Yhdistystiedote viikolle 7/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 7/2019

Tiesitkö, että AYY lakittaa Mantan tänä vuonna? Kerro meille, miten se pitäisi tehdä (kohta 2).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

12.2. Ilmoittautuminen järjestyksenvalvojakurssille aukeaa (kohta 4)
28.2. AYY:n edustajiston kokous 2/2019 (http://ayy.fi/live)
5.3. Laskiaisrieha ja Gravitaatio

Tiedotteen sisältö

1. Ennakkotietoa kevyesti uudistetusta toiminta-avustuksesta
2. AYY lakittaa Mantan tänä keväänä – vaikuta!
3. Tiedoksi AYY:n tapahtumien päivämääriä
4. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!
5. Vinkkejä toiminnantarkastajille ja tilinpäätöstä tekeville
6. Mindfulness stressinhallinnassa
7. Inkubio haluaa haastaa yhdistyksenne mukaan Ilmastoveiviin 2019!
8. Teekkarispeksin ryhmälipunmyynti on auki – tuo yhdistyksesi katsomaan 30v-juhlanäytöstämme alennettuun hintaan!
9. Vuokraa kuvaa, ääntä ja valoa OUBS ry:ltä
10. Yhteisörakenneprojektin kuulumisia esitelty edustajiston kokouksessa

1. Ennakkotietoa kevyesti uudistetusta toiminta-avustuksesta

Maaliskuussa AYY jakaa toiminta-avustuksia ensimmäisen luettelon yhdistyksille. Pisteytysmallia on kevyesti päivitetty ja hakulomaketta uudistettu yhdistyksiä helpottavaan suuntaan.

Toiminta-avustuksia jaetaan pisteytysohjeen mukaan. Aiempi pisteytysohje on vuodelta 2014, ja AYY:n yhdistyskenttä on kehittynyt tämän jälkeen. Kevyesti vuoden 2018 lopulla päivitetyssä pisteytysmallissa lisättiin ajankohtaiseksi nousseiden teemojen painoarvoa. Uusina osioina esimerkiksi yhdenvertaisuuden edistämistä ja kestävää kehitystä. Yhdistyksen ainutlaatuisuuden osio poistettiin kokonaan. Lisää muutoksia malliin ja avustusten jakoperusteisiin saattaa tulla yhteisörakenneprojektin päätyttyä, mutta ne vaikuttavat vasta avustuskierroksella keväällä 2020.

Kevyesti päivitetty pisteytysmalli löytyy täältä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842&preview=/12615842/40468724/Pisteytysmalli%20toiminta-avustusten%20jakoon%202018.pdf

Päivitetyn pisteytysmallin pohjalta on kehitetty toiminta-avustusten hakemuslomaketta kevyemmäksi. Avoimia vastauksia ja pitkiä selostuksia tarvitaan vähemmän, sillä niitä on korvattu rasti ruutuun -valinnoilla. Avoimiin kenttiin toki voi kertoa toiminnan kehittymisestä sekä tapahtumista, mitä ei ole valintaruuduissa mainittu.

Toiminta-avustusten hakukierros on taas auki maaliskuussa. Olisi kätevää ja avustuksen hakemisen kannalta helpompaa, jos saisitte yhdistyksen kevätkokoukset järjestettyä ennen maaliskuun loppua, sillä siellä hyväksyttyjä dokumentteja (esim. tilinpäätös, toimintakertomus, toimintasuunnitelma, talousarvio) vaaditaan toiminta-avustushakemuksen liitteeksi. Mikäli toimikautenne ei ole kalenterivuoteen sidottu, ei toki mitään ylimääräisiä kokouksia tarvitse tähän väliin järjestää, jos kyseiset hyväksytyt dokumentit löytyvät viime toimikaudelta.

Mikäli hakukierroksesta on jo tässä vaiheessa kysyttävää, olkaa reippaasti yhteydessä jarjestoasiat(a)ayy.fi. Tarkempaa ohjeistusta ja päivämäärät ilmoitetaan kyllä yhdistystiedotteessa ennen haun avautumista.

2. AYY lakittaa Mantan tänä keväänä – vaikuta!

Tänä vuonna on taas AYY:n kunnia lakittaa Havis Amanda ja haluamme kaikkien aaltolaisten apua keksimään mitä parempia ja kauneimpia ideoita!

Onko sinulla idea siitä, miten Mantan lakki voidaan tuoda paikalle? Miten kulkueen aikana voidaan juhlistaa maailman parasta opiskelijaelämää? Miten tätä ainutlaatuista tapahtumaa juhlistetaan aaltolaistyyliin?

Lähetä ideasi meille nyt! AYY:n lakittaessa Mantan viimeksi 2015 yhteisöltä tuli idea lennättää lakki paikalle dronella ja tämä toteutettiin!

https://lomake.ayy.fi/culture/manta2019/

3. Tiedoksi AYY:n tapahtumien päivämääriä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan vapaaehtoiset järjestävät kaikille aaltolaisille suunnattuja isoja tapahtumia, joiden varmistuneita päivämääriä on listattu alle. Nämä ovat teille tiedoksi ja muiden tapahtumien suunnittelun tueksi.

International sitsit 22.2.
Laskiaisrieha ja Gravitaatio 5.3.
ISOkoulutusten jatkot 29.3.
Tutorkoulutukset 17-18.4. ja 6-7.5.
Sitsikisat 20.4.
Aalto Open Air 23.4.
Wappuriehan julistus 30.4.
Mantan lakitus 30.4.
Dipolin Wappu 30.4.
Kylätalkoot 4.5.
Kukanpäivä 13.5.
AYY 9v vuosijuhlat 18.5.

Muita päivämääriä varmistuu myöhemmin ja niitä lisätään lähempänä tuohon tärkeiden päivämäärien listaukseen. Mikäli tapahtumista on kysyttävää, voitte ottaa yhteyttä kulttuurisektoriin kulttuuri(a)ayy.fi tai tutorkoulutusten osalta uusista opiskelijoista vastaavaan hallituslaiseen, Anna Halsas anna.halsas(a)ayy.fi.

4. Kouluttaudu järjestyksenvalvojaksi AYY:n piikkiin!

AYY järjestää järjestyksenvalvojakurssin maaliskuun alussa. Koulutusta on 1.-3.3. ja 8.-10.3.2019. Koulutuksen saa maksutta lupautuessaan toimimaan neljässä (4) AYY:n tapahtumassa järjestyksenvalvojana vuoden 2020 loppuun mennessä. Mikäli kurssille jää tilaa, tarjotaan myös JV-kertauskurssille osallistumisen mahdollisuutta 9.-10.3.

Kurssille mahtuu 15 osallistujaa ja se järjestetään Otaniemessä.

Ilmoittautuminen aukeaa 12.2. klo 12:00 ja sulkeutuu 19.2. klo 23:59 tai kun kurssi on täynnä.

Kurssi pidetään suomeksi. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/vapaaehtoiset/kouluttaudu-jarjestyksenvalvojaksi/

5. Vinkkejä toiminnantarkastajille ja tilinpäätöstä tekeville

Monilla yhdistyksillä toimivuosi on vuoden vaihteessa päättynyt ja nyt on viimeistään aika aloittaa tilinpäätöksen tekeminen. Sen jälkeen toiminnantarkastajat pääsevät vauhtiin. Katso AYY:n yhdistysoppaasta ajankohtaiset vinkit sekä tilinpäätöstä että toiminnantarkastusta varten: https://yhdistysopas.ayy.fi/tilinpaatos-ja-toiminnantarkastus/

Lisäksi hyvää materiaalia löytyy esimerkiksi Opintokeskuksen sivuilta: https://www.tjs-opintokeskus.fi/julkaisut-ja-aineistot/verkkoaineistot/toiminnantarkastus/toiminnantarkastuskertomus(suomeksi)
Myös yhdistyskoulutuksessa käsiteltiin talousteemoja: https://yhdistysopas.ayy.fi/koulutusmateriaalit/(27.11.2018, ryhmäosio 1)

Olisi toiminta-avustuksen hakemisen kannalta kätevää, jos saisitte tilinpäätökset valmiiksi ja toiminnantarkastukset tehtyä niin, että ne hyväksyttäisiin yhdistyksen kevätkokouksissa ennen maaliskuun loppua. Kokouksessa hyväksyttyjä dokumentteja (esim. tilinpäätös, toimintakertomus, toimintasuunnitelma, talousarvio) tarvitaan toiminta-avustushakemuksen liitteeksi, tai sitten tulee pyytää lisäaikaa niiden palauttamiseen. Tarkempaa tietoa kohdassa 1.

6. Mindfulness stressinhallinnassa

Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? 6-kerran Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen sekä keinoja vaikeuksien kohtaamiseen. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä.

Työpaja kokoontuu maanantaisin klo 10.00-12.00, 25.2.-1.4.2019, luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen. Lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008

7. Inkubio haluaa haastaa yhdistyksenne mukaan Ilmastoveiviin 2019!

Ilmastonmuutos on meidän jokaisen päivittäiseen elämään vaikuttava asia. Kaikki ilmastoteot ovat askelia parempaan suuntaan, mutta suurimmat vaikutukset saadaan aikaan yhdessä. Koemme, että opiskelijayhteisöllämme on paljon potentiaalia vaikuttaa ilmastoasioihin, ja haluamme siksi kannustaa kaikkia osallistumaan!

Ilmastoveivi 2019 on kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa Suomen johtoa ottamaan kaikki irti Suomen puheenjohtajakaudesta Euroopan Unionin neuvostossa heinäkuusta joulukuuhun. Puheenjohtajamaana Suomi voi vaikuttaa voimakkaasti EU:n ilmastopolitiikkaan. Lisää tietoa kamppanjasta osoitteessa: https://www.ilmastoveivi2019.fi/

Kehotammekin teitä jakamaan kampanjaa yhdistyksenne jäsenistölle sekä haastamaan muita tahoja, mikäli niin toivotte. Näin saamme aikaan mahdollisimman suuren vaikutuksen. Haastamme teidät lisäksi keksimään ja toteuttamaan yhden konkreettisen ilmastoteon.

Me aiomme panostaa tänä vuonna kierrätykseen, esimerkiksi lajittelemalla kiltahuoneen ja tapahtumien jätteet oikeaoppisesti. Aloitimme hankkimalla kiltahuoneelle biojäteastian! Pohtikaa, mikä olisi juuri teidän yhteisöllenne sopiva ekoteko. Onnistumisia voi jakaa hashtageilla #univeivi ja #ilmastoveivi2019.

Ter-veivi-sin,
Inkubion hallitus

8. Teekkarispeksin ryhmälipunmyynti on auki – tuo yhdistyksesi katsomaan 30v-juhlanäytöstämme alennettuun hintaan!

Teekkarispeksin 30. produktion, Keinolla Millä Hyvänsä, näytökset ovat jo aivan ovella! Kieltolain aikaiseen New Orleansiin sijoittuva musikaalimme saa ensi-iltansa Peacock-teatterissa 19.3. ja haluamme tarjota yhdistyksille mahdollisuuden tulla katsomaan sitä edullisempaan hintaan, sillä ensi-ilta toimii samalla 30v-juhlanäytöksenä.

Yli 10 hengen ryhmät saavat juhlanäytöksen lipuista 10% alennuksen, joten nyt on oiva tilaisuus kerätä porukka kasaan ja tulla vaikuttamaan omilla omstarteillaan voodootohtorin suunnitelmiin. Ryhmäliput tilaat kätevästi sähköpostilla osoitteesta [email protected], ja ne voi maksaa yhdellä laskulla. Lippujen hinnat ja lisätietoa speksin teemasta sekä muista näytöksistä löytyy osoitteestateekkarispeksi.fi/keinolla-milla-hyvansa/

Muut näytökset järjestetään Aleksanterin Teatterissa, ja vaikka niihinkin voi tilata kauttamme ryhmälippuja, alennusta niihin ei valitettavasti tarjota.

Tämä on nähtävä – keinolla millä hyvänsä.

9. Vuokraa kuvaa, ääntä ja valoa OUBS ry:ltä

OUBS ry vuokraa muun toimintansa ohessa kalustoaan muiden yhdistysten ja AYY:n jäsenten käyttöön. Olemme esimerkiksi juuri hankkineet 2kpl Yamaha DXR12 -kaiuttimia, joilla saa laadukkaan äänentoiston useimpiin tilanteisiin. Muita vuokrattavia laitteita ovat esimerkiksi ledivalot sekä mikrofonit.

Katso kaikki vuokrattavat laitteet: https://oubs.fi/laitevuokraus/. Teethän vuokrapyyntösi ajoissa. Pyrimme auttamaan myös videoon liittyvissä kysymyksissä, vaikka kaikkia siihen liittyviä laitteita ei olekaan listattuna vuokrattavaksi.

10. Yhteisörakenneprojektin kuulumisia esitelty edustajiston kokouksessa

Yhdistykset vastasivat syksyllä yhteisörakenneprojektin kyselyihin ja kommentoivat alustavia ratkaisuehdotuksia. Kommentointikierroksen tuloksia esiteltiin edustajiston 1/2019 kokouksessa. Tiivistetty esitys tuloksista löytyy täältä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=40468685&preview=/40468685/40468717/2019_yhteis%C3%B6rakenneprojekti_edustajiston_kokous_24012019.pdf(vain suomeksi)

Mikäli projekti ei ole tuttu, kannattaa katsoa tulosten esittelyt kokouksen tallenteesta osoitteesta: http://ayy.fi/live (alkaa kohdassa 32:30)

Seuraavaksi projekti etenee projektikoordinaattorin kokoamaksi ratkaisuehdotukseksi, jota esitellään seuraavassa edustajiston kokouksessa 28.2. Tarkempaa tietoa projektin tavoitteista löytyy projektityöntekijä Elina Niemisen esittelystä (https://ayy.fi/blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/) ja aiempien vaiheiden esittelyt viime syksyn edustajiston kokousten materiaaleista: https://inside.ayy.fi/display/ED/201

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!