Tiina Pajukari har valts till styrelsen för Finlands studentkårers förbund 2022

Tiina Pajukari har valts till styrelsemedlem för Finlands studentkårers förbund för år 2022. Mötet som ordnades 19–20.11 i Korpilampi i Esbo röstade om styrelsemedlemmarna på lördagskvällen.
Tiina Pajukari

Tiina Pajukari har valts till styrelsemedlem för Finlands studentkårers förbund för år 2022. Förbundsmötet som ordnades 19–20.11 i Korpilampi i Esbo röstade om styrelsemedlemmarna på lördagskvällen.

”Jag är mycket ivrig och tacksam över förtroendet som förbundsmötet har visat mig. Nästa år kommer att vara ett oerhört viktigt år när vi rättar till skadorna som coronaviruset har orsakat för studerandenas mentala hälsa och påverkar partiernas riksdagsvalprogram”, kommenterar Pajukari.

Pajukari agerar i år som styrelsemedlem för Aalto-universitetets studentkår och ansvarar för socialpolitik, välbefinnande, val och hållbar utveckling. Pajukari har tidigare verkat i AUS delegation, som frivillig och som förvaltningens studeranderepresentant. Hon har också varit aktiv i många år som styrelsemedlem och funktionär för sitt eget gille, Athene rf.

Förbundsmötet väljer FSF:s styrelse och beslutar om förbundets verksamhet för 2022. Finlands studentkårers förbund representerar över 130 000 universitetsstuderande. Förbundet påverkar utbildningspolitiska, socialpolitiska och internationella frågor.   

Mer information:

Tiina Pajukari, 044 259 5242

Chef för kommunikationen och påverkansarbetet Laura Luoto, 040 575 9092

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.