Föreningsbrev vecka 14/2019

Om du vill ha AUS föreningsbrev till din e-post, beställ det på adressen http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Det här är AUS föreningsbrev vecka 14/2019

Nu är de sista stunderna inne för bidragsansökan och föreningsanmälan! (punkt 1)! Ni ser väl till att er förening får dessa saker gjorda före söndag så att ni i lugn och ro kan få valborgskänsla med de kommande valborgsevenemangen (punkt 3).

Kommande evenemang och viktiga datum för föreningar och föreningsfunktionärer

29.3 Deadline för anmälningar om Otaxadministratörerna (punkt 2)
31.3 Bidragsansökningstiden och föreningsanmälan upphör (punkt 1 och anvisningar https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/27/foreningsanmalningarna-och-aus-verksamhetsbidrag-2019/ )
3.4 Öppet möte för konstnärlig verksamhet 3.4  https://ayy.fi/sv/blog/events/oppet-mote-for-konstnarlig-verksamhet/
14.4 Riksdagsval (https://ayy.fi/vaalit)
17.4 AUS delegationsmöte 4/2019 (http://ayy.fi/live)

Nyhetsbrevets innehåll

1. Ansökningstiden för verksamhetsbidrag och inlämning av föreningsanmälningar avslutas i övermorgon, agera NU!
2. Gör föreningens administratörsanmälan IDAG
3. AUS evenemangsdatum för kännedom
4. Föreviga din bild i AUS fotomosaik!
5. Påminnelse för föreningar om möjligheten att använda Kide.appen till AUS avtalspris
6. Hur anser du att teknologkulturen borde befrämjas?
7. På AUS blogg: Hälsningar från St Michel

1. Ansökningstiden för verksamhetsbidrag och inlämning av föreningsanmälningar avslutas i övermorgon, agera NU!

Alla föreningar som verkar inom Aalto-universitetets studentkår måste göra en föreningsanmälan varje år och vid samma tidpunkt kan föreningarna enligt den första förteckningen ansöka om verksamhetsbidrag. Ansökningstiden och inlämning av föreningsanmälningen upphör I ÖVERMORGON söndag 31.3 kl. 23.59.

Omfattande anvisningar finns här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/27/foreningsanmalningarna-och-aus-verksamhetsbidrag-2019/

OBS!
– Om föreningen inte gör en föreningsanmälan på två år kan föreningen avlägsnas ur AUS föreningsregister och därmed upphör tjänsterna.
– Försenade verksamhetsbidragsansökningar beaktas inte.
– Varje avsaknad bilaga minskar bidragsbeloppet. Före ansökningstiden upphör ska tilläggstid bes om för eventuella försenade bilagor och det ska finnas en välgrundad orsak för förseningen. Skicka ett meddelande ([email protected])

AUS föreningssektor svarar inte på frågor under veckoslut, men du kan läsa de vanligaste frågorna med svar här: https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/28/faq-verksamhetsbidrag-och-foreningsanmalningar/

Både verksamhetsbidragsansökan och föreningsanmälan består av flikar som fylls i i Tahlosystemet och av nödvändiga bilagor. Som bilagor behövs av alla:
-gällande stadgar
-verksamhetsberättelse för föregående år
– verksamhetsplan för pågående år

Av de som ansöker om verksamhetsbidrag även:
– budgeten för pågående verksamhetsår
– bokslutet för föregående verksamhetsår (består av resultaträkningen och balansräkningen)

Logga in på Tahlo-systemet https://tahlo.ayy.fi/ med föreningens koder. Om du tappat bort dina koder kan de oftast reseteras till din föreningsstyrelses e-post på adressen https://tahlo.ayy.fi/password_reset/

Fyll noga i flikarna Allmänt, Styrelse, Lokaler och Bilagor och när du ansöker om verksamhetsbidrag även fliken Ansökan. Om ni är en särställd förening ska ni också fylla i fliken Särställning. Uppdatera föreningens föreningsprofil på adressen https://ayy.fi/wp-login.php. Du kan logga in med din förenings koder.   Kom ihåg att göra uppdateringarna på alla språkversioner!

NOGGRANNARE ANVISNINGAR:
Detaljerade anvisningar, tips och mer informations på adressen https://ayy.fi/sv/blog/2019/02/27/foreningsanmalningarna-och-aus-verksamhetsbidrag-2019/Märk att fliken Ansökan förnyats från föregående år. Kom ihåg att reservera tillräckligt med tid för att göra ansökan eftersom försenade ansökningar inte beaktas.

Kämpa på med finesserna!

2. Gör föreningens administratörsanmälan I DAG

Är föreningens webbplats på AUS server? Nu är det återigen den tiden på året som Otaxadministratörsanmälan ska göras. Deadline för anmälningar om administratörerna är 29.3, koderna låses 1.4. Om du vet att du kommer att behöva mer tid för ifyllandet tar du väl kontakt [email protected] så förlänger vi era användarkoder med en månad.

I år behandlas anmälningarna noggrannare än under föregående år.  Vi ber att fästa speciell uppmärksamhet vid gamla funktionärers åtkomst och på att rensa innehållet på www-datamappen.

Administratörsanmälan finns på adressen: https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Hälsar,
AUS IT

3. AUS evenemangsdatum för kännedom

De frivilliga och arbetstagarna i Aalto-universitetets studentkår ordnar stora evenemang för alla universitetets studenter och nedan har vi sammanställt datum för att ni bättre ska kunna planera andra evenemang. Välkommen med!

Wapputbyte till Tammerfors 15.4 https://www.facebook.com/events/791123701271281/
Tutorutbildningar 17 – 18.4
Sitstävlingen 20.4 https://www.facebook.com/events/2295608497163781/
Aalto Open Air 23.4
Phuxspexet 29.4
Inledning av Walpurirundan och Nattjäynä 29.4
Walpurirundan 29.4
Walpurirundans och Wappfestivalens efterfest 29.4
Utlysningen av Wappenjippot 30.4
Havis Amandas mösspåläggning 30.4.
Dipoliwappen 30.4.
Bytalko 4.5
Tutorutbildningar 6-7.5
Floradagen 13.5
AUS 9:e årsfest 18.5 https://www.facebook.com/events/236007250677458/

Kolla in även valevenemangen här: https://ayy.fi/vaalit

Om ni har frågor om evenemangen kan ni kontakta kultursektorn på kulttuuri(a)ayy.fi eller när det gäller tutorutbildningen AUS styrelsemedlem med ansvar för nya studerande, Anna Halsas på anna.halsas(a)ayy.fi.

4. Föreviga din bild i AUS fotomosaik!

Föreviga din bild i AUS fotomosaik! Ledningsgruppen för AUS konstnärliga verksamhet producerar ett fotomosaikverk av studenternas och studentföreningarnas fotografiarkiv till äran av Valborg. Verkets tema är ”Wappen”, så vi söker bilder med valborgsmotiv eller bilder som är tagna på studenter, studentliv och övrigt under valborg.

Forska och gräv bland ditt eller föreningens bildarkiv och sänd in bilder. Vi behöver hundratals bilder så bilderna behöver inte utgallras, nu är det mängden som räknas! Du kan skicka in bilder fram till 11.4 med nedanstående blankett.

https://lomake.ayy.fi/taide/photo-mosaic-wappu/

5. Påminnelse för föreningar om möjligheten att använda Kide.appen till AUS avtalspris

AUS har samarbetat med biljettförsäljnings- och anmälningstjänsten Kide.appen (tidigare Bailataan.fi) sedan läsåret 2016/2017.

Kide.appen erbjuder en anmälnings- och biljettförsäljningstjänst för föreningar, gillen och andra klubbar samt en näthandel och verktyg för medlemsregister och medlemsförsäljning. Tjänsten passar för både stora och små evenemang oberoende av utbildningsområde eller föreningens storlek och den kan användas för enkla anmälningar och vid sidan av biljettförsäljning även för sitsar, appron, kryssningar och andra evenemang. Med Kide.appen kan evenemangsanmälningarna samlas privat med en länk eller marknadsföra evenemang offentligt.

AUS har avtalat om ett tätare samarbete med Kide-tjänsten. Genom samarbetet får alla föreningar i studentkårens medlemsregister möjligheten att bl.a. förverkliga sina tjänster, samla anmälningar och sälja biljetter förmånligt och smidigt både via webbläsaren och mobilapplikationen.

Tjänsten kan tas i bruk genom att skapa ett konto för föreningen på adressen https://kide.app/sales. Ett separat skriftligt avtal behövs inte upprättas med serviceleverantören.

Det överenskomna samarbetspriset med Kide-tjänsten är 2%+0,15 € per såld biljett (norm. 2,95 %+0,25 € per såld biljett). I servicepaketet ingår gratis kundservice och stöd.  Månadsavgifter eller övriga kostnader ingår inte i avtalet.

Mer information om tjänsten och systemegenskaperna ger Kassu La Habana Reyes 045 6313726, [email protected] och Tommi Manninen, 045 1146095, [email protected].

Kide.appen är Finland populäraste biljettförsäljningskanal för studerandeevenemang. Den används av över 350 studerandeföreningar i 20 städer och av över 120 000 studerande runt om i Finland. Tjänsten har planerats speciellt för att svara på studerandeföreningars behov och lämpar sig för olika stora evenemang och för förverkligandet av studerandeföreningarnas tjänster. Läs mer på adressen https://kide.app.

6. Hur anser du att teknologkulturen borde befrämjas?

Har du ett magnifikt förslag på hur teknologkulturen i Otnäs borde befrämjas? Berätta om din idé med denna blankett: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ide-for-teknologkulturen/

I slutet på förra året donerade Tekniikan akateemiset 33 700 euro för befrämjandet av teknologkulturen. Idéförslag har samlats på olika workshops och nu får alla medlemmar i teknologsamfundet berätta om sina idéer med hjälp av blanketten. Vad tycker du att bäst skulle främja teknologkulturen? Din idé får kosta vad som helst mellan 1-  30 000 euro. Enkäten är öppen fram till 7.4.

Läs mer om TEK:s donation (på finska): https://lehti.tek.fi/index.php/opiskelijat/tek-lahjoitti-teekkarikulttuurille-100-000-euroa

Om du har frågor om projektet, eller vill kommentera något eller framföra en större idé, ta kontakt med projektteamet [email protected][email protected]  och [email protected].

7. På AUS blogg: Hälsningar från St Michel

Största delen av studerandena vid Aalto-universitetet studerar nuförtiden i Otnäs i Esbo, men en liten grupp kandidatstuderande vid handelshögskolan befinner sig i St Michel. Läs Probba ry:s chefredaktör Simo Halmes hälsningar från början av året på AUS blogg:https://ayy.fi/blogi/2019/03/08/halsningar-fran-st-michel/?lang=sv

Kom ihåg att ha kontakt med St Michel om ni vill bjuda in dem på era evenemang eller vill åka på besök till St Michel eller delta i evenemangen där. Du styrelsens kontaktuppgifter här: http://probba.org/probba-board/

VILL DU HA DIN EGEN NYHET I FÖRENINGSBREVET?

Skicka din korta text senast på onsdag klockan 10.00 till adressen [email protected]. Nyheterna översätts, så det räcker med att skicka texten på ett språk.

Nyhetsbrevets innehåll redigeras i sista hand av AUS förenings- och kommunikationssakkunniga Essi Puustinen (essi.puustinen(a)ayy.fi, tfn 050 520 9442).

Vill du avprenumerera? Klicka på länken och följ anvisningarna nere på sidan: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

sininen tausta ja musta teksti
Ajankohtaista Publicerat:

AUS EU-valsevenemang är på kommande!

Europa är ditt hem-turnén kommer till Otnäs den 14 maj.
Fanni Matsson Ullanlinnanmäellä 1.5.2024
Ajankohtaista Publicerat:

Fannis första maj tal

Aalto-universitetets studentkårs styrelseordförande Fanni Mattsson höll AUS valborgstal på Ulrikasborgbacken den 1.5.2024.
Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Brev till riksdagsledamöter

Vi gav varje riksdagsledamot ett brev denna vecka.
a girl waving hand
Ajankohtaista Publicerat:

Ansökningsutlysning: Bli modell för AUS bildbanksfotografering

Aalto-universitetets studentkår uppdaterar sina bildbanksbilder och söker entusiastiska studenter som vi kan fotografera. Fotograferingarna ordnas tre gånger under år 2024 och vi önskar studenter från olika branscher. Vi söker sammanlagt 15 studenter.