AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Jämeräntaival 3

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön. Siirtymän taustalla on AYY:n strategia, joka kirittää ylioppilaskuntaa näyttämään suuntaa ympäristökysymyksissä. Muutos tarkoittaa merkittäviä askeleita kohti ekologisempaa opiskelija-asumista ja hiilineutraalia ylioppilaskuntaa.

“AYY:n asuntojen energiankäytöstä muodostuva hiilijalanjälki muodostaa merkittävän osan AYY:n koko hiilijalanjäljestä. Päätös siirtyä markkinoilla oleviin fossiilivapaisiin energiavaihtoehtoihin on meille strategian mukainen itsestäänselvyys”, kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli. Valitsemalla jo markkinoilla olevat ekologisemmat vaihtoehdot sähkölle ja lämmitykselle AYY edistää kiireellisen muutoksen tarvetta kohti fossiilivapaan ja hiilineutraalin energian laajempaa käyttöä. 

Kaukolämmön osalta AYY:n Espoon kiinteistöissä on siirrytty Fortumin EkoPlus-kaukolämpöön vuoden 2020 alussa. Espoon kiinteistöissä kaukolämpö on tuotettu jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä – jatkossa todennäköisesti myös geotermisellä eli maanalaisella lämmöllä. Helsingin kohteiden kaukolämpö on tuotettu vuoden alusta alkaen jäteveden hukkalämmöllä osana Helenin uusiutuvan kaukolämmön järjestelmää, jossa lämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

AYY:n Espoossa sijaitsevien kiinteistöjen ostosähkö on tuotettu jo pidempään vesivoimalla, ja sähkö tullaan tuottamaan hiilineutraalisti myös tulevaisuudessa. Helsingin kiinteistöjen ostosähköä kilpailutetaan parhaillaan samojen periaatteiden mukaisesti. Hiilineutraaliin sähköön tullaan siis siirtymään mahdollisimman pian myös Helsingin kohteissa.  

Lisätietoja

 Rosa Väisänen

Rosa Väisänen

Vaikuttamisen asiantuntija, kestävä kehitys
 Hannes Helminen

Hannes Helminen

Kiinteistöpäällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

ulkoilu2
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee viestintäasiantuntijaa!

AYY hakee viestintätiimiinsä kokoaikaista viestintäasiantuntijaa! Lue lisää ja hae 14.4.2020 mennessä!
Havainnekuva seuraavan lukuvuoden Design-kalenterin kannesta
Ajankohtaista Julkaistu:

Design-kalenterikilpailun voittaja on selvillä

Seuraava lukuvuosikalenteri toteutetaan Mirka Larjomaan Elementary School Nostalgia -nimisen ehdotuksen pohjalta.
Toiminta-avustushaku
Ajankohtaista Julkaistu:

Nyt on aika tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!

Kaikkien Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten on vuosittain tehtävä yhdistysilmoitus ja samaan aikaan voivat ensimmäisen luettelon yhdistykset hakea toiminta-avustusta.
Ajankohtaista Julkaistu:

Kadonnut opiskelija löytynyt menehtyneenä

Kadonneeksi ilmoitettu aaltolainen opiskelija Miikka Leinonen on löytynyt menehtyneenä. Kriisiapua on saatavilla kampuksella ja puhelimitse. Muistotilaisuudesta tiedotetaan myöhemmin.