Suunnittele seuraava Design Notebook

Design-muistikirjan kysyntä on ollut suurta, joten on aika suunnitella uusi muistikirja! TOKYOn ja AYY:n tutun lukuvuosikalenterin sijaan tammikuussa ilmestyy nyt jo toisen kerran muistikirja, Design Notebook 2023. Vuoden alussa ilmestyvää muistikirjaa voi käyttää bullet journalina kalenterin tapaan, perinteisenä vihkona muistiinpanoille tai vaikka päiväkirjana. Toivomme, että muistikirjasta on iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle jäsenellemme.
Design Notebook 2021

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) sekä Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaat (TOKYO ry) julistavat design-muistikirjan suunnittelukilpailun. Muistikirja on tarkoitettu kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille. Suunnittelija valitaan perinteen mukaisesti kilpailulla opiskelijoiden joukosta. Edellisen suunnittelukilpailun voitti visuaalisen viestinnän maisteriopiskelija Janne Gammelin, joka sai suunnitella syksyllä 2021 ilmestyneen design-muistikirjan. 

TOKYO ry on julkaissut design-kalenteria vuodesta 1975 lähtien. Projekti toteutetaan viidettä kertaa yhdessä AYY:n kanssa. 

Uusi design-muistikirja tulee jakeluun tammikuussa 2023, mutta tuote on ajaton, eikä vanhene lukuvuoden päätyttyäkään. Muistikirjaa jaetaan opiskelijoille niin kauan kuin painosta on jäljellä. Kilpailu alkaa keskiviikkona 14.9.2022. Jätä ehdotuksesi viimeistään keskiviikkona 5.10.2022 klo 15. 

Kilpailun säännöt: 

1. Kilpailuaika ja osallistumisoikeus 

Kilpailu alkaa 14.9.2022 ja päättyy 5.10.2022 klo 15.00. Kilpailuun saavat osallistua kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat. Muistikirjasuunnitelman toteuttaminen edellyttää sujuvaa suomen tai englannin kielen taitoa. 

  

2. Ehdotusten jättäminen 

Kilpailuehdotukset tulee palauttaa viimeistään 5.10.2022 klo 15.00. 

Voit palauttaa ehdotuksesi joko valkoiselle pahville tai levylle kiinnitettynä AYY:n palvelutoimistoon (Otakaari 11, huomaathan aukioloajat) tai sähköpostitse pdf-tiedostona otsikolla “Design-muistikirja” osoitteeseen viestinta(a)ayy.fi. 

Ehdotukset käsitellään anonyymisti. Anonymiteetin turvaamiseksi lisää palauttamaasi dokumenttiin työnimi. Jos palautat ehdotuksesi sähköisesti, lisää tekijöiden nimet ja yhteystiedot sähköpostin viestikenttään. Mikäli palautat ehdotuksesi AYY:n palvelutoimistoon, tuo mukanasi myös suljettu kirjekuori, joka sisältää tekijöiden nimet ja yhteystiedot. 

  

3. Suunnitelman sisältö 

Ehdotuksen tulee sisältää vähintään seuraavat suunnitelmat: 

  • muistikirjan kansi 

  • Muistikirja-aukeama 

  • ylioppilaskunnan infosivut 

  • mahdolliset erikoisuudet, esim. tracker, to do -lista, viikkokalenteri, projektikalenteri tai muu muistikirjaan sopiva osio tai ominaisuus 

  • ehdotus materiaaleista 

Design-muistikirja on kooltaan hieman kapeampi A5 eli 125x195 tai 125x198 (kansimallista riippuen). Joustovara tarkentuu lopullisen suunnitelman ja painotalon mukaan. Muistikirjasivut tulee esittää niiden todellisessa koossa. 

Väri: Muistikirjan alussa ja lopussa on neliväriset ilmoitus- ja info-osiot. Muistikirjaosio ja osa info-osuudesta ovat kaksivärisiä. 

Painomäärä: 6000–8000 kpl (tarkentuu) 

Kieli: Suomi, englanti ja ruotsi (infosivut ja muu teksti). Pääkieli voi olla englanti, mutta kolmikielisyys on plussaa. 

Materiaalivalintoja voidaan joutua muuttamaan painotalon ja projektin budjetin asettamien rajoitteiden takia. 

4. Voittajan valinta 

Kilpailun voittajan valitsee AYY:n ja TOKYOn nimeämä raati. Raati koostuu AYY:n ja TOKYOn edustajista sekä visuaalisen viestinnän muotoilun asiantuntijajäsenestä. Raatiin kutsuttavat eivät voi osallistua kilpailuun. Raati antaa palautteen jätetyistä töistä ja valitsee voittajan. 

5. Voittajan toimeksianto 

Kilpailun voittajalta tai voittajilta tilataan lopullinen suunnitelma tammikuussa 2023 ilmestyvän muistikirjan toteuttamiseksi. Lopullinen suunnittelutyö sijoittuu loka-joulukuulle 2022. Suunnittelijan työstä maksetaan 1800 euron suuruinen palkkio. Toiselle sijalle tulleelle ehdotukselle maksetaan 150 euron suuruinen palkkio. 

6. Suunnittelutyön sisältö 

Suunnittelutyöhön sisältyy painovalmiiden tiedostojen tekeminen yhteistyössä AYY:n viestinnän kanssa. AYY tarjoaa tarvittaessa tilat työntekoon toimistollaan, osoitteessa Otakaari 11. Lopullista suunnitelmaa tehdessä on otettava huomioon tilaajan vaatimukset, jotka johtuvat muistikirjan käytettävyydestä ja sen valmistuksen kustannuksista. Suunnittelijan vastuulla on myös tarpeen vaatiessa muokata ilmoitusosiota julkaistavaan muotoon. Työn muista ehdoista sovitaan tarkemmin sopimusta tehtäessä. 

7. Muuta 

Suunnittelussa huomioitavia ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys, kestävyys, selkeys ja esteettömyys (esim. lukihäiriön huomioiminen), persoonallisuus ja ympäristöystävällisyys. Ideaali muistikirja toimii moniin eri käyttötarkoituksiin ja palvelee monipuolisesti aaltolaisia opiskelijoita. 

Aikaisemmin hyväksi havaittuja piirteitä ovat olleet runsas kirjoitustila, paperin sopivuus kaikenlaisille kynille ja kestävä pintamateriaali. 

Raati painottaa kilpailutöitä arvioidessaan seuraavia asioita: 

♡ Muistikirjan tulee näyttää ja tuntua koko Aalto-yhteisöltä. Se on monipuolinen ja mahdollistaa erilaiset käyttötavat. 

♡ Raati painottaa myös ehdotuksen esitysteknistä laatua. Miltä muistikirja näyttää? Miten se toimii? Esittele ehdotuksesi järkevässä rytmissä. Esittele myös käyttämäsi materiaalit, paperilaadut, fontit ja värit. Visuaalisuus on kuitenkin tärkeämpää kuin valitut materiaalit. Vältä graafikkojargonia. 

♡ Mitä erikoista muistikirjassa on? Varmista, että muistikirjasi uudet, upeat ominaisuudet avautuvat raadille. Kirjoita selventävät kuvaukset muistikirjan toiminnasta. Perustele ratkaisusi lyhyesti ja ytimekkäästi. 

♡ Onko ehdotuksesi loppuun ajateltu? Johdattele raadin mielikuvitusta jättämällä jämerä ehdotus. Ehdotus ei ole valmis muistikirja, mutta esittele se sellaisena. 

♡ Osaatko viedä projektin loppuun asti? Ehdotuksestasi tulee näkyä graafisen alan osaaminen ja kyky viedä kalenteri ehdotelmasta valmiiksi tuotteeksi. Sinun ei tarvitse olla graafinen suunnittelija, mutta työssä on eduksi painotekninen tuntemus ja kokemus. Palauta ehdotuksesi ajoissa – myöhästyminen on merkki siitä, että itse muistikirjakin myöhästyy. 

Lisätietoja saat AYY:n viestintäasiantuntija Julia Wihurilta (julia.wihuri(a)ayy.fi) ja visuaalisen viestinnän asiantuntija Maria Tuunaselta (maria.tuunanen(a)ayy.fi. 

Projektin ja kilpailun historiasta voit lukea lisää TOKYOn nettisivuilta. 

https://tokyo.fi/en/opiskelijakulttuuri/tapahtumat/kalenterikilpailu/ 

Viime vuoden voittajan Janne Gammelinin työstä saat lisätietoa AYY:n nettisivuilta. 

https://www.ayy.fi/fi/upouusi-design-notebook-on-ilmestynyt 

Suunnittelun iloa! 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa