Yhdistyslistaus

Musiikki

AYY:n musiikkiyhdistyksistä löydät varmasti omaan makuusi sopivan kuoron, kerhon tai orkesterin.
Akystic logo

Akystic

Akystic on akustista musiikkia soittava uuden ajan cover-bändi, joka koostuu dynaamisesta ryhmästä taitavia muusikoita. Olemme tunnettuja lennokkaista sovituksista ja värikkäästä meiningistä. Soitamme musiikkia laidasta laitaan. Ohjelmistostamme löytyy yleisölle tuttuja kappaleita rock-, pop- ja tanssimusiikista vanhoja klassikoita unohtamatta. Lisäksi jäsenillämme on vahva esiintymiskokemus ja monipuolinen musiikkitausta useista bändeistä sekä soittimista.

Boston promenade logo

Boston Promenade -yhdistys ry

Boston Promenade on vuodesta 1964 lähtien toiminut Big Band.

Dissosanssi

Dissonanssi ry

Dissonanssi on Otaniemessä toimiva sekakuoro, joka laulaa monipuolista musiikkia aina renessanssista elokuvamusiikkiin – hauskanpitoa unohtamatta.

Harjoittelemme Otaniemessä lukukausien aikana aina tiistai-iltaisin kello 18–20. Uudet laulamisesta kiinnostuneet jäsenet ovat lämpimästi tervetulleita – järjestämme avoimet treenit ja koelaulut aina lukukauden alussa, syyskuussa ja tammikuussa. Koelaulupäivistä tiedotamme Facebook- ja nettisivuillamme. 

domimante

Dominante ry

Dominante hurmaa yleisön tulkinnan intensiteetillä, soinnin kirkkaudella ja yhdessä laulamisen ilolla. Dominanten toiminnan kulmakiviä ovat korkeatasoinen eri aikakausien a cappella ‑musiikki, suuret orkesteriteokset sekä vuosittaiset ulkomaankiertueet, festivaalit ja kilpailut. 

Suomalainen moderni musiikki on eräs Dominanten ohjelmiston tärkeimmistä painopistealueista. Pelkästään edellisen vuosikymmenen aikana Dominante on tilannut ja kantaesittänyt yhteensä kymmenen uutuusteosta kahdeksalta eri nykysäveltäjältä. Myös klassikkosäveltäjät Sibelius ja Kuula kuuluvat etuoikeutetusti kuoron vakio-ohjelmistoon. 

Aalto-yliopiston sekakuoro Dominante on perustettu vuonna 1975, ja se tunnettiin alkuvuosinaan Polyteknikkojen kamarikuorona. Nykyisinkin yli kuudenkymmenen laulajan kokoonpanosta suuri osa opiskelee tai on opiskellut Otaniemessä ja loputkin muissa pääkaupunkiseudun korkeakouluissa. Kuoroa johtaa dir. mus. Seppo Murto. 

Entropy logo_uusi

Entropy

Entropy on vuonna 1993 perustettu elektronisen musiikin kulttuuriyhdistys ja yksi AYY:n kulttuuriyhdistyksistä. Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää elektronisen musiikin kulttuuria ja sen harrastusta Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa sekä yhdistää elektronisesta musiikista kiinnostuneita ihmisiä.

Tätä tehtävää silmälläpitäen muodostuu toiminta elektronisen musiikin tapahtumien järjestämisestä, erilaisista koulutuksista (muun muassa suositut DJ- ja musiikkituottajakurssit) ja yhteisistä bilematkoista muualle Suomeen tai ulkomaille. Entropyn toiminta on jäsenlähtöistä, joten kaikki tapahtumat ja aktiviteetit toteutetaan jäsenistön aloitteesta. Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, jäsenmaksu on nolla euroa.

KYL logo

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajat KYL 

Miesten kadehtima ja naisten ihailema – ja miksei toisinpäinkin. Veljellistä toilailua, arveluttavaa huumoria, pitkäksi venyneitä saunailtoja ja yleisön hurmaamista ‒ KYL on jo vuodesta 1949 lähtien muuttanut nuorten miesten käsitystä siitä, mitä mieskuorolaulu pitää sisällään.

KYL:ssa pääset luomaan unohtumattomia musiikkielämyksiä Sibeliuksesta Stigiin ja esiintymään mielenkiintoisissa paikoissa aina Ritarihuoneesta Rymy-Eetuun. Matkailu on myös olennainen osa toimintaamme: esimerkiksi vuonna 2019 suuntasimme kilpailumatkalle Corkiin, Irlantiin. Mikä parasta, pääset itse vaikuttamaan, mihin matkaamme seuraavaksi!

KYL on yksi maamme arvostetuimpia mieskuoroja, joka on voittanut kansainvälisiä kilpailuja ja julkaissut kriitikoiden arvostamia levyjä. Tavoitteemme ovat korkealla, mutta otsamme eivät ole rypyssä. Kuoroomme hakijoissa meitä kiinnostaa enemmän hyvä asenne kuin pitkä musiikkitausta. Meiltä saat lauluopetusta, arvostusta klassista ja ei-niin-klassista musiikkia kohtaan, matkoja maailman lavoille – ja tärkeimpänä elinikäisiä kuoroveljiä.

Käännä uusi lehti elämässäsi ja hae KYL:iin! 

KYN logo

KYN

Naiskuoro KYN on kulkenut laulujen teitä vuodesta 1981. Koko sen ajan kuoro on tehnyt musiikkia kunnianhimoisesti ja uutta luoden. Se on rikkonut musiikillisia raja-aitoja ja uudistanut kuoro-ohjelmistoa luomalla tilausteoksin uudenlaisen kuoromusiikin genren, etnisen jazzin. Siinä kansanperinteemme melodiset ainekset ja tekstit sekä nykyrunous yhdistyvät jazzrytmiikkaan ja -harmoniaan. Tälle fuusiomusiikin tyylilajille KYN etsii jatkuvasti uudenlaisia muotoja.

Taiteellisen johtajansa musiikkineuvos Kaija Viitasalon myötä KYN:lle on muodostunut omaleimainen musiikillinen identiteetti. KYN on saanut kiitosta ainutlaatuisesta ohjelmistostaan, ilmaisurikkaasta esiintymisestään sekä lauluyhtyemäisen elävästä soinnistaan. Musiikillaan kuoro koskettaa ja kertoo tarinaa, myös yli kieli- ja kulttuurirajojen.

Viime vuosina KYN on herättänyt kasvavaa kansainvälistäkin kiinnostusta ja konsertoinut kutsuttuna pääesiintyjänä Latviassa, Ranskassa ja Taiwanissa. KYN on menestynyt myös lukuisissa koti- ja ulkomaisissa kilpailuissa ja katselmuksissa. Viimeksi helmikuussa 2017 KYN voitti Saksassa järjestetyissä Grand Prix of Nations -kilpailuissa Mixed, Female and Male Choirs -sarjan ja tuli toiseksi sekä sai erikoispalkinnon erinomaisesta lavaesiintymisestä Folklore-sarjassa. Samaan aikaan INTERKULTUR rankkasi KYN:n maailman kuudenneksi parhaaksi naiskuoroksi. Maaliskuussa 2017 Suomen Naiskuoroliitto valitsi KYN:n Vuoden kuoroksi.

Haluatko laulaa KYN:ssä? Tule koelauluihin! Tietoa seuraavista koelauluista löydät nettisivuiltamme.

Mökä logo

Metal Club Mökä ry

Metal Club Mökä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva, metallimusiikkiin keskittyvä kulttuuriyhdistys, joka on perustettu vuonna 1998. Yhdistyksen tarkoituksena on tuoda yhteen Aalto-yliopiston raskaan musiikin ystäviä sekä järjestää aiheeseen liittyviä tapahtumia ja toimintaa.

Yhdistyksen toiminnan ytimenä ovat kuukausittaiset saunaillat, joita järjestetään yleensä lukuvuonna joka kuun viimeisenä viikonloppuna. Lisäksi Mökä järjestää vuoden aikana jäsenistöllensä muutaman ilmaisen keikan, yleensä yhden syksyllä ja yhden keväällä. Toimintaan kuuluu myös satunnaiset hengailuillat yhdistyksen kerhohuoneella.

Metal Club Mökän kerhohuone sijaitsee Otaniemessä Jämeräntaival 7A:ssa (pääovesta sisään, ensimmäinen ovi oikealla). Mökän jäsenistö käy ahkerasti pääkaupunkiseudun keikoilla ja isoimpia keikkoja usein etkoillaan kerhohuoneella.

Mökä-edustusta löytyy myös lähes jokaiselta aiheeseen liittyvältä festarilta, erityisesti Tuskasta ja Nummirockista, josta löytyy myös oma Mökä-leiri. Mökä harrastaa yhteistoimintaa muiden akateemisten hevikerhojen kanssa joka syksy järjestettävän Akateemisen heviristeilyn muodossa.

Mökän jäsenyys on ilmaista ja jäseneksi voi liittyä yhdistyksen kotisivuilta.

Otakala logo

Otaniemen karaokelaulajat

Otaniemen karaokelaulajat (Otakala) on Otaniemessä toimiva karaokesta kiinnostuneiden yhdistys. Järjestämme karaokeiltoja ja muuta karaokeaiheista ohjelmaa noin kerran kuukaudessa. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki laulutaitoon katsomatta. Vuokraamme myös karaokelaitteistoa, jolla onnistuu isommallakin porukalla laulaminen.

Pelmu logo

PELMU ry

Polyteknikkojen elävän musiikin yhdistys PELMU ry tarjoaa kaikille AYY:n jäsenille täysvarusteltua bändikämppää Otaniemessä. Tilasta löytyy rummut, kaksi kitaravahvistinta, bassovahvistin, syntikka, sähköpiano, mikit, mikserit ja äänentoisto. Hinnastomme on luonnollisesti erittäin opiskelijaystävällinen.

Näin helposti pääset soittelemaan treenikämpälle:

  1. Siirry osoitteeseen pelmu.fi
  2. Luo oma jäsenprofiili ja oma bändi
  3. Varaa vuoro ja avaa treeniksen ovi omalla henkilökohtaisella koodillasi

Järjestämme vuosittain myös kahdet isot festivaalit Smökissä. Bändeillämme onkin täällä oiva mahdollisuus päästä esiintymään yleisön eteen! Kauttamme kysellään bändejä myös muihin tapahtumiin (opiskelijabileet, häät, yms.).

Polyteknikkojen kuoro logo

Polyteknikkojen Kuoro

Polyteknikkojen Kuoro (PK) on akateeminen suomalainen mieskuoro, joka tunnetaan modernista ja ennakkoluulottomasta otteestaan. Tekniikan opiskelijoiden kuorona PK ammentaa voimansa teekkariuteen erottamattomasti kuuluvasta yhdessä tekemisen ilosta sekä uusien haasteiden etsimisestä ja voittamisesta. Musiikillisesta kunnianhimosta ja esitysten tasosta PK ei tingi piiruakaan. Vuodesta 2013 kuoron taiteellisena johtajana on toiminut kuoronjohtaja Saara Aittakumpu.

Vuonna 1900 perustettu kuoro pysyy edelleen lujasti kiinni juurissaan, ja Suomen vahva kansallisromanttinen mieskuoroperinne on kuoron ohjelmiston tärkeä tukijalka. PK laulaa pääasiassa klassista musiikkia madrigaaleista nykymusiikkiin, mutta myös viihteellistä ohjelmistoa suomi-iskelmistä barbershopin ja teekkarilaulujen kautta serenadeihin.

Kuoro vierailee säännöllisesti Suomen johtavien sinfoniaorkesterien vieraana sekä tekee näiden mukana ulkomaankiertueita. Sibeliuksen Kullervon kuoro on esittänyt niin Euroopan kuuluisissa konserttisaleissa, Kanariansaarten musiikkifestivaaleilla kuin uudella mantereellakin Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja ulkomaisten orkestereiden kanssa. Kotimaassa ohjelmistossa on ollut Kullervon lisäksi muun muassa Schubertin, Straussin, Stravinskin ja Šostakovitšin mestariteoksia.

Erityisen ylpeä PK on uraauurtavasta työstään modernin mieskuoromusiikin saralla. Suomalaiset säveltäjät ovat ottaneet PK:n omakseen ja löytäneet kuorossa innostuneen ja eläytymiskykyisen instrumentin erilaisille kokeiluilleen. PK onkin tottunut kantaesittämään uusia mieskuoroteoksia. Modernista musiikista on tullut kuorolle mieluinen haaste, melkeinpä elinehto.

Polyteknikkojen-orkesteri logo

Polyteknikkojen Orkesteri ry

Polyteknikkojen Orkesteri, PO, on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä toimiva täysimittainen sinfoniaorkesteri, joka on perustettu vuonna 1922. Soittajat ovat pääasiassa Aalto-yliopiston opiskelijoita ja alumneja, mutta mukana on myös muiden akateemisten oppilaitosten opiskelijoita sekä musiikin harrastajia. Tällä hetkellä orkesterissa on aktiivisia jäseniä noin 100. Orkesteria johtaa kapellimestari James Kahane.

PO:n vuosittaiseen konserttiohjelmaan kuuluvat syys-, joulu- ja kevätkonsertit pääkaupunkiseudulla sekä eri puolille Suomea suuntautuva kevätkiertue. Orkesteri on konsertoinut myös ulkomailla: mm. Saksassa, Unkarissa, Tšekissä, Baltian maissa, Ruotsissa sekä viimeisimpänä Skotlannissa keväällä 2016. Vappuisin PO on jo 1920-luvulta alkaen järjestänyt perinteiset Waputin-konserttitanssiaiset, jonka pääsylippuna toimii orkesterin oma wappulehti Waputin. Vaihtelua konserttirunkoon tuovat esimerkiksi erilaiset tilauskonsertit ja yhteisproduktiot kuorojen kanssa. PO:n piirissä toimii myös lukuisia pienyhtyeitä, kuten jousikvartetteja, puhallinkvintettejä sekä salonkiorkesteri.

RWBK logo

Retuperän WBK

Retuperän WBK on tunnetusti maailman paras ja ainoa uudempaa ranskalaista torwimusiikkia soittava espoolainen teekkaripalokuntaorkesteri. Retuperän WBK perustettiin joskus suuren alkupamahduksen (engl. Big Band) aikoihin ja on siitä lähin pyrkinyt aiheuttamaan pahennusta ns. paremmin ajattelevissa piireissä.

Retuperän WBK:n musisointiin liittyy oleellisesti rahtikeikkojen lisäksi myös kahden vuoden välein järjestettävät konsertit Töölönlahden palokunnantalolla, jota kansan keskuudessa myös joskus leikkisästi Finlandia-taloksi kutsutaan.

Polirytmi logo

Teekkarien jazzyhdistys Polirytmi ry

Polirytmi on eläväinen jazzyhdistys, jonka jäsenten yleisnimittäjä ja leimallinen elementti on groovaava rytmi. Yhdistys koostuu pienistä ja hiukan suuremmistakin kokoonpanoista ja projekteista, joiden yhteinen birdie-koto ja treenikämppä sijaitsee Otaniemessä. Menoa ja fenomeeneja on jatkunut jo vuodesta 1991!

Soittoamme kantavaan jazzakseliin nivoutuu myös muuta rytmimusiikkia, kuten soulia ja funkia. Keikoilla tahditus on tarvittaessa saatu istumaan perinteisiinkin tanssiaskeliin, tällöinkin aina letkeän rautaisella Polirytmi-otteella.

Teekkariorkesteri-Humpsvakar logo

Teekkariorkesteri Humpsvakar

Hullunhauska Teekkariorkesteri Humpsvakar perustettiin vuonna 1961 ja on jo 50 vuoden ajan yllättänyt juhlissa, festareilla sekä Otaniemen karkeloissa. Frakit yllään ja soittimet kainaloissaan Humpsvakar marssii sisään kun vähiten aavistat ja toivoisit. Humpsvakar ei kuitenkaan koskaan saavu yksin, vaan myös ihana baletti Rumpskakar tuo tunnelman kattoon keikoilla. Yhdessä he soittavat ja tanssivat yleisön sydämmiin ja keikoilla ei säästellä ruutia. Voisi sanoa että jokainen keikka on ensiluokkainen show jossa voi nähdä taikureita, tulennielentää ja kylpyhuonekaluston tuhoamista.

Humpsvakar ja Rumpskakar on osa Aalto-yliopiston ainoan osakunnan Teknologföreningenin kalustoa ja orkesteri soittaa joka tiistai osakuntatalossaan Urdsgjallarissa. Suurin osa jäsenistä ovat ruotsinkielisiä, mutta joukkoon mahtuu myös pari ugrilaista taitavaa, mikä on enemmän kuin tervetullutta! Orkesteri ja baletin voi tilata viihdyttämään sitseille, juhlatilaisuuksiin, häihin jne ja on taattu että tunnelma nousee kattoon. Orkesterin ja baletin voi nähdä joka vuosi Vappupäivänä soittamassa Kaisaniemessä. Humpsvakar soittaa iloista dixieland-musiikkia ja on myös laulava orkesteri joka taitaa monen monta stemmalaulua.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu