Uudistunut Opiskelijakulttuurimuseo tuo yhteen Aalto-yhteisön opiskelijakulttuurit

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ylläpitämä museo uudistuu, ja samalla museon nimi vaihtuu. Aiemmin Polyteekkarimuseona toiminut museo on jatkossa nimeltään Opiskelijakulttuurimuseo.
Vihreäksi sävytetty kuva, jossa näkyy paljon ihmisiä museolla.

AYY:n museo laajentaa näyttelyään ja toimintaansa kattamaan koko Aalto-yhteisön — tekniikan, kauppatieteen ja taiteen — opiskelijakulttuureja. Jatkossa museo tunnetaan nimellä Opiskelijakulttuurimuseo (ruots. Museet för studerandekultur; engl. Museum of Student Life), koska toiminnan laajenemisen myötä vanhan nimen ei koettu enää kuvaavan museon toimintaa kattavasti. Museon kehittäminen ja uudelleennimeäminen on edustajiston syksyllä 2020 vahvistaman AYY:n 2021 toimintasuunnittelman osaprojekti, jossa on osallistettu museon johtoryhmän voimin asiantuntijaryhmää. Ryhmässä on edustettuina Helsingin kaupunginmuseo (Keski-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo), KY, TOKYO, Teekkarijaosto, Museojaosto, Pyöreän tornin kilta, Ikiteekkari sekä AYY:n toimistolta toiminnanjohtaja, viestintäasiantuntija ja arkistonhoitaja.   Aikaisemmin Polyteekkarimuseoksi kutsuttu museo on ollut remontissa vuodesta 2019 lähtien. Uudistunut museo avaa ovensa alkusyksyllä 2021.  

“Uudistuneen museon tavoitteena on esitellä Aallon opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää, ja uudistuksen myötä museo haluaa olla luomassa Aaltoon yhteenkuuluvuutta ja ylpeyttä aaltolaisuudesta”, kommentoi museonjohtaja Anna Merikari.

Museon uuden nimen ehdotuskilpailu oli auki jäsenistölle ja muille kiinnostuneille 22.2.–7.3.2021, ja nimiehdotuksia saapui yli 100 kappaletta. Museon johtoryhmä valitsi asiantuntijaryhmän jatkokäsittelyyn näistä 15 hyvin perusteltua nimiehdotusta, joiden keskuudesta löytyi myös museon uusi nimi, Opiskelijakulttuurimuseo. Museon nimestä toivottiin toimintaa kuvailevaa ja kaikille kulttuureille sopivaa, neutraalia nimeä. Nimeä puolsi myös Kotimaisten kielten keskus (Kotus). Ruotsinkielisen käännöksen osalta on konsultoitu Kotuksen lisäksi ruotsinkielistä osakuntaa Teknologföreningeniä. Englanninkielinen nimi Museum of Student Life kytkeytyy AYY:n visioon maailman parhaasta opiskelijaelämästä - the best student life in the world.  

“On ollut siistiä olla jaostona mukana rakentamassa pohjaa museon seuraavalle elämänvaiheelle. Uuden nimen keskiössä on se mitä kaikki AYY:n vapaaehtoistoimintakin on - opiskelijakulttuuria, omaa, yhteistä ja erilaista.”, kertoo museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos.  

Museon uudelleennimeämisprojektin jälkeen museotoiminnan kehittäminen jatkuu museon visuaalisen ilmeen, näyttelyn ja viestinnän uudistuksella. Uusi nimi onkin lähtölaukaus museotoiminnan seuraaville askelille, joiden tavoitteina on vahvistaa museon asemaa koko opiskelijayhteisön kulttuuria kattavaksi kokonaisuudeksi.

 

Lisätiedot:  

Museon johtoryhmä

museonjohtaja Anna Merikari, puh. 0505209439

museointendentti Rasmus Ruohola

Museojaoston puheenjohtaja Petra Ekroos

hallituksen museosta vastaava jäsen Sara Selonen

Sähköpostit ovat muotoa [email protected]   

 

Opiskelijakulttuurimuseo on vahvan vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä.   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Onko parempia ideoita? Ehdokasasettelu on auki 2.-29.9.
Ajankohtaista Julkaistu:

Ehdokkaaksi edustajistovaaleihin?

Tietoa edustajistovaalien ehdokkuudesta
Neljä syytä hakea edustajistoon #AYYRepCo / Werneri Huhtinen
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Neljä syytä hakea edustajistoon

Edustajistoveteraani Werneri Huhtinen listaa blogissaan neljä syytä, miksi juuri sinun kannattaa asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Ehdokasasettelu on auki 29.9.2021 asti ja vaalit käydään tänä syksynä.
Milja Leinonen Aalto Day Onessa 7.9.2021
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Uuden lukuvuoden alkaessa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Milja Leinosen puhe Aalto Day Onessa.
LuovutusAalto 1.9.-30.11.2021
Ajankohtaista Julkaistu:

#LuovutusAalto-verenluovutuskampanja käynnissä 1.9.–30.11.2021

Tule mukaan pelastamaan henkiä! Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 vapaaehtoista verenluovuttajaa, jotta vuoden aikana noin 40 000 vakavasti sairasta potilasta saavat tarvitsemansa hoidon. Siksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunta haastaa pitkästä aikaa kaikki piirissään toimivat järjestöt ja muut aaltolaiset porukat luovuttamaan yhteisen hyvän nimissä #LuovutusAalto-kampanjassa!