Asuminen

Kierrätys ja jätehuolto

AYY kannattaa kestävää kehitystä ja edistää kiertotaloutta. Tällä sivulla on ohjeita, kuinka voit osaltasi kierrättää tarpeetonta tavaraa ja lajitella jätteesi oikein.

Käyttökelpoisten esineiden kierrätys

Esineiden hylkääminen rappukäytäviin on ehdottomasti kielletty. Esineet muodostavat paloturvallisuusriskin ja niiden säilyttäminen käytävillä on kielletty pelastuslain nojalla.

Otaniemen alueella sosiaalisen median mahdollisia tapoja kierrättää tavaroitaan ovat muun muassa Facebookin Teekkarikylän markkinat sekä Telegram-viestipalvelussa toimivat Annetaan tavaraa ja Myydään tavaraa -ryhmät. Lisäksi on olemassa elintarvikejätteen vähentämiseen erikoistunut Food giveaway -ryhmä.

Kierrätyskeskus - Reuse and Rescue & Viako

Reuse and Rescue
Reuse and Rescue ja Viako sijaitsevat Servin Maijan tie 6D kellarissa

Otaniemen kierrätyskeskus ottaa vastaan ehjiä ja käyttökelpoisia esineitä. Kierrätyskeskus sijaitsee Servin Maijan tie 6D kellarissa. Kierrätyskeskuksen tiloissa toimivat Reuse and Rescue ja Viako. Molemmat palvelut toimivat käytetyn tavaran uudelleenkäytön puolesta. Pyydämme että tavaraa ei jätetä talon ulkopuolelle tai kellarikäytävään kierrätyskeskuksen ollessa suljettu.

Vaatteiden kierrätys

Vaatekeräyslaatikko
UFF laatikko, Otakaari 20

Ehjiä vaatteita voi toimittaa muovipusseissa UFF:n keräyslaatikkoon Otakaari 20:n pihassa. Vaatteet on toimitettava puhtaina ja muovipussiin pakattuna. Lisää tietoa vaatteita keräävästä järjestöstä löytyy UFF:n sivuilta.

Jätehuolto

AYY kiinteistöissä pyritään tarjoamaan mahdollisuudet kierrättää halunsa mukaan. Kierrätysohjeet löytyvät kierrätysastioiden ohesta sekä rappujen ala-auloista. Ajankohtaisia ohjeita löytää myös HSY:n sivuilta. Kartta Otaniemen kierrätyspisteistä löytyy sivun alareunasta.

Erikoisjäte

Jätelava

Jätelavat
Jätelavat, Servin Maijan tie 12 parkkipaikka

Servin Maijan tien päädyssä ovat AYY:n jätelavat. Näille lavoille voi tuoda isompaa jätettä, mikä ei mahdu roskasäiliöihin. Toivoisimme sähkölaitteiden päätyvän roskalavan sijasta elektroniikkaromuun.

Elektroniikkaromu

Elektroniikkaromun kierrätyspiste
Eletroniikkaromun kierrätyspiste, Otakaari 20

Otakaari 20:n sisäpihalla on yleinen elektroniikkakierrätys. Kierrätyspiste sijaitsee sisäpihalla olevassa erillisrakennuksessa. Kulku tapahtuu oikeanpuoleisimmasta ovesta.

Otaniemen kierrätyspistekartta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu