Viikkotiedote 16/2019

Edustajisto kokoontuu keskiviikkona mm. valitsemaan ylioppilaskunnalle uuden toiminnanjohtajan. Voit seurata kokousta suorana osoitteessa ayy.fi/live. Kokouksen esityslistan löydät osoitteesta https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=8585236

HUOM! Pääsiäisestä johtuen ensi viikon viikkotiedote ilmestyy vasta tiistaina 23.4. Materiaali tuohon tiedotteeseen tulee toimittaa poikkeuksellisesti jo KESKIVIIKKONA 17.4. klo 10:00 mennessä

Viikko 16

Aalto-yhteisön wapputapahtumat löydät koottuna osoitteesta wappu.fi

Viikko 17

AYY TIEDOTTAA

1. AYY:n wappu 2019

AYY:n Wappu 2019 koostuu lukuisista toinen toistaan riehakkaimmista tapahtumista.

Alvarin aukio Wappu alkaa toden teolla viikonloppuna, kun lauantaina Sitsataan kilpaa (https://www.facebook.com/events/2295608497163781/) ja tiistaina 23.4. festaroidaan Aalto Open Airissa (https://www.facebook.com/events/797711663931809/)

Wappuaattona virittäytyminen Wappuriehaan alkaa Servin Mökin ympäristössä klo 12:00. Riehan julistuksen jälkeen suunnataan KY-talolle, josta riehakas Wappukulkue lähtee klo 16 kohti Kauppatoria. AYY pesee ja lakittaa Havis Amandan patsaan klo 17 alkaen. Wappuaattoilta huipentuu Dipolin wappubileisiin ja wappupäivän piknik nautitaan aurinkoisella Ullanlinnanmäellä.

AYY:n Wapputapahtumat aatonaatosta lähtien on kerätty yhteen osoitteeseen https://www.facebook.com/events/341190193176027/. Tsekkaa myös laajempi listaus yhteisön tapahtumista osoitteesta www.wappu.fi.

Mitä mainiointa Wappua kaikille!

P.S. Kuulitko, että Fuksitoimikunta avasi fuksipeijaisten avauksen yhteydessä Wappupotti-keräyksen, joka kerää varoja mielenterveyspalveluille. Keräyksen on tarkoitus herättää keskustelua ja rikkoa mielenterveysongelmien ympärillä olevaa tabua – ja tietysti tukea Suomen Mielenterveysseuran tärkeää toimintaa. Osallistu keräykseen osoitteessa wappu.fi/mielelle!

2. Aalto Open Air 23.4.

On aika nauttia hieman raitista ulkoilmaa, sillä Aalto Open Air tulee ryminällä jälleen! Luvassa on mitä parhainta festaritunnelmaa huikeilla musiikkiesityksillä höystettynä. Entropyn Leona nostattaa tunnelman ilmaan, eikä illan pääesiintyjäkään taatusti jätä ketään maan pinnalle. Ohjelmaan kuuluu myös Maailman Suurin Vichyjooga, jossa Otanko ja PoRa tarjoavat mahdollisuuden rentoutua Wappukiireen keskellä.

Suuntaa siis suuntaa Alvarin aukiolle tiistaina 23.4, sillä tätä spektaakkelia et halua missata! Julkaisemme pääartistin ja lisää ohjelmaa pian facebook-tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/797711663931809/

3. Hae AYY:n stipendejä 24.4. mennessä!

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendejä voi hakea 27.3. klo 12:00  – 24.4. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

4. Kiva kämppisteko -kilpailu

Onko kämppiksesi syöttänyt sinulle sinkkiä ja C-vitamiiniä kun olet ollut flunssassa? Auttanut muutossa? Leiponut synttärikeksejä? Siivonnut itsekseen yhteiset tilat? Järjestänyt leffaillan solussa? Avannut tukkeutuneen viemärin? Auttanut laskareiden teossa? Häätänyt yöperhosen huoneestasi? Tuonut ämpärin kun olet voinut pahoin? Halannut kun olet ollut sen tarpeessa? Jotain muuta? Ilmianna kiva kämppisteko Kampusjaostolle!

Teko voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, kunhan se on tuottanut jollain tavalla iloa muille kämppiksille. Jos olet itse ollut ilostuttaja, voit ilmiantaa myös oman tekosi. Ilmianto tapahtuu täällä: https://lomake.ayy.fi/kampusjaosto/kiva-kamppisteko-kilpailu/

Kivoista teoista palkitaan Wappuriehan julistuksessa 30.4., ja jaossa on useita palkintoja. Vielä on siis hyvin aikaa toteuttaa kivoja tekoja kämppiksille! Kämppistekojen ilmoitusten DL kisaan osallistumista varten on pe 26.4.2019. Kilpailussa ovat mukana kaikki AYY:n asunnot sekä Hoasin Otaniemen kämpät. Asuit sitten kaveri-, perhe- tai soluasunnossa, tee jotain kivaa kämppiksillesi!

5. Walpurin kierros 29.4.

Wapun aatonaaton iltana, 29.4. pärähtää käyntiin Walpurin kierros (ent. Hullu Jussi). Kierroksen aloittaa klo 21 Yöjäynän alkupamaus, jossa saatellaan yöjäynäjoukkueet matkaan. Pamauksen jälkeen Walpurin kiertelijät pääsevät aloittamaan oman seikkailunsa. Kiertelijät kiertävät Otaniemeä ja suorittavat eri yhdistysten ja tahojen tehtäviä. Kiertely tapahtuu joukkueissa ja samalla kilpaillaan toisia joukkueita vastaan: parhaat kiertelijät palkitaan!

Voittajat julkistetaan Wappuriehan julistuksessa Smökin katolta 30.4.!

Lue lisää: https://www.facebook.com/events/580838759088639/

6. Savet he Date – Kylän Talkoot 4.5.

Kun Wapun hulinoista on hieman toivuttu, on aika auttaa myös Kampustamme tässä toipumisprosessissa. Tämä onnistuu parhaiten Teekkarikylän yhteisissä siivoustalkoissa, joita myös Kylän talkoiksi kutsutaan. Merkkaa siis lauantai 4.5. kalenteriisi ja nappaa siivoushanskat käteen paikalle saapuessasi. Siivousurakan jälkeen talkooväelle on  tarjolla saunomismahdollisuus sekä muuta mukavaa yhdessäoloa! Lisätietoa seuraa.

7. Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hakee kestävän kehityksen harjoittelijaa

AYY hakee touko-kesäkuuksi harjoittelijaa kehittämään ylioppilaskunnan toimintaa ekologisen kestävyyden näkökulmasta. Tehtävä pitää sisällään:

  • AYY:n toiminnan hiilijalanjäljen arviontiin osallistuminen
  • Ympäristövastuullisen sisäisen ohjeistuksen luomista
  • Aiheeseen liittyvien koulutusten suunnittelua

Lue lisää: https://ayy.fi/blog/2019/04/14/aalto-yliopiston-ylioppilaskunta-hakee-kestavan-kehityksen-harjoittelijaa/

TYÖELÄMÄ

8. Wanted: Summer worker, Espoo Marketing’s Innovation team

Want to work with the best Finnish startups, growth companies, international corporations and top experts? We’re looking for a business or marketing student for a summer job for June-July 2019.

Espoo Marketing attracts companies, investors and visitors to Espoo and helps players succeed in Espoo Innovation Garden – the largest innovation hub in Northern Europe. In this job you learn about ecosystem orchestration, Invest In work and business development and build personal networks.

Your tasks include:

  • Finding success stories and information from the ecosystem and creating key data figures from your findings
  • With the team, creating fact-based content for sales and marketing materials
  • Turning business intelligence insights into engaging graphics, used for example on social media
  • Participating in startup screening and invest in projects

The salary is EUR 2000/ month. Get more information HERE (http://www.espooinnovationgarden.fi/en/espoo-innovation-garden/media/news/summer-worker-espoo-marketing-s-innovation-team/ ) or contact [email protected], 040-620 4254. Send applications to [email protected].

TAIDE JA KULTTUURI

9. Taiteellisen toiminnan avoin kokous 16.4. klo 16.30 @Juho, Harald Herlinin oppimiskeskus

AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä kokoustaa 16.4. klo 16.30 Oppimiskeskuksessa, aulan viereisessä Juho-neukkarissa (Otaniementie 9) ja toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi kokoukseen! Asialistalla on Otaniemen yö, AYY:n taidekokoelman kartutus, valokuvamosaiikki ja muita projekteja. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan AYY:n taiteelliseen toimintaan!

Lisäksi kaikki AYY:n taiteellisesta toiminnasta kiinnostuneet voivat liittyä avoimeen Telegram-ryhmään tämän linkin kautta: https://t.me/joinchat/Aw2s_xUieMf7cAtqWYeG3A

Ryhmässä keskustellaan eri projekteista ja ideoista, sekä jaetaan infoa esimerkiksi tulevista kokouksista.

TAPAHTUMAT

10. Metal Club Mökä: Pre-Wappu keikkailta 19.4.

Tämän vuoden Kristuksen kuolinjuhlapyhänä 19.4. Metal Club Mökä tarjoilee Wappu-sesongin kovinta tykittelyä Otaniemessä, kun tämä ”wappucalyptinen” spektaakkeli tuo OUBS studion lauteille esiintymään kolme (3) kiven kovaa hevibändiä. Esiintymässä ovat Mumincunt, Apocrypth ja Elvenscroll. Studio sijaitsee Jämeräntaival 1 kellarissa ja sinne pääsee kulkemaan joko rakennuksen pääaulan kautta tai Otakaari 20 puoleiselta parkkipaikalta.

Ovet avataan klo 19 ja tarkemmat aikataulut julkaistaan pian. Lisää tietoa löytyy Facebook-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/992513317616733/

Keikkojen jälkeen Wappu-etkoilut jatkuu Rantasaunalla infernaalisen saunomisen ja muun tyypillisen karkeloinnin merkeissä.  Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille!

TL;DR
Mitä?: Ilmainen hevikeikka @ Otaniemi OUBS studio
Milloin?: 19.04.2019
Miksi?: Luvassa on Wappu-sesongin kovinta tykittelyä

LIIKUNTA JA RETKEILY

11. Aalto 10 km ja 5 km 22.9.2019

Aalto 10 km & 5 km on joka vuosi toteutettava hyvän fiiliksen liikuntatapahtuma syyskuussa. Tapahtuma järjestetään osana Espoon Rantamaraton viikonloppua 21. -22.9.2019. Aalto 10 km & 5 km on tarkoitettu Aallon opiskelijoille, henkilökunnalle ja alumneille ja se on aaltolaisille ilmainen. Ilmoittaudu mukaan vaikka heti! Lue lisää: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/aalto-10-km-5-km-liikuntatapahtuma

EN LINKKI https://www.aalto.fi/events/aalto-10-km-5-km-sports-event

12. FC Kissat etsii uusia pelaajia!

Haluatko päästä mukaan Aalto-yliopiston naisten futisjengi FC Kissojen treeneihin, matseihin ja mahtavaan porukkaan? Kissojen kesäkausi starttaa Kick off-treeneillä maanantaina 6.5. Klo 20.15-21.30 Lintulaakson koulun kentällä. Treeneihin ovat tervetulleita kaikki vanhat ja uudet pelaajat alasta riippumatta!

Harjoitusten lisäksi FC Kissat pelaavat Helsingin piirin harrastesarjaa ja osallistuvat erilaisiin turnauksiin, kuten Kalajoella pelattavaan beachfutis-turnaukseen. Lisätietoa löydät meidän Facebook-sivuilta: www.facebook.com/fckissat ja voit myös laittaa meille viestiä osoitteeseen [email protected]

Nähdään treeneissä!

MUUT

13. Uudet professorit luennoivat 24.4. klo 14:15

Aalto-yliopisto juhlistaa vakinaistettuja professoreitaan kutsumalla kaikki uudet tenure track -urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset Associate- tai Full-tason professorit luennoimaan omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteiseen monialaiseen iltapäivään.

Tervetuloa keskiviikkona 24.4.2019 kello 14 Dipoliin. Esitykset ovat yleistajuisia ja englanninkielisiä. Tilaisuus on avoinna kaikille – professoreille, opiskelijoille, palveluhenkilökunnalle, tutkimus- ja opetushenkilökunnalle sekä suurelle yleisölle. Esitysten jälkeen on avoin vastaanotto.

Lue lisää: https://www.aalto.fi/fi/tapahtumat/uudet-professorit-luennoivat-0

Tervetuloa!

14. Become a Good Citizen and discover delicious healthy and sustainable food in Helsinki

The Good Citizen Card is an initiative by CEMS Club Helsinki that promotes healthy and sustainable restaurants in Helsinki. Get your card and enjoy discounts of up to 20% at our partnering restaurants. Become a Good Citizen and discover delicious healthy and sustainable food in Helsinki!

You can buy your card here: https://kide.app/memberships/5c05a07f-cae2-49df-894c-fbf05e9b3434

Show your card at the checkout and you’re good to go!

Follow our Facebook page to stay updated about our partners and the deals they offer: https://www.facebook.com/GoodCitizenHelsinki

All of our profits will be donated to charity.

15. ESN Aalto etsii tekijöitä!

Oletko kiinnostunut tapaamaan ja työskentelemään yhdessä kansainvälisten ihmisten kanssa? Haluaisitko olla hauskan järjestön hallituksen jäsen, mutta missasit kaikki kokoukset marraskuussa?

ESN Aalto on yleishyödyllinen kansainvälinen opiskelijayhdistys, joka järjestää monia erilaisia tapahtumia ja bileitä kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille, niin vaihdossa oleville kuin paikallisille, suomalaisille ja kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille. Koska monet jäsenemme ovat tämänvuotisia vaihto-opiskelijoita, täytyy meidän uudistaa hallitustamme tämän lukukauden lopussa. Jos olet ulospäinsuuntautunut, hauska, vastuullinen ja ehkä vähän outo, sovit joukkoomme täydellisesti!

Tule mukaan kokouksiimme seuraavien viikkojen aikana (18.4. & 25.4.), tutustu meihin ja anna meidän tutustua sinuun, ja miksipä et hakisi johonkin tulevista avoimista hallitustoimistamme ensi syksyksi? 18.4. järjestetään myös kämppäkierros, joka on mainio mahdollisuus tutustua ESN:n toimintaan. Tervetuloa! Lisää tietoa. fb.com/events/399305134204223

Jos sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä Facebook-sivullamme (facebook.com/EsnAaltoOfficial) tai nettisivuillamme (esnaalto.org).

Seuraava yhdistyksen kokous: fb.com/events/1185895071580590/

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 16/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/