Yhdistystiedote viikolle 12/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 12/2019

Kuun puoliväli saavutettu. Jos et ole vielä muistanut toiminta-avustusten hakua ja yhdistysilmoitusten tekemistä (kohta 1), nyt on korkea aika aloittaa. Huomaa myös Otaxin vuosittaiset pääkäyttäjäilmoitukset (kohta 2).

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

21.3. AYY:n edustajiston kokous 3/2019 (http://ayy.fi/live)
24.3. TTER:n hakukierros II päättyy (kohta 5, http://tter.ayy.fi/)
25.3. Opiskelijakeskus-infoseminaari (https://ayy.fi/blog/2019/03/11/viikkotiedote-11-2019/#_Toc3192717)
28.3. Viimeinen päivä kysyä toiminta-avustuksiin ja yhdistysilmoituksiin liittyviä kysymyksiä ([email protected])
29.3. Otaxin pääylläpitäjäilmoitusten deadline (kohta 2)
31.3. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen päättyy

Tiedotteen sisältö

1. Nyt on aika tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!
2. Tee yhdistyksesi nettisivujen pääylläpitäjäilmoitukset 29.3. mennessä
3. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä
4. Kiinnostaako yhdistyksesi yhdenvertaisuuden kehittäminen?
5. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros päättyy ensi viikolla!
6. Vastaa AYY:n jaostojen brändikyselyyn
7. Aalto Space -sovelluksen tilavalikoima laajeni: Kauppakorkeakoulu uusimpana rakennuksena
8. Kulttuuritoimijat: Kutsu kansallisteatteriin 21.3.

1. Nyt on aika tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!

Kaikkien Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten on vuosittain tehtävä yhdistysilmoitus ja samaan aikaan voivat ensimmäisen luettelon yhdistykset hakea toiminta-avustusta. Hakuaika ja yhdistysilmoitusten jättäminen päättyy sunnuntaina 31.3. klo 23.59.

Kattavat ohjeet löytyvät täältä: https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/

Sekä toiminta-avustushakemus että yhdistysilmoitus koostuvat Tahlo-järjestelmässä täytettävistä välilehdistä ja mukaan vaadituista liitteistä. Liitteiksi tarvitaan kaikilta:

– voimassa olevat säännöt
– edellisen toimintavuoden toimintakertomus
– kuluvan toimintavuoden toimintasuunnitelma

Lisäksi toiminta-avustusta hakevilta myös:
– kuluvan toimintavuoden budjetti
– edellisen toimintavuoden tilinpäätös (koostuu tuloslaskelmasta ja taseesta)

Kirjaudu sisään Tahlo-järjestelmään https://tahlo.ayy.fi/ yhdistyksesi tunnuksilla. Mikäli tunnukset on hukassa, ne voi yleensä palauttaa hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa https://tahlo.ayy.fi/password_reset/.

Täytä huolellisesti välilehdet Yleinen, Hallitus, Toimitilat ja Liitteet sekä toiminta-avustusta hakiessa välilehti Hakemus. Mikäli olette erityisasemayhdistys, täyttäkää myös Erityisasema-välilehti. Lopuksi päivitä yhdistyksesi yhdistysprofiili ajan tasalle osoitteessa https://ayy.fi/wp-login.php. Sisään pääset kirjautumaan yhdistyksesi tunnuksilla. Muista tehdä päivitykset kaikkiin kieliversioihin!

TARKEMMAT OHJEET:
Yksityiskohtaiset ohjeet, vinkit ja lisätiedot osoitteessa https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/ Huomaa, että Hakemus-välilehteä on uudistettu viime vuodesta. Muista varata tarpeeksi aikaa hakemuksen tekemiseen.

AYY:n järjestösektori ([email protected]) vastaa kaikkiin kysymyksiin toiminta-avustuksiin liittyen.

2. Tee yhdistyksesi nettisivujen pääylläpitäjäilmoitukset 29.3. mennessä

Onko yhdistyksesi nettisivut AYY:n palvelimella? On taas se aika vuodesta, kun Otaxin pääylläpitäjäilmoitus tule täyttää. Ylläpitoilmoituksen deadline on 29.3., ja tunnukset lukkiutuvat 1.4. Mikäli tiedät tarvitsevasi täyttöön enemmän aikaa, olethan yhteydessä sähköpostitse [email protected] osoitteeseen, niin pidennämme käyttäjänne tunnuksia kuukaudella eteenpäin.

Tänä vuonna ilmoitukset käydään lävitse edellisvuosia tarkemmin. Pyydämme, että varsinkin vanhojen toimihenkilöiden pääsyyn ja www-data -kansion sisällön puhdistamiseen kiinnitettäisiin huomiota.

Ylläpitoilmoitus löytyy osoitteesta https://lomake.ayy.fi/it/yllapitajailmoitus/

Terkuin,
AYY IT

3. Ehdota palkinnonsaajia Aalto-yhteisöstä

Viime vuoden tapaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteisöjaosto Aava palkitsee aaltoyhteisössä toimivia yhdistyksiä. Tänä vuonna kuitenkin keräämme ehdotuksia koko vuoden ajan, jotta esimerkiksi nyt keväällä tapahtuneet teot ovat niitä tehdessä edelleen muistissa. Ehdota lomakkeen kautta palkinnonsaajiksi tänä vuonna ansioituneita yhdistyksiä tai muita porukoita. Kategorioita ovat opiskelijahyvinvoinnin edistäminen, uusien opiskelijoiden vastaanottaminen, kansainvälisten opiskelijoiden integroiminen ja poikkitieteelliset kohtaamiset. Tämän lisäksi voit ehdottaa palkinnonsaajaa näiden kategorioiden ulkopuolelta!

Lomake: https://lomake.ayy.fi/aava/ehdota/

4. Kiinnostaako yhdistyksesi yhdenvertaisuuden kehittäminen?

Puhutaanko järjestössänne yhdenvertaisuudesta? Mietittekö parhaita tapoja tapahtumien järjestämiseen, yhdenvertaisuussuunnitelman tekoon, tai pohditteko esimerkiksi järjestötilojenne esteettömyyttä? Mietittekö keinoja ehkäistä ja puuttua epäasialliseen käytökseen ja häirintään?

Helpoin tapa saada lisätietoa yhdenvertaisuuden kehittämisestä yhdistyksissä on tutustua AYY:n uudistetun yhdistysoppaan yhdenvertaisuus -osioon https://yhdistysopas.ayy.fi/yhdenvertaisuus/

Yhdistyksille soveltuvasta yhdenvertaisuussuunnitellusta ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisesta löydät lisätietoa Allianssin verkkosivuilta https://www.alli.fi/palvelutyhdenvertaisuus/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuussuunnittelu

Jos haluatte keskustella yhdenvertaisuuden kehittämisestä, keinoista ehkäistä häirintää tai haluaisitte tietoa tai koulutusta aiheista yhdistyksellenne, voitte olla yhteydessä AYY:n yhdenvertaisuudesta vastaavaan edunvalvonta-asiantuntijaan Lauri Jurvaseen, [email protected], 050 520 9418.

5. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros päättyy ensi viikolla!

TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2019 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 24.3.2019 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/.  Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/

6. Vastaa AYY:n jaostojen brändikyselyyn

AYY:n jaostot kartoittavat yhteisössämme vallitsevia mielikuvia jaostobrändeistä. Jos haluat olla mukana vaikuttamassa jaostojen brändikehitystyöhön, tuo ajatuksesi esiin oheisella kyselylomakkeella. Vastauksillanne on erityisen suuri painoarvo, sillä jaostobrändejä voidaan niiden avulla kehittää entistä paremmaksi. Kysely sulkeutuu sunnuntaina 24.3.

Kaikkien vastanneiden kesken arvomme VIP- ja juomalippuja Dipolin Wappuun tai Aalto Afterpartyyn.

Kyselyyn pääset tästä:

FI: http://bit.ly/Jbrandikysely
SV: http://bit.ly/Sbrandforfragan
EN: http://bit.ly/Sbrandquestionnaire

7. Aalto Space -sovelluksen tilavalikoima laajeni: Kauppakorkeakoulu uusimpana rakennuksena

Vapaan tilan löytäminen hallituksen kokouksiin, opiskeluun tai ryhmätyöskentelyyn voi olla kampuksella haasteellista. Aalto Space on mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla voi varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä navigoida kampuksella. Rakennuksien määrä ja tilavalikoima kasvavat 2019 aikana kattamaan useita uusia rakennuksia. Kauppakorkeakoulun rakennus lisättiin sovellukseen helmikuussa 2019.

Lue lisää: https://www.aalto.fi/fi/uutiset/mobiilisovellus-aalto-space-kehittyy-ja-laajenee-uusiin-rakennuksiin

8. Kulttuuritoimijat: Kutsu kansallisteatteriin 21.3.

Suomen Kansallisteatteri haluaisi kutsua kulttuuritoimijat erityisesti heille järjestettävään agentti-iltaan Kansallisteatterilla 21.3.

Alla virallinen kutsu ja ilmoittautumislinkki. Tapahtuma järjestetään suomeksi.

”Opiskelijat ovat Kansallisteatterille tärkeä kohderyhmä ja teatteriagenttien ilta on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla uusista esityksistä ensimmäisten joukossa!

Olet yhdistyksen edustajana lämpimästi tervetullut tutustumaan syksyn 2019 ohjelmistoon, johon eturivin teatterintekijät ovat sinut johdattamassa. Pääset myös nauttimaan iltapalaa sekä kuulemaan opiskelijaeduistamme illan aikana.

OHJELMA TO 21.3.2019

klo 17.00 Pienen näyttämön ovet avataan ja lämpiössä on tarjolla iltapalaa
klo 17.30 ohjelma Pienellä näyttämöllä alkaa, ohjelmallinen osuus kestää noin tunnin

Ohjelmaosuuden jälkeen lämpiössä voi nauttia lasilliset kuohuvaa ja keskustella Kansallisteatterin näyttelijöiden ja henkilökunnan kanssa.

Ilmoittaudu mukaan 19.3. mennessä: https://lomake.ayy.fi/yrityssuhteet/

Kultturellein terveisin,

Otto Bergius
+358 50 520 9422 | [email protected]
Yrityssuhdekoordinaattori
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY)

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!