Yhdistystiedote viikolle 10/2019

Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

Tämä on AYY:n yhdistystiedote viikolle 10/2019

Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen alkaa NYT! Katso tarkkaan ohjeet hakuilmoituksesta ja aloita ajoissa: https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/ (kohta 1)

Tulevia tapahtumia ja tärkeitä päivämääriä yhdistyksille ja yhdistystoimijoille

1.3. Toiminta-avustusten haku aukeaa (kohta 1)
1.3. Yhdistysilmoitusten jättäminen aukeaa (kohta 1)
5.3. Laskiaisrieha ja Gravitaatio (kohta 2, https://www.facebook.com/events/2296143920450164/)
10.3. Huomionosoitusten saajien ehdottaminen päättyy (https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/)
21.3. AYY:n edustajiston kokous 3/2019 (http://ayy.fi/live)
24.3. TTER:n hakukierros II päättyy (kohta 7, http://tter.ayy.fi/)
28.3. Viimeinen päivä kysyä toiminta-avustuksiin ja yhdistysilmoituksiin liittyviä kysymyksiä ([email protected])
31.3. Toiminta-avustusten haku ja yhdistysilmoitusten jättäminen päättyy

Tiedotteen sisältö

1. Nyt on aika tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!
2. Perinteinen Laskiaisrieha on täällä taas!
3. Otaniemen yö tulee taas syksyllä!
4. Ehdota AYY:n huomionosoituksen saajaa 10.3. mennessä
5. Kiinnostaako yhdistyksesi yhdenvertaisuuden kehittäminen?
6. Yhteisörakenneprojektin ratkaisuvaihtoehdot edustajiston keskustelussa
7. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu!
8. Arkkitehtikillan vastaus Ilmastoveivi-haasteeseen: Vegeviikko11
9. Seminaari 15.3: Teemana ilmastonmuutos ja DI-osaaminen muutoksen tekijänä

1. Nyt on aika tehdä vuosittaiset yhdistysilmoitukset ja hakea AYY:n toiminta-avustuksia!

Kaikkien Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten on vuosittain tehtävä yhdistysilmoitus ja samaan aikaan voivat ensimmäisen luettelon yhdistykset hakea toiminta-avustusta. Hakuaika ja yhdistysilmoitusten jättäminen alkaa perjantaina 1.3. klo 12 ja päättyy sunnuntaina 31.3. klo 23.59.

Kattavat ohjeet löytyvät täältä: https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/

Sekä toiminta-avustushakemus että yhdistysilmoitus koostuvat Tahlo-järjestelmässä täytettävistä välilehdistä ja mukaan vaadituista liitteistä. Liitteiksi tarvitaan kaikilta:

– voimassa olevat säännöt
– edellisen toimintavuoden toimintakertomus
– kuluvan toimintavuoden toimintasuunnitelma

Lisäksi toiminta-avustusta hakevilta myös:
– kuluvan toimintavuoden budjetti
– edellisen toimintavuoden tilinpäätös (koostuu tuloslaskelmasta ja taseesta)
Kirjaudu sisään Tahlo-järjestelmään https://tahlo.ayy.fi/ yhdistyksesi tunnuksilla. Mikäli tunnukset on hukassa, ne voi yleensä palauttaa hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa https://tahlo.ayy.fi/password_reset/.

Täytä huolellisesti välilehdet Yleinen, Hallitus, Toimitilat ja Liitteet sekä toiminta-avustusta hakiessa välilehti Hakemus. Mikäli olette erityisasemayhdistys, täyttäkää myös Erityisasema-välilehti. Lopuksi päivitä yhdistyksesi yhdistysprofiili ajan tasalle osoitteessa https://ayy.fi/wp-login.php. Sisään pääset kirjautumaan yhdistyksesi tunnuksilla. Muista tehdä päivitykset kaikkiin kieliversioihin!

TARKEMMAT OHJEET:
Yksityiskohtaiset ohjeet, vinkit ja lisätiedot osoitteessa https://ayy.fi/blog/2019/02/27/yhdistysilmoitukset-ja-ayyn-toiminta-avustus-2019/ Huomaa, että Hakemus-välilehteä on uudistettu viime vuodesta. Muista varata tarpeeksi aikaa hakemuksen tekemiseen.

AYY:n järjestösektori ([email protected]) vastaa kaikkiin kysymyksiin toiminta-avustuksiin liittyen.

2. Perinteinen Laskiaisrieha on täällä taas!

Laskiaistiistaina 5.3. opiskelijat kokoontuvat jälleen sankoin joukoin Ullanlinnanmäelle nauttimaan laskemisesta, musiikista, kilpailuista ja muusta viihdyttävästä ohjelmasta. Ja kutsumme kaikki yhdistykset mukaan tekemään päivästä entistäkin hulppeamman. Joten kaivakaa telttanne varastoista, kootkaa mäenlaskuvälineenne ja tulkaa mukaan!

Jos tahdotte osallistua tapahtumaan yhdistyksenä, tarvitsette telttapaikkaa tai sähköä, ottakaa meihin yhteyttä sähköpostilla [email protected].

Lisätietoa tapahtumasta löydätte Facebookista https://www.facebook.com/events/1132008500340004/ ja osoitteesta laskiasrieha.fi.

3. Otaniemen yö tulee taas syksyllä!

Vaikuta Otaniemen yö -festivaalin ajankohtaan ja ilmoita alustava kiinnostukseksi osatapahtumien järjestämiseen alla olevalla lomakkeella!

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8gelqUeg23k_tBmr4Tl7IOrOVUOVYzQ0NHMDAxUEVJVUhZWks2WlNSRzIzVS4u

4. Ehdota AYY:n huomionosoituksen saajaa 10.3. mennessä

Onko sinulla tiedossasi Aalto-yhteisön pioneeri, ennakkoluuloton sillanrakentaja tai poikkitieteellinen puurtaja, joka ansaitsisi tunnustusta? Ehdota Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan huomionosoituksen saajaa vuodelle 2019.

Ehdotusaika jatkuu 10.3. asti, ja sen päätyttyä huomionosoitustyöryhmä esittää lopulliset huomionosoituksen saajat AYY:n hallitukselle. Huomionosoitus voidaan myöntää entiselle tai nykyiselle AYY:n jäsenelle tai työntekijälle.

Lue lisää huomionosoituksista ja ehdota saajaa tämän linkin kautta: https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/

Jos haluaisit olla mukana tekemässä lopullisia päätöksiä siitä, keille huomionosoitukset tänä vuonna annetaan, voit myös hakea mukaan huomionosoitustyöryhmään. Huomionosoitustyöryhmän tehtävänä on pyytää hakemukset ylioppilaskunnan huomionosoitusten saajiksi, käsitellä ne ja tehdä ylioppilaskunnan hallitukselle esitys huomionosoitusten saajista.

Ryhmän jäseniksi toivotaan motivoituneita ihmisiä eri aloilta. Jos ajatus innostaa, he mukaan tämän linkin kautta: https://lomake.ayy.fi/hallinto/hakemuslomake-huomionosoitustyoryhmaan/

5. Kiinnostaako yhdistyksesi yhdenvertaisuuden kehittäminen?

Puhutaanko järjestössänne yhdenvertaisuudesta? Mietittekö parhaita tapoja tapahtumien järjestämiseen, yhdenvertaisuussuunnitelman tekoon, tai pohditteko esimerkiksi järjestötilojenne esteettömyyttä? Mietittekö keinoja ehkäistä ja puuttua epäasialliseen käytökseen ja häirintään?

Helpoin tapa saada lisätietoa yhdenvertaisuuden kehittämisestä yhdistyksissä on tutustua AYY:n uudistetun yhdistysoppaan yhdenvertaisuus -osioon https://yhdistysopas.ayy.fi/yhdenvertaisuus/

Yhdistyksille soveltuvasta yhdenvertaisuussuunnitellusta ja yhdenvertaisuussuunnitelman laatimisesta löydät lisätietoa Allianssin verkkosivuilta https://www.alli.fi/palvelutyhdenvertaisuus/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuussuunnittelu

Jos haluatte keskustella yhdenvertaisuuden kehittämisestä, keinoista ehkäistä häirintää tai haluaisitte tietoa tai koulutusta aiheista yhdistyksellenne, voitte olla yhteydessä AYY:n yhdenvertaisuudesta vastaavaan edunvalvonta-asiantuntijaan Lauri Jurvaseen [email protected] 050 520 9418

6. Yhteisörakenneprojektin ratkaisuvaihtoehdot edustajiston keskustelussa

Yhteisörakenneprojektin ratkaisuehdotuksia esiteltiin edustajiston kokouksessa 28.2. Edustajisto kävi malleista lähetekeskustelua ja tavoitteena oli saada edustajistolta suuntaa siihen, mitä ratkaisuja kohti projektia edistetään. Kannattaa siis katsoa tallenne edustajiston kokouksesta osoitteesta ayy.fi/live.

Ratkaisuehdotukset päivittyvät kokousmateriaaleihin: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=40468739

Tarkempaa tietoa projektin tavoitteista löytyy projektityöntekijä Elina Niemisen esittelystä (https://ayy.fi/blog/2018/08/23/uusi-projektikoordinaattori-auttaa-aalto-yhteisoa-kehittymaan/) ja aiempien vaiheiden esittelyt viime syksyn ja tämän kevään edustajiston kokousten materiaaleista: https://inside.ayy.fi/display/ED/2018

Lisätietoja: Projektikoordinaattori Elina Nieminen, [email protected], puh. 0406819612.

7. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu!

TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2019 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 24.3.2019 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/.  Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/

8. Arkkitehtikillan vastaus Ilmastoveivi-haasteeseen: Vegeviikko11

Hei kaikki!

Me Arkkitehtikillassa innostuimme Inkubion heittämästä Ilmastoveivi-haasteesta ja päätimme haastaa teidät kaikki kanssamme kasvissyöntiin viikon 11 ajaksi!

Ruoankulutus yhdessä asumisen ja liikkumisen kanssa muodostaa kolmen suurimman henkilökohtaisen ympäristökuormittajan joukon, joten ruokailutottumuksillamme on paljon merkitystä hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Kuten Inkubiokin totesi viestissään, yhdessä tehtynä ilmastovaikutusten merkitys kasvaa ja saadaan aikaan suurempia muutoksia. Näistä syistä me tahdomme haastaa kaikki mukaan kasvisruokavalioon yhden viikon ajaksi ja lisäpanoksena päätimme itse syödä kyseisen viikon ajan täysin vegaanisesti!

Tämän kasvissyöntihaasteen taustalla on ajatus kannustaa kaikkia pohtimaan omia ruokailutottumuksiaan ja yhden viikon ajan välttää keskimääräisen ruokavalion suurimpia ilmastokuormittajia, eli lihatuotteita. Ilmastoveivi on kampanja, jonka tarkoituksena on saada Suomi käyttämään EU puheenjohtajakautensa tehokkaasti ilmaston hyväksi. Täällä voit käydä lukemassa lisää Ilmastoveivistä ja allekirjoittamassa vetoomuksen. https://www.ilmastoveivi2019.fi/

Ei siis muuta kuin tervetuloa meidän mukaamme syömään vastuullisesti 11.-17.3.! Löydätte meidät somesta ja voitte jakaa omia kokemuksianne seuraavilla hashtageilla: #vegeviikko11 #univeivi #ilmastoveivi2019

Huomisen puolesta
Arkkitehtikillan hallitus

9. Seminaari 15.3: Teemana ilmastonmuutos ja DI-osaaminen muutoksen tekijänä

Maapallon lämpenemisen rajaaminen 1,5 asteeseen vaatii valtavia toimenpiteitä kaikilta, eikä vähiten tekniikan alan korkeakoulutetuilta. Ilmastonmuutos luo uusia vaatimuksia niin työntekijöille, yhteiskunnalle kuin elinkeinoelämällekin.

Minkälaista osaamista tämä muutos vaatii? Miten koulutus on jo reagoinut ja reagoi tähän jatkossa?

Tervetuloa mukaan keskustelemaan tästä ja tekniikan alan yliopistokoulutuksen muista ajankohtaisista kysymyksistä Tekniikan akateemisten seminaariin tekniikan alan yliopistojen kanssa. Aiheesta pitävät puheenvuorot keynote-puhujat Mika Anttonen, Max Mickelsson ja Mikko Dufva. Seminaari sopii erityisesti opintovastaaville, puheenjohtajille sekä ilmastoaiheista kiinnostuneille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 8.3. mennessä: https://education.tek.fi/

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedotteet (a) ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. HUOM! Yhdistystiedote lomailee ensi viikon ja ilmestyy taas 15.3.

Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Essi Puustinen (essi.puustinen (a) ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Haluatko poistua yhdistystiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 23/2019

AYY:n hallitus on päättänyt kokouksessaan yhdistyksille jaettavista avustuksista (kohta 1). Mikäli yhdistysilmoitus jäi tekemättä maaliskuussa, jälki-ilmoittautuminen on nyt auki ja päättyy 30.6. (kohta 2) Lisäksi uusien nettisivujen beta-versiosta voit tarkistaa yhdistyksesi profiilin ja ilmoittaa meille muutoksista (kohta 3). Yhdistystiedote siirtyy tämän tiedotteen myötä kesätauolle. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!
Kuvapankki_Kukkia_1
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 22/2019

Tiedote sisältää tällä kertaa vinkkejä kesää varten. Muista toimittaa avustushakemuksista unohtuneet liitteet (kohta 1), hoida pöytäkirjat ja kirjanpito ajan tasalle (kohta 2) sekä ota hetki aikaa arkistoinnille (kohta 3). Muista myös levähtää ja nauttia kesästä! Ensi viikolla lähtee vielä kevään viimeinen yhdistystiedote, jonka materiaalit toimitettava helatorstain takia jo tiistaihin klo 10 mennessä ([email protected]).
Kuva, jossa ihmiset kävelee poispäin
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 21/2019

Kun tilakähmyt päättyvät yhdistyksenne osalta, merkitkää kaikille avoimet tapahtumanne ensi vuoden lukuvuosikalenteria varten (kohta 1). Lisäksi voitte vaikuttaa yhdistyslakiin keskiviikkoon mennessä (kohta 3). Mukavaa vuosijuhlaviikonloppua!
Otarannan kerhotila2
Yhdistystiedote Julkaistu:

Yhdistystiedote viikolle 20/2019

Tilakähmyt on nyt käynnissä. Muutaman harrastetilan kohdalla on tehty pieniä muutoksia varausjärjestelyihin. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta 1 ja muista myös AYY:n isoimmat tapahtumat syksyä suunnitellessasi, kohta 2. Aurinkoista viikonloppua kaikille!