Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ehkäisee koronaviruksen leviämistä – muutoksia aukioloaikoihin ja tapahtumiin

AYY:n toimisto ulkoa

Koko tiedote päivitetty 18.5.

Päivitetty 15.5.2020 klo 15:45: AYY:n jäsenpalvelut
Päivitetty 30.4. klo 12:00: muokattu osioita AYY:n jäsenpalvelut, AYY:n kertavuokrattavat tilat, AYY:n tapahtumat, Suositukset AYY:n piirissä järjestettäviin tapahtumiin 
Päivitetty 14.4. klo 16:00: poikkeusjärjestelyjä jatkettu 31.5. asti
Päivitetty 9.4. klo 17:00: muokattu osioita AYY:n jäsenpalvelut, AYY:n kertavuokrattavat tilat
Päivitetty 25.3.. klo 17:00: muokattu osioita AYY:n jäsenpalvelut, AYY:n tapahtumat, AYY:n kertavuokrattavat tilat, Kokoontumiset Aalto-yhteisössä ja Suositukset AYY:n piirissä järjestettäviin tapahtumiin
Päivitetty 20.3. klo 11:00: muokattu osiota AYY:n kertavuokrattavat tilat
Päivitetty 17.3. klo 16:45: tieto pyykkitupien ja saunojen sulkemisesta lisätty osioon AYY:n asunnot 
Päivitetty 17.3. klo 14:00: lisätty osio Opinnot Aallossa
Päivitetty 13.3. klo 18:00: lisätty osio Kokoontumiset Aalto-yhteisössä

 

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. Tiedotetta päivitetään aina, kun uusia toimenpiteitä otetaan käyttöön. AYY seuraa aktiivisesti viranomaistiedotteita ja ottaa kaikissa toimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. AYY alkaa hallitusti avaamaan joitain toimintojaan 1.6. alkaen.

 

AYY:n jäsenpalvelut

AYY:n palvelutoimisto on suljettu 31.7. asti. Avaimia sekä yhdistyksen postia voit tulla hakemaan toimistoltamme vain mikäli olet sopinut asiasta etukäteen henkilökohtaisesti kanssamme. Muuttopäivään liittyen ilmoitamme avainten haun ajankohdasta erikseen. Löydät ajantasaisen tiedon ja ohjeistuksen palvelutoimiston yhteystietosivulta. Voit kysyä jäsenyydestä tai vuokrattavista tiloista lomakkeella tai soittamalla numeroon 050 520 9400, arkisin klo 12–16. Jos asiasi koskee asumista, voit ottaa yhteyttä tämän lomakkeen kautta tai soittaa numeroon 050 520 9410 arkisin klo 12–16. 

AYY:n tapahtumat

AYY noudattaa valtioneuvoston ohjeita poikkeustilassa. Yli 50 hengen tapahtumia ei järjestetä 31.7.2020 asti. Elokuun tapahtumien osalta suosituksesta päätetään ja viestitään viikolla 21. Orientaatiosta ja lukuvuoden alun muista tapahtumista päätetään ja viestitään viikolla 23.

AYY10-vuosijuhla ja vuosijuhlaviikon tapahtumat siirretään syksylle 2020. AYY10-vuosijuhla järjestetään 12.9. Finlandia-talolla. Jo maksetuista lipuista saa rahat takaisin, jos uusi päivä ei sovi. Vuosijuhlaosallistujiin otetaan yhteyttä asiasta sähköpostitse. Kutsuvierasilmoittautuminen avataan uudestaan. Avoin ilmoittautuminen aukeaa 28.4. Lisätietoja vuosijuhlista voi lukea osoitteessa vuosijuhlat.fi. 

AYY ei järjestä vierailuja, matkoja tai Aallon ulkopuolisten kanssa sovittuja tapaamisia 31.7.2020 asti. 

AYY:n kertavuokrattavat tilat, pakettiauto ja traileri

AYY:n kertavuokrattavia tiloja otetaan käyttöön porrastetusti 1.6. alkaen. Varaajan tulee sopia seuraavien tilojen avaimen hausta palvelutoimiston kanssa: Askartelupaja, Gorsu, Kylän olohuone, Monitoimitila, Ossinkulma, Ossinsauna, Pelitila, Sitsikeittiö, Studio, Takkakabinetti, Tatamisali, Vaasankadun kabinetti ja sauna sekä Yhdistystila. Varaaja saa TILA-järjestelmästä käyttöönsä koodin, jonka avulla kulku seuraaviin tiloihin tapahtuu: Heinävaaran kabinetti ja sauna, Jämeräntaipaleen kattosauna, Otarannan kattosauna, Otarannan kerhotila ja Sievo Sauna.

OK20:n sitsi- ja saunatilat, Rantasauna ja palju sekä Servin mökki ja keittiö ovat käyttökiellossa 31.7.2020 saakka. Kesäkuulle ja heinäkuulle tehdyt varaukset perutaan palvelutoimiston toimesta. Arkkitehtikillan majan käyttöönotosta päätetään mahdollisimman pian. Tätä päätöstä ennen palvelutoimisto peruu tarvittaessa tilaan tehdyt varaukset vähintään viikkoa ennen tilan käyttöpäivää.

Uudet varaukset suositellaan tehtäväksi vähintään viisi arkipäivää ennen tilan käyttöpäivää. Uusia varauksia otetaan vastaan tarvittaessa rajatusti, jotta voidaan taata avainhallinnan sujuvuus rajattujen asiakaspalveluaikojen puitteissa. Varaus on voimassa vasta, kun se on palvelutoimiston toimesta vahvistettu TILA-järjestelmässä. Palvelutoimisto voi tarvittaessa päättää olla vahvistamatta uusia varauksia tilaan, mikäli avainhallinta tai siivouksen aikataulutus sitä turvallisuussyistä vaativat.

Pakettiautoon ja peräkärryyn aletaan ottaa varauksia 1.6.2020 alkaen. Varauksia otetaan vastaan rajattu määrä viikkoa kohden, jotta käyttö ja avainhallinta on mahdollista toteuttaa turvallisesti palvelutoimiston rajattujen aukioloaikojen puitteissa.

Lisätietoa: [email protected]

AYY:n asunnot

Asukassaunat tullaan avaamaan asukkaiden henkilökohtaisten varausten osalta 1.6.2020. Olemassa olevien varausten osalta maksuvelvollisuus jatkuu 1.6. alkaen. Mikäli asukas haluaa perua oman vakiosaunavuoronsa, tulee hänen erikseen irtisanoa vuoronsa olemalla yhteydessä palvelutoimistoon. Yleiset lenkkisaunavuorot on edelleen peruttu toistaiseksi.

AYY:n kiinteistöissä sijaitsevat asukkaiden kerhohuoneet ja muut yhteiset tilat avataan asukkaiden käyttöön 1.6.2020 alkaen.

Pyykkituvat ovat asukkaiden käytössä ja niiden tehostettua siivousta jatketaan. Muistathan pestä kätesi ennen pyykkituvan käyttöä ja sieltä poistuessasi.

Jos asut AYY:n asunnossa ja epäilet, että itselläsi tai kämppikselläsi on koronavirus, ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella. AYY:llä vuokranantajana ei ole lupaa kertoa tai kysyä asukkaiden terveystilanteesta ilman henkilön itse antamaa lupaa. Vuokranpalautuspyyntöjä asunnoista, joissa todetaan koronatartunta, käsitellään tapauskohtaisesti, mikäli asukas kuuluu riskiryhmään. Lääketieteellisesti riskiryhmään kuuluvilla asukkailla on mahdollisuus myös väliaikaiseen poismuuttoon lääkärintodistuksen perusteella. 

Lisätietoa: Asuminen UKK

 

Kokoontumiset Aalto-yhteisössä 

Koronavirustilanne ei ole ohi, mutta valtakunnallisesti rajoituksiin tehdään kevennyksiä. Valtioneuvoston uudet, 4. toukokuuta annetut kokoontumisrajoitukset kieltävät yli 50 henkilön kokoontumiset 1.6. alkaen. Yhdistysten tulee myös omissa kerhotiloissaan noudattaa viranomaisten kulloinkin voimassa olevia ohjeistuksia.

Kesän ajalle Aalto-yhteisössä on suunnitteilla monenlaisia pienimuotoisia kokoontumisia. Kaikissa kokoontumisissa on noudatettava erityistä turvallisuutta vallitsevan pandemiatilanteen takia. AYY on laatinut kesän kokoontumisia varten suositukset yhdistyksille ja ehdot AYY:n omille vapaaehtoisille. AYY suosittelee ulkona tapahtuvia kokoontumisia mieluummin kuin sisäaktiviteetteja. Kokoontumisten puitteiden on oltava sellaiset, joissa pystytään huolehtimaan hygieniasta ja turvaväleistä. Tilat eivät saa olla ahtaita ja väljää nukkumatilaa on oltava riittävästi. Esimerkiksi telttojen mukaan ottamista on syytä harkita, sillä ne mahdollistavat väljästi nukkumisen. Hygieniamahdollisuuksien on oltava kunnossa. Jos sopivia puitteita ei löydy tai tätä ei muutoin ole mahdollista toteuttaa, on hyvä harkita olisiko ohjelma toteutettavissa Otaniemessä ulkotiloissa.

AYY suosittelee välttämään Aalto-yhteisön kokoontumisissa kohteita Uudenmaan ulkopuolella. Jos kohde kuitenkin sijaitsee Uudenmaan ulkopuolella on esimerkiksi kauppareissut hoidettava Uudellamaalla. Muilla paikkakunnilla, erityisesti pienillä paikkakunnilla, ei asioida missään tilanteissa vaan kohteeseen ajetaan suoraan ja sieltä ajetaan suoraan pois. Kulkuväline, oma tai ylioppilaskunnan, on desinfioitava aina ennen käyttöä ja käytön jälkeen, erityisesti kosketuspinnat.

AYY muistuttaa, että mihinkään kokoontumisiin osallistumista on syytä välttää, jos on sairas. Kokoontumisissa on syytä kunnioittaa turvavälejä ja pestä käsiä. Isossa porukassa oleilun jälkeen kannattaa välttää erityisesti riskiryhmien tapaamista vähintään viikon ajan.

Suositukset AYY:n piirissä järjestettäviin tapahtumiin 

Valtioneuvosto on julistanut poikkeustilan ja kieltänyt yli 50 henkilön julkiset kokoontumiset alkaen 1.6. Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja tapahtumia ei suositella järjestettävän 31.7.2020 asti. Vierailuja, matkoja ja Aallon ulkopuolisten kanssa sovittuja tapahtumia ei suositella järjestettävän 31.7.2020 asti.

AYY päättää ja viestii suosituksista elokuun tapahtumien osalta viikolla 21. Orientaatiosta ja lukuvuoden alun muista tapahtumista päätetään ja viestitään viikolla 23.

Opinnot Aallossa

Aalto-yliopisto pitäytyy etäopetuksessa kesän yli ja syksyllä opetus aloitetaan etänä. Orientaatio järjestetään niin ikään etänä. Aalto-yliopisto tiedottaa itse toimenpiteistä koronan leviämisen estämiseksi Aallon sivuilla ja Into:ssa. Kampuksella on mahdollista tulostaa, noutaa kirjoja kirjastosta ja saada materiaaleja lainaksi. Opinto- ja urapsykologien palvelut ovat saatavissa etänä.

Aallolla on oma usein kysyttyjen kysymysten lista, josta voi löytää vastauksia opintoihin liittyviin mieltä askarruttaviin asioihin. AYY:llä on myös usein kysyttyjen kysymysten lista poikkeustilan vaikutuksista opiskelijan arkeen.

Suojautuminen koronavirukselta

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitos ovat julkaisseet ohjeita ja tietoa koronaviruksesta. YTHS ei hoida tartuntatauteja, joten oireiden ilmetessä tulee olla yhteydessä omaan terveyskeskukseen. Myös Aalto-yliopisto on koonnut ohjeita omille sivuilleen. Koronavirus tarttuu kosketus- ja pisaratartuntana, joten hyvästä käsihygienasta huolehtiminen, yskiminen hihaan tai nenäliinaan sekä vähintään 1,5 metrin etäisyyden pitäminen muihin ihmisiin ehkäisee mahdollisia tartuntoja. AYY muistuttaa, että varotoimet ovat erittäin tärkeitä, jotta koronaviruksen leviämistä saadaan hidastettua. Tilanne on varmasti kaikille uusi ja haastava, mutta yhdessä selviämme siitä varmasti. 

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Elina Nieminen, puh. 050 520 9415

Hallituksen puheenjohtaja Olli Kesseli, puh 040 688 7711

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Tiedote Julkaistu:

Hakukuulutus Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi 2020 – osan hakuaikaa jatkettu

Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päätti 29.10.2019 avata haun Aalto-yliopiston hallinnon opiskelijaedustajiksi kalenterivuodeksi 2019. Osassa toimielimistä jatketaan hakuaikaa alhaisen hakijämäärän vuoksi 8.12.2018 klo 23.59 saakka. Jo lähetetyt hakemukset huomioidaan sellaisenaan.
Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen jäseniä 2020
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2020 valittu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus vuodelle 2020 on valittu. AYY:n edustajisto valitsi hallituksen kokouksessaan torstaina 28.11. hallituksen muodostaja Olli Kesselin esityksestä.
Opiskelijoiden liikuntaliiton hallitus 2020
Tiedote Julkaistu:

Antti Pentikäisestä Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL:n puheenjohtaja 2020 - "Meillä on mainio vuosi edessä!"

Opiskelijoiden liikuntaliitto OLL valitsi tänään uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi aaltolaisen Antti Pentikäisen liittokokouksessaan Jyväskylässä.
Vaalipaneelin osallistujat näyttävät kylttejä, joissa lukee JOO
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Edustajistovaalien äänestys täydessä vauhdissa

AYY:n edustajistovaalit järjestetään 28.10.-5.11. Vaaleissa on ehdolla 293 ehdokasta.