AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Jämeräntaival 3

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön. Siirtymän taustalla on AYY:n strategia, joka kirittää ylioppilaskuntaa näyttämään suuntaa ympäristökysymyksissä. Muutos tarkoittaa merkittäviä askeleita kohti ekologisempaa opiskelija-asumista ja hiilineutraalia ylioppilaskuntaa.

“AYY:n asuntojen energiankäytöstä muodostuva hiilijalanjälki muodostaa merkittävän osan AYY:n koko hiilijalanjäljestä. Päätös siirtyä markkinoilla oleviin fossiilivapaisiin energiavaihtoehtoihin on meille strategian mukainen itsestäänselvyys”, kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli. Valitsemalla jo markkinoilla olevat ekologisemmat vaihtoehdot sähkölle ja lämmitykselle AYY edistää kiireellisen muutoksen tarvetta kohti fossiilivapaan ja hiilineutraalin energian laajempaa käyttöä. 

Kaukolämmön osalta AYY:n Espoon kiinteistöissä on siirrytty Fortumin EkoPlus-kaukolämpöön vuoden 2020 alussa. Espoon kiinteistöissä kaukolämpö on tuotettu jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä – jatkossa todennäköisesti myös geotermisellä eli maanalaisella lämmöllä. Helsingin kohteiden kaukolämpö on tuotettu vuoden alusta alkaen jäteveden hukkalämmöllä osana Helenin uusiutuvan kaukolämmön järjestelmää, jossa lämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

AYY:n Espoossa sijaitsevien kiinteistöjen ostosähkö on tuotettu jo pidempään vesivoimalla, ja sähkö tullaan tuottamaan hiilineutraalisti myös tulevaisuudessa. Helsingin kiinteistöjen ostosähköä kilpailutetaan parhaillaan samojen periaatteiden mukaisesti. Hiilineutraaliin sähköön tullaan siis siirtymään mahdollisimman pian myös Helsingin kohteissa.  

Lisätietoja

 Rosa Väisänen

Rosa Väisänen

Vaikuttamisen asiantuntija, kestävä kehitys
 Hannes Helminen

Hannes Helminen

Kiinteistöpäällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Opiskelijakeskuksen sijainti Kemistin korttelissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijakeskusprojekti etenee

Opiskelijakeskus on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY), Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) ja Teknologföreningenin (TF) yhteishanke opiskelijoiden yhteisestä rakennuksesta Otaniemen kampuksen keskeiselle paikalle, metroaseman sisäänkäynnin viereen ja Harald Herlinin Oppimiskeskusta vastapäätä.
Polyteekkarimuseo
Ajankohtaista Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudistuneessa museossa pääsee vierailemaan syksyllä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudistuneessa museossa pääsee vierailemaan syksyllä
Otaniemen yö ohjelmalehtiset
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

Etsitään graafikkoa toteuttamaan Otaniemen yön graafinen ilme

Etsimme aaltolaista graafikkoa tai alan opiskelijaa toteuttamaan 10.10.2020 kolmatta kertaa järjestettävän poikkitaiteellisen Otaniemen yö -festivaalin visuaalisen ilmeen.
Otakaari 20
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n vierasmajojen käyttö majoitukseen päättyy

Tällä hetkellä jäsenet voivat tehdä tilavarauksia osoitteessa tila.ayy.fi 9.8.2020 saakka. Toukokuussa yhdistykset pääsevät tekemään varauksia varauskaudelle 10.8.2020-10.1.2021. Kaikille jäsenille varauskalenteri avataan kesäkuun alussa.