Mikään ei pysäytä Wappu-hengen luomista - AYY järjestää Wapun etänä

Aalto-yhteisö, jos jokin, keksii keinot rakentaa yhteisöllisyyttä myös ilman fyysistä läheisyyttä. AYY tukee tapahtumien suunnittelussa ja viestinnässä. Wappu tulee tänä vuonna erilaisena kuin koskaan ennen, mutta sitäkin ikimuistoisempana.
Ihmisiä vaijerien varassa patsaan ympärillä.

Mikään ei pysäytä wappuhengen luomista ja siksi Aalto-yhteisössä wappua juhlitaan silloin kun se yleensäkin on. AYY järjestää Wapun etänä digitaalisesti ja Wappu-perinteitä pyritään noudattamaan mahdollisuuksien mukaan. Erillistä Wappu-kokonaisuutta ei järjestetä myöhemmin syksyllä.

AYY kannustaa koko yhteisöä innovatiivisiin tapoihin järjestää turvallinen Wappu etänä. Nyt on entistä tärkeämpää, että Wappua mietitään kokonaisuutena myös yhdessä, niin voimme tehdä Wapusta mahdollisimman monipuolisen. AYY kokoaa tällä hetkellä erilaisia työkaluja ja vinkkejä etätapahtumien järjestämiseen jokaisen avuksi. Näistä tulee lisätietoa mahdollisimman pian.

Wappuhenki säilyy etänä

AYY kokoaa Wappu-tapahtumia wappu.fi-sivustolle, josta tapahtumat ovat helposti näkyvillä jäsenistöllemme. OUBS ry tarjoaa tukea kaikissa videoisissa Wappu-asioissa, kuten striimauksessa. Aalto-yliopiston arkisto dokumentoi ja kerää aaltolaisten kokemuksia aaltolaisten etäelämästä koronaviruspandemian ja kansallisen poikkeustilan aikana keväällä 2020. Lisäksi Wapun Kevätradio on kuunneltavissa 27.-30.4. Lisätietoa näistä ja tapahtumista päivitetään sivulle www.wappu.fi.

Pääset ilmoittamaan oman avoimen tapahtumasi täyttämällä tapahtumalomakkeen. Ilmoitathan tapahtumastasi myös All.to.X-sovelluksessa niin olet mukana luomassa Aalto-henkeä ja kartuttamassa hyväntekeväisyyspottia Pelastakaa Lapset ry:lle.

 

AYY:n vastuu toimijoiden hyvinvoinnista

AYY noudattaa valtioneuvoston ohjeita poikkeustilassa. Yli 10 hengen kokoontumisia ei järjestetä 13.5. asti. Fyysistä läsnäoloa vaativia yleisötilaisuuksia tai tapahtumia ei järjestetä 29.4.2020 asti. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksia tai tapahtumia ei järjestetä 31.5.2020 asti.

Wappu on ainutlaatuinen juhla, joka koostuu Aalto-yhteisössä useista eri tapahtumakokonaisuuksista. Osa näistä tapahtumista on AYY:n jaostojen ja toimikuntien järjestämiä ja osa yhdistysten järjestämiä. Wappu on ainutlaatuinen juuri sinä ajankohtana kun se järjestetään. Kokonaisuutena tapahtumien siirtäminen toiseen ajankohtaan säilyttäen wWapun ainutlaatuisen tunnelman on haastavaa. Osaa Wappu-perinteistä, kuten teekkarifuksien lakkien jakoa, on hankala toteuttaa syksyllä.

AYY:lle yhteisön toimijoiden jaksaminen, turvallisuus ja hyvinvointi ovat ensisijaisen tärkeitä. Syksylle on suunniteltu jo orientaatioviikon tapahtumia ja AYY10-juhlavuoden tapahtumia. Yhteisössä myös monet vuosijuhlat ja muut isot tapahtumakokonaisuudet ovat siirtyneet syksyyn. Mikäli Wappu siirrettäisiin niinikään muuttumattoma syksyyn, olisi jokaisen jaksaminen äärirajoilla syksyn alussa. Tapahtumia pitäisi suunnitella ja tehdä kesän aikana, jolloin työntekijöillämme, vapaaehtoisilla ja muilla yhteisön jäsenillä tulisi olla mahdollisuus lomaan ja lepoon. Mikäli koronavirustilanne sen sallii, on myös kesä täynnä tapahtumia ja moni vapaaehtoinen on kesätöissä. AYY toimii vastuullisesti ja kannustaa yhteisöä kehittämään turvallisia, digitaalisia etänä toteutettavia keinoja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja Wapun juhlimiseen.

Aalto-yhteisö keksii keinot

Aalto-yhteisö, jos jokin, keksii keinot rakentaa yhteisöllisyyttä myös ilman fyysistä läheisyyttä. Wappu tulee tänä vuonna erilaisena kuin koskaan ennen, mutta sitäkin ikimuistoisempana. Oli mielessäsi sitten etäpiknik, etäkonsertti, etätietovisa tai mikä tahansa etätapahtuma, ilmoita tapahtumasi meille! Jos tarvitset tukea tapahtuman tekemiseen, ota rohkeasti yhteyttä. AYY:n puolelta yhteyden Wappu-asioissa saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected] Tarjoamme järjestöille ja jäsenillemme tukea Wappu-tapahtumien suunnittelussa ja valmistelussa.

Hyvää wapun odotusta ja järjestelyjä kaikille!

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Suvi Vendelin
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi Prideä juhlitaan vielä?

Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaariopiskelijajärjestö GAYY:n hallitus avaa tässä blogissa pride-liikkeen historiaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on ollut pitkä ja kivinen tie jo tähän asti. Ymmärtämällä historiaa saamme paremman kuvan nykytilanteesta ja siitä, mihin asioihin on saatu muutosta ja mihin vielä tarvitaan muutosta. Yhteiskunta onneksi muuttuu paremmaksi paikaksi, mutta muutos ei tapahdu itsestään.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYYkamoista asumista - uusi uutiskirje AYY:n asukkaille

Asukkaiden uutiskirje AYYkamoista asumista vastaa asukaskyselystä nousseeseen toiveeseen tiedottaa ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista sähköpostitse. Uutiskirje ilmestyy noin viisi kertaa vuodessa.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.