Aalto-studerande försvunnit 7 februari

Alla iakttagelser ombeds att anmälas till polisen. Aalto-universitetets studentkår stöder Aaltogemenskapen enligt bästa förmåga. Krishjälp ges på campus.

Aalto-studerande Miikka Leinonen har försvunnit natten mellan torsdag 6.2 och fredag 7.2 Leinonen har avlägsnat sig från en fest som ordnades i Smökki och enligt polisinformation var denne på väg från Otnäs till centrum. Den sista iakttagelsen av Leinonen gjordes på Linnankoskigatans busshållplats på fredag 7.2 ungefär kl. 01.00. Om du har iakttagelser av Leinonen efter det, anmäl dina iakttagelser till polisinrättningen i Nyland antingen per epost  [email protected] eller per telefon: 0295 413 031. Leinonen är en ungefär 180 cm lång, sportig man och han har kort, ljust hår.  Han är klädd i en fodrad jeansjacka. Polisen har lagt ut en bild av Leinonen här

Aalto-universitetets studiepsykologer är anträffbara i Starting point of Wellbeing på adressen Y199c, Otsvängen 1. Starting Point of Wellbeing är öppen vardagar kl. 9.00–15.00. För tillfället är det ingen kö till mottagningen. SHVS är på plats ti och to kl. 9-15. Mer information finns här: https://into.aalto.fi/display/fiopisk/Starting+Point+of+Wellbeing.

Den nationella kristelefonen erbjuder diskussionshjälp på finska dygnet om på numret 09 2525 0111. Den svenskspråkiga kristelefonen har jour på numret 09 2525 0112 må och on kl. 16.00-20.00 samt ti, to och fre kl. 9.00-13.00. På engelska fås hjälp via kristelefonens arabiska linje, på numret 09 2523 0113 må och ti kl. 11.00-15.00, onsd. kl. 13.00-16.00 och 17.00-21.00 samt to kl. 10.00-15.00.

”AUS gör sitt allt för att stöda sin gemenskap och hjälpa polisen att få information om alla eventuella iakttagelser”, kommenterar styrelseordförande Olli Kesseli.

Styrelseordförande Olli Kesseli svarar på kommentarsförfrågningarna om ärendet å Aalto-universitetets studentkårs vägnar (tel. 040 6887 711).

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Tempaus, att tygla gemenskap för påverkansarbete

I höst anordnar studentkåren, efter en paus på flera år, ett Tempaus-projekt vid Aalto-universitetet. Spår av allas händer-Tempaus arrangeras på Bisterskäggige ingenjörens hundraårsjubileum. Juuso Määttä dyker i sin text ner i Tempaus historia.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Publicerat:

Regeringens nedskärningar leder till att studentbostäder inte byggs

Vi är chockerade över den senaste tidens nedskärningar från Finlands regering, som sätter byggandet av studentboende och studentbostäder på spel. Regeringen skärde i sina ramförhandlingar nästan helt ner på investeringsunderhållet för specialgrupper som tilldelas byggandet av studentbostäder, vilket gör det mycket osäkert att påbörja redan planerade bostadsprojekt i huvudstadsregionen och försvårar bostadssituationen för studenterna samt bostadsverksamheten för Aalto-universitetets studentkår (AUS).
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Pressmeddelande Publicerat:

Förändringar av garantiavgifterna till hösten

Ändringen träder i kraft hösten 2024. Vi återkommer med mer information om detta närmare tidpunkten.
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blog Publicerat:

Varför röstar jag i EU-valet?

Aalto-universitetets studentkårs styrelseviceordförande Mantė Žygelytė skrev en bloggtext om varför hon kommer att rösta i europarlamentvalet.