Hae rahallista tukea

Avustukset yhdistyksille

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta myöntää piirissään toimiville yhdistyksille toiminta-avustuksia ja starttirahaa. Tarkasta tästä, millä ehdoilla avustukset myönnetään.
Ulkotapahtuma. Karuselli, auringonlasku, savua.

Toiminta-avustus

AYY:n toiminta-avustus on tarkoitettu yhdistyksen jatkuvan toiminnan tukemiseen. Toiminta-avustusta voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset.

Avustuksia haetaan maaliskuussa ja ne pisteytetään toiminta-avustusten pisteytysmallia käyttäen. Yleensä toiminta-avustukset jaetaan yhdistyksille huhti–toukokuussa.

Toiminta-avustushakemus koostuu täytettävästä hakulomakkeesta ja mukaan vaadituista liitteistä. Liitteiksi tarvitaan edellisen toimintavuoden dokumentit (tilinpäätös, toimintakertomus), kuluvan vuoden toimintaa ohjaavat dokumentit (toimintasuunnitelma, budjetti, luettelo toimihenkilöistä) ja voimassa olevat säännöt. Lisäksi yhdistyksellä on oltava tunnukset TAHLO-järjestelmään ja päivitetty yhdistysprofiili AYY:n nettisivuilla.

Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan helmi–maaliskuussa yhdistystiedotteessa. Lisätietoa voi kysyä AYY:n järjestösektorilta.

Aiempien vuosien avustussummat löytyvät täältä

Starttiraha

AYY voi myöntää starttirahaa uusille yhdistyksille rekisteröinnin kulujen kattamiseksi seuraavin ehdoin:

  • Yhdistyksen tulee hakea AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon.
  • Yhdistyksen perustamisesta saa olla korkeintaan vuosi sen jättäessä hakemuksensa liittämisestä AYY:n yhdistysrekisteriin.
  • Yhdistyksen on oltava rekisteröity tai rekisteröinnin on oltava käynnissä Patentti- ja rekisterihallitukssa (PRH).

Starttirahan määrä on 185 euroa, ja se on tarkoitettu PRH:n perustamisilmoituksen käsittelymaksun kattamiseen ja yhdistyksen toiminnan käynnistämiseen.

Avustusta voi hakea joko AYY:n yhdistysrekisteriin hakemisen yhteydessä tai myöhemmin ehtojen edelleen täyttyessä. Tällöin avustusta haetaan ottamalla yhteyttä AYY:n järjestösektoriin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu