Otakaaren asuntohanke kytkee kampuksen Teekkarikylään – AYY solmi maakaupoista esisopimuksen yliopiston kanssa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valtuutti hallituksen allekirjoittamaan Aalto-yliopiston kanssa esisopimuksen Otakaaren tontista. Alueelle rakennetaan yli 700 uutta opiskelija-asuntoa ympäristöä kunnioittaen.
Kuvassa hymyileviä ihmisiä sopimuksen kanssa

Elokuussa 2022 Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi Otakaaren kaavamuutoksen, joka mahdollistaa 700–850 uuden opiskelija-asunnon toteuttamisen kampuksen ydinalueiden ja Teekkarikylän välille. AYY:n edustajisto on päättänyt sitoutumisesta maa-alueiden ostamiseen, ja hallitus allekirjoitti tänään Aalto-yliopistoa edustavan Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n (ACRE) kanssa esisopimuksen yliopiston hallussa olevien maa-alueiden hankinnasta. Esisopimukset laaditaan vielä Espoon kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Asuntojen lopullinen määrä riippuu muun muassa toteutettavien asuntojen koosta. Rakennuksiin on suunniteltu pääosin yksiöitä.

Rakennushanke koostuu neljästä Otakaaren ja Martti Levónin puiston (Ossinlammen) väliseen rinteeseen nousevasta rakennuksesta. Rakentamisen mittakaava ja julkisivujen ulkonäkö rinnastuvat Otakaaren puolella Teekkarikylän olemassa oleviin rakennuksiin. Korttelien välit hahmottuvat Otaniemelle ja Teekkarikylän ympäristölle tyypilliseen tapaan metsäisinä. Puistoalueiden jatkumo Alvar Aallon puistosta Ossinlammen ympäristöön säilyy eheänä, eikä rakentaminen tuota juuri muutoksia Alvar Aallon puiston ympäristön arvokkaiden maisemien luonteeseen. Myös liito-oravien reitit on otettu huomioon kokonaisuuden suunnittelussa, ja oravien kulkureittiä turvaava metsäkaistale jätetään tontin eteläpäätyyn Teknologföreningenin (TF) rakennuksen lähelle.

Servin Maijan tien ja Jämeräntaipaleen liittymien välille on suunniteltu asumisen ja yhteistilojen lisäksi paikka päivittäistavarakaupalle. Jämeräntaipaleen ja Otakaaren yhdistävän kiertoliittymän yhteyteen sijoittuva maisematori sekä puistosta Ossinlammen suuntaan laskeutuva esteetön kulkuyhteys toimintoineen tarjoavat koko Teekkarikylän asukkaille uusia virkistysmahdollisuuksia ja kohtaamispaikkoja.

“Asuntopula pääkaupunkiseudulla vaivaa erityisesti pienituloisia opiskelijoita ja Otakaaren asuntohanke on merkittävä askel alueellisen asuntotilanteen parantamiseksi. Opiskelija-asuntojen rakentaminen on osa AYY:n pitkäjänteistä työtä jäsentemme toimeentulon turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Otakaaren varsi on yksi Otaniemen keskeisimmistä paikoista ja nämä asunnot yhdistävät Teekkarikylän muuhun Otaniemeen. On hienoa saada opiskelija-asumista arvoiselleen paikalle”, sanoo asumisesta vastaava hallituksen jäsen Sampo Sainio.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.
Aalto-yliopiston metroasema
Ajankohtaista Julkaistu:

HSL:n hallitus teki 1.11. päätöksiä opiskelijan etuuksista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta seuraa tilannetta ja on valmis puuttumaan epäkohtiin jatkossakin.