Yhdistyslistaus

Liikunta ja retkeily

Liikuntayhdistykset tarjoavat jäsenilleen monenmoisia lajeja suunnistuksesta sukeltamiseen ja ratsastuksesta laskettelemiseen. Useimpia lajeja pääsee kokeilemaan ilman aiempaa kokemusta, joten ota rohkeasti yhteyttä itseäsi kiinnostavaan yhdistykseen.
A!dventures logo

A!dventures

A!dventures, eli Aallon Seikkailu-urheilijat ry tuo seikkailu-urheilun opiskelijoiden arkeen. Olemme todellisia ulkoilmaliikkujia, innostumme kaikenlaisesta urheilusta vaelluksesta jääkiipeilyyn ja melontaan. Missä seikkailu, siellä myös A!dventures.

Tapahtumiemme kohokohtia ovat erilaiset lajikokeilut, esimerkiksi suunnistus, kalliokiipeily ja polkujuoksu. Osallistumme myös silloin tällöin erilaisiin kilpailuihin, kuten Jukolan viestiin.

Ennen kaikkea meitä yhdistää rakkaus luontoon – vuoriin, erämaihin ja lumisiin lakeuksiin – ja tietenkin urheiluun, jonka kulloisetkin puitteet mahdollistavat. Tule mukaan tutustumaan meihin vaikkapa kevyen kynnyksen sporttisiin AfterWork-tapahtumiin! 

Aalto Aikikai

Aalto Aikikai

Aalto Aikikain tarkoituksena on edistää Aikidon harjoittelua Otaniemen alueella. Järjestämme useamman kerran viikossa ohjattuja aikidotreenejä Otaniemessä ja silloin tällöin viikonlopun kestäviä aikidoleirejä tai erilaista vapaa-ajantoimintaa.

Lisätietoa kuten treeniajat löytyvät kotisivuiltamme ja Facebookista voi löytää kuvia ja muuta mukavaa. Uusia aloittelijoita otetaan mukaan yleensä kevään ja syksyn alussa, mutta jos haluat liittyä mukaan jo aikaisemmin lähetä ihmeessä sähköpostia hallituksen listalle.

Aalto basket logo

Aalto-Basket

Aalto-Basket on Aalto-yliopiston espoolainen koripalloseura, joka on jo yli 40 vuotta tarjonnut teekkareille ja muille Aaltolaisille mahdollisuuden koripalloharrastukseen.
Seura on kasvanut viime vuosien aikana paljon, ja nykyisin seurassa onkin 4 joukkuetta:

• Miesten edustusjoukkue: Miesten 2. divisioona pelaava, 2 kertaa viikossa harjoitteleva joukkue
• Miesten 2. joukkue: Miesten 4. divisioonassa pelaava, 2 kertaa viikossa harjoitteleva joukkue
• Miesten 3. joukkue: Miesten 5. divisioonassa pelaava, kerran viikossa harjoitteleva joukkue
• Naisten joukkue: Naisten 4. divisioonassa pelaava, 2 kertaa viikossa harjoitteleva joukkue

Jokainen Aalto-Basketin joukkue kaipaa uusia kasvoja tulevaa pelikautta varten – Aalto-Basket toivottaakin kaikki opiskelijahenkiset tervetulleiksi harjoituksiinsa!

Joukkueiden tarkemmat tiedot (harjoitusajat, yhteystiedot, jne) löytyvät seuran nettisivuilta. 

Aalto mountaineering logo

Aalto Mountaineering Club

Aalto Mountaineering Club ry on vuonna 2018 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen vuorikiipeilystä ja muista outdoor-lajeista kiinnostuneet yksilöt.

Yhdistyksen akviteetteihin kuuluu mm. viikottaiset kiipeilytreenit, kurssit ja vuorikiipeilymatkat.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki vuorikiipeilystä kiinnostuneet ja aikaisempaa kokemusta ei vaadita. Lisätietoja löytyy yhdistyksen kotisivuilta.

Aalto predators logo

Aalto Predators

Aalto Predators on Aalto-yliopiston amerikkalaisen jalkapallon joukkue. Joukkue pelaa Suomen korkeakoulusarjassa, jossa on pelaajia kaikilta kokemustasoilta: aloittelijoista Vaahteraliiga- ja maajoukkuepelaajiin. Korkeakoulusarja pelataan helmikuusta toukokuuhun ja treenit alkavat syyskuussa. Aalto Predators voitti ensimmäistä kertaa Opiskelijoiden Suomen Mestaruuskisat vuonna 2016.

Amerikkalainen jalkapallo on urheilulaji, josta löytyy monen erityyppistä urheilijaa, pienemmät ja vikkelät taitopelaajat ovat yhtä tärkeitä kuin isommat linjamiehet. Monet pelaajat ovat löytäneet lajin Aalto Predatorsin kautta, joten olipa kokemustasosi mikä tahansa niin olet tervetullut liittymään yhdistykseen ja osallistumaan meidän treeneihin.

Aalto Predators perustettiin vuonna 2012. Yhdistys osallistuu erilaisiin opiskelijatapahtumiin Otaniemessä ja Töölössä, kuten esimerkiksi KY City Challenge, Otawappu, Helle- ja TalviAalto. Joukkue järjestää myös yhteisiä kisakatsomo- ja ajanviettoiltoja. Aalto Predators järjestävää myös vuosittain Super Bowl -juhlat, sekä muita kisakatsomoiltoja, joihin kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat ovat tervetulleita. Kerhossa on pelaajien lisäksi myös entisiä pelaajia ja amerikkalaisen jalkapallon faneja, jotka tukevat joukkuetta järjestämällä tapahtumia tai olemalla sen hallituksessa tai toimitsijoina.

Tryoutit järjestetään syksyllä, lukuvuoden alussa! Jos et pääse tryoutteihin, voit kuitenkin tulla kokeilemaan lajia harjoituksiimme lähettämällä viestin meidän Facebook-sivulle tai sähköpostia hallituksellemme. Valmentajamme pitävät treenit sekä suomeksi että englanniksi.

Yhdistyksellämme on myös Cheerleading -joukkue, Aalto Predators Cheerleaders – Foxes, joka tarjoaa toisen loistavan urheiluharrastuksen opiskelijoille. Heidän Facebook -sivut löytyvät täältä.

Aalto runners logo

Aalto Runners

Vuoden 2010 kypsyneen idean pohjalta päätettiin marraskuussa 2010 pitää AaltoRunnersin perustamiskokous. Siinä 2003 perustettu kyltereiden juoksuseura KY-RUN sekä jo kymmenen vuoden ikään ehtinyt Juoksija Teekkarit päätettiin yhdistää.

Aalto skate logo

Aalto Skate

Aalto Skate on keväällä 2015 perustettu rullalautailuyhdistys, jonka tarkoituksena on yhdistää Aalto-yliopiston rullalautailusta kiinnostuneita opiskelijoita ja kasvattaa harrastajien määrää yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa. Yhdistyksen tavoitteena on erityisesti parantaa harrastusmahdollisuuksia Otaniemen kampuksella ja edistää uniikkia rullalautailukulttuuria. Keväällä 2016 Aalto Skate rakensi skeittirampin ja terassin Ossinlammelle, jotka luovat loistavat puitteet tavoitteisiin pääsemiseksi. 

Aalto Strength Society ASS

Aalto Strength Society ry 

Aalto Strength Society Ry, tai kavereiden kesken "ASS" on Aallon oma voimaurheilukerho. Kerhon toiminta keskittyy erityisesti voimanoston ja strongman lajien ympärille. Toisin sanoen nostellaan painavia asioita yhdessä ja pidetään hauskaa.

Tapahtumien osalta järjestämme:
1. Omia harjoituksia, joissa voimalajeja pääsee kokeilemaan
2. Sisäisiä kilpailuja joissa pääsee testaamaan rajojaan rennossa ympäristössä
3. Ekskursioita voimailuaiheisiin tapahtumiin, ja
4. Kaikkea muuta voimailuaiheista toiminta maan ja taivaan välillä

Jos voimatasojen kehittäminen, voimaurheilun harrastaminen tai siihen tutustuminen tai menevä porukka salikavereiksi kiinnostaa, niin ota meihin yhteyttä. Nähdään salilla!  

Aalto Synchro

Aalto Synchro ry 

Aalto Synchro tavoitteena on yhdistää luistelusta innostuneita opiskelijoita Otaniemessä. Järjestämme viikottain jäävuoroja Espoossa joihin kaikki ovat tervetulleita tasosta riippumatta.

 • Email: aalto.synchro(at)outlook.com
 • Instagram
   
Aalto tennis logo

Aalto Tennis ry

Aalto Tennis on opiskelijoiden oma tenniskerho, jonka tarkoituksena on saada kaiken tasoiset tenniksen harrastajat yhteen sekä tarjota opiskelijan lompakolle sopivia valmennuskursseja, pelipäiviä ja muita tennistapahtumia.

Olet ehkä joskus kuullut Teekkaritenniksestä? Aalto Tenniksen juuret ulottuvat vuoteen 1965 asti, jolloin joukko tenniksestä innostuneita teekkareita perusti seuran. Aalto Tennis on myös Suomen Tennisliiton virallinen tennisseura ja nykyisin joukkoome kuuluu opiskelijoita lukuisilta eri aloilta ja korkeakouluista.

Olit sitten aloitteleva pelaaja, aktiivinen harrastaja, kokenut kilpapelaaja tai se "vähän aina kesäisin on tullut pelailtua" -tyyppi olet enemmän kuin tervetullut tennisperheeseemme! Ole rohkeasti meihin yhteydessä esimerkiksi Facebookissa tai sähköpostilla, jos haluat kuulla lisää, ja mikä tärkeintä - liity jäseneksi.

Aalto-Volley

Aalto-Volley ry

Aalto-Volley on aktiivinen lentopallon saralla toimiva opiskelijoiden urheiluyhdistys, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus pelata lentopalloa niin harrastemielessä kuin kilpatasollakin. Treenaamme viikottain 3-5 kertaa. Kaudella 2021-2022 pelaamme sekä miesten alue- että paikallissarjaa. Meillä on lisäksi yksi naisten joukkue. Ota yhteyttä, jos haluat liittyä iloiseen ja urheilulliseen seuraamme! Olet lämpimästi tervetullut!

AFK

Aalto-yliopiston frisbeegolfklubi ry

Aalto-yliopiston frisbeegolfklubi AFK on kaikentaustaisten fribaajien mukava harrastusporukka. Pyrimme palvelemaan jäseniämme ja edistämään lajia sekä rennon heittelyn että kilpailullisen toiminnan kautta. Seura on perustettu kesällä 2019 ja toiminta on vasta muovautumassa. Tervetuloa tekemään AFK:sta näköisesi!

Honbu logo

Akateeminen karateseura Honbu

Karate, kickboxing, muay thai, BJJ vai itsepuolustusta? Älä rajoita itseäsi, valitse kaikki, valitse Honbu!

Honbu on pääkaupunkiseudun yliopisto-opiskelijoiden karateseura. Seurassamme harjoitellaan monipuolisesti itsepuolustus- ja kamppailutaitoja. Treenien neljä peruspilaria ovat kamppailullisuus, turvallisuus, kuntoilu ja hauskanpito. Tyylisuuntamme on Koryu uchinadi, mutta Honbussa treenaa hyvin monipuolisista budotaustoista tulevaa porukkaa.

Karate sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kuntoaan, kehonhallintaansa ja kamppailutaitojaan. Tiiviin harjoittelun lisäksi oleellisen osan seuran toimintaa muodostavat erilaiset leirit ja illanvietot. Honbu järjestää karaten peruskurssin 1-2 kertaa vuodessa, syyskuussa ja tammikuussa. Tarkista tarkka päivämäärä kotisivuiltamme. Mukaan pääsee ilmaantumalla treeneihin.

Aloita karate hyvässä seurassa!

Bikepoli logo

Bikepoli

Bikepoli on Aalto-yliopiston opiskelijoiden pyöräilyseura.

Bikepolin toiminta keskittyy urheilupyöräilyyn. Ajamme vuoden ympäri pääsääntöisesti katu- ja soralenkkejä mutta myös maastolenkkejä. Lenkit reitteineen ja aikatauluineen julkaistaan Telegram-ryhmässämme, jossa on muutakin pyöräilyyn ja huoltoon liittyvää keskustelua.

Bikepolilla on käytössään polkupyörien huoltopaja. Paja sijaitsee Teekkarikylässä ja on käytettävissä jäsenmaksua vastaan omatoimiseen huoltoon. Ostamalla sähköisen avaimen pajalla voi vierailla itselle sopivaan aikaan. 

Enerky logo

enerKY

EnerKY on kauppakorkeakoulun liikuntatutorien yhdistys, jonka tavoitteena on kannustaa KY:n jäseniä, sekä samalla myös koko Aalto-yliopiston opiskelijoita liikkumaan. Järjestämme matalan kynnyksen liikunnallisia tapahtumia, kuten lajikokeiluja ja turnauksia.

FC Kissat

FC Kissat ry

FC Kissat on Aalto-yliopiston naisopiskelijoiden jalkapallojoukkue. Pelaamme liikunnan ja hauskanpidon vuoksi ja joukkueessa on kaikentasoisia pelaajia. Fukseista alumneihin meitä yhdistää rakkaus jalkapalloon. FC Kissat toivottaa tervetulleeksi kaikki Aalto-yliopiston naisopiskelijat. Myös vaihtarit ovat tervetulleita mukaan.

Treenejä on kerran viikossa. Kesäkaudella pelaamme ulkona ja talvikaudella pelaamme futsalia sisällä. Osallistumme sekä harrastesarjaan että turnauksiin ja toivotamme lämpimästi uudet pelaajat tervetulleeksi myös kesken kauden. Ota yhteyttä ja tule mukaan pelaamaan!

T

Helsingin yliopiston Taekwon-Do

Helsingin yliopiston Taekwon-Do ry järjestää säännöllistä Taekwon-Don harjoittelua UniSportin puitteissa Helsingin keskustassa. Seura järjestää alkeiskursseja ja jatkuvaa harjoittelua Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Hankenin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Vasta-alkajille järjestetään alkeiskurssi kahdesti vuodessa: kevätkaudella tammikuun puolivälistä alkaen ja syyskaudella syyskuusta alkaen. 

Hernesaaren näädät logo

Hernesaaren Näädät

Hernesaaren Näädät on Suomen menestynein ja vanhin kauppatieteellinen jääurheiluseura. Organisaation edustusjoukkue pelaa jääkiekkoliiton eteläisen alueen III-divisioonassa. Joukkue harjoittelee kerran viikossa ja pelaa keskimäärin yhden sarjapelin kun kausi on käynnissä. Näädät järjestävät myös muita jääkiekkoaiheisia tapahtumia läpi vuoden. Mikäli olet halukas liittymään joukkueeseen, tai olet muuten kiinnostunut Näätien toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä osoitteessa office(at)naadat.hockey. Tervetuloa nauttimaan jääkiekosta Näätien seurassa!

 • Facebook
 • Hallituksen sähköposti: office(at)naadat.hockey
Hiipivät lohikäärmeet logo

Hiipivät lohikäärmeet ry

Hiipivät lohikäärmeet on Aalto-yliopiston oma taiji-seura. Kaikki aaltolaiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaamme!

Pidämme tiistaisin 16–17 alkeiskurssia monitoimitilassa, JMT 3A. Mukaan voi tulla joka kuun ensimmäinen tiistai.

Lisätietoa alkeiskursseista löydät tietoa nettisivuiltamme. Yhden kurssin käyneet voivat osallistua lohikäärmeiden treeneihin tiistaisin kello 16.45–18.15 Otaniemessä, Jämeräntaival 3A:n monitoimitilassa (kesällä ulkona kyykkäkentällä).

Taiji sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tervetuloa mukaan!

Oranki logo

Kiipeilykerho Oranki ry 

Oranki ry on kiipeilykerho jonka tarkoituksena on yhdistää kiipeilyä harrastavia ja kiipeilystä kiinnostuneita. Lisäksi tarkoituksena on edistää yhdistyksen jäsenten harrastusmahdollisuuksia sekä tukea turvallisen ja vastuullisen kiipeilykulttuurin syntymistä akateemiseen tiedeyhteisöön.

Oranki järjestää jäsenilleen useita tapahtumia, mm säännöllisiä kiipeilykertoja sisällä ja ulkona, retkiä kiipeilemään – kotimaassa ja ulkomailla, saunailtoja, kiipeilykisoja sekä paljon muuta!

Oranki on Aalto Yliopiston -ylioppilaskunnan alainen yhdistys, mutta jäseneksi voi liittyä kuka tahansa kiipeilystä kiinnostunut.

Jäsenedut:
– Käyttöoikeus pesään jäsenvuoroilla ja mahdollisuus 24/7 ovikoodin ostoon
– Ilmainen pädien lainaus
– 10% alennus kiipeilykauppa Camussa
– Retkiä Suomessa ja ulkomailla
– Saunailtoja
– Säännöllisiä kiipeilymiittejä
– Kaikkea muuta mukavaa! 

KY kannus logo

KY-Kannus ry

KY-Kannus on vuonna 1999 perustettu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ratsastusperinteitä vaaliva kerho. Kannus tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden jatkaa hevosharrastustaan yliopistossa, ja lisäksi tutustuttaa uusia harrastajia lajin saloihin.

Kannus järjestää ympäri vuoden monipuolisia ratsastus- ja hevostapahtumia eritasoisille harrastajille ja ratsastuksesta kiinnostuneille. Tarjolla on muun muassa vaelluksia, islanninhevosten askellajitunteja, valmennuksia ja kilpailureissuja. Ensikertalaiset ja taitojaan uudelleen herättelevät vanhat tekijät pääsevät haastamaan itsensä lajikokeilupäivissämme.

Vuonna 2019 Kannus suuntaa muun muassa estetunneille, islanninhevosmaastoon ja ratsastuksen lajikokeiluun. Kannus osallistuu myös vuosittain järjestettäviin poikkitieteellisiin Gaudeamus-ratsastuskilpailuihin. Hyppää satulaan rennon ridajengin Kannuksen matkassa! Lisää tietoa Kannuksesta Facebookissa.

KY-kori logo

KY-Kori

KY-Kori on vuonna 1977 perustettu kyltereiden perinteikäs korisjoukkue, joka pelaa koripalloa miesten eteläisen alueen 3.divisioonassa. Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa, minkä vastapainoksi järjestämme satunnaisesti rentoja tapahtumia myös kentän ulkopuolella. Mukaan ovat tervetulleita kaikki koripallosta kiinnostuneet, ja erityisesti hieman palloilutaustaa omaavat pelimiehet!

KY-sail logo

KY-Sail ry

KY-Sail ry on vuonna 2006 perustettu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoiden purjehduskerho. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää purjehdusharrastusta ja –kulttuuria opiskelijoiden keskuudessa. KY-Sailin tapahtumat ovat avoimia kaikille Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille.

Vuosittaisia tapahtumiamme ovat mm. Purjehduspäivät ja Purjehduskoulu, KY-Sail Summer Cruise, Rapujuhlat sekä tietenkin legendaarinen Välimerenpurjehdus. Lisätietoa tapahtumista ja yhdistyksestä löytyy Facebookista ja nettisivuilta. Meininkiä voi fiilistellä edellisten lisäksi myös Vimeossa.

Aiempaa purjehduskokemusta ei tarvita tapahtumissamme, tervetuloa mukaan!

ky-ski logo

KY-SKI ry

Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulun hiihtokerho – jo vuodesta 1975!

KY-Ski on yksi kauppakorkeakoulun vanhimmista kerhoista. Kerhon päätavoitteena on laskettelun evankeliumin levittäminen opiskelijoille, unohtamatta after-ski:tä. KY-Ski meneviä tapahtumia ja matkoja aina Vihdistä Verbieriin, rentoa meininkiä ja hauskanpitoa kunnioittaen! Myös aalloilla lautailu on lähellä KY-Skin sydäntä ja syksyisin järjestämmekin vuoden rennoimman reissun Portugalin parhaisiin surffikyliin.

KY-Skissä laskukausi on pysyvä trendi! TERVETULOA!

Slice

KY-Slice

KY-Slice on rennosti svingaava golfkerho, joka on johdattanut golfista kiinnostuneita opiskelijoita kolopallon pariin jo vuodesta 1984. KY-Slice järjestää vuosittain useita golf-henkisiä tapahtumia.

KY-Slice toivottaa tervetulleeksi kaikki golfista kiinnostuneet, sunnuntai-pelaajasta ammattilaiseen. Tapahtumat vaihtelevat alkeiskursseista ja kisoista ulkomaanmatkoihin ja kisastudioihin. 

KY-Slicen toimintaa pyörittää sen vuosittain valittava hallitus. Jos olet kiinnostunut hallitustyöskentelystä, osallistu vuosittain syksyllä järjestettävään infoiltaan, joka on tarkoitettu erityisesti uusille hallitushalukkaille. Hallitustyöskentelyyn ovat kaikki opiskelijamme tervetulleita! 

KY-United

KY United ry

KY United on KY:n jalkapallojoukkue. Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki jalkapallosta kiinnostuneet Aalto-yliopiston opiskelijat tasosta riippumatta. Päätoimintamme muodostavat viikoittaiset avoimet jalkapalloharjoitukset, miesten 6. divisioona sekä muut oheistapahtumat kuten saunaillat, kisakatsomot ja erilaiset turnaukset.

LenkKY

LenkKY

LenkKY on lenkkeilyyn keskittyvä ja kannustava hyvinvointikerho, jonka tavoitteena on saada yhä useampi opiskelija sitomaan lenkkikenkiensä nauhat ja suuntamaan yhdessä lenkkipolulle. Tärkeä osa lenkkitapahtumaa on myös suorituksen läpikäynti saunan lauteilla muiden lenkkikavereiden kanssa.

LenkKY järjestää säännöllisin väliajoin pienenkynnyksen juoksulenkkejä, joihin jokainen on tervetullut lähtötasostaan riippumatta. Lenkkien lisäksi kerho järjestää muutaman kerran lukukaudessa isomman juoksuaiheisen tapahtuman, joissa sykkeitä pääsee nostamaan myös tanssilattialla.

Jos nautit rennosta urheilusta hyvässä seurassa, on LenkKY oikea paikka sinulle.

OtaKoppi logo

OtaKoppi ry

OtaKoppi ry on Espoon Otaniemessä toimiva, loppuvuodesta 2008 perustettu pesäpalloyhdistys. Se tarjoaa jäsenilleen erilaisia mahdollisuuksia pesäpallon harrastamiseen. Lue lisää toiminnasta OtaKopin kotisivuilta.

Otaniemi Fightclub logo

Otaniemi Fight Club

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Aalto-yliopiston opiskelijoiden mahdollisuuksia harrastaa kamppailulajeja ja niihin liittyvää toimintaa.

Järjestämme viikottaisia vapaamuotoisia perustreenejä, mutta myös kurssimuotoista opetusta. Perustreeneissä harjoittelemme lukkopainia ja potkunyrkkeilyä Otahallissa (Otaranta 6), Tatamisalissa (Jämeräntaival 5) sekä joskus myös Monitoimitilassa (Jämeräntaival 3). Viikottaiset perustreenit ovat useimmiten sparripainotteisia, joten aikaisempi kamppailulajikokemus on suotavaa, mutta kyllä myös aloittelijat ovat tervetulleita kokeilemaan ja tutustumaan toimintaamme!

Meillä on irtotatamipaloja 20 x 1m x 1m x 0.02m (Total Tatami) sekä jonkin verran kamppailulajeihin liittyviä suoja- ja harjoitteluvarusteita, kuten potkutyynyjä, säärisuojia, nyrkkeilykypäriä ja -hanskoja. Ota yhteyttä, jos kiinnostaa!

otanko

Otanko ry 

Tankotanssia opiskelijoille Otaniemessä!

Kiehtooko vauhti ja vaaralliset tilanteet? Olisiko muhkeampi haba ja tiukka sixpack ihan jees juttu, mutta ikuiset kuntopiirit ja salilla pumppaaminen alkavat kyllästyttää?

Vastauksesi on tankotanssi!

Ja mikä parasta, nyt sen vuoksi ei tarvitse enää lähteä merta edemmäs kalaan! Otanko ry mahdollistaa opiskelijoille tankotanssin kohtuuhintaisen harrastamisen Otaniemessä.

Järjestämme viikottaisia ohjattuja tunteja, lajikokeiluja esimerkiksi killoille ja muille yhdistyksille sekä tankotanssiesityksiä.

Jos haluat pysyä kärryillä tapahtumista sekä ilmoittautua tunneille, täytä jäsenhakemus! Ensimmäinen tunti on ilmainen, eikä ennakko rekisteröitymistä tarvita. Valitse vain beginner-tunnin sivustoltamme sopivaan aikaan ja saavu paikalle!
 

Otaonnela floorball logo

Otaonnela Floorball ry

Otaonnela Floorball eli FLOB on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) läheisyydessä toimiva yhdistys, UniSportin yhteistyöseura ja Suomen salibandyliiton (SSBL) jäsenseura. Alkujaan Otaniemen teekkarien perustamassa seurassa pelaa lukuisa joukko salibandyyn hurahtaneita nykyisiä ja entisiä opiskelijoita. Seurassa on yksi miesten ja yksi naisten joukkue.

Miesten joukkue pelaa Etelä-Suomen nelosdivarissa ja naiset Etelä-Suomen kakkosdivarissa.

Polin Pallo

Polin Pallo ry

Polin Pallo on vuonna 2022 perustettu Aallon teekkareille suunnattu jalkapalloyhdistys. Järjestämme matalan kynnyksen tapahtumia kaikille jalkapallosta kiinnostuneille tasosta riippumatta. Tapahtumiin kuuluu Palloliiton sarjoihin osallistuminen, viikoittaiset harjoitukset sekä turnauksiin osallistuminen. Tämän lisäksi järjestämme oheistapahtumia, kuten sauna- ja peli-iltoja, kooten yhteen samanhenkisiä teekkarifutaajia!

Olkaa rohkeasti yhteydessä, jos on kysyttävää. Lisätietoa löytyy nettisivuilta, instagramista ja meidän telegram ryhmästä. Tervetuloa mukaan!  

Teepakki logo

Polyteknikkojen partioklubi Teepakki ry

Teepakki on retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneiden opiskelijoiden yhdistys. Teepakissa toimii sekä aktiivisia partiolaisia että opiskelijoita ilman partiotaustaa. Meitä yhdistää ennen kaikkea kiinnostus retkeilyä ja ulkoilua kohtaan.

Teepakki järjestää erilaisia päiväretkiä ja pidempiä yli viikonkin mittaisia vaelluksia sekä saunailtoja, liikuntatempauksia, vierailuja mielenkiintoisiin tapahtumiin ja paljon muuta. Lyhyemmät retket suuntautuvat usein Nuuksioon ja muihin lähellä oleviin kansallispuistoihin ja pidemmät vaellukset esimerkiksi Lapin upeisiin/pohjoisiin/karun kauniisiin maisemiin.

Teepakissa tapaa poikkitieteellistä ja kansainvälistä seuraa. Kaikki tapahtumamme järjestetään yhteisinä Helsingin yliopiston partiolaisten, Hyden, kanssa. Tästä johtuen nykyisin tapahtumien yhteydessä törmääkin useimmin yhteiseen epäviralliseen nimeemme Hydepakkiin.

Teepakin toimintaan ovat kaikki tervetulleita missä vaiheessa vuotta tahansa. Aikaisempaa partio- tai retkeilykokemusta ei tarvita. Tervetuloa!

Tarjoamme erilaisia retkeilyvarusteita lainaan ja vuokraan jäsenille ja ulkopuolisille. Lisätietoja nettisivuilta.

psk

PSK Kupla ry

Polyteknikkojen Sukellusseura Kupla on vuonna 1979 perustettu seura, jolla on vahvat juuret Otaniemen ylioppilaskuntaperinteissä. Seuraan kuuluu noin 300 jäsentä, joista suurin osa on Aalto-yliopiston opiskelijoita tai jo valmistuneita vanhempia tieteenharjoittajia. Seuran tavoitteena on luoda jäsenistölleen turvalliset puitteet harrastaa laite- ja vapaasukellusta, sekä uppopallotoimintaa.

Kupla järjestää vuosittain sukelluskursseja ylläpitääkseen ja kehittääkseen jäsentensä sukellustaitoja. Sukellusretket ovat sukellustoiminnan suola, myös makeissa vesissä, ja seuran kattavan kaluston avulla jäsenet pääsevät sujuvasti toteuttamaan erilaisia pinnanalaisia retkiä. Kesän sukellustoiminnan perustana ovat leirit, joita järjestetään lähes jokaisena viikonloppuna alkukeväästä loppusyksyyn. Suurin leireistä on noin kaksi viikkoa kestävä Utön pääleiri, jossa käy vuosittain noin 70 henkeä. Seuran sukellustukialusten kotisatama on Otasatama, mutta yhteisiä retkiä on toteutettu myös kaukomaille. Vuotuista yhteistyötä tehdään norjalaisen ystävyysseuran, Trondheimin yliopiston oman sukelluskerhon, Dykkergruppanin kanssa.

Kuplan toisena päätoiminnanhaarana on uppopallo. Kupla on jo pitkään ilmoittanut oman joukkueensa Uppopallon SM-sarjaan. Lisäksi seura kustantaa uppopalloilijoilleen useampia turnausosallistumismaksuja vuodessa. Kuplalla on viikoittaisia hallivuoroja, joilla jäsenet voivat vapaasti käydä paitsi pelaamassa uppopalloa, myös kokeilemassa laitesukellusvarusteita tai ihan vaan uimassa tai vapaasukeltamassa.

Kuplassa harrastetaan varsin aktiivisesti After Dive -henkistä toimintaa. Kuplan kerhotilalla, Kammiolla, pidettävien iltamien lisäksi vuotuisesti järjestetään Suurjoulut. Tämä mahtava tapahtuma kerää sukeltajia ja uppopalloilijoita ympäri pääkaupunkiseutua Otaniemeen juhlimaan. Lisäksi vuosittain järjestetään Vuosijuhlacooper, jossa veri punnitaan niin juoksuradalla kuin iltaan jatkuvalla saunomisella. Suuret vuosijuhlat ovat joka 5. vuosi. Vuosittaisia kohokohtia ovat myös Dykkergruppanin vierailut Kuplan järjestämään International Cable Conference:en joka helmikuussa, sekä vastavuoroinen Kuplan vierailu Norjassa syksyisin Finnedyket-tapahtumassa.

PUS

PUS-Hockey

PUS-Hockey on Otaniemen ja Aalto-yliopiston oma jääkiekkojoukkue. PUS:n pelaajista noin 90% on Aallon opiskelijoita tai koulusta valmistuneita. Joukkue pelaa III-divisioonassa ja lisäksi osallistuu vuosittain teknillisten korkeakoulujen PM-turnaukseen, josta on tuotu pokaali kotiin useammin kuin se on jäänyt tuomatta... 

Skipoli

Skipoli ry

Skipoli on aallon vanhin ja trendikkäin hiihtoseura.

Skipolin toiminta perustuu mäenlaskun harrastamiseen. Välineet, laskukohteet, budjetti ja taidot vaihtelevat, mutta mäkeen on päästävä. Skipoli ei tunne välipäiviä.

Skipoli on hiihtoseuraa.

Skipolin jäsenistöä esiintyy lukuisissa eri vuoristoissa ja ilmastoissa. Porukasta löytyy laskuseuraa niin lähikeskusten parkkeihin kuin kaukaisten huippujen valloitukseen.

Skipoli on lifestyle.

Skipolin toiminta on ympärivuotista. Tapahtumia, reissuja, juhlia ja urheilulajeja riittää joka vuodenajalle. Kesällä vedämme vedessä, talvella lumella. Puuterin perässä mennään Alpeille, japaniin ja joskus jopa Rukalle. Skipoli on henkireikä kouluhommiin.

Skipoli on perhe.

Skipolilla on vuosittain noin 400 aktiivijäsentä. Skipolin matkoilla käy vuosittain 350 henkeä ja tapahtumiin osallistuu vuosittain yli 600 ihmistä. Skipolin alumniverkostot ulottuvat vuosikymmenten päähän. 

Slackpoli

Slackpoli ry 

Slackpoli on slackline-seura, jonka tarkoituksena on yhdistää slacklinesta kiinnostuneita Aalto-yliopiston opiskelijoita ja edistää slacklinen tuntemusta yliopiston piirissä. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden tutustua slacklineen sekä sen alalajeihin ja tukee kehitystä näiden saralla.

Lyhyesti sanottuna slackline on laji, jossa kävellään, tasapainoillaan tai temppuillaan kapean ja yleensä löysän liinan päällä erilaisissa ympäristöissä.

Slackpoli järjestää ympäri vuoden viikoittaisia matalan kynnyksen harjoituksia, joissa osallistujat pääsevät harjoittelemaan monipuolisesti erilaisilla liinoilla ja nauttimaan hyvästä seurasta. Harjoitusten lisäksi Slackpoli tarjoaa mahdollisuuden kokeilla ja harrastaa slacklinen eksoottisempia alalajeja kuten highlinea, tricklinea ja waterlinea.

Slackpoli suuntaa toimintaansa pitkälti Aalto-yhteisöön ja sen jäseniin, mutta kaikki slacklinesta kiinnostuneet ovat tervetulleita liittymään jäseniksi. 

Teekkariampujat logo

Teekkariampujat ry

Teekkariampujat ry (TA) on vuonna 1963 Espoossa perustettu ampumaseura. Toimimme Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan yhteydessä ja jäsenemme ovat pääosin Aallon opiskelijoita. Valmistuminen tai ei-teekkarius ei ole kuitenkaan este seuran toimintaan osallistumiselle ja jäsenyydelle. Yhteistä meille on tietty nuorekkuus ja innostus ampumaharrastukseen.

Päälajimme on Suomen Ampumaurheiluliiton Practical-ammunta (IPSC). Panostamme niin pistooli-, kivääri- kuin haulikko-practicaliinkin. Toimimme yhteistyössä Teekkarireserviläisten (TERES) kanssa. Tämä on luonnollista, koska monet jäsenistämme harrastavat myös Sovellettua reserviläisammuntaa, SRA:ta.

Teekkaripurjehtijat logo

Teekkaripurjehtijat

Kiinnostaako reipas merimieselämä, purjehduksen jalot taidot tai kenties mukava veneilyseura? Pidätkö tiikkiöljyn hajusta, ankkuriketjun kolinasta taikka saariston luonnosta? Oletpa sitten kaikenkokenut merikarhu tai tavallinen maakrapu, Teekkaripurjehtijat on juuri sinua varten!

Teekkaripurjehtijat eli lyhyesti TRIP on vuonna 1951 perustettu akateemisten opiskelijoiden purjehdusseura, joka tarjoaa kaikenlaista toimintaa merellisten aktiviteettien parissa. Jäsenistömme koostuu pääosin teekkareista, mutta muutkin opiskelijat ovat toki tervetulleita.

TRIP omistaa  sekä matkaveneitä (ElecTrip, Trip Tonic) että kevytveneitä (Pinkee ja Flipper Scow), jotka ovat koko kesän jäsenistömme ahkerassa käytössä. Keväisin järjestämme navigointi- ja purjehduskursseja, kesä on purjehduksen kulta-aikaa ja talvella kokoonnumme yhteen saunailtojen ja veneiden huollon merkeissä. Kunnostuksilla pidämme venekantamme kunnossa ja mm. tempauksissa eli ulkopuolisille tehdyissä talkoissa saaduilla rahoilla aika ajoin uusimme kalustoamme.

Tutustu yhdistykseemme nettisivuillamme!

trip

Teekkaripurjehtijat ry 

Kiinnostaako reipas merimieselämä, purjehduksen jalot taidot tai kenties mukava veneilyseura? Pidätkö tiikkiöljyn hajusta, ankkuriketjun kolinasta taikka saariston luonnosta? Oletpa sitten kaiken kokenut merikarhu tai tavallinen maakrapu, Teekkaripurjehtijat on juuri sinua varten! Teekkaripurjehtijat eli lyhyesti TRIP on vuonna 1951 perustettu akateemisten opiskelijoiden purjehdusseura, joka tarjoaa kaikenlaista toimintaa merellisten aktiviteettien parissa. Jäsenistömme koostuu pääosin aaltolaisista, mutta muutkin opiskelijat ovat toki tervetulleita! 

Teekkarisuunnistajat

Teekkarisuunnistajat

Teekkarisuunnistajat (TeekSu) on AYY:n suunnistajayhteisö, joka tarjoaa harjoituksia ja vapaa-ajan toimintaa suunnistuksesta kiinnostuneille opiskelijoille.

Toimintaa:

 • Viikoittaisia harjoituksia lukukausien aikana (salivuoro, kuntopiiri, yhteislenkit)
 • Saunailtoja n. kerran kuussa lukukausien aikana = harjoitus/kisa + sauna + ruokaa & juomaa
 • Vuosittainen laadukas sprinttisuunnistustapahtuma PoliSprint keväisin Otaniemessä tai sen ympäristössä

Järjestämme yhdistyksille ja yrityksille suunnistustapahtumia ja –koulutusta. Ota yhteyttä TeekSun hallitukseen.

Tarjoamiamme lähialueen karttoja:

 • Tapiola – Otaniemi
 • Otaniemen sprinttikartta
 • Laajalahden kaislikkokartta (käyttö ainoastaan talvisin)
 • Lehtisaari sprinttikartta
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu