Opiskelijakulttuurimuseo

Opiskelijakulttuurimuseo on Suomen toistaiseksi ainoa yksinomaan opiskelijaelämää ja -kulttuureita esittelevä museo. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva ja vapaaehtoisvoimin ylläpidetty museo sijaitsee Otaniemessä, Jämeräntaival 3 kellarissa. Museo uudistettiin 2020-luvun alussa, jolloin sen toimintaa ja näyttelykokoelmaa laajennettiin kattamaan koko Aalto-yhteisön — tekniikan, kauppatieteen ja taiteen — opiskelijakulttuureja. Ensimmäiset 60 vuottaan museo toimi nimellä Polyteekkarimuseo.

Museo esittelee Aalto-yliopiston opiskelijayhteisön moninaisia kulttuureita: pysyvä näyttely keskittyy taiteeseen ja musiikkiin, tapahtumiin, julkaisuihin, vaatetukseen ja asusteihin, urheiluun, asumiseen ja yliopiston kampuksiin sekä opiskelijakulttuurien tyypillisiin perinteisiin. Vaihtuvana näyttelynä esitellään yhteisöstä esiin nousevia ajankohtaisia teemoja.

Myös AYY:n taidekokoelmaa esitellään museon näyttelykokoelmissa. Jatkuvasti päivittyvään näyttelykokoelmaan otetaan vastaan täydennystä etenkin kauppatieteen ja taiteen alojen tarinoista ja esineistöstä (näistä voi olla yhteydessä [email protected]).

Paavo nurmi patsas opiskelijakulttuurimuseossa

Aukioloajat:

Museoon on maksuton sisäänpääsy lukukauden aikana sunnuntaisin klo 14–16, jolloin esittelykierroksia tekevät museon vapaaehtoiset oppaat. Olemme myös joustavasti auki tilauksesta. Kesäkaudella (kesäkuu-elokuu) ja joulun aikaan museo on kiinni.  

Saapumisohjeet:

Museo sijaitsee Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3. Sisäänkäynti on portaikko kellariin rakennuksen savupiipun juurella, A-rapun länsiseinällä. Opaskyltti savupiipussa näkyy Jämeräntaipaleelta. Tila ei ole esteetön.

Lyhyesti aaltolaisesta opiskelijuudesta:

Opiskelijakulttuuri

Opiskelijakulttuurimuseo on vahvan vapaaehtoisjoukon ja museotyöntekijöiden yhteisvoimin pyörittämä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ja sen edeltäjien opiskelijakulttuurien historiaa ja nykypäivää esittelevä museo Espoon Otaniemessä osoitteessa Jämeräntaival 3 A. Avoinna lukukausien aikana sunnuntaisin klo 14–16. Maksuton sisäänpääsy. Tila ei ole esteetön.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu