Viikkotiedote 10/2019

Kaiva pulkat ja kelkat varastosta vielä ainakin kertaalleen ja suuntaa Ullanlinnanmäen laskiaisriehaan tiistaina 5.3. AYY jakaa parhaat laskiaiskuvat Instagram-tilillään, joten muista tägätä tarinaasi ja/tai kuvaasi @ayy_fi. Myös yllätysvieras tullaan näkemään rinteessä. Pidä mielessä aihetunniste #matkallamantalle.

Viikko 10

Viikko 11

Ilmastoveivihaaste: Vegeviikko 11 https://ayy.fi/blog/events/ilmastoveivihaaste-vegeviikko-11/

AYY TIEDOTTAA

1. TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu!

TTER:n vuoden 2019 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 2000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2019 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 24.3.2019 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: https://lomake.ayy.fi/tter/

2. Gravitaatio sinetöi Laskiaistiistain

Antaudu  Gravitaation loputtomalle vetovoimalle ja saavu huomenna Ullanlinnanmäen Laskiaisriehan virallisille jatkoille Apolloon. Painovoimaakin uhaten tunnelman katossa pitävät Poju, Aaltones sekä Tako x Monsu. Viimeiset mahdollisuudet ostaa lippu etukäteen ovat täällä!

Tarkista tarkemmat lipunmyyntipaikat ja -ajat osoitteesta gravitaatio.fi tai osta lippusi netistä bit.ly/gravitaatio2019. Kruunalla Gravikseen ja Klaavalla Apollo Clubille!

  • Mitä:  Gravitaatio 2019
  • Missä:  Apollo Live Club
  • Milloin:  Laskiaistiistaina 5.3.
  • Miten:  Lippu etukäteen 11 €.  kide.app 11€ + palvelumaksut.  Ovelta 13 € + eteispalvelumaksu 3,5 €
  • Miksi:  Alkuvuoden suurimmat poikkitieteelliset opiskelijabileet, huikeat esiintyjät ja Laskiaistiistain meininkien viralliset jatkot. Tätä et halua missata!
  • HUOM!  Tapahtuma on K-18

Lisätietoa: www.gravitaatio.fi // www.laskiaisrieha.fi // https://www.facebook.com/events/2296143920450164/

3. AYY etsii suunnittelijaa ja tekijää seremoniamestarin sauvalle

Seremoniamestarin sauvaa käytetään yhdistyksen, tai AYY:n tapauksessa ylioppilaskunnan, vuosijuhlissa sekä mahdollisesti muissa juhlavissa tilaisuuksissa. Seremoniamestarin sauva on yleensä noin kaksi metriä pitkä ja sen päässä on yhdistystä kuvaava logo, tunnus tai muu symboli. Sauvalla on yleensä jalusta, joka voi olla joko koristeellinen tai yksinkertainen. AYY haluaa sauvan, joka kuvastaa yhteisöämme. Näin ollen etsimme suunnittelijaa ja tekijää sauvallemme! Tämä sauva tulee olemaan ylioppilaskuntamme käytössä todennäköisesti vuosikymmeniä kaikissa juhlallisimmissa tilaisuuksissa, ja toimii tärkeänä, arvokkaana symbolina AYY:lle. Tekijän kanssa sovitaan palkkio.

Jätä suunnitelmasi 24.3. mennessä ja jätä kädenjälkesi AYY:n historiaan. Lue lisää:  https://ayy.fi/blog/2019/02/28/ayy-etsii-suunnittelijaa-ja-tekijaa-seremoniamestarin-sauvalle/

Kaikkiin kysymyksiin vastaa & lisätietoa antaa Marianne Honkasaari ([email protected], 0409645608).

4. Aalto strategy @AYY: Great Telegram Debate 13.3. ja Afterwork 19.3.

Millainen Aallon uuden strategian olisi oltava, jotta opiskelijan elämä olisi maailman parasta? Aallon strategiatyö on käynnissä ja nyt on tilaisuutesi osallistua suureen Telegram-keskusteluun!

Voit tutustua ennakkoon Aallon strategiaa koskeviin materiaaleihin osoitteessa (vaatii Aalto-tunnuksilla kirjautumisen): www.aalto.fi/3.0

MITÄ: Telegram-keskustelu Aallon strategiasta t.me/AYYadvocacy-kanavalla

MILLOIN: 13.3.2019 klo 12-18

MIKSI: Aallon uutta strategiaa valmistellaan

LISÄTIETOA: https://www.facebook.com/events/2106506856096642/

Afterwork 19.3.

Millainen on sinun unelmiesi Aalto-yliopisto? Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa strategia-aiheisen afterwork-tilaisuuden! Afterworkin aiheena on opiskelijan hyvinvointi ja kokemus. Tarjolla pientä juotavaa ja purtavaa.

Tilaisuus järjestetään AYY:n toimistolla kokoustilassa Reiluus (Otakaari 11) ti 19.3.2019 klo 16.15-17.45

Ilmoittaudu tarjoiluiden mitoittamiseksi https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/aalto-strategy-ayy-afterwork/

Lisätietoa: https://www.facebook.com/events/255826865162106/

5. Eduskuntavaalipaneeli 26.3.2019: Elinikäinen oppiminen 2.0.

Ilman osaamista ei synny hyvinvointia, tutkimusta tai talouskasvua. Miten mahdollistetaan oman alan työkokemuksen saaminen jo opiskeluaikana? Entä miten taataan, että osaaminen säilyy relevanttina vuosikymmeniä kestävällä työuralla?

Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestävät eduskuntavaalipaneelin, jossa keskiössä ovat työn ja opintojen yhteensovittaminen sekä elinikäinen oppiminen. Tilaisuuden kieli on suomi.

MITÄ: Eduskuntavaalipaneeli

MISSÄ: Harald Herlin, Makerspace

MILLOIN: 26.3. klo 16-18

MIKSI: Eduskuntavaalit lähestyvät

LISÄTIETOA: https://www.facebook.com/events/2082530545380588/

6. Ehdota AYY:n huomionosoituksen saajaa 10.3. mennessä

Onko sinulla tiedossasi Aalto-yhteisön pioneeri, ennakkoluuloton sillanrakentaja tai poikkitieteellinen puurtaja, joka ansaitsisi tunnustusta? Ehdota Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan huomionosoituksen saajaa vuodelle 2019.

Ehdotusaika jatkuu 10.3. asti, ja sen päätyttyä huomionosoitustyöryhmä esittää lopulliset huomionosoituksen saajat AYY:n hallitukselle. Huomionosoitus voidaan myöntää entiselle tai nykyiselle AYY:n jäsenelle tai työntekijälle.

Lue lisää huomionosoituksista ja ehdota saajaa tämän linkin kautta: https://lomake.ayy.fi/hallinto/bling/

Jos haluaisit olla mukana tekemässä lopullisia päätöksiä siitä, keille huomionosoitukset tänä vuonna annetaan, voit myös hakea mukaan huomionosoitustyöryhmään.

Huomionosoitustyöryhmän tehtävänä on pyytää hakemukset ylioppilaskunnan huomionosoitusten saajiksi, käsitellä ne ja tehdä ylioppilaskunnan hallitukselle esitys huomionosoitusten saajista.

Ryhmän jäseniksi toivotaan motivoituneita ihmisiä eri aloilta. Jos ajatus innostaa, he mukaan tämän linkin kautta: https://lomake.ayy.fi/hallinto/hakemuslomake-huomionosoitustyoryhmaan/

TYÖELÄMÄ

7. Ei vain palomuureja pannuhuoneessa – Tietoturva, tuo digitalisoituvan liiketoiminnan mahdollistaja

”Tietoturvaväki lyö jarrut aina päälle, kun pitäisi mennä tuotantoon!” Oletko liiketoimintapäättäjänä törmännyt tällaiseen? Tämä on monen mielikuva tietoturvasta, mutta se ei ole oikea.

Tiedolla tiedetään, että liiketoiminnan ja tietoturvan yhteen sovittaminen kaikilla toiminnan ja organisaation alueilla vaatii työtä. Budjetin kylväminen pannuhuoneen palomuureihin ei riitä. Tänä päivänä tietoturva läpäisee koko organisaation – ja mahdollistaa sen, että organisaatio pystyy hyödyntämään digitalisaation tarjoamat mahdollisuudet.

Tieto tarjoaa 12.3.2019 klo 08:30 alkavassa Tieto Talks -seminaarissa ajantasaisen ja konkreettisen tietopaketin siitä, mitä nykyaikainen tietoturva käsittää, mitä se vaatii, ja miten sitä johdetaan jotta digitalisaation mahdollisuudet saadaan täysimittaisesti hyödynnettyä. Ilmoittaudu mukaan: https://www.tieto.com/fi/events/2019/tieto-talks-security/

Tapahtuma on suomenkielinen.

TAIDEVUOSI JA KULTTUURI

8. Otaniemen yö tulee taas syksyllä!

Vaikuta Otaniemen yö -festivaalin ajankohtaan ja ilmoita alustava kiinnostukseksi osatapahtumien järjestämiseen alla olevalla lomakkeella!

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0377CHYR0EKKo6ccnH8gelqUeg23k_tBmr4Tl7IOrOVUOVYzQ0NHMDAxUEVJVUhZWks2WlNSRzIzVS4u

9. ÄÄNIAALTO, the annual festival of audiovisual oddity, presents its 4th edition!

ÄÄNIAALTO IV brings installations, performances and hands-on workshops under the topics of robotic instruments, generative systems, DIY/custom instruments, nonlinear narratives in sound performance, live coding, multichannel audio, and the intersection between biology and sound among other explorations.

The 4th edition of ÄÄNIAALTO extends through March in order to provide Helsinki’s audience with a month of new media and sound art.

ÄÄNIAALTO is a free-of-charge event empowered by the voluntary work of DADA ry’s members in collaboration with Aalto University and the University of the Arts Helsinki.

For more info and to RSVP: https://www.facebook.com/events/796394507373111/

TAPAHTUMAT

10. Universities of the Future event: Joining Forces Across Sectors 6.3.

Where? Aalto Design Factory, Betonimiehenkuja 5 C, Espoo.
When? March 6th 16:00 ->
Registration link: https://goo.gl/vc3bM5

Joining Forces Across Sectors – a discussion on the importance of cross-sectoral collaboration in the Industry 4.0 era. By bringing together speakers and participants from industry, higher education, governmental agencies, and student organizations, the event aims to encourage shared learning from experiences of collective efforts across sectors. The discussion is sparked with a panel of key players in the field, including Jouni Kaplas (Futurice), Leena Pöntynen (Technology Industries of Finland), Noora Vänttinen (Aalto University),  Petri Vuorimaa (Finnish Institute of Technology) and Wycliffe Raduma.(Product Development Professional).

Facebook: https://www.facebook.com/events/265393104355810/
Registration: https://www.eventbrite.com/e/universities-of-the-future-joining-forces-across-sectors-tickets-56035626066

11. Ilmastolakko Otaniemessä 15.3.

Tervetuloa osoittamaan mieltäsi ilmaston puolesta Otaniemessä 15.3. ja 5.4. järjestettävään ilmastolakkoon! Tuhannet nuoret ympäri maailmaa skippaavat koulun lakkoillakseen kovempien ilmastotoimien puolesta. Sillä miksi opiskella ja valmistua, jos koko sukupolvemme tulevaisuus on vaarassa?

Welcome to Otaniemi climate strike 15.3. and 5.4.! Thousands of young people are skipping school to go on strikes for for better climate decisions. Why should we study and graduate if our generations future is in danger?

https://www.facebook.com/events/1155497034617449/

12. Diplomi-insinöörit vs. ilmastonmuutos – riittääkö osaaminen?

Maapallon lämpenemisen rajaaminen 1,5 asteeseen vaatii valtavia toimenpiteitä kaikilta, eikä vähiten tekniikan alan korkeakoulutetuilta. Ilmastonmuutos luo uusia vaatimuksia niin työntekijöille, yhteiskunnalle kuin elinkeinoelämällekin. Minkälaista osaamista tämä muutos vaatii? Miten koulutus on jo reagoinut ja reagoi tähän jatkossa?

Tervetuloa mukaan keskustelemaan aiheesta TEKin ja tekniikan alan yliopistojen kanssa Future-Proof Engineering Education 2019 -tapahtumaan perjantaina 15.3. Design Factorylle klo 9-15!

Oman näkemyksensä aiheeseen esittävät keynote-puhujat Mika AnttonenMax Mickelsson ja Mikko Dufva. Tapahtumassa julkaistaan TEKin ja tekniikan alan yliopistojen Graduate Survey 2018 -tulokset. Tapahtumaa voi seurata myös striimattuna. Lisätiedot ja ilmoittautuminen education.tek.fi.

LIIKUNTA JA RETKEILY

13. Hiihtoratsastusta Laskiaisriehassa 5.3.

Teekkariratsastajat järjestää tänä vuonna hiihtoratsastusta talvisessa Kaivopuistossa Laskiaisriehakansan iloksi! Tule kokeilemaan tätä vauhdikasta lajia, katsomaan muiden tyylinäytteitä tai ihan vaan ihailemaan maastotalli Preryan ihania suomenhevosia.

Laskiaisriehan virallinen tapahtuma-aika on tiistaina 5.3. klo 11-16, hiihtoratsastusta on klo 12.30-13.30. Kokeilemaan pääsee voimassa olevalla opiskelijakortilla tai Teran jäsenyydellä, hiihtoratsastuselämyksen tarjoaa TTER. Tera lainaa kokeilijoille minisukset ja kypärät, mutta myös omat sukset ja monot saa halutessaan tuoda.

Lisätietoja https://tera.ayy.fi/hiihtoratsastusta-laskiaisriehassa/

14. PSK Kuplan kuivapukukurssi alkaa 19.3.

Mantan altaassa on Wappuna kylmää! Hypotermian ehkäisemiseksi Kupla järjestääkin kevään aikana kuivapukukurssin! Kuivapukukurssi on tarkoitettu kortitetuille sukeltajille, jotka haluavat oppia sukeltamaan, tai vaikkapa kellumaan erinäisissä suihkulähteissä, kuivapuvulla. Kurssi järjestetään workshop-sessioina, joihin kuuluu 2 teoriaharjoitusta ja 2 allasharjoitusta. Kurssin aloitus on tiistaina 19.3. klo 18 kerhon tiloissa (JMT 1 kellari). Kurssille osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa kokemusta kuivapuvuista, tai omia varusteita ennen aloitusta. Kurssilla opastetaan varusteiden hankinnassa. Kurssille osallistuminen edellyttää kuitenkin suomen kielen taitoa ja sukellusluokitusta (vähintään P1, CMAS* tai vastaava), lisäksi on liityttävä kerhon jäseneksi. Kurssin hinta on AYY:n jäsenille 60e. Ilmoittaudu mukaan 15.3 mennessä!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: https://kupla.org/kurssit/kuivapukukurssi/

15. Teekkaripurjehtijoiden purjehduskurssien ilmo on auki!

Teekkaripurjehtijoiden keväisin järjestettävien purjehtija- ja saaristopäällikkökurssien ilmot on avattu. Purjehduskurssit ovat käytännön kursseja, joissa ollaan veneellä ja liikkeessä. Purjehtijakurssi soveltuu täysin kokemattomille henkilöille ja antaa valmiudet toimia itsenäisenä gastina purjeveneessä. Saaristopäällikkökurssilla harjoitellaan veneenpäällikkönä toimimista saaristo-olosuhteissa ja soveltuu esim. 1-2 kautta purjehtineelle gastille.

Kursseihin liittyvä teoriapäivä pidetään 14.4 sunnuntaina, joten ko. päivä on syytä varata kalenterista. Lisätietoa purjehduskursseista ja ilmolomakkeen löydät linkistä: https://trip.ayy.fi/wordpress/?page_id=231

MUUT

16. Apply to the northernmost design hackathon in the world!

Dash Lapland has arrived to Rovaniemi and will be held on April 12-14, 2019. For the first time ever, 150 participants from all around the world gather to the capital of Lapland. Teams of 5-6 tackle the challenges set up by real life companies and try to come up with the winning solution. Established by Aaltoes, Dash has been Europe’s biggest design hackathon since 2017. What would be a better way to boost your creativity than spending a weekend in dark, arctic Lapland? The only question is – are you brave enough?

Read more and apply before 17.3.2019. https://www.dashlapland.com/application-form

17. BEST Summer courses’ application deadline: 10.3.2019 at 23:00!

This  summer, BEST (Board of European Students of Technology) brings to you over 40 courses around Europe. In these, you’ll get to attend lectures, given by the university’s teaching staff or by experts from companies, on Technology, Career Related Skills, and Applied Engineering. After the lectures, you’ll also take part in evening programmes, designed for you, to  give you a taste of the LBG (Local BEST Group) that hosts you and the local culture.

For more information about the courses and FAQs, visit https://besthelsinki.fi/en/courses/application/

WHAT:  Summer courses’ application have begun.

WHEN:Deadline 10.3.2019 at 23:00

WHY: Week long course with BEST people; that cost up to 50€, including stay and food.

WHERE: https://best.eu.org/courses

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 10/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/