Viikkotiedote 17/2019

AYY:n stipendihaku on auki vielä huomiseen keskiviikkoon 24.4. klo 23:59 saakka. Lue lisää ja hae NYT http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

Olethan jo kuullut Fuksitoimikunnan avaamasta Wappupotti-keräyksestä, joka on kerännyt varoja mielenterveyspalveluille jo yli 16 000 euroa? Keräyksen on tarkoitus herättää keskustelua ja rikkoa mielenterveysongelmien ympärillä olevaa tabua – ja tietysti tukea Suomen Mielenterveysseuran tärkeää toimintaa. Osallistu keräykseen osoitteessa www.wappu.fi/mielelle! Tavoitteena on tuplata Aalto-yhteisön keräämä potti wappuaattona Mantalla.

Aaltoyhteisön wapputapahtumat löydät listattuna osoitteesta www.wappu.fi

Viikko 17 
Aalto-yhteisön wapputapahtumat löydät koottuna osoitteesta wappu.fi

Viikko 18
AYY:n Wappu https://www.facebook.com/events/341190193176027/

AYY TIEDOTTAA

1. AYY järjestää Otaniemestä kyytejä Wappukulkueeseen 30.4.

AYY järjestää bussikuljetuksia Wappukulkueeseen wappuaattona 30.4. Wappuriehan julistuksen jälkeen. Bussit ajavat sukkulana väliä Otakaari 18 – KY-talo klo 13:30-15:30. Kulkue kohti Kauppatoria ja Mantan lakitusta lähtee KY-talon edestä klo 16:00.

Kulkueeseen ovat tervetulleita kaikki Aalto-yhteisön wappukansalaiset. Juhlakansan on hyvä ottaa huomioon, että kulkueessa on mitä todennäköisemmin mukana myös MTV:n toimittaja, joka välittää vapputunnelmaa valtakunnalliselle MTV live -kanavalle.

Lisätietoa kulkueesta: https://www.facebook.com/events/2353165268060984/
Lisätietoa AYY:n wapusta: https://www.facebook.com/events/341190193176027/

2. Kiva kämppisteko -kilpailu

Onko kämppiksesi syöttänyt sinulle sinkkiä ja C-vitamiiniä kun olet ollut flunssassa? Auttanut muutossa? Leiponut synttärikeksejä Jotain muuta? Ilmianna kiva kämppisteko Kampusjaostolle! Teko voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan se on tuottanut jollain tavalla iloa muille kämppiksille. Jos olet itse ollut ilostuttaja, voit ilmiantaa myös oman tekosi. Ilmianto tapahtuu täällä: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kiva-kamppisteko-kilpailu/

Kivoista teoista palkitaan Wappuriehan julistuksessa 30.4., ja jaossa on useita palkintoja. Vielä on siis hyvin aikaa toteuttaa kivoja tekoja kämppiksille! Kämppistekojen ilmoitusten DL kisaan osallistumista varten on pe 26.4.2019. Kilpailussa ovat mukana kaikki AYY:n asunnot sekä Hoasin Otaniemen kämpät. Asuit sitten kaveri-, perhe- tai soluasunnossa, tee jotain kivaa kämppiksillesi!

3. Support Your Local Brits!

Britannia on myllerryksen kourissa, kun Brexit-sopimusta ei ole saatu aikaan. Tämä on aiheuttanut huolta ja murhetta brittiläisten opiskelijoidemme keskuudessa. Tällä korttikampanjalla voit osoittaa tukesi heitä kohtaan!

Lähetä tsemppiviestisi paikallisille brittiläisille oheisen lomakkeen kautta ja näytä, että emme jätä ketään yksin. Viesteistä painatetaan kortteja, jotka ripustetaan näkyville Väreeseen. https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/support-your-local-brits/

4. Dipolin Wappu 30.4. – Tule juhlimaan ja/tai hae vapaaehtoiseksi

Vuoden odotetuimmat wappubileet ovat taas täällä! Kiidä supernovan lailla Dipoliin 30.4. laittamaan jalalla koreaksi, hurmaamaan kanssakuulijat karaokebravuureillasi ja painamaan lakit yhdessä päähän keskiyön koittaessa. Näitä bileitä et todellakaan halua missata!

Wappuaattona Dipolin katon räjäyttää ja bileet valon nopeuteen kiihdyttää hypernovaakin kirkkaampana loistava ABREU!

Lipunmyynti on jo auki osoitteessa bit.ly/dipolinwappu2019! Lipunmyyntiajat, muut artistit ja tarkemmat tiedot löydät tapahtuman fb-sivuilta https://www.facebook.com/events/318302462214039/ sekä netistä ota.wappu.fi.
Kiinnostaako bileissä auttaminen? Dipolin Wapun vapaaehtoishaku on auki osoitteessa https://lomake.ayy.fi/jtmk/mene-toihin/!
Työvuoro sisältää noin 6 tunnin vuoron sekä loppusiivouksen. Työntekijöille luvassa palkinnoksi VIP-sisäänpääsy, jatkot, wappukorit ja bussit Ullanlinnanmäelle aamulla!

5. AYY hakee edustajistovaalien projektityöntekijää!

Edustajistovaalien projektityöntekijä avustaa loka-marraskuun vaihteessa järjestettävien AYY:n edustajistovaaleihin liittyvässä viestinnässä sekä vaalien käytännön järjestelyissä. Projektityöntekijän tehtäviin kuuluu mm.

  • Vaaliviestinnän suunnittelu ja sisällön tuottaminen someen ja nettisivuille
  • Yhteydenpito ja muu tiedonvälitys vaaliliitoille ja ainejärjestöille
  • Paneelien ja äänestyspisteiden koordinointi
  • Vaalivalvojaisten järjestäminen
  • Budjetin seurannan päävastuu

Projektityöntekijän toivotaan aloittavan mahdollisimman pian toukokuussa. Työ on osa-aikaista ja sitä on mahdollista tehdä opintojen ohessa. Lue lisää https://ayy.fi/ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/edustajistovaalien-projektityontekija-2/

TYÖELÄMÄ

6. Clas Ohlsonilta kaikki opiskelijawappuun

Ovatko vapun suunnitelmat jo selvillä? Clas Ohlsonilta löydät opiskelijavappuun kaiken tarvittavan piknik-tarvikkeista aurinkokennovaloihin. Virittäydy siis juhlatunnelmaan ja suuntaa Otaniemen Lab Store -myymälään ostoksille! Lisää keväistä inspiraatiota löydät Clas Ohlsonin omilta sivuilta sekä somesta:

Facebook: https://bit.ly/2YpRmOT

Instagram: https://bit.ly/2V1PYjr

7. Auta Suomen houkuttelevimman työnantajan valitsemisessa ja voita Bosen Bluetooth-vastamelukuulokkeet

Nyt voit vaikuttaa siihen, mitkä yritykset ovat Suomen houkuttelevimmat nuorten ammattilaisten silmissä.

Academic Work toteuttaa vuosittain Young Professional Attraction Index -tutkimuksen, joka antaa vastauksia muun muassa siihen, mitä sinä nuorena ammattilaisena pidät tärkeänä työnantajaa valitessa. Vastaamalla vaikutat siihen, mihin yrityksien tulisi tulevaisuudessa kiinnittää huomiota.

Vastaaminen vie noin 5 min ja vastaamalla sinulla on myös mahdollisuus voittaa Bosen Bluetooth-vastamelukuulokkeet (arvo 349 €), joita arvomme 3 kpl.

Vastaa kyselyyn tästä!

KULTTUURI JA TAIDE

8. Infotilaisuus Otaniemen yöstä yhdistyksille ja muille tekijöille 6.5.

Otaniemen yö, poikkitaiteellinen, kaikille avoin, pääsymaksuton kampusfestivaali, järjestetään tänä vuonaa 21.9.! Mistä Otaniemen yössä on kyse? Kuka osatapahtumaa voi järjestää? Kuka tämän lystin maksaa? Mitä taiteellista juuri sinun yhdistyksesi voisi tapahtumaan tehdä? Mitä muuta ohjelmaa tapahtumaan haluaisit?

Saat kysymyksiisi vastauksin infotilaisuudessa, joka järjestetään ma 6.5. klo 17.00 Väreessä, heti pääaulan viereisessä huoneessa F101.

Kuka tahansa voi tulla mukaan tekemään Otaniemen yötä ja taiteellista toimintaa voi toteuttaa vaikka minkälaisissa eri muodoissa! Myös AYY, Aalto ja Espoon kaupunki järjestävät festivaaliohjelmaa. Infotilaisuudessa pääset kertomaan mielipiteesi minkälaista tämä ohjelma voisi olla.

Ilmoittautuminen osatapahtuman järjestäjäksi tulee olemaan auki elokuun alkuun saakka. Voit myös ilmoittautua mukaan tekemään Otaniemen suurinta ja näyttävintä poikkitieteellistä tapahtumaa heti tänään osoitteessa https://ayy.fi/jasenille/opiskelijakulttuuri/vuosittaiset-tapahtumat/otaniemenyo/

Lisätietoa saa osoitteesta [email protected]

9. Tule haltioitumaan fantastistakin fantastisempaan Waputtimeen!

Polyteknikkojen Orkesteri järjestää perinteiset Waputin-konserttitanssiaiset wapunpäivänä klo 17 GLO Hotel Artin Jugend-linnassa (Lönnrotinkatu 29, Helsinki).

Ennustuksen mukaan ensimmäisenä linnan pääsalin valtaa Polyteknikkojen Orkesteri, jonka komeita ja neuvokkaita soittajia johtaa kuningas Jens H. Kaamea. Konserttiosuuden jälkeen tuolit siirretään syrjään, ja yleisö pääsee tanssimaan sinfoniaorkesterin säestyksellä. Polyteknikkojen Orkesterin jälkeen soittoon ryhtyvät Salonkiyhtye Jorman viekkaat joukot, ja kolmantena ennustusta toteuttaa Retuperän WBK.

Myyttiset konserttiliput eli Waputin-wappulehdet voi ostaa linnan portilta hintaan 20 € (opiskelijat 10 €). Ennakkoon lippuja voi ostaa osoitteesta polyteknikkojenorkesteri.fi ovelta noudettaviksi.

Wappu on monelle juhlaa, mutta vasta Waputin tekee juhlasta tilaisuuden! Älä jää paitsi tapahtumasta, joka toteutuu vain kerran wapussa, vaan nappaa kaapusi ja vaella Waputtimeen! Näin on ilmoitettu!

https://www.facebook.com/events/2209067185805744/

https://www.polyteknikkojenorkesteri.fi/

10. Kamarikuoro Dissonanssin kevätkonsertti ti 7.5.2019

Tervetuloa kamarikuoro Dissonanssin kevätkonserttiin Paavalinkirkkoon tiistaina 7.5. klo 19.00.

  • Mitä: Kamarikuoro Dissonanssin kevätkonsertti
  • Milloin: Tiistaina 7.5.2019 klo 19.00
  • Missä: Paavalinkirkko, Sammatintie 5, Helsinki

Konserttiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

TAPAHTUMAT

11. AG League of Legends Tournament ’19 19.5.

Aalto Gamers LoL tournament is here! Grab your friends and come compete. All skill levels are welcome to join! The tournament is hosted at the GLHF – Gaming Lounge Helsinki Finland Oy, a fully-set gaming venue with computers, so you only need to bring yourself. If you’ve never been to the Lounge, this is also a great opportunity to come check it out for free!

Event and sign-up details:  https://www.facebook.com/events/391242321676250/

Everyone is welcome to join the event and watch the games, and to enjoy the great vibes. So, whether you are a serious League player, or just looking for a fun and interesting gaming event, come check us out!

12. VTT-Wappulautta Ullikselle 1.5.

Eikö hikinen matka täyteen ahdetussa metrossa ja ratikassa houkuttele? Haluatko vappupäivänä matkustaa tyylillä? Maistuuko munkki?

Jäynäkilpailu ja VTT Technical Research Centre of Finland tarjoavat tänäkin vuonna eeppisen risteilymatkan skumppa-aalloilla VTT-Wappulautan kyydissä Ullikselle ja takaisin! Lauttoja on tänäkin vuonna kaksin kappalein, joten kyytiin mahtuu runsaasti wappukansaa! Ilmoittautuminen tähän ulliskyytien Ferrariin aukeaa keskiviikkona 24.4. klo 12.00. Ilmoittautumislinkki päivitetään myöhemmin.

Mitä: VTT:n Wappulautta, munkkia, kahvia, kuoharia ja unohtumatonta menoa 😍🎉
Missä ja milloin: Lähtö 1.5. klo 9:30 Otarannan saaristovenelaiturista, paluukyyti Ullikselta Cafe Ursulan laiturista klo 18:00
Hinta: 8€ pelkkä meno-paluu, 14 € kuohuvan kera
Miksi: Koska Wappu ja ehdottomasti paras tapa siirtyä Ullikselle!
FB: https://www.facebook.com/events/649080652180597/

LIIKUNTA JA RETKEILY

13. Ilmoittaudu Länsiväyläjuoksuun 25.4. mennessä

Perinteinen Länsiväyläjuoksu juostaan 43. kerran sunnuntaina 28.4.2019. Länsiväyläjuoksussa on mahdollisuus valita pitkän (17,3 km) tai lyhyen (6,0 km) matkan välillä.

Ilmoittautuminen 25.4. mennessä (opiskelijat ja henkilökunta). Kampanjakoodi: UNIS2019

Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://vu.tapahtumiin.fi/fi/

Hinnat: juoksu 17,3 km 35 euroa (norm. 50 EUR 25.4 asti) juoksu 6 km 30 euroa (norm. 45 EUR 25.4 asti) kävely 6 km 15 euroa (norm. 22 EUR 25.4 asti)

Lisätietoja: http://www.lansivaylajuoksu.fi/

HYVINVOINTI

14. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä 25.4. – ilmainen luento ja työpaja

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä vietetään jälleen torstaina 25.4. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.Tervetuloa Aallon opiskeluhyvinvointihankkeen tarjoamalle luennolle ja työpajaan! Aamun luento järjestetään suomeksi ja iltapäivän työpaja englanniksi.

Lisätietoja luennoista Intosta: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=16648536

MUUT

15. Lähde mukaan AIESECin vapaaehtoisprojektiin tänä kesänä

Nyt on kesäaika! Oletko koskaan pitänyt hauskaa, nauttinut matkustelusta ja saanut käytännönläheistä työkokemusta samaan aikaan? Tule mukaan AIESECiin ja tee tästä kesästä ikimuistoinen kuuden viikon vapaaehtoisprojektilla jossain 125:stä partnerivaltioistamme.

Tutustu mahdollisuuksiin osoitteessa: http://bit.ly/AIESEC_Helsinki

16. Sustainability Science Days -konferenssi ja EU-vaalipaneeli

Aalto-yliopiston Sustainability Hub (ASH) ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti (HELSUS) järjestävät Espoossa ja Helsingissä 9.5. – 10.5.2019 kaksipäiväisen Sustainability Science Days -konferenssin teemalla ”Making use of sustainability science”. Konferenssin fokuksena on kestävyystieteen hyödyntäminen päätöksenteon areenoilla, ja sen puitteissa järjestetään erilaisia tieteellisiä sessioita, paneelikeskusteluja ja muita tilaisuuksia. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille opiskelijoille!

Facebook https://www.facebook.com/events/777632115908432/

Koko konferenssin ohjelma on saatavilla http://sustainabilitysciencedays.fi/

ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/0b02cae5-9e1a-47af-9b2f-a67e59de75cb?displayId=Fin1727881

Konferenssin yhteydessä to 9.5. klo 18:45-20:30 järjestetään EU-vaalipaneeli teemalla ”Making use of sustainability science in the European Parliament”. Paneelin tapahtuma Facebookissa https://www.facebook.com/events/453674825370708/

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 17/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/