Opiskelijakulttuurimuseo on avattu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Opiskelijakulttuurimuseo on avannut ovensa uudistuksen ja remontin jälkeen. Museolla on myös uusi visuaalinen ilme ja säännölliset aukioloajat, jotka alkavat 4.10.
Opiskelijakulttuurimuseon uusi logo, jonka vieressä kuva Mantan lakituksesta

AYY:n Opiskelijakulttuurimuseon avajaiset järjestettiin 4. syyskuuta juhlavin menoin. Otaniemessä Jämeräntaival 3 A:n kellarikerroksessa sijaitseva museo on ollut pitkään suljettuna remontin ja uudistuksen takia. Aikaisemmin museo on tunnettu Polyteekkarimuseona.

Uudistuttuaan museon toimintaa ja näyttelykokoelmaa on laajennettu kattamaan koko Aalto-yhteisön — tekniikan, kauppatieteen ja taiteen — opiskelijakulttuureja. Museo esittelee teekkarikulttuurien lisäksi nyt myös KY - Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun ylioppilaiden TOKYO ry:n historiaa ja nykypäivää. Myös AYY:n taidekokoelmaa esitellään jatkossa museon näyttelykokoelmissa. Jatkuvasti päivittyvään näyttelykokoelmaan otetaan vastaan täydennystä kauppatieteen ja taiteen alojen tarinoista ja esineistöstä (näistä voi olla yhteydessä [email protected]).

Opiskelijakulttuurimuseon tunnistaa jatkossa uudesta visuaalisesta ilmeestä, jonka on suunnitellut AYY:n AD Hilla Mäkelä. Uuden ilmeen raikas värimaailma symboloi museon uutta aikakautta ja M-kirjaimen avoin muotokieli kutsuu koko Aalto-yhteisön tutustumaan uudistettuihin, mielenkiintoisiin tiloihin.

Säännölliset aukioloajat alkavat maanantaina 4.10. Opiskelijakulttuurimuseo on avoinna parillisten viikkojen maanantaisin klo 18–20 ja sunnuntaisin klo 14–16. Sisäänpääsy on maksuton. Aukioloaikoina paikalla on museotoimikunnan jäseniä, jotka antavat opastuksen näyttelyyn. Ryhmille voi varata museokierroksia myös aukioloaikojen ulkopuolella ottamalla yhteyttä lomakkeella.

Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen museoon!

 

Lisätiedot:

Museon johtoryhmä

museonjohtaja Anna Merikari, puh. 0505209439

museointendentti Rasmus Ruohola

Museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos

hallituksen museosta vastaava jäsen Sara Selonen

Sähköpostit ovat muotoa [email protected]  

 

Opiskelijakulttuurimuseo on vahvan vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 A. Avoinna parillisina viikkoina ma klo 18–20 ja su klo 14–16. Maksuton sisäänpääsy. Tila ei ole esteetön.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

A student home with a table, bed and a couch.
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Kevään asukaskysely – sijainti ja ystävällinen henkilökunta saivat kiitosta, siisteydessä kehitettävää

Toteutimme keväällä 2023 asukaskyselyn tarkoituksenamme selvittää, kuinka hyvin olemme onnistuneet palvelemaan jäseniämme vuokranantajina.
A big tree in front of metro station in the summer. A student walking by.
Ajankohtaista Julkaistu:

Usein kysyttyä asumisesta ja jäsenpalveluista

Täältä löydät vastauksen useimpiin opiskelijoita mietityttäviin kysymyksiin koskien asunnonhakua, opiskelijakorttia ja jäsenmaksua.

Palvelutoimisto ja puhelinpalvelu ovat suljettuna kesällä 5.-26.7. Vastaamme kuitenkin sähköposteihin.
Ihmisiä istuu ja näyttää kuuntelevilta
Tiedote Julkaistu:

Hae SYL:in toimikuntiin!

AYY:n jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liiton SYLn kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Two people looking at the camera
Tiedote Julkaistu:

Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen asiantuntijoiksi vaikuttamisen tiimiin

AYY:n vaikuttamisen tiimiin on valittu kaksi uutta asiantuntijaa: Tiina Pajukari ja Ronja Mäkinen. Tiina Pajukari on aloittanut sosiaalipolitiikasta ja kestävästä kehityksestä vastaavana asiantuntijana ja Ronja Mäkinen kansainvälisyydestä ja yhdenvertaisuudesta vastaavana asiantuntijana. Molemmilla asiantuntijoilla on pitkä ylioppilasliiketausta.