Otakaaren asuntohanke kytkee kampuksen Teekkarikylään – AYY solmi maakaupoista esisopimuksen yliopiston kanssa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valtuutti hallituksen allekirjoittamaan Aalto-yliopiston kanssa esisopimuksen Otakaaren tontista. Alueelle rakennetaan yli 700 uutta opiskelija-asuntoa ympäristöä kunnioittaen.
Kuvassa hymyileviä ihmisiä sopimuksen kanssa

Elokuussa 2022 Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi Otakaaren kaavamuutoksen, joka mahdollistaa 700–850 uuden opiskelija-asunnon toteuttamisen kampuksen ydinalueiden ja Teekkarikylän välille. AYY:n edustajisto on päättänyt sitoutumisesta maa-alueiden ostamiseen, ja hallitus allekirjoitti tänään Aalto-yliopistoa edustavan Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n (ACRE) kanssa esisopimuksen yliopiston hallussa olevien maa-alueiden hankinnasta. Esisopimukset laaditaan vielä Espoon kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Asuntojen lopullinen määrä riippuu muun muassa toteutettavien asuntojen koosta. Rakennuksiin on suunniteltu pääosin yksiöitä.

Rakennushanke koostuu neljästä Otakaaren ja Martti Levónin puiston (Ossinlammen) väliseen rinteeseen nousevasta rakennuksesta. Rakentamisen mittakaava ja julkisivujen ulkonäkö rinnastuvat Otakaaren puolella Teekkarikylän olemassa oleviin rakennuksiin. Korttelien välit hahmottuvat Otaniemelle ja Teekkarikylän ympäristölle tyypilliseen tapaan metsäisinä. Puistoalueiden jatkumo Alvar Aallon puistosta Ossinlammen ympäristöön säilyy eheänä, eikä rakentaminen tuota juuri muutoksia Alvar Aallon puiston ympäristön arvokkaiden maisemien luonteeseen. Myös liito-oravien reitit on otettu huomioon kokonaisuuden suunnittelussa, ja oravien kulkureittiä turvaava metsäkaistale jätetään tontin eteläpäätyyn Teknologföreningenin (TF) rakennuksen lähelle.

Servin Maijan tien ja Jämeräntaipaleen liittymien välille on suunniteltu asumisen ja yhteistilojen lisäksi paikka päivittäistavarakaupalle. Jämeräntaipaleen ja Otakaaren yhdistävän kiertoliittymän yhteyteen sijoittuva maisematori sekä puistosta Ossinlammen suuntaan laskeutuva esteetön kulkuyhteys toimintoineen tarjoavat koko Teekkarikylän asukkaille uusia virkistysmahdollisuuksia ja kohtaamispaikkoja.

“Asuntopula pääkaupunkiseudulla vaivaa erityisesti pienituloisia opiskelijoita ja Otakaaren asuntohanke on merkittävä askel alueellisen asuntotilanteen parantamiseksi. Opiskelija-asuntojen rakentaminen on osa AYY:n pitkäjänteistä työtä jäsentemme toimeentulon turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Otakaaren varsi on yksi Otaniemen keskeisimmistä paikoista ja nämä asunnot yhdistävät Teekkarikylän muuhun Otaniemeen. On hienoa saada opiskelija-asumista arvoiselleen paikalle”, sanoo asumisesta vastaava hallituksen jäsen Sampo Sainio.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:
sininen tausta, jonka edessä tekstiä
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n EU-vaalitapahtumat tulee!

14.5. Otaniemessä tapahtuu, kun Eurooppa on kotisi -kiertue saapuu Otaniemeen 14.5. Osana kiertuetta järjestetään EU-vaalipaneeli ja vaalitori.