Useimmiten kysytyt kysymykset koskien toiminta-avustuksia ja yhdistysilmoituksia

Useimmiten kysytyt kysymykset

YLEISET JA TUNNUKSET

A.     Mistä löydän tunnukset Tahlo-järjestelmään?

Edellisen vuoden hallituksella pitäisi olla ne tallessa. Mikäli ei, voit palauttaa salasanan hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa: https://tahlo.ayy.fi/password_reset/ Mikäli viestiä ei näy, tarkista myös roskaposti ja yhdistyslistanne moderointi. Mikäli ei onnistu, ole yhteydessä [email protected], niin selvittelemme tilannetta. Järjestelmään kirjaudutaan osoitteessa: https://tahlo.ayy.fi/login/?next=/

B.      Mistä löydän tunnukset ayy.fi sivuille yhdistysprofiilin päivittämistä varten?

Edellisen vuoden hallituksella pitäisi olla ne tallessa. Mikäli ei, voit palauttaa salasanan hallituksenne sähköpostiosoitteeseen osoitteessa: https://ayy.fi/wp-login.php?action=lostpassword
Mikäli ei onnistu, ole yhteydessä [email protected], niin selvittelemme tilannetta. Sivuille kirjaudutaan osoitteessa: https://ayy.fi/wp-login.php

C.      Mistä avustushakemuksessa saa pisteitä?

Pisteytysmallin mukaan, joka löytyy täältä: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=12615842Hakemuksella arvioidaan mm. yhdistyksen toiminnan määrää ja monipuolisuutta, yhteisöllisyyttä ja vastuullisuutta. Tahlon vastausten lisäksi liitteet ovat olennainen osa hakemusta. Tarkempi pistejako osioittain löytyy hallituksen hyväksymästä pisteytysmallista. Täällä myös vinkkejä lisäpisteiden saamiseen.

D.      Vastausvaihtoehdot eivät sovi yhdistyksellemme, mitä teen?

Vastaa parhaasi mukaan noudattaen toimintasuunnitelmanne suunnitelmia. Kaikki vastausvaihdoehdot eivät voi toimia yli 200 piirissä olevalle yhdistykselle, joten lisää tarkennuksia ja lisätietoja lisätietokenttiin. ikäli yhdistys todetaan antaneen virheellistä tietoa, voidaan heiltä evätä tämän vuoden avustus tai oikeus hakea avustusta seuraavalla hakukierroksella. Anna myös palautetta [email protected].

E.       Miten teen yhdistysprofiilin?

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

F.Mistä tiedän missä luettelossa yhdistyksemme on?

Tahlo-järjestelmästä, Yleinen välilehdeltä. Mikäli olette ensimmäisessä luettelossa, voitte hakea toiminta-avustusta. Muilta vaaditaan vain yhdistysilmoituksen tekeminen.

F+.     Missä on Lähetä-nappi? Milloin olen valmis?

Tahlo-järjestelmässä ei ole Lähetä-nappia vaan riittää että olet tietojen syöttämisen jälkeen tallentanut kaikki välilehdet ja lisännyt vaaditut liitteet.

LIITTEET JA LISÄAIKA

G.      Minulla ei ole kaikkia tarvittavia liitteitä, mitä teen?

Hakuaikaa on kaikille kokonainen kuukausi. Siinä ajassa ennättää tekemään puuttuvat tämän vuoden dokumentit ja pyytämään viime toimintavuoden dokumentit edeltäjiltänne. Hyvän yhdistyshallinnon mukaan nämä kaikki dokumentit pitäisi olla vuosittain yhdistyksellä olemassa. Mikäli sinulla on perusteltu syy puuttuville liitteille, pyydä lisäaikaa ennen hakuajan päättymistä [email protected]. Jokainen puuttuva liite rokottaa avustussummaa. Mahdollista avustusta ei voida maksaa, mikäli yhdistys ei ole toimittanut puuttuvia liitteitä 31.5.2019 mennessä.

H.      Minulla ei ole yhdistyksemme sääntöjä, mitä teen?

Katso Tahlosta edellisen vuoden Liitteet välilehteä (vaihda vuosi oikeasta yläkulmasta). Löytyykö sieltä? Mikäli ette ole muuttaneet sääntöjänne, voitte liittää nämä samat säännöt vuoden 2019 kohdalle. Myös edeltäviltä toimijoilta voi näitä kysellä tai Patentti- ja rekisterihallitukselta. Muistakaa tallentaa ajantasaisin versio säännöistä! Mikäli teillä on perusteltu syy liitteiden puuttumiselle, pyytäkää lisäaikaa ennen hakuajan päättymistä [email protected].

I.     Minulla ei ole viime vuoden talousdokumentteja, mitä teen?

Hyvän hallintotavan mukaiset dokumentit on tehtävä vuosittain. Kuukaudessa ennättää pitkälle. Yhdistysoppaasta löytyy vinkkejä osioista ”Hallinto ja talous” sekä ”Palvelut ja info” alla olevista koulutusmateriaaleista. Rautalankamallit taseen ja tuloslaskelman tekoon löytyy yhdistysoppaan materiaalipankista. Mikäli teillä on perusteltu syy liitteiden puuttumiselle, pyytäkää lisäaikaa ennen hakuajan päättymistä [email protected].

J.        Toimivuotemme ei noudata kalenterivuoden rytmiä, mitä liitteitä palautan?

Kuluvan ja edellisen toimintavuoden. Kalenterirytmiä noudattavilla nämä ovat vuoden 2018 ja 2019 liitteitä. Esimerkiksi kesästä kesään toimivilla yhdistyksillä kuluva toimikausi on 2018-2019 ja edellinen 2017-2018.

K.     Olemme uusi yhdistys eikä vielä dokumentteja ole, mitä teen?

Kuluvan toimintavuoden liitteet voitte palauttaa normaalisti. Viime vuoden dokumenttien kohdalle palauttakaa dokumentit, joissa selitätte lauseella parilla viime vuoden toiminnan tilanteen tai tarkemmat perustamispäivät.

L.       Yhdistystoimintamme on hiipumassa eikä viime vuodelta ole dokumentteja, mitä teen?

Tarkastelkaa huolellisesti, mihin suuntaan yhdistyksenne toiminta on menossa. Jatkuuko toiminta, piristyykö se tänä vuonna vai hiipuuko se edelleen? Mikäli jatkuu pirteänä, toimittakaa tämän vuoden osalta liitteet normaalisti ja viime vuoden dokumenttien kohdalle palauttakaa dokumentit, joissa selitätte lauseella parilla viime vuoden toiminnan tilanteen.

M.    Miten ja mille voi pyytää lisäaikaa?

Järjestösektori arvioi perustellun syyn jokaisen yhdistyksen kohdalla erikseen. Pyytäkää lisäaikaa ennen hakuajan päättymistä [email protected] ja kertokaa samalla, milloin voitte liitteet palauttaa. Myöhässä hakemuksen tekemisen aloittaminen ei ole hyvä peruste lisäajan pyytämiselle. Katso tarkempia vinkkejä puuttuvista liitteistä ylemmistä kohdista.

N.     Vuosikokous on liian myöhään, mitä teen?

Pyytäkää lisäaikaa, mikäli ette saa toimintanne dokumentteja hyväksyttyä vuosikokouksessanne ennen maaliskuun loppua. Yhdistyksen kokouksen voi järjestää myöhemminkin syksyllä, mikäli säännöissänne niin sanotaan. Tällöin lisäajan pyytämiselle on selkeät perusteet.

MUUT

O.     Meillä on juhlavuosi/hieno projekti tänä vuonna. Voimmeko saada isomman avustuksen?

AYY:n toiminta-avustus on tarkoitettu yhdistyksen jatkuvan toiminnan tukemiseen. Kaikkiin jatkuvan toiminnan ulkopuolisiin projekteihin ja uusiin, päräyttäviin ideoihin voi hakea rahoitusta TTER:lta (http://tter.ayy.fi/).

P.     Miten voin antaa palautetta hakulomakkeesta ja koko prosessista?

Tahlon Hakemus välilehdellä viimeinen laatikko antaa tilaa kaikille kommenteille ja palautteelle. Voit myös laittaa palautetta osoitteeseen [email protected].

Q.     Kuinka paljon hakemusten ja ilmoitusten käsittelyyn menee aikaa?

Tarkkaa arviota on mahdotonta arvata. Hakemuksia on paljon ja tarkastajia vain kaksi, jotka hoitavat samalla muita työtehtäviään. Tarkastamiseen menee vähintään huhtikuu, mutta pyrimme saamaan avustukset maksuun ennen kesää. Mahdollisesta aikataulun venymisestä tiedotetaan erikseen.

R.     Miksi en pääse tarkastelemaan yhdistykseni hakemuksia aiemmilta vuosilta?

Pisteytysmallia on kevyesti päivitetty ja hakulomaketta uudistettu yhdistyksiä helpottavaan suuntaan. Avoimia vastauksia ja pitkiä selostuksia tarvitaan vähemmän, sillä niitä on korvattu rasti ruutuun -valinnoilla. Avoimiin kenttiin toki voi kertoa toiminnan kehittymisestä sekä tapahtumista, mitä ei ole valintaruuduissa mainittu. Tämän muutoksen vuoksi hakemus-välilehti on muuttunut myös aiempien vuosien kohdalla, eikä alkuperäisiä aiempien vuosien hakemuksia voi tarkastella.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa