Otakaaren asuntohanke kytkee kampuksen Teekkarikylään – AYY solmi maakaupoista esisopimuksen yliopiston kanssa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valtuutti hallituksen allekirjoittamaan Aalto-yliopiston kanssa esisopimuksen Otakaaren tontista. Alueelle rakennetaan yli 700 uutta opiskelija-asuntoa ympäristöä kunnioittaen.
Kuvassa hymyileviä ihmisiä sopimuksen kanssa

Elokuussa 2022 Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi Otakaaren kaavamuutoksen, joka mahdollistaa 700–850 uuden opiskelija-asunnon toteuttamisen kampuksen ydinalueiden ja Teekkarikylän välille. AYY:n edustajisto on päättänyt sitoutumisesta maa-alueiden ostamiseen, ja hallitus allekirjoitti tänään Aalto-yliopistoa edustavan Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n (ACRE) kanssa esisopimuksen yliopiston hallussa olevien maa-alueiden hankinnasta. Esisopimukset laaditaan vielä Espoon kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Asuntojen lopullinen määrä riippuu muun muassa toteutettavien asuntojen koosta. Rakennuksiin on suunniteltu pääosin yksiöitä.

Rakennushanke koostuu neljästä Otakaaren ja Martti Levónin puiston (Ossinlammen) väliseen rinteeseen nousevasta rakennuksesta. Rakentamisen mittakaava ja julkisivujen ulkonäkö rinnastuvat Otakaaren puolella Teekkarikylän olemassa oleviin rakennuksiin. Korttelien välit hahmottuvat Otaniemelle ja Teekkarikylän ympäristölle tyypilliseen tapaan metsäisinä. Puistoalueiden jatkumo Alvar Aallon puistosta Ossinlammen ympäristöön säilyy eheänä, eikä rakentaminen tuota juuri muutoksia Alvar Aallon puiston ympäristön arvokkaiden maisemien luonteeseen. Myös liito-oravien reitit on otettu huomioon kokonaisuuden suunnittelussa, ja oravien kulkureittiä turvaava metsäkaistale jätetään tontin eteläpäätyyn Teknologföreningenin (TF) rakennuksen lähelle.

Servin Maijan tien ja Jämeräntaipaleen liittymien välille on suunniteltu asumisen ja yhteistilojen lisäksi paikka päivittäistavarakaupalle. Jämeräntaipaleen ja Otakaaren yhdistävän kiertoliittymän yhteyteen sijoittuva maisematori sekä puistosta Ossinlammen suuntaan laskeutuva esteetön kulkuyhteys toimintoineen tarjoavat koko Teekkarikylän asukkaille uusia virkistysmahdollisuuksia ja kohtaamispaikkoja.

“Asuntopula pääkaupunkiseudulla vaivaa erityisesti pienituloisia opiskelijoita ja Otakaaren asuntohanke on merkittävä askel alueellisen asuntotilanteen parantamiseksi. Opiskelija-asuntojen rakentaminen on osa AYY:n pitkäjänteistä työtä jäsentemme toimeentulon turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Otakaaren varsi on yksi Otaniemen keskeisimmistä paikoista ja nämä asunnot yhdistävät Teekkarikylän muuhun Otaniemeen. On hienoa saada opiskelija-asumista arvoiselleen paikalle”, sanoo asumisesta vastaava hallituksen jäsen Sampo Sainio.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros syksylle 2023

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille ma 7.8.2023 - su 7.1.2024.