Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Suvi Vendelin

Suvi Vendelinin pesti opiskelijajäsenenä on uusi paikka Aallon hallituksen nimityskomiteassa. Opiskelijajäsenen saaminen nimityskomiteaan on ollut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle edunvalvontatavoite, joka on ollut linjapaperissa jo vuosia. Jo lähes yhtä kauan on keskusteltu siitä, miten opiskelijaedustus on mukana Aallon hallituksen valintaprosessissa. Opiskelijajäsenellä on komiteassa puhevalta, mutta ei äänivaltaa. 

Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomitea on Aallon ylimmän päätöksentekoelimen eli Aalto-yliopiston akateemisen komitean (AAK) valitsema ryhmä edustavia tahoja, kuten Aallon perustajajäsenten edustajia ja professoreita, jotka käyvät läpi yliopiston hallitukseen hakevien haastatteluja. Nimityskomitea tekee AAK:lle ehdotuksen hallitukseen valittavasta henkilöstä. Ehdotuksen on luonnollisesti oltava mahdollisimman vastuullinen ja hyvä valinta. 

”Aallon nimityskomitean opiskelijana voin vaikuttaa suoraan keskusteluihin siitä, mitä Aallon hallitukselta toivotaan. Aallon hallitus voi vaikuttaa koko yliopiston toimintaan ja strategiaan, isompiin linjoihin ja tavoitteisiin. On tärkeää, että Aallon hallituksessa ymmärretään opiskelijan arkea, kokemuksia ja tarpeita, kun tehdään ison linjan suunnitelmia ja strategisia päätöksiä”, Vendelin toteaa. 

Jatkuvuuden varmistamiseksi hallituslaisten kolmivuotiskaudet päättyvät porrastetusti, joten työ on jokavuotista. Valintaprosessi kestää vuoden. Vendelin kertoo, että tehtäviin nimityskomiteassa kuuluu myös paljon omaa tiedonhakua, koska on hyvä tietää laajemminkin, miten Aalto-yliopisto toimii ja minkälaisia osaajia hallitukseen toivotaan.

”On todella kiinnostavaa päästä näkemään, mitkä ovat olleet akateemisen komitean ja Aallon hallituksen toiveet ja miten Aalto-yliopiston toivotaan profiloituvan henkilövalinnoilla. Edunvalvonnallinen uteliaisuuskärpänen on purrut minua”, iloitsee Vendelin. 

Muita opiskelijoita, joita kiinnostaa Aalto-yliopiston tulevaisuuteen vaikuttaminen, Vendelin rohkaisee haastamaan ja kyseenalaistamaan, esittämään kysymyksiä ja rohkeasti sanomaan omia toiveitaan opinnoista. Kannattaa mennä mukaan oman alan edunvalvojien kokouksiin ja ottaa yhteyttä opintoasioista vastaaviin tai yhdistysten hallituksissa toimiviin opiskelijoihin. 

”Maailma kehittyy, joten opintojenkin täytyy kehittyä. Opiskelijoilla on usein tuorein näkökulma omaan alaansa ja sen haasteisiin.”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Julkaistu:

EU pähkinänkuoressa

Tärkeimmät asiat Euroopan unionista (EU), jotka jokaisen opiskelijan tulisi tietää.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Tervetuloa vastamaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkyselyyn

Tapahtumia, tiloja ja asuntoja. Vaikuttamista, viestintää ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkia ylioppilaskunnan palveluita olet käyttänyt? Entä mitä mieltä olet niistä?