AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Jämeräntaival 3

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön. Siirtymän taustalla on AYY:n strategia, joka kirittää ylioppilaskuntaa näyttämään suuntaa ympäristökysymyksissä. Muutos tarkoittaa merkittäviä askeleita kohti ekologisempaa opiskelija-asumista ja hiilineutraalia ylioppilaskuntaa.

“AYY:n asuntojen energiankäytöstä muodostuva hiilijalanjälki muodostaa merkittävän osan AYY:n koko hiilijalanjäljestä. Päätös siirtyä markkinoilla oleviin fossiilivapaisiin energiavaihtoehtoihin on meille strategian mukainen itsestäänselvyys”, kertoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli. Valitsemalla jo markkinoilla olevat ekologisemmat vaihtoehdot sähkölle ja lämmitykselle AYY edistää kiireellisen muutoksen tarvetta kohti fossiilivapaan ja hiilineutraalin energian laajempaa käyttöä. 

Kaukolämmön osalta AYY:n Espoon kiinteistöissä on siirrytty Fortumin EkoPlus-kaukolämpöön vuoden 2020 alussa. Espoon kiinteistöissä kaukolämpö on tuotettu jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä sekä pelleteistä – jatkossa todennäköisesti myös geotermisellä eli maanalaisella lämmöllä. Helsingin kohteiden kaukolämpö on tuotettu vuoden alusta alkaen jäteveden hukkalämmöllä osana Helenin uusiutuvan kaukolämmön järjestelmää, jossa lämmön CO2-ominaispäästö on 0 g/kWh.

AYY:n Espoossa sijaitsevien kiinteistöjen ostosähkö on tuotettu jo pidempään vesivoimalla, ja sähkö tullaan tuottamaan hiilineutraalisti myös tulevaisuudessa. Helsingin kiinteistöjen ostosähköä kilpailutetaan parhaillaan samojen periaatteiden mukaisesti. Hiilineutraaliin sähköön tullaan siis siirtymään mahdollisimman pian myös Helsingin kohteissa.  

Lisätietoja

 Rosa Väisänen

Rosa Väisänen

Vaikuttamisen asiantuntija, kestävä kehitys
 Hannes Helminen

Hannes Helminen

Kiinteistöpäällikkö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Two hands pictured writing in notebooks.
Ajankohtaista Julkaistu:

Kertaluontoinen vuokratukihaku koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan seurauksiin AYY:n jäsenille

AYY avaa jäsenilleen stipendihaun, jonka kautta voi hakea kertaluontoista taloudellista tukea asumisen kustannuksiin.
Tarinoita kirjastosta
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Otaniemen kampuksen tilojen käyttö

Suomen koronavirustilanne on lieventynyt, mutta Otaniemen kampuksella noudatetaan edelleen rajoituksia. Kaikki vierailut yliopiston tiloissa on sovittava ennakkoon, eikä tiloissa voi vierailla yllättäen.
Kuvapankki_Vuosijuhlat_1
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY puuttuu rasismiin yhteisössään – Teekkarilaulukirja poistetaan myynnistä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta poistaa Teekkarilaulukirjan myynnistä välittömästi. Syynä on laulukirjassa säilytetty maininta Teekkarihymnin vanhoista, rasistisista sanoituksista. AYY on pahoillaan ja haluaa kehittää omaa toimintaansa. Laulukirjaan puuttumisen lisäksi AYY valmistelee parhaillaan muita antirasismia ja yhdenvertaisuutta edistäviä toimenpiteitä.
Kylän_olohuone_2
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n vuokratilojen varauskalenteri avattu 10.1.2021 asti

Tilavarauksen AYY:n kertavuokrattaviin tiloihin voi nyt tehdä omilla Aalto-tunnuksilla osoitteessa tila.ayy.fi.