Muutokset asumisen aikana

Asumisoikeuden hyvittäminen

AYY:n asumisoikeutta voidaan hyvittää ajalta, jolloin asukas ei ole voinut hyödyntää asumisen palveluita esimerkiksi opiskelijavaihdon tai asevelvollisuuden suorittamisen aikana. Tältä sivulta löytyvät ohjeet, millaisissa tilanteissa hyvitystä voi saada ja kuinka sitä haetaan.
Kuvapankki_Tiedonhaku_1

Milloin asumisoikeutta hyvitetään?

Voit saada asumisoikeusajan hyvityksen alla olevista syistä. Lue ohjeet alta, ja hae hyvitystä täyttämällä Asumisoikeuden hyvitys -lomake.

A small dining table in a light apartment.

Hyvityksen hakeminen

AYY ei tee hyvityksiä automaattisesti, joten asumisoikeuden hyvitystä täytyy erikseen hakea asumisen palveluilta. Asumisoikeuden hyvitystä voit hakea täyttämällä Asumisoikeuden hyvitys -lomakkeen. Muistathan liittää hakemukseen tarvittavat liitteet.

Voinko hakea hyvityksiä etukäteen?

AYY ei tee pääsääntöisesti hyvityksiä etukäteen. Mikäli asumisoikeutesi on kuitenkin päättymässä ennen, kun saisit hyvityksen, voit hakea hyvitystä etukäteen.

Hyvitykset vanhan ohjesäännön pohjalta

Marraskuussa 2022 tuli voimaan uusi asumisen ohjesääntö. Mikäli hyvityksen syy on ollut voimassa ennen tiistaita 7.2.2023, voit hakea vanhojen ohjeistusten ja ohjesäännön pohjalta hyvitystä vielä vuoden 2023 aikana. Vuodesta 2024 alkaen kaikki hyvitykset käsitellään vain uuden ohjesäännön pohjalta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu