Viikkotiedote 14/2019

Eduskuntavaalit ovat täällä. Opiskelijat tempaisevat ennakkoäänestyksen alkamisen kunniaksi keskiviikkona 3.4. klo 11-12. Kuinka pitkän jonon saamme muodostettua Oppimiskeskuksen ennakkoäänestyspisteelle? Tule mukaan! https://www.facebook.com/events/2359009287660838/
HUOM! Ennakkoon voit äänestää millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä. Mukaasi tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Kotiin postitettua äänioikeusilmoitusta ei tarvitse olla mukana.

Viikko 14

Viikko 15

AYY TIEDOTTAA

1. Töihin ylioppilaskuntaan? AYY etsii asumisneuvojaa

Palvelut ovat näkyvä osa AYY:n toimintaa. Asumisneuvojana olet tärkeä osa palvelutiimiä, joka työssään pyrkii toteuttamaan ylioppilaskuntamme visiota: AYY – Maailman parasta opiskelijan elämää. Asumisneuvojat auttavat jäseniämme asumiseen liittyvissä asioissa, käsittelevät asuntohakemuksia, laativat vuokrasopimuksia ja osallistuvat monipuolisesti AYY:n palveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen.

Hakuaika asumisneuvojan paikkaan päättyy 5.4.2019 klo 12.00.

Lisätiedot tehtävästä osoitteessa https://ayy.fi/ylioppilaskunta/avoimet-tyopaikat/asumisneuvoja/.

2. Osallistu ennakkoäänestystempaukseen 3.4. ja opiskelijoiden #koulutustaprkl-vaalikampanjan loppukiriin

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Suomen opiskelijakuntien liiton (SAMOK) maanlaajuinen ennakkoäänestystempaus ’Opiskelijat näkyville’ järjestetään ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä 3.4. klo 11. AYY ottaa osaa tempaukseen, jossa jonotetaan ennakkoäänestyspisteille sankoin joukoin. Jonot muodostuvat ympäri Suomen klo 11–12 ja ne mitataan maanlaajuisesti klo 12. Vaikutetaan ennakkoäänestyspäivänä kilometreittäin! Vedä haalarit jalkaan ja tule mukaan tekemään opiskelijoiden ääni näkyväksi. Viidellesadalle ensimmäiselle luvassa AYY:n upea vaalihaalarimerkki.

Otaniemen tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2359009287660838/

Koulutus. Toimeentulo. Ilmasto. Mielenterveys. Mikä on sun ratkaisu? Tarvitsemme konkreettisia ratkaisuja korkeakoulutuksen laadun parantamiseksi, opiskelijan toimeentulon ja hyvinvoinnin lisäämiseksi sekä ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Mitä juuri sinä voisit vielä tehdä #koulutustaprkl-kampanjan näkyvyyden lisäämiseksi? Katso vinkit täältä: https://ayy.fi/blog/2019/03/28/koulutustaprkl-vaalikampanjan-loppukiri-opiskelijoille-mita-voin-tehda/

https://www.koulutustaprkl.fi/ // https://www.facebook.com/koulutustaprkl/ // https://twitter.com/koulutustaprkl

#koulutustaprkl // #vaalit2019 // #sunratkaisu

3. AYY hakee vapaaehtoisia järjestyksenvalvojiksi wapputapahtumiin

AYY:n wappuun kuuluu tänä vuonna useita tapahtumia, joiden mahdollistamiseksi tarvitaan vapaaehtoisia järjestyksenvalvojia. Monissa tapahtumissa on mahdollista toimia myös väliaikaisena järjestyksenvalvojana eli aiempaa kokemusta tai käytyä järjestyksenvalvojakurssia ei tarvita.

Järjestyksenvalvojana on wappuna mahdollisuus päästä näkemään esimerkiksi Havis Amanda -patsaan lakitus aitiopaikoilta ja nähdystä vaivasta saa luonnollisesti myös etuja itselleen.

Tapahtumat sekä tarkempi informaatio talkoilueduista löytyy täältä: https://lomake.ayy.fi/culture/jarjestyksenvalvojaksi-ayyn-wapputapahtumiin/

Ilmoittautuminen aukeaa 3.4. klo 12.

4. Hae AYY:n stipendejä 24.4. mennessä!

AYY jakaa keväällä vaihto-, yhteisö ja opintostipendejä tukeakseen opiskelijoiden kansainvälistymistä ja aktiivista yhteisötoimintaa sekä kannustaakseen opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendejä voi hakea 27.3. klo 12:00  – 24.4. klo 23:59.

Lisätietoja stipendeistä ja hakulomakkeen löydät täältä: http://ayy.fi/jasenille/palvelut/stipendit/

TYÖELÄMÄ

5. Inspiraatiota kevääseen Clas Ohlsonilta

Clas Ohlson tarjoaa fiksuja ratkaisuja helpottamaan myös opiskelijan arkea. Kevät on kovaa vauhtia meneillään, eli nyt jos koskaan on aika siivota ja järjestellä koti vuodenaikaan sopivaksi! Siivousintoa löydät Otaniemen Lab-Store -myymälästä, verkkokaupasta clasohlson.fi sekä somesta:

Instagram: https://bit.ly/2V1PYjr

Facebook: https://bit.ly/2YpRmOT

Tiesithän, että Clas Ohlsonilta saa opiskelijakortilla 10 %:n alennuksen kaikista tuotteista?

KULTTUURI JA TAIDE

6. Avoin haku taideteoksille AYY:n taidekokoelmaan

AYY jatkaa taidekokoelmansa kerryttämistä jäsentensä taideteoksilla. Taiteilija voi olla mistä tahansa korkeakoulusta tai oppiaineesta. Tänä vuonna tyylilajina on veistos tai installaatio. Taideteoksia ostetaan enintään 2kpl, ja yhteishinta on korkeintaan 500 euroa. Veistoksen tai installaation tulisi sopia 25 x 25 cm:n alustalle. Taiteilija voi ilmoittaa korkeintaan kaksi taideteosta. Tuomariston kokoonpano julkistetaan myöhemmin.

Lähetä meille valokuva tai luonnostelma teoksestasi 24.4. klo 23.59 mennessä. Tuomaristo päättää, mitkä teokset liitetään kokoelmaan huhti-toukokuun vaihteessa, ja niiden tulisi olla valmiita noudettaviksi 14.5. Voittaja julkistetaan AYY:n vuosijuhlassa 18.5.

Mikäli lisäkysymyksiä ilmenee, voit ottaa yhteyttä Marianne Honkasaareen ([email protected]). Hakemuksen voi laittaa alla olevan linkin kautta: https://lomake.ayy.fi/taide/ayy-art-collection-form/

TAPAHTUMAT

7. Äpyn myyjäkauden avajaiset Kandidaattikeskuksessa tiistaina 2.4. klo 10-15

Kuuletko, kuinka kevät ulkona puhkeaa kukkaan ja hukuttaa harmoniseen hyminäänsä kevään huolet ja kiireet? Wappu, vuoden riehakkain ja räyhähenkisin juhla on täällä, ja vuoden hauskin huumorilehti Äpy julkaistaan Äpy-gaalassa tiistaina 23.4. Oletko sinä tämän Wapun Äpy-myyjä? Äpyn myyjäkausi aukeaa ryminällä tiistaina 2.4. klo 10 Kandidaattikeskuksessa. Avajaisissa pääset tutustumaan tämän Äpyn myyjätuotteisiin sekä lunastamaan omasi välittömästi diilin tehtyäsi. Paikalla myös muut Wapun ajan hyödykkeet Äpy-myyjille, naposteltavaa sekä muuta kiinnostavaa!

Kun teet diilin ensimmäisen 50h aikana, (torstai 4.4. klo 12 mennessä) osallistut Relex Solutions Flow-lippu-arvontaan sekä Äpyn 50h-yhdistysskabaan. Osallistumalla Äpyn 50h-yhdistysskabaan autat yhdistystäsi voittamaan 30 pulloa kuohuviiniä TAI 300 munkkia toimitettuna suoraan yhdistyksesi päivystyspisteelle Wappupäivänä. Wau! Kysy tarkemmat tiedot yhdistyksesi diilistä yhdistyksesi hallitukselta.

Nähdään myyjäkauden avajaisissa!

FB: https://www.facebook.com/events/803780006656814/

8. Ilmastomarssi #2 – Tule mukaan 6.4.

Tule mukaan Suomen suurimpaan ilmastomielenilmaukseen lauantaina 6.4. Helsingissä. Kokoonnumme lauantaina 6.4. klo. 14.00 Senaatintorilla. Kulkue kohti Eduskuntataloa lähtee noin klo 14.30.

Suomen ilmastopolitiikka on riittämätöntä. Ilmastotieteen viesti on selvä: meidän on kyettävä parempaan. Kauniit puheet eivät riitä. Päättäjien on pantava asiat tärkeysjärjestykseen. Seuraavan eduskunnan on aloitettava Suomen jälleenrakennus. Tule mukaan vaatimaan vahvoja toimia ilmastokriisin torjumiseksi.

Ilmastomarssi Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1600043990098873/

Tutustu kampanjaan: korvaamaton.fi // #Korvaamaton #ilmastomarssi #NytOnPakko

9. Millainen Wappu on Hervannassa? Lähde mukaan Wappuvaihtoon 15.4.

Iloinen bussimatka Hervantaan lähtee Otaniemestä 15.4. klo 9:30. Hervannassa on luvassa ainakin Tampin paljastus sekä Colours-bileet Ilonassa. Bussi takaisin Otaniemen turvaan lähtee yöllä klo 1 ollen perillä klo 3:30 mennessä.

Hintaa (sisältäen bussikyydit Otaniemi-Hervanta-Otaniemi ja lipun Coloursiin) kertyy max 20€ henkilöä kohden riippuen osallistujamäärästä. Mukaan mahtuu 50 nopeinta ja ilmoittautuminen aukeaa 1.4. klo 12 osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/wappuvaihto-2019/

Lisätietoja FB-tapahtumasta: https://www.facebook.com/events/791123701271281/

LIIKUNTA JA RETKEILY

10. Teekkaripurjehtijoiden Q1/2019, kohta purjehtimaan!

Kun kevät aurinko alkaa lämmittää purjehtijatkin muuttavat etelän auringosta kohti pohjolaa. Teekkaripurjehtijoissa on lukuisia tapahtumia ja mahdollisuuksia, joihin voi osallistua ja päästä purjehtimaan mm.: Purjehduskursseja, reissu Kroatiaan, Nokia-tempaus, esittelypurjehdukset, kevyttä veneilyä ja kevättalkoilua. Parempaa hetkeä tutustua toimintaan ja tulla mukaan ei juurikaan ole. Lue lisää kevään ja kesän toiminnasta Q1 uutispostauksessa: https://trip.ayy.fi/wordpress/?p=3224&preview=true

MUUT

11. AVP Summer School 2019: Creating Multidimensional Experiences

This summer, Aalto Ventures Program offers a unique summer course, where participants from around the world come together to create immersive experiences that cross the digital and physical space. During three weeks of magical Finnish summer, you will go from an idea to a prototype, learn by doing, and get to know and understand the globally renowned startup culture in Helsinki.

The course is open to all Aalto students. Read more about the course and apply here: https://avp.aalto.fi/avp-summer-school/

12. Be bold, be active, be passionate – be a global volunteer this summer

Lähde tekemään tärkeää vapaaehtoistyötä ulkomaille! Haluatko kehittää pehmeitä taitojasi samalla kun tutustut uuteen kulttuuriin? Jos vastasit kyllä, AIESEC-projekti on sinulle parhain mahdollinen tilaisuus! Lähde kuudeksi viikoksi tekemään vapaaehtoistyötä yhdessä 125:stä partnerimaastamme. Projektiemme kautta pääset harjoittamaan johtajuustaitojasi sekä samalla olla osallisena paikallisen yhteisön sosiaaliseen kehitykseen.

Mitä siis odotat? On aika ryhtyä tuumasta toimeen! Rekisteröidy sivuillamme http://bit.ly/AIESEC_Helsinki ja hae sinua eniten kiinnostavaan projektiin. Me tarjoamme sinulle jatkuvan tuen koko prosessin ajaksi. Ole rohkea, aktiivinen sekä intohimoinen ja auta tuomaan positiivista muutosta maailmaan. Lähde vapaaehtoiseksi!

13. ESN Aalto etsii tekijöitä!

ESN Aalto on yleishyödyllinen kansainvälinen opiskelijayhdistys, joka järjestää monia erilaisia tapahtumia ja bileitä kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille, niin vaihdossa oleville kuin paikallisille, suomalaisille ja kansainvälisille tutkinto-opiskelijoille. Koska monet jäsenemme ovat tämänvuotisia vaihto-opiskelijoita, täytyy meidän uudistaa hallitustamme tämän lukukauden lopussa. Jos olet ulospäinsuuntautunut, hauska, vastuullinen ja ehkä vähän outo, sovit joukkoomme täydellisesti!

Tule mukaan kokouksiimme seuraavien viikkojen aikana, tutustu meihin ja anna meidän tutustua sinuun, ja miksipä et hakisi johonkin tulevista avoimista hallitustoimistamme ensi syksyksi?

Jos sinulla on kysyttävää, voit laittaa viestiä Facebook-sivullamme (facebook.com/EsnAaltoOfficial) tai nettisivuillamme (esnaalto.org).

Seuraava yhdistyksen kokous keskiviikkona 3.4. klo 17:00 @Living room (JMT 5): https://www.facebook.com/events/2265282003748492/

14. Sustainability Science Days 9.-10.5.2019

Aalto-yliopiston Sustainability Hub (ASH) ja Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti (HELSUS) järjestävät Espoossa ja Helsingissä 9.5. – 10.5.2019 kaksipäiväisen Sustainability Science Days -konferenssin teemalla ”Making use of sustainability science”. Konferenssin fokuksena on kestävyystieteen hyödyntäminen päätöksenteon areenoilla, ja sen puitteissa järjestetään erilaisia tieteellisiä sessioita, paneelikeskusteluja ja muita tilaisuuksia. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille opiskelijoille!

Facebook https://www.facebook.com/events/777632115908432/?event_time_id=777632119241765

Koko konferenssin ohjelma on saatavilla http://sustainabilitysciencedays.fi/

ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/EventParticipation/EventPublic/0b02cae5-9e1a-47af-9b2f-a67e59de75cb?displayId=Fin1727881

15. Työnantajakuva 2019 – tutkimus tekniikan ja kaupallisen alan korkeakoulutetuille

Työnantajakuva 2019-tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 1000 euron matkalahjakortti sekä Bose QuietComfort 35 II -vastamelukuulokkeet. Halutessasi saat käyttöösi myös tutkimustiivistelmän.

Tutkimus on auki ainakin huhtikuun loppuun. Vastaaminen vie aikaa noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn vastataan nimettömästi ja kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Pääset tutkimukseen tästä: https://norstatsurveys.com/wix/5/p1872692185.aspx

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 14/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/