Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Suvi Vendelin

Suvi Vendelinin pesti opiskelijajäsenenä on uusi paikka Aallon hallituksen nimityskomiteassa. Opiskelijajäsenen saaminen nimityskomiteaan on ollut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle edunvalvontatavoite, joka on ollut linjapaperissa jo vuosia. Jo lähes yhtä kauan on keskusteltu siitä, miten opiskelijaedustus on mukana Aallon hallituksen valintaprosessissa. Opiskelijajäsenellä on komiteassa puhevalta, mutta ei äänivaltaa. 

Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomitea on Aallon ylimmän päätöksentekoelimen eli Aalto-yliopiston akateemisen komitean (AAK) valitsema ryhmä edustavia tahoja, kuten Aallon perustajajäsenten edustajia ja professoreita, jotka käyvät läpi yliopiston hallitukseen hakevien haastatteluja. Nimityskomitea tekee AAK:lle ehdotuksen hallitukseen valittavasta henkilöstä. Ehdotuksen on luonnollisesti oltava mahdollisimman vastuullinen ja hyvä valinta. 

”Aallon nimityskomitean opiskelijana voin vaikuttaa suoraan keskusteluihin siitä, mitä Aallon hallitukselta toivotaan. Aallon hallitus voi vaikuttaa koko yliopiston toimintaan ja strategiaan, isompiin linjoihin ja tavoitteisiin. On tärkeää, että Aallon hallituksessa ymmärretään opiskelijan arkea, kokemuksia ja tarpeita, kun tehdään ison linjan suunnitelmia ja strategisia päätöksiä”, Vendelin toteaa. 

Jatkuvuuden varmistamiseksi hallituslaisten kolmivuotiskaudet päättyvät porrastetusti, joten työ on jokavuotista. Valintaprosessi kestää vuoden. Vendelin kertoo, että tehtäviin nimityskomiteassa kuuluu myös paljon omaa tiedonhakua, koska on hyvä tietää laajemminkin, miten Aalto-yliopisto toimii ja minkälaisia osaajia hallitukseen toivotaan.

”On todella kiinnostavaa päästä näkemään, mitkä ovat olleet akateemisen komitean ja Aallon hallituksen toiveet ja miten Aalto-yliopiston toivotaan profiloituvan henkilövalinnoilla. Edunvalvonnallinen uteliaisuuskärpänen on purrut minua”, iloitsee Vendelin. 

Muita opiskelijoita, joita kiinnostaa Aalto-yliopiston tulevaisuuteen vaikuttaminen, Vendelin rohkaisee haastamaan ja kyseenalaistamaan, esittämään kysymyksiä ja rohkeasti sanomaan omia toiveitaan opinnoista. Kannattaa mennä mukaan oman alan edunvalvojien kokouksiin ja ottaa yhteyttä opintoasioista vastaaviin tai yhdistysten hallituksissa toimiviin opiskelijoihin. 

”Maailma kehittyy, joten opintojenkin täytyy kehittyä. Opiskelijoilla on usein tuorein näkökulma omaan alaansa ja sen haasteisiin.”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Kuvassa hymyileviä ihmisiä sopimuksen kanssa
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Otakaaren asuntohanke kytkee kampuksen Teekkarikylään – AYY solmi maakaupoista esisopimuksen yliopiston kanssa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valtuutti hallituksen allekirjoittamaan Aalto-yliopiston kanssa esisopimuksen Otakaaren tontista. Alueelle rakennetaan yli 700 uutta opiskelija-asuntoa ympäristöä kunnioittaen.
Text in Finnish: Varkauksia Otaniemessä - kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella
Ajankohtaista Julkaistu:

Varkauksia Otaniemessä – kattava vartiointi alkaa AYY:n kiinteistöjen alueella

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta lisää vartiointia Otaniemessä, koska alueen kiinteistöissä on tehty varkauksia. Tapaukset ovat poliisin tiedossa.
Kuvassa kaksi hymyilevää henkilöä, jotka ovat Sainio ja Regelin.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä SYL:n hallituksen jäseniksi 2023

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Sampo Sainiota ja Antti Regeliniä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 18.-19.11.2022.
Design Notebook 2021
Ajankohtaista Julkaistu:

Suunnittele seuraava Design Notebook

Design-muistikirjan kysyntä on ollut suurta, joten on aika suunnitella uusi muistikirja! TOKYOn ja AYY:n tutun lukuvuosikalenterin sijaan tammikuussa ilmestyy nyt jo toisen kerran muistikirja, Design Notebook 2023. Vuoden alussa ilmestyvää muistikirjaa voi käyttää bullet journalina kalenterin tapaan, perinteisenä vihkona muistiinpanoille tai vaikka päiväkirjana. Toivomme, että muistikirjasta on iloa ja hyötyä mahdollisimman monelle jäsenellemme.