Antti Ilmavirta Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtajaksi

AYY:n edustajisto valitsi Antti Ilmavirran AYY:n toiminnanjohtajan tehtävään kokouksessaan 20.4.2022. Ilmavirta aloittaa tehtävässään 3. toukokuuta.
Antti Ilmavirta

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan toiminnanjohtajaksi valittu Antti Ilmavirta, 36, on toiminut LUT-yliopiston ylioppilaskunnan LTKY:n pääsihteerinä vuosina 2016–2021. Hän opiskelee Aalto-yliopistossa automaatio- ja systeemitekniikan koulutusohjelmassa ja viimeistelee Tekniikan akateemiset TEKille tekemäänsä diplomityötä. Ilmavirta kuvailee itseään pitkäaikaiseksi yhdistysaktiiviksi, laulumieheksi ja teekkariksi.

Ilmavirta on erittäin iloinen uudesta tehtävästään AYY:n toiminnanjohtajana ja odottaa pääsevänsä tekemään konkreettisia asioita maailman parhaan opiskelijaelämän edistämiseksi.

”On mahtavaa päästä tekemään töitä rakkaan yhteisön eteen. Koen saaneeni Aalto-yhteisöltä todella paljon, joten nyt on hienoa päästä antamaan takaisin”, Ilmavirta iloitsee.

Yhteisöllisyys ja monialaisuus ovat Ilmavirran mielestä Aalto-yhteisön vahvuuksia. Hän toivoo, että jokainen fuksi löytäisi oman paikkansa yhteisöstä ja voimavaroja opiskelun rinnalle, ja että opiskelijoiden ääni kuuluisi tulevaisuudessa entistä vahvemmin yhteiskunnassa.

”Olemme iloisia, että saamme Antin osaksi AYY:n työyhteisöä. Hänellä on vankkaa kokemusta vastaavista tehtävistä ja näkemystä ylioppilaskunnan johtamiseen”, sanoo AYY:n hallituksen puheenjohtaja Otto Usvajärvi.

Toiminnanjohtajan rekrytoinnin valmistelu aloitettiin vuoden vaihteessa 2021–2022. AYY:n edustajisto päätti helmikuun kokouksessaan rekrytointiprosessista ja rekrytointiryhmän kokoonpanosta. Esikarsinnasta vastanneessa rekrytointiryhmässä oli mukana neljä edustajiston jäsentä. Rekrytointiryhmä kävi läpi hakijat ja haastatteli alkuvaiheessa kuusi kandidaattia. Haastatteluiden ja soveltuvuusarvioinnin myötä rekrytointiryhmä esitti jatkoon kahta kandidaattia, jotka edustajisto haastatteli huhtikuussa ennen päätöksen tekemistä.

 

Lisätiedot:

Otto Usvajärvi, AYY:n hallituksen puheenjohtaja

+358 50 342 8663

otto.usvajarvi(a)ayy.fi

 

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston tekniikan, kauppatieteen ja taiteen opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

People in a meeting looking at the camera, smiling.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:n liittokokoukseen AYY:n delegaatioon tai ehdokkaaksi SYL:n hallitukseen!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2022 liittokokous pidetään 18.-19.11.2022 Korpilammella.
AYY:n punatiilinen Miestentien-rakennus ja kylmä bensa-asema. Etualalla maantie ja tienviitat kehä 1:lle, leppävaaraan, keilaniemeen ja munkkiniemeen.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY myy asuinkohteitaan Helsingissä - Otaniemeen lisää opiskelija-asumista

AYY on päättänyt myydä asuinkohteitaan Helsingissä. Samaan aikaan Otaniemeen kaavoitetaan lisää opiskelija-asumista.
Suvi Vendelin
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi Prideä juhlitaan vielä?

Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaariopiskelijajärjestö GAYY:n hallitus avaa tässä blogissa pride-liikkeen historiaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on ollut pitkä ja kivinen tie jo tähän asti. Ymmärtämällä historiaa saamme paremman kuvan nykytilanteesta ja siitä, mihin asioihin on saatu muutosta ja mihin vielä tarvitaan muutosta. Yhteiskunta onneksi muuttuu paremmaksi paikaksi, mutta muutos ei tapahdu itsestään.