Akateemiset pöytäjuhlat
Sitsit
Klassisin esimerkki akateemisista pöytäjuhlista ovat sitsit, joilla vietetään iltaa sekä hyvien ystävien että uusien tuttavuuksien kanssa. Sitsit koostuvat perinteisesti kolmesta osasta: syömisestä, juomisesta ja ennen kaikkea laulamisesta. Laulukulttuuri on Otaniemessä hyvin monenkirjavaa opintoalasta, killasta ja ainejärjestöstä riippuen ja kaikkien laulujen muistamiseksi on yhteisössä painatettu myös lukuisia erilaisia laulukirjoja. Osa lauluista on hyvin tyypillisiä tietylle opintoalalle ja osa taas on hyvin yleisakateemisia juhla- tai juomalauluja. Perinteisesti laulua usein edeltää jokin lyhyt tarina tai vitsi, eli aasinsilta.
Sitsien pukukoodi on tapahtuman teemasta ja arvokkuudesta riippuen mitä vain tummasta puvusta ja cocktail-mekosta haalareihin tai muuhun teemaan sopivaan varustukseen.
Lauluillat
Lauluilloilla on kylterien keskuudessa pitkät perinteet ja ne noudattelevat pitkälti samaa kaavaa kuin muiden opiskelualojen sitsit. Lauluilta on kuitenkin KY:llä usein sitsejä arvokkaampi pöytäjuhla, jossa pukukoodina on tumma puku tai cocktail-asu.
KY:llä pidetään kiinni myös sitsikulttuurista, jota ylläpitää pääasiassa yksi KY:n jaostoista, NESU-KY. Kylterien sitsit muistuttavat lauluiltoja, mutta eroavaisuuksiakin löytyy – kylterit esimerkiksi sitsaavat lähes poikkeuksetta haalareissa.
Vuosijuhlat
Vuosijuhlat ovat akateemisten pöytäjuhlien hienoin ja arvokkain versio. Aalto-yhteisössä vuosijuhlia viettävät ylioppilaskunnan lisäksi monet opiskelijayhdistykset, kuten teekkarikillat ja monet kauppatieteilijöiden sekä taiteen alojen opiskelijajärjestöt. Vuosijuhlia vietetään usein lähellä yhdistyksen perustamispäivämäärää tai jotain muuta yhdistykselle merkittävää ajankohtaa.
Vuosijuhlilla pukukoodi on sitsejä ja lauluiltoja hienompi: hyvin usein juhlapuku akateemisin kunniamerkein (esimerkiksi frakki tai juhlava iltapuku). Lisäksi vuosijuhlilla usein pidetään erilaisia juhlapuheita sekä palkitaan yhdistyksen ansioituneita henkilöitä erilaisin tunnustuksin ja ansiomerkein.