Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Suvi Vendelin

Suvi Vendelinin pesti opiskelijajäsenenä on uusi paikka Aallon hallituksen nimityskomiteassa. Opiskelijajäsenen saaminen nimityskomiteaan on ollut Aalto-yliopiston ylioppilaskunnalle edunvalvontatavoite, joka on ollut linjapaperissa jo vuosia. Jo lähes yhtä kauan on keskusteltu siitä, miten opiskelijaedustus on mukana Aallon hallituksen valintaprosessissa. Opiskelijajäsenellä on komiteassa puhevalta, mutta ei äänivaltaa. 

Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomitea on Aallon ylimmän päätöksentekoelimen eli Aalto-yliopiston akateemisen komitean (AAK) valitsema ryhmä edustavia tahoja, kuten Aallon perustajajäsenten edustajia ja professoreita, jotka käyvät läpi yliopiston hallitukseen hakevien haastatteluja. Nimityskomitea tekee AAK:lle ehdotuksen hallitukseen valittavasta henkilöstä. Ehdotuksen on luonnollisesti oltava mahdollisimman vastuullinen ja hyvä valinta. 

”Aallon nimityskomitean opiskelijana voin vaikuttaa suoraan keskusteluihin siitä, mitä Aallon hallitukselta toivotaan. Aallon hallitus voi vaikuttaa koko yliopiston toimintaan ja strategiaan, isompiin linjoihin ja tavoitteisiin. On tärkeää, että Aallon hallituksessa ymmärretään opiskelijan arkea, kokemuksia ja tarpeita, kun tehdään ison linjan suunnitelmia ja strategisia päätöksiä”, Vendelin toteaa. 

Jatkuvuuden varmistamiseksi hallituslaisten kolmivuotiskaudet päättyvät porrastetusti, joten työ on jokavuotista. Valintaprosessi kestää vuoden. Vendelin kertoo, että tehtäviin nimityskomiteassa kuuluu myös paljon omaa tiedonhakua, koska on hyvä tietää laajemminkin, miten Aalto-yliopisto toimii ja minkälaisia osaajia hallitukseen toivotaan.

”On todella kiinnostavaa päästä näkemään, mitkä ovat olleet akateemisen komitean ja Aallon hallituksen toiveet ja miten Aalto-yliopiston toivotaan profiloituvan henkilövalinnoilla. Edunvalvonnallinen uteliaisuuskärpänen on purrut minua”, iloitsee Vendelin. 

Muita opiskelijoita, joita kiinnostaa Aalto-yliopiston tulevaisuuteen vaikuttaminen, Vendelin rohkaisee haastamaan ja kyseenalaistamaan, esittämään kysymyksiä ja rohkeasti sanomaan omia toiveitaan opinnoista. Kannattaa mennä mukaan oman alan edunvalvojien kokouksiin ja ottaa yhteyttä opintoasioista vastaaviin tai yhdistysten hallituksissa toimiviin opiskelijoihin. 

”Maailma kehittyy, joten opintojenkin täytyy kehittyä. Opiskelijoilla on usein tuorein näkökulma omaan alaansa ja sen haasteisiin.”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi Prideä juhlitaan vielä?

Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaariopiskelijajärjestö GAYY:n hallitus avaa tässä blogissa pride-liikkeen historiaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on ollut pitkä ja kivinen tie jo tähän asti. Ymmärtämällä historiaa saamme paremman kuvan nykytilanteesta ja siitä, mihin asioihin on saatu muutosta ja mihin vielä tarvitaan muutosta. Yhteiskunta onneksi muuttuu paremmaksi paikaksi, mutta muutos ei tapahdu itsestään.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYYkamoista asumista - uusi uutiskirje AYY:n asukkaille

Asukkaiden uutiskirje AYYkamoista asumista vastaa asukaskyselystä nousseeseen toiveeseen tiedottaa ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista sähköpostitse. Uutiskirje ilmestyy noin viisi kertaa vuodessa.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.
Teemu Palkki blogikuva
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Artsilaisten viesti ei saa jäädä kuulematta

Tänä keväänä Väreessä ei ole voinut olla huomaamatta opiskelijoiden mielenilmauksia. Koulutuspoliittinen asiantuntija Teemu Palkki avaa ylioppilaskunnan näkökulmia taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tilanteeseen.