AYY:n sähköpostilistapalvelu list.ayy.fi päivittyy 14. joulukuuta.

AYY:n yhdistyksille tarjoama sähköpostilistapalvelu list.ayy.fi päivitetään uuteen versioon. Tämän seurauksena palvelussa on noin tunnin mittainen käyttökatko 14. joulukuuta klo 20:00 – 21:00.

Listapalvelimen päivittyminen ei edellytä sen käyttäjiltä muita toimenpiteitä kuin käyttökatkoksen huomioon ottaminen.

Olennaisin muutos uudessa versiossa on se, että listasalasanat poistuvat käytöstä ja niiden tilalle tulevat henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Voit käyttää omia Aalto-tunnuksiasi tai muita Microsoft-tunnuksia listapalveluun kirjautumiseen. Myös erillisten tunnusten luominen on mahdollista, jos sinulla ei ole Microsoft-tunnusta tai et halua käyttää niitä.

Kuva kirjautuslomakkeesta, jossa "Microsoft Graph"-nappi on korostettu punaisella alleviivauksella.
Microsoft Graph-napista pääset kirjautumaan Aalto-tunnuksillasi.

Varmistettuasi sähköpostiosoitteesi, näet listat, joiden jäsen tai ylläpitäjä olet.

Uuden Mailman-version käyttäjäohjeet löytyvät täältä:

GNU Mailman 3.1 - List Member Manual — Mailman Suite 3.3 documentation

Listojen ylläpitäjille

Moderointia odottavat viestit ja jäsenpyynnöt eivät siirry ohjelmiston uuteen versioon. Varmistakaa, että ylläpitämillänne listoilla ei ole viestejä tai jäsenpyyntöjä jonossa viimeistään 13. joulukuuta.

Aiemmin listoja on voinut ylläpitää kaikki, joilla on listan salasana. Päivityksen jälkeen ylläpito-oikeus on vain heillä, joiden sähköpostiosoite on merkitty kyseisen listan omistajaksi.  Varmistakaa siis, että kaikki ylläpitäjät on merkitty listan omistajaksi.

Olemassa olevat linkit listapalveluun esimerkiksi listalle rekisteröitymistä tai arkistojen katselua varten muuttuvat päivityksen yhteydessä. Jos esimerkiksi järjestön verkkosivuilla on linkkejä listapalveluun, niin ne tulee päivittää, jotta linkit toimisivat päivityksen jälkeen.

Joillain yhdistyksillä on ollut käytössä sähköpostien ohjaus sen omasta verkko-osoitteesta AYY:n listapalveluun. Esimerkiksi viestit osoitteesta sähkö[email protected] on ohjattu listalle yhdistys-sähkö[email protected]. Tämä tulee toimimaan myös tulevaisuudessa, mutta uudessa versiossa on myös suora tuki muiden toimialueiden (domainien) sähköpostilistoille. Eli päivityksen jälkeen on mahdollista tehdä listoja, joiden osoite on esimerkiksi sähkö[email protected].  Mikäli tämä kiinnostaa, niin olkaa yhteydessä osoitteeseen [email protected].

Päivityksen aikataulu

13. joulukuuta klo 20:00

 Listat ja niiden jäsentiedot tuodaan uuteen järjestelmään. Tämän ajankohdan jälkeiset muutokset listojen asetuksiin tai jäseniin eivät siirry päivitettyyn versioon.

14. joulukuuta klo 20:00 – 21:00

 Käyttökatkos: vanha sähköpostipalvelin ajetaan alas ja uusi palvelin siirretään sen tilalle. Tänä aikana sähköpostipalvelin ei välitä viestejä.

Käyttökatkoksen jälkeen sähköpostilistapalvelu on taas käytettävissä normaalisti.

Listojen viestiarkistot eivät tule välittömästi näkyviin uuteen versioon, vaan ne tuodaan sinne lista kerrallaan seuraavien päivien aikana.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa