Muutokset asumisen aikana

Asumisoikeuden hyvittäminen

AYY:n asumisoikeutta voidaan hyvittää ajalta, jolloin asukas ei ole voinut hyödyntää asumisen palveluita, esimerkiksi opiskelijavaihdon tai asevelvollisuuden suorittamisen ajalta. Lue tältä sivulta, millaisissa tilanteissa hyvitystä voi saada ja kuinka sitä haetaan.
Kuvapankki_Tiedonhaku_1

Milloin asumisoikeutta hyvitetään? 

Asumisoikeutta voidaan hyvittää seuraavissa tilanteissa: 

  • Olet ollut poissaolevana 

  • Olet ollut äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla 

  • Olet ollut suorittamassa asevelvollisuutta tai -palvelusta. Et ole asevelvollisuuden tai -palveluksen aikana vuokrannut AYY:lta asuntoa tai olet jälleenvuokrannut asuntosi poissaolosi ajaksi AYY:n jäsenelle. 

  • Olet ollut opiskelijavaihdossa, opintoihin liittyvässä työharjoittelussa tai suorittamassa JOO-opintoja pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Et ole poissaolosi aikana vuokrannut AYY:lta asuntoa tai olet jälleenvuokrannut asuntosi poissaolosi ajaksi AYY:n jäsenelle. 

Asumisoikeutta voi saada maksimissaan vuoden lisää myös terveydellisin perustein. Lisäystä varten sinun täytyy toimittaa asumisen palveluihin lääkärintodistus, josta ilmenee terveydellisen vaivan tai sairauden vaikutus opintojen suorittamiseen.  

 

Hyvityksen hakeminen

AYY ei aktiivisesti tarkkaile opiskelijoiden läsnäolotietoja, joten asumisoikeuden hyvityksen saamiseksi poissaolosta täytyy ilmoittaa erikseen asumisen palveluihin. Jos olet ollut vaihdossa, opintoihin liittyvässä työharjoittelussa tai suorittamassa JOO-opintoja muualla, sinun täytyy toimittaa asumisen palveluihin jokin todistus, josta ilmenee vaihdon, harjoittelun tai opintojen kesto kuukausina. Todistuksen voi lähettää Asumiseen sähköisellä lomakkeella.

Jälleenvuokrausilmoitusten yhteydessä asumisoikeusaikaa voidaan hyvittää jo etukäteen, jos jälleenvuokrausilmoituksen ohessa olevasta dokumentista ilmenee selkeästi vaihdon, harjoittelun tai opintojen kesto kuukausina. Jos asumisoikeusaikaa ei ole hyvitetty sinulle jälleenvuokrausilmoituksen yhteydessä, ole yhteydessä asumisen palveluihin vaihdon, harjoittelun tai opintojen päättymisen jälkeen.

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu