AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Jämeräntaival 3

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön. Siirtymän taustalla on AYY:n strategia, joka kirittää ylioppilaskuntaa näyttämään suuntaa ympäristökysymyksissä. Muutos tarkoittaa merkittäviä askeleita kohti ekologisempaa opiskelija-asumista ja hiilineutraalia ylioppilaskuntaa.

“AYY:n asuntojen energiankäytöstä muodostuva hiilijalanjälki muodostaa merkittävän osan AYY:n koko hiilijalanjäljestä. Päätös siirtyä markkinoilla oleviin fossiilivapaisiin energiavaihtoehtoihin on meille strategian mukainen itsestäänselvyys”, kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli. Valitsemalla jo markkinoilla olevat ekologisemmat vaihtoehdot sähkölle ja lämmitykselle AYY edistää kiireellisen muutoksen tarvetta kohti fossiilivapaan ja hiilineutraalin energian laajempaa käyttöä. 

Kaukolämmön osalta AYY:n Espoon kiinteistöissä on siirrytty Fortumin EkoPlus-kaukolämpöön vuoden 2020 alussa. Espoon kiinteistöissä kaukolämpö on tuotettu jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä – jatkossa todennäköisesti myös geotermisellä eli maanalaisella lämmöllä. Helsingin kohteiden kaukolämpö on tuotettu vuoden alusta alkaen jäteveden hukkalämmöllä osana Helenin uusiutuvan kaukolämmön järjestelmää, jossa lämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

AYY:n Espoossa sijaitsevien kiinteistöjen ostosähkö on tuotettu jo pidempään vesivoimalla, ja sähkö tullaan tuottamaan hiilineutraalisti myös tulevaisuudessa. Helsingin kiinteistöjen ostosähköä kilpailutetaan parhaillaan samojen periaatteiden mukaisesti. Hiilineutraaliin sähköön tullaan siis siirtymään mahdollisimman pian myös Helsingin kohteissa.  

Lisätietoja

 Rosa Väisänen

Rosa Väisänen

Vaikuttamisen asiantuntija, kestävä kehitys
 Hannes Helminen

Hannes Helminen

Kiinteistöpäällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Julkaistu:

Ilmoittautuminen AYY:n SYL-liittokokousdelegaatioon ja ehdokkaaksi SYLin hallitukseen on nyt avattu!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2024 liittokokous pidetään 15.-16.11.2024. Tästä uutisesta löydät ohjeet AYY:n SYLin liittokokouksen delegaatioon ilmoittautumisesta ja AYY:n SYLin hallitusehdokkaaksi asettumisesta.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa