AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Jämeräntaival 3

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön. Siirtymän taustalla on AYY:n strategia, joka kirittää ylioppilaskuntaa näyttämään suuntaa ympäristökysymyksissä. Muutos tarkoittaa merkittäviä askeleita kohti ekologisempaa opiskelija-asumista ja hiilineutraalia ylioppilaskuntaa.

“AYY:n asuntojen energiankäytöstä muodostuva hiilijalanjälki muodostaa merkittävän osan AYY:n koko hiilijalanjäljestä. Päätös siirtyä markkinoilla oleviin fossiilivapaisiin energiavaihtoehtoihin on meille strategian mukainen itsestäänselvyys”, kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli. Valitsemalla jo markkinoilla olevat ekologisemmat vaihtoehdot sähkölle ja lämmitykselle AYY edistää kiireellisen muutoksen tarvetta kohti fossiilivapaan ja hiilineutraalin energian laajempaa käyttöä. 

Kaukolämmön osalta AYY:n Espoon kiinteistöissä on siirrytty Fortumin EkoPlus-kaukolämpöön vuoden 2020 alussa. Espoon kiinteistöissä kaukolämpö on tuotettu jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä – jatkossa todennäköisesti myös geotermisellä eli maanalaisella lämmöllä. Helsingin kohteiden kaukolämpö on tuotettu vuoden alusta alkaen jäteveden hukkalämmöllä osana Helenin uusiutuvan kaukolämmön järjestelmää, jossa lämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

AYY:n Espoossa sijaitsevien kiinteistöjen ostosähkö on tuotettu jo pidempään vesivoimalla, ja sähkö tullaan tuottamaan hiilineutraalisti myös tulevaisuudessa. Helsingin kiinteistöjen ostosähköä kilpailutetaan parhaillaan samojen periaatteiden mukaisesti. Hiilineutraaliin sähköön tullaan siis siirtymään mahdollisimman pian myös Helsingin kohteissa.  

Lisätietoja

 Rosa Väisänen

Rosa Väisänen

Vaikuttamisen asiantuntija, kestävä kehitys
 Hannes Helminen

Hannes Helminen

Kiinteistöpäällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kodikas asunto Otaniemessä
Ajankohtaista Julkaistu:

Muuttavien asukkaiden tiedotteet

Muutatko pois tai sisään AYY:n asuntoon? Saitko muuttajan infokirjeen sähköpostiisi? Mikäli et, voit tarkistaa ajankohtaiset muistutukset täältä.
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoon

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta avaa haun opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoon vuodelle 2021. Haku aukeaa 23.9.2019 klo 12.00 ja päättyy 7.10.2019 klo 12.00, johon mennessä hakemusten tulee olla palautettuina.
A collection of wildflower seeds in boxes
Ajankohtaista Julkaistu:

Nurmikoista niityiksi -tutkimusprojektilla lisää luonnon monimuotoisuutta Otaniemeen

AYY on mukana tutkimushankkeessa, jossa selvitetään ratkaisuja luonnon monimuotoisuuskatoon.
Gorsun uusi sisustus, sohvia ja valoja
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n tilojen vuokrausohjeita päivitetty

Koronaviruksen ja yhteisön turvallisuuden takia AYY:n vuokrattavien tilojen käyttörajoituksia on jouduttu päivittämään.