Asuminen

Kierrätys ja jätehuolto

AYY kannattaa kestävää kehitystä ja edistää kiertotaloutta. Tällä sivulla on ohjeita, kuinka voit osaltasi kierrättää tarpeetonta tavaraa ja lajitella jätteesi oikein.

Käyttökelpoisten esineiden kierrätys

Esineiden hylkääminen rappukäytäviin on ehdottomasti kielletty. Esineet muodostavat paloturvallisuusriskin ja niiden säilyttäminen käytävillä on kielletty pelastuslain nojalla.

Otaniemen alueella sosiaalisen median mahdollisia tapoja kierrättää tavaroitaan ovat muun muassa Facebookin Teekkarikylän markkinat sekä Telegram-viestipalvelussa toimivat Annetaan tavaraa ja Myydään tavaraa -ryhmät. Lisäksi on olemassa elintarvikejätteen vähentämiseen erikoistunut Food giveaway -ryhmä.

Myös Aallon yhteisötorissa  voi myydä tai antaa tavaroita eteenpäin.

Vaatteiden kierrätys

Vaatekeräyslaatikko
UFF laatikko, Otakaari 20

Ehjiä vaatteita voi toimittaa muovipusseissa UFF:n keräyslaatikkoon Otakaari 20:n pihassa. Vaatteet on toimitettava puhtaina ja muovipussiin pakattuna. Lisää tietoa vaatteita keräävästä järjestöstä löytyy UFF:n sivuilta.

Jätehuolto

AYY kiinteistöissä pyritään tarjoamaan mahdollisuudet kierrättää halunsa mukaan. Kierrätysohjeet löytyvät kierrätysastioiden ohesta sekä rappujen ala-auloista. Ajankohtaisia ohjeita löytää myös HSY:n sivuilta. Kartta Otaniemen kierrätyspisteistä löytyy sivun alareunasta.

Erikoisjäte

Jätelava

Jätelava Jämeräntaival 6:ssa
Jätelava, Jämeräntaival 6

Jätelavat sijaitsevat Servin Maijan tie 8 ja Jämeräntaival 6 edessä aina kuukauden vaihtuessa. Näille lavoille voi tuoda isompaa jätettä, mikä ei mahdu roskasäiliöihin. Toivoisimme sähkölaitteiden päätyvän roskalavan sijasta elektroniikkaromuun.

Elektroniikkaromu

Elektroniikkaromun kierrätyspiste
Eletroniikkaromun kierrätyspiste, Otakaari 20

Otakaari 20:n sisäpihalla on yleinen elektroniikkakierrätys. Kierrätyspiste sijaitsee sisäpihalla olevassa erillisrakennuksessa. Kulku tapahtuu oikeanpuoleisimmasta ovesta.

Otaniemen kierrätyspistekartta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu