Viikkotiedote 3/2019

Tammikuu on hyvä aika aloittaa uusi harrastus. Tässä tiedotteessa paljon tietoa eri yhdistysten tarjoamasta toiminnasta. Mainiota alkanutta vuotta kaikille!

Viikko 3

Viikko 4

AYY TIEDOTTAA

1. Suunnittele TOKYOn ja AYY:n yhteinen Design kalenteri vuodelle 2019-2020

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat TOKYO ry julistavat Design-kalenterin suunnittelukilpailun lukuvuodelle 2019-2020. Kilpailu alkaa 1.1.2019 ja sen deadline on torstaina 31. tammikuuta 2019 kello 16:00! Kaikilla Aalto-yliopiston opiskelijoilla on osallistumisoikeus kilpailuun. Vapauta luomisvoimasi ja synnytä maailman paras kalenteri-design!

https://ayy.fi/blog/2018/12/18/suunnittele-tokyon-ja-ayyn-yhteinen-design-kalenteri-lukuvuodelle-2019-2020/

2. JMT3 Kertavuokrattavien tilojen kehitys – vastaa kyselyyn

Lähde mukaan Kampusjaoston kanssa kehittämään AYY:n kertavuokrattavia tiloja!

Kerro meille millaisessa käytössä juuri remonttiin menevät kertavuokrattavat tilat ovat sinun yhdistyksessäsi olleet ja millaisia toiveita sinulla on tiloille tulevaisuudessa. Kyselyssä keskitytään etenkin seuraaviin tiloihin: Kattosauna, Pelitila, Takkakabinetti, Sitsikeittiö.

Linkki: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kertavuokrattavien-tilojen-kehitys/

Kysely sulkeutuu 31.1.2019.

3. TTER:n vuoden 2019 ensimmäinen hakukierros on auki!

TTER:n vuoden 2019 ensimmäinen hakukierros on auki! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2019 ensimmäinen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 20.1.2019 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/hakulomake/

Syksyn 2019 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

TYÖELÄMÄ

4. Kesätöihin 2019! -työnhakukoulutus 16.1. ja Summer Job Day 17.1.

Kesätöihin 2019! -työnhakukoulutus: ke 16.1.2019 klo 12:15 – 13:45, Otakaari 1 (kandidaattikeskus), D-sali. Tule kuulemaan parhaat vinkit kesätyönhakuun suoraan yritysten edustajilta! Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat. Ohjelma CareerWebin tapahtumakalenterissa. Ilmoittaudu!

Summer Job Day – Merkitse kalenteriisi! To 17.1.2017, klo 9:45 – 14:15, Otakaari 1, pääaula, 1. ja 2. kerros
Tule juttelemaan kesätöitä tarjoavien yritysten kanssa! Lue lisää ja katso ilmoittautuneet yritykset CareerWebin tapahtumakalenterista.

KULTTUURI

5. Polyteknikkojen kuoron koelaulut 15.1.

Laulua asenteella! Polyteknikkojen Kuoro etsii riveihinsä uusia jäseniä! Kuoron koelaulut järjestetään tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 17:00 – 21:00 kuoromme harjoitustiloissa TUAS-talolla 2. kerroksen luentosalissa AS2. (Maarintie 8.) Tilaisuudessa pääset esittämään vapaavalintaisen säestyksettömän laulun, minkä lisäksi myös sävelkorvaasi ja äänialaasi testataan.

Ilmoittaudu koelauluihin täyttämällä lomake osoitteessa https://tinyurl.com/koelaulut2019. Aikataulutamme koelaulut ilmottautuneiden mukaan ja tiedotamme tarkemmasta ajasta lähempänä. Voit myös saapua koelauluhin ilmoittamatta, mutta tällöin voit joutua jonottamaan hetken. Nähdään koelauluissa!

Jos mitään kysyttävää ilmenee, ota rohkeasti yhteyttä fuksikeisariimme: [email protected], puh. 045 3468663. Voit myös kysyä meiltä lisää Facebookissa. Lisätietoja löydät osoitteesta  http://www.polyteknikkojenkuoro.fi/koelaulut/

6. KYL is looking for new members – auditions 21st and 28th Jan.

Are you a man of culture? Do you think you can sing? Are you ready to join the oldest club in KY?

Helsinki Academic Male Choir KYL is looking for new members. Auditions to the choir are arranged on 21st and 28th of January in Töölö’s mainbuilding, staff restaurant Proffa (2nd floor), Runeberginkatu 14-16. Be prepared to sing a volitional song and hum some melodies.

Please enroll in advance to the audition using link: https://goo.gl/forms/JbAaIehqLng0fAN92

More information about us: http://www.kyl.fi/

7. Dissonanssin avoimet harjoitukset ja koelaulut 15.1. ja 22.1.

Kamarikuoro Dissonanssi on Otaniemessä toimiva sekakuoro, joka laulaa monipuolista musiikkia aina renessanssista glam metalliin – hauskanpitoa unohtamatta! Dissonanssi järjestää keväällä 2019 kuorossa laulamisesta kiinnostuneille avoimet treenit ja rennot koelaulut ti 15.1. ja ti 22.1. klo 18. Lue lisää ja ilmoittaudu: https://goo.gl/forms/SYpWJpbmYbxh2noD3 Tervetuloa laulamaan!

TAPAHTUMAT

8. Plättyn ura- ja kesätyöilta 17.1.

Plättyn perinteinen ura- ja kesätyöilta järjestetään tänä vuonna torstaina 17.1. klo 16.15 alkaen auditoriossa F239a (Otakaari 3, Kvarkin talo).

Kesätyöilta järjestetään yhteistyössä Neurotieteiden ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen kanssa (NBE, http://nbe.aalto.fi/fi/ ). Tapahtuman ensimmäisessä osassa esittäytyvät laitoksen kesätöitä tarjoavat tutkimusryhmät, ja tauon jälkeen lääketieteellisen tekniikan alan yritykset esittelevät kesätyö- ja harjoittelupaikkamahdollisuuksiaan (lista osallistuvista yrityksistä löytyy osoitteesta https://platty.ayy.fi/ ). Jos siis olet etsimässä kesätöitä tai esimerkiksi kandi- tai diplomityöpaikkaa, niin nyt on oiva tilaisuus saada. Tapahtuman esityskieli on pääosin englanti.

Tapahtumassa on tarjolla tapaan pientä purtavaa. Ilmoittauduthan oheisen linkin kautta, jotta osaamme mitoittaa tarjoilut: tinyurl.com/platty-summerjobs . Tapahtuma Facebookissa: facebook.com/events/767994913561989/.
Tervetuloa!

9. Teekkariratsastajien uusien ilta ti 22.1.

Tervetuloa kuulemaan Teekkariratsastajien toiminnasta ja nauttimaan ruuasta, juomasta ja hyvästä seurasta tiistaina 22.1. klo 18:00 alkaen Otarannan kerhotilaan (Otaranta 8 B kellarikerros, sisäänkäynti ulkokautta)

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille hevosista kiinnostuneille ratsastuskokemukseen tai hevosmiestaitoihin katsomatta. (Sinun ei tarvitse olla edes teekkari!)
Lisätietoja Teran nettisivuilta: https://tera.ayy.fi/uusien-ilta-ja-kevatkokous-22-1/

LIIKUNTA JA RETKEILY

10. Polijazzin kevään tanssitunnit alkavat 22.1.2019

Come dance with us! Polijazz dance classes start on week 4 (22.1.2019) and are held in the Association Room (Jämeräntaival 1, ground floor in the inner yard).

  • Break dance (open level) Tuesdays at 20.30-21.30
  • Modern dance (open level) Wednesdays at 17.45-19 (except 15.3-26.4 on Fridays at 17.15-19.30)
  • Oriental dance (open level) Fridays at 16-17

Sign up on Polijazz website, https://polijazz.ayy.fi/index.php

11. Ilmoittaudu Kuplan laitsesukelluksen peruskurssille 17.1. mennessä

Polyteknikkojen sukelluskerho Kupla järjestää jälleen kerran keväällä laitesukelluksen peruskurssin! Tuttavallisemmin LSPK:na tunnettu kurssi, on tarkoitettu kaikille laitesukelluksesta kiinnostuneille. Kurssin hyväksytysti suorittaneille myönnetään CMAS P1-kortti ja sukeltajaluokitus, joka antaa valmiudet sukeltaa 15-20 metrin syvyyteen. Luokitus vastaa esim. PADI OWD -luokitusta. CMAS P1 -kortti kelpaa todistukseksi sukellustaidoista maailmanlaajuisesti. Kurssi opettaa sukeltamisen perustaidot ja antaa hyvän pohjan harrastaa sukellusta turvallisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Saat kaupan päälle kerholaisista parasta sukellusseuraa, sekä sukelluksen jälkeistä seuraa!

Kurssi alkaa infoluennolla ja introsukelluksella torstaina 31.1.2019. Infoluento pidetään Otaniemessä, ja introsukellus Leppävaaran uimahallilla. Kurssin hinta, sisältäen introsukelluksen, on AYY:n jäsenille opiskelijaystävälliset 350e. Kurssille osallistuminen edellyttää suomen kielen taitoa. Ilmoittaudu mukaan 17.1. mennessä! Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://kupla.org/kurssit/lspk/

12. Taekwon-Don alkeiskurssi 17.1. alkaen

Oletko aina halunnut oppia näyttäviä potkuja, lyöntejä ja torjuntoja? Haluaisitko parantaa kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta? Kaipaatko itsepuolustustaitoja?

Helsingin yliopiston Taekwon-Do -seuran järjestämälle alkeiskurssille ovat tervetulleita kaikki Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Hankenin opiskelijat ja henkilökunta. Kevään 2019 kurssi järjestetään torstaisin kello 19.30–21.00 Porthanian liikuntasalissa. Ensimmäinen kerta on torstaina 17.1. Voit saapua kokeilemaan lajia ilmaiseksi ensimmäisen kuukauden ajan. Kurssimaksu on 50 euroa sisältäen harjoitusmaksun, seuran jäsenmaksun sekä vyökoemaksun.

Ilmoittaudu osoitteessa: http://bit.do/eCxdm

Lisätiedot: [email protected] tai +358 456311292/Inka

Facebook tapahtuma: https://www.facebook.com/events/529876280828669/

Nähdään treeneissä!

13. Tule tankotanssimaan Otankoon

Oletko kyllästynyt jatkuvaan salilla punttaamiseen? Puuduttavatko ainaiset lenkkipolut? Tule Otankoon! Suomen ainoa opiskelijavetoinen tankotanssijärjestö tarjoaa koko tammi-helmikuun ajan aloittelijoille ensimmäiset treenit ilmaiseksi, joten kokeilemaan tuloa ei estä mikään. Tankotanssi on lajina mahtavaa treeniä koko keholle, mutta lisää myös liikkuvuutta ja on ennen kaikkea hauskaa! Lisätietoja osoitteesta https://otanko.ayy.fi

HYVINVOINTI

14. Ilmoittaudu opintopsykologien alkuvuoden 2019 työpajoihin

Power of Imperfection: Ovatko ajatuksesi itseäsi kohtaan kriittisiä ja arvioivia? Vaaditko itseltäsi enemmän kuin muilta? Väsytätkö itsesi liialla tekemisellä? Myötätunto auttaa paremmin kuin kova itsekritiikki, vaikka oletkin ehkä tottunut ajattelemaan, että olemalla ankara itsellesi pääset parhaisiin suorituksiin. Työpajassa teemme mindfulness-harjoituksia, joiden avulla voimme kehittää hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen sekä keskustelemme tietoisen läsnäolon taitojen soveltamista itselle myötätuntoisempaan opiskeluun. Työpajassa on neljä kokoontumiskertaa maanantaisin klo 14.00-16.00, 21.1.-11.2.2019 luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen. Lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008

Mindfulness stressinhallinnassa: Kaipaatko työkaluja stressin, ahdistuksen tai jännityksen vähentämiseen? 6-kerran Mindfulness stressinhallinnassa –työpajassa opetellaan hyväksyvää ja myötätuntoista suhtautumista itseen sekä keinoja vaikeuksien kohtaamiseen. Säännöllisen mindfulness-harjoittelun tiedetään vähentävän stressiä ja ahdistusta. Harjoittelu on keino lisätä itsetuntemusta, parantaa keskittymiskykyä ja oppia tunteiden säätelyä. Työpaja kokoontuu maanantaisin klo 10.00-12.00, 25.2.-1.4.2019, luokka Majakka (M140), Otakaari 1. Työpaja on suomenkielinen. Lisätiedot https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=328008

P.S. Mindful Tools for Stress Management in English on Mondays 14:00-16:00 hrs from February 25th to March 25th more information. https://into.aalto.fi/display/enopisk/Courses+and+workshops+for+students

MUUT

15. Viimeinen viikko hakea Aalto-Helsinki iGEM 2019 -joukkueeseen (DL 18.1.)

Etsitkö vielä kiinnostavaa ja merkityksellistä työtä ensi kesäksi? Siinä tapauksessa etsimäsi paikka voi olla Aalto-Helsinki 2019 -joukkueessa, joka osallistuu vuosittain kansainväliseen synteettisen biologian kilpailuun iGEM (international Genetically Engineered Machine).

Vuoden aikana pääset yhdessä poikkitieteellisen ryhmän kanssa ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan alusta loppuun synteettisen biologian projektin, levittämään tietoisuutta synteettisen biologian mahdollisuuksista sekä matkustamaan eri maissa huipentuen syksyllä iGEM Giant Jamboree -loppukilpailuun Bostonissa.

Joukkueeseen voi hakea mistä tahansa Aallon korkeakoulusta ja opinto-ohjelmasta. Lisää tietoa ja hakulomake: http://www.aaltohelsinki.com/2018/indexrekry.html

16. Join AIESEC Helsinki

Do you want to join a friendly community? Do you want to have more international friends? Do you want to improve teamwork skill? Join AIESEC Helsinki!

As an AIESEC member, your actions have a direct impact on the people around you. From impacting your teammates, to driving change in your communities, the opportunities to shape the world are endless and entirely up to you. Our intense, team-based experiences will provide your personal and professional skills in an environment that empowers you to grow.

Sign up here to join: https://goo.gl/forms/nMZBgDP6ommjWtIO2

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 3/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/