Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ehkäisee koronaviruksen leviämistä – muutoksia aukioloaikoihin ja tapahtumiin

AYY:n toimisto ulkoa

Päivitetty 25.3.. klo 17:00: muokattu osioita AYY:n jäsenpalvelut, AYY:n tapahtumat, AYY:n kertavuokrattavat tilat, Kokoontumiset Aalto-yhteisössä ja Suositukset AYY:n piirissä järjestettäviin tapahtumiin

Päivitetty 20.3. klo 11:00: muokattu osiota AYY:n kertavuokrattavat tilat

Päivitetty 17.3. klo 16:45: tieto pyykkitupien ja saunojen sulkemisesta lisätty osioon AYY:n asunnot 

Päivitetty 17.3. klo 14:00: lisätty osio Opinnot Aallossa

Päivitetty 13.3. klo 18:00: lisätty osio Kokoontumiset Aalto-yhteisössä

 

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. Tiedotetta päivitetään, jos uusia toimenpiteitä otetaan käyttöön. AYY seuraa aktiivisesti viranomaistiedotteita ja ottaa kaikissa toimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. 

 

AYY:n jäsenpalvelut

AYY:n palvelutoimisto on suljettu 1.5. asti. Aikaväliä tarkastellaan uudelleen viimeistään AYY:n hallituksen kokouksessa 14.4.2020. Asiasta tiedotetaan 15.4.2020. Asunnon ja vuokratilojen avaimia sekä yhdistyksen postia voit tulla hakemaan toimistoltamme vain mikäli olet sopinut asiasta etukäteen henkilökohtaisesti kanssamme. Muuttopäivään liittyen ilmoitamme avainten haun ajankohdasta erikseen. Löydät ajantasaisen tiedon ja ohjeistuksen palvelutoimiston yhteystietosivulta. Voit kysyä jäsenyydestä tai vuokrattavista tiloista lomakkeella tai soittamalla numeroon 050 520 9400, arkisin klo 12–16. Jos asiasi koskee asumista, voit ottaa yhteyttä tämän lomakkeen kautta tai soittaa numeroon 050 520 9410 arkisin klo 12–16. 

AYY:n asunnot

Haluamme suojata asiakkaitamme, työntekijöitämme ja yhteistyökumppaneitamme. AYY:n kiinteistöissä sijaitsevat saunat ja kerhohuoneet suljetaan 17.3. toistaiseksi ja jo tehdyt varaukset tiloihin perutaan. Pyykkituvat pysyvät asukkaiden käytössä ja niiden siivousta tehostetaan. Muistathan pestä kätesi ennen pyykkituvan käyttöä ja sieltä poistuessasi.

Jos asut AYY:n asunnossa ja epäilet, että itselläsi tai kämppikselläsi on koronavirus, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella. AYY:llä vuokranantajana ei ole lupaa kertoa tai kysyä asukkaiden terveystilanteesta ilman henkilön itse antamaa lupaa. Vuokranpalautuspyyntöjä asunnoista, joissa todetaan koronatartunta, käsitellään tapauskohtaisesti, mikäli asukas kuuluu riskiryhmään. Lääketieteellisesti riskiryhmään kuuluvilla asukkailla on mahdollisuus myös väliaikaiseen poismuuttoon lääkärintodistuksen perusteella. 

AYY:n tapahtumat

AYY noudattaa valtioneuvoston ohjeita poikkeustilassa: yli 10 hengen kokoontumisia ei järjestetä 13.4. asti.  Fyysistä läsnäoloa vaativia yleisötilaisuuksia ja tapahtumia ei järjestetä 29.4.2020 asti. Aikaväliä tarkastellaan uudelleen viimeistään AYY:n hallituksen kokouksessa 14.4.2020. Asiasta tiedotetaan 15.4.2020. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksia ja tapahtumia ei järjestetä 31.5.2020 asti. 

AYY järjestää Wapun etänä digitaalisesti ja Wappu-perinteitä pyritään noudattamaan mahdollisuuksien mukaan. AYY kannustaa koko yhteisöä innovatiivisiin tapoihin järjestää turvallinen Wappu etänä.

 AYY10-vuosijuhla ja vuosijuhlaviikon tapahtumat siirretään syksylle 2020 ja uusi päivämäärä kerrotaan niin pian kuin mahdollista. Jo maksetuista lipuista saa rahat takaisin, jos uusi päivä ei sovi. Vuosijuhlaosallistujiin otetaan yhteyttä asiasta sähköpostitse. Kutsuvierasilmoittautuminen avataan uudestaan. Avoin ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

AYY ei järjestä vierailuja, matkoja tai Aallon ulkopuolisten kanssa sovittuja tapahtumia 31.5.2020 asti. AYY suosittelee varautumaan siihen, että tapahtumia joudutaan perumaan 31.5.2020 asti ja kaikkien järjestettävien tapahtumien kanssa käytetään vakavaa harkintaa. 

AYY:n kertavuokrattavat tilat, pakettiauto ja traileri

Kaikki AYY:n kertavuokrattavat tilat on suljettu 1.5. asti. Tilojen käyttökielto koskee myös vakiovaraajia. Kaikki kertavuokrattavien tilojen varaukset perutaan AYY:n toimesta huhtikuun loppuun asti ja jo maksetut tilavuokrat palautetaan. Tämän jälkeen noudatetaan tavallista 14 vuorokauden peruutusoikeutta. Oman varauksensa voi Aalto-tunnuksilla kirjautumalla poistaa myös itse TILA-järjestelmästä.

Yhdistysten tulee myös omissa kerhotiloissaan noudattaa viranomaisten kulloinkin voimassa olevia ohjeistuksia, joiden mukaan tällä hetkellä mm. yli 10 henkilön kokoontumiset on kielletty ja tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla on syytä välttää.

Uusia varauksia pakettiautolle tai peräkärrylle ei oteta ajalle ennen 1.5.2020. AYY ottaa pakettiauton tai trailerin varanneisiin yhteyttä, mikäli joitain olemassa olevia varauksia joudutaan perumaan.

Aikaväliä tarkastellaan uudelleen viimeistään hallituksen kokouksessa 14.4.2020. Asiasta tiedotetaan 15.4.2020.

Lisätietoja [email protected]

Kokoontumiset Aalto-yhteisössä 

Valtioneuvosto on julistanut poikkeustilan ja kieltänyt yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset alkaen 18.3. Suosittelemme, että koko yhteisössä vältetään fyysisiä kokoontumisia ja järjestetään kokoukset etänä. Missään AYY:n tiloissa tai asuintalojen yleisissä ja yhteisissä tiloissa ei järjestetä kokoontumisia. Vain välttämätöntä fyysistä läsnäoloa vaativat kokoukset voidaan järjestää vakavan harkinnan mukaan kuitenkin seuraten viranomaisohjeiden päivittymistä.

Suositukset AYY:n piirissä järjestettäviin tapahtumiin 

Valtioneuvosto on julistanut poikkeustilan ja kieltänyt yli 10 henkilön julkiset kokoontumiset alkaen 18.3. Fyysistä läsnäoloa vaativia yleisötilaisuuksia ja tapahtumia ei suositella järjestettävän 29.4.2020 asti. Aikaväliä tarkastellaan uudelleen viimeistään AYY:n hallituksen kokouksessa 14.4.2020. Asiasta tiedotetaan 15.4.2020. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksia ja tapahtumia ei suositella järjestettävän 31.5.2020 asti. Vierailuja, matkoja ja Aallon ulkopuolisten kanssa sovittuja tapahtumia ei suositella järjestettävän 31.5.2020 asti. AYY suosittelee varautumaan siihen, että tapahtumia joudutaan perumaan 31.5.2020 asti ja kaikkien järjestettävien tapahtumien kanssa käytetään vakavaa harkintaa.

Opinnot Aallossa

Aalto-yliopisto sulkee ovensa 17.3. klo 20.00. Suosittelemme hakemaan kaikki etäopiskeluun tarvittavat tavarat kampukselta tähän ajankohtaan mennessä. Aalto-yliopisto on kiinni poikkeustilan ajan, eli 13.4. asti. Yliopistolla pääsee tänään tiistaina kulkemaan vain kulkutunnisteella. Jos sinulla ei ole kulkutunnistetta, voit saada sen ostamalla HSL-kortin ja rekisteröimällä kortin täällä. Yliopiston kirjastot on suljettu jo 17.3.

Opetus järjestetään poikkeustilan ajan etänä. Kurssien järjestelyistä tiedotetaan MyCourses- ja Into-sivuilla. Aalto tiedottaa tenttijärjestelyistä pikimmiten.  Jo suunniteltuun etäopetukseen ja verkkotentteihin ei tule muutoksia.  

Joitain Aallossa olevia vaihto-opiskelijoita on pyydetty palaamaan kotiin ja Aalto pyrkii varmistamaan, että kaikki vaihto-opinnot voidaan suorittaa loppuun etänä. Aallosta lähteneitä vaihto-opiskelijoita on pyydetty palaamaan kotiin. Aalto voi myös tukea paluuta rahallisesti. Jos vaihto-opiskelija on saanut jo vaihtostipendinsä ensimmäisen osuuden, eikä ole voinut lähteä vaihtoon, ei stipendiä tarvitse palauttaa. Jos vaihtoyliopisto ei tarjoa etäopiskelumahdollisuutta, opiskelijat voivat ilmoittautua Aallon kursseille.

Suojautuminen koronavirukselta

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitos ovat julkaisseet ohjeita ja tietoa koronaviruksesta. YTHS ei hoida tartuntatauteja, joten oireiden ilmetessä tulee olla yhteydessä omaan terveyskeskukseen. Myös Aalto-yliopisto on koonnut ohjeita omille sivuilleen. Koronavirus tarttuu kosketus- ja pisaratartuntana, joten hyvästä käsihygienasta huolehtiminen ja yskiminen hihaan tai nenäliinaan ehkäisee mahdollisia tartuntoja. AYY muistuttaa, että varotoimet ovat erittäin tärkeitä, jotta koronaviruksen leviämistä saadaan hidastettua. Tilanne on varmasti kaikille uusi ja haastava, mutta yhdessä selviämme siitä varmasti. 

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Elina Nieminen, puh. 050 520 9415

Hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli, puh 040 688 7711

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Tiedote Julkaistu:

Hakukuulutus Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2020 – osan hakuaikaa jatkettu

Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päätti 29.10.2019 avata haun Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajiksi kalenterivuodeksi 2019. Osassa toimielimistä jatketaan hakuaikaa alhaisen hakijämäärän vuoksi 8.12.2018 klo 23.59 saakka. Jo lähetetyt hakemukset huomioidaan sellaisenaan.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäseniä 2020
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2020 valittu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2020 on valittu. AYY:n edustajisto valitsi hallituksen kokouksessaan torstaina 28.11. hallituksen muodostaja Olli Kesselin esityksestä.
Opiskelijoiden liikuntaliiton hallitus 2020
Tiedote Julkaistu:

Antti Pentikäisestä Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL:n puheenjohtaja 2020 - "Meillä on mainio vuosi edessä!"

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL valitsi tänään uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi aaltolaisen Antti Pentikäisen liittokokouksessaan Jyväskylässä.
Vaalipaneelin osallistujat näyttävät kylttejä, joissa lukee JOO
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Edustajistovaalien äänestys täydessä vauhdissa

AYY:n edustajistovaalit järjestetään 28.10.-5.11. Vaaleissa on ehdolla 293 ehdokasta.