AYY lakittaa Mantan vappuaattona – käynnissä wappukeräys mielenterveystyön hyväksi

Tänä vuonna on Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY:n vuoro lakittaa Havis Amandan patsas Helsingin Kauppatorilla vappuaattona. Tapahtuma alkaa patsaan pesulla klo 17 ja valkolakin Manta saa kutreilleen klo 18:00.
Kuvapankki_Mantan_Lakitus_1

Itse Lakki on jo herännyt talviuniltaan ja aloittanut matkan kohti Mantaa. Lakki on esimerkiksi laskenut mäkeä opiskelijoiden laskiaisriehassa Ullanlinnanmäellä ja viettänyt maailman parasta opiskelijan elämää Aalto-yhteisön tapahtumissa.

Wappu on opiskelijoille iloinen ja riehakas juhla vuosi toisensa jälkeen. Valitettavasti tutkimukset kuitenkin osoittavat, että vuodesta 2000 nykyhetkeen opiskelijoiden psyykkiset ongelmat ovat yleistyneet. Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimuksen (2016) mukaan mielenterveyden oireilua oli 30 prosentilla opiskelijoista. Yleisimpiä ongelmia olivat jatkuva ylirasituksen kokeminen, itsensä kokeminen onnettomaksi ja masentuneeksi, valvominen huolien takia sekä itseluottamuksen menettäminen. Muutos opiskelijoiden hyvinvoinnissa näkyy myös Aalto-yhteisössä.

Viime viikolla Lakki sai kunnian olla mukana ensimmäisen vuoden opiskelijoiden Fuksipeijaisissa, joiden yhteydessä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Fuksitoimikunta avasi Wappupotti-keräyksen, joka kerää varoja mielenterveyspalveluille. Alunperin tarkoitus oli saada kasaan 500 euroa, mutta potin täytyttyä minuuteissa, tavoite nostettiin 10 000 euroon.  Keräyksen on tarkoitus herättää keskustelua ja rikkoa mielenterveysongelmien ympärillä olevaa tabua – ja tietysti tukea Suomen Mielenterveysseuran tärkeää toimintaa. AYY haluaa myös muistuttaa, että kiireisen ja vauhdikkaan Wapun tiimellyksessä on tärkeää pitää itsestä ja toisista huolta ja kysyä perheeltä, ystäviltä ja itseltään, mitä oikeasti kuuluu.

Ennen vappuaattoa Mantan Lakki ehtii vielä moneen mukaan. Se tulee tapaamaan poliittisia päättäjiä, vaikuttajia, merkkihenkilöitä sekä Aalto-yliopiston alumneja. Keskustelua tullaan käymään ainakin mielenterveysasioita, ilmastosta ja tietysti Wapusta. Lakin matkaa ja vierailuja voi seurata Instagramissa aihetunnisteella #matkallamantalle.

Lisätietoja:

Tuottaja Niina Palm, [email protected], 050 520 9435

Viestintäasiantuntija Henna Palonen, [email protected], 050 520 9440

Wappukeräys: www.wappu.fi/mielelle

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2016: https://www.yths.fi/filebank/4260-Terveystutkimus_2016_uusin.pdf

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Julkaistu:

Ilmoittautuminen AYY:n SYL-liittokokousdelegaatioon ja ehdokkaaksi SYLin hallitukseen on nyt avattu!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2024 liittokokous pidetään 15.-16.11.2024. Tästä uutisesta löydät ohjeet AYY:n SYLin liittokokouksen delegaatioon ilmoittautumisesta ja AYY:n SYLin hallitusehdokkaaksi asettumisesta.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa