Tarkoitettu yhteisössä aktiivisesti toimineille ylioppilaskunnan jäsenille. Stipendejä jaettaessa huomioidaan hakijan aktiivisuus yhteisössä. Stipendin koko on 500€.

Opintostipendi

Tarkoitettu yhteisössä aktiivisesti toimineille ylioppilaskunnan jäsenille, jotka ovat onnistuneet yhdistämään opiskelut ja opiskelijaelämän. Stipendejä jaettaessa huomioidaan hakijan aktiivisuus yhteisössä sekä opintomenestys. Stipendin koko on 500€.

Hakukierrokset

Keväällä jaetaan kaikki stipendiluokat eli vaihto-, opinto- ja yhteisöstipendi. 

Syksyllä jaetaan ainoastaan vaihtostipendit.

<Linkki stipendihakemukseen> Haku on auki 22.4.2024 kello 23:55 asti.

Hakemukset käsitellään stipendien jakotoimikunnissa. Lisätietoja antaa avustusasiantuntija Pekka Pirkola (pekka.pirkola[at]ayy.fi). Jakotoimikunta ei vastaa yksittäisiin avustuspäätöksiin.

Viimeisimmät stipendin saaneet sekä muut tärkeät liitteet ja ohjeistukset:

Usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu