Mikään ei pysäytä Wappu-hengen luomista - AYY järjestää Wapun etänä

Aalto-yhteisö, jos jokin, keksii keinot rakentaa yhteisöllisyyttä myös ilman fyysistä läheisyyttä. AYY tukee tapahtumien suunnittelussa ja viestinnässä. Wappu tulee tänä vuonna erilaisena kuin koskaan ennen, mutta sitäkin ikimuistoisempana.
Ihmisiä vaijerien varassa patsaan ympärillä.

Mikään ei pysäytä wappuhengen luomista ja siksi Aalto-yhteisössä wappua juhlitaan silloin kun se yleensäkin on. AYY järjestää Wapun etänä digitaalisesti ja Wappu-perinteitä pyritään noudattamaan mahdollisuuksien mukaan. Erillistä Wappu-kokonaisuutta ei järjestetä myöhemmin syksyllä.

AYY kannustaa koko yhteisöä innovatiivisiin tapoihin järjestää turvallinen Wappu etänä. Nyt on entistä tärkeämpää, että Wappua mietitään kokonaisuutena myös yhdessä, niin voimme tehdä Wapusta mahdollisimman monipuolisen. AYY kokoaa tällä hetkellä erilaisia työkaluja ja vinkkejä etätapahtumien järjestämiseen jokaisen avuksi. Näistä tulee lisätietoa mahdollisimman pian.

Wappuhenki säilyy etänä

AYY kokoaa Wappu-tapahtumia wappu.fi-sivustolle, josta tapahtumat ovat helposti näkyvillä jäsenistöllemme. OUBS ry tarjoaa tukea kaikissa videoisissa Wappu-asioissa, kuten striimauksessa. Aalto-yliopiston arkisto dokumentoi ja kerää aaltolaisten kokemuksia aaltolaisten etäelämästä koronaviruspandemian ja kansallisen poikkeustilan aikana keväällä 2020. Lisäksi Wapun Kevätradio on kuunneltavissa 27.-30.4. Lisätietoa näistä ja tapahtumista päivitetään sivulle www.wappu.fi.

Pääset ilmoittamaan oman avoimen tapahtumasi täyttämällä tapahtumalomakkeen. Ilmoitathan tapahtumastasi myös All.to.X-sovelluksessa niin olet mukana luomassa Aalto-henkeä ja kartuttamassa hyväntekeväisyyspottia Pelastakaa Lapset ry:lle.

AYY:n vastuu toimijoiden hyvinvoinnista

AYY noudattaa valtioneuvoston ohjeita poikkeustilassa. Yli 10 hengen kokoontumisia ei järjestetä 13.5. asti. Fyysistä läsnäoloa vaativia yleisötilaisuuksia tai tapahtumia ei järjestetä 29.4.2020 asti. Yli 500 hengen yleisötilaisuuksia tai tapahtumia ei järjestetä 31.5.2020 asti.

Wappu on ainutlaatuinen juhla, joka koostuu Aalto-yhteisössä useista eri tapahtumakokonaisuuksista. Osa näistä tapahtumista on AYY:n jaostojen ja toimikuntien järjestämiä ja osa yhdistysten järjestämiä. Wappu on ainutlaatuinen juuri sinä ajankohtana kun se järjestetään. Kokonaisuutena tapahtumien siirtäminen toiseen ajankohtaan säilyttäen wWapun ainutlaatuisen tunnelman on haastavaa. Osaa Wappu-perinteistä, kuten teekkarifuksien lakkien jakoa, on hankala toteuttaa syksyllä.

AYY:lle yhteisön toimijoiden jaksaminen, turvallisuus ja hyvinvointi ovat ensisijaisen tärkeitä. Syksylle on suunniteltu jo orientaatioviikon tapahtumia ja AYY10-juhlavuoden tapahtumia. Yhteisössä myös monet vuosijuhlat ja muut isot tapahtumakokonaisuudet ovat siirtyneet syksyyn. Mikäli Wappu siirrettäisiin niinikään muuttumattoma syksyyn, olisi jokaisen jaksaminen äärirajoilla syksyn alussa. Tapahtumia pitäisi suunnitella ja tehdä kesän aikana, jolloin työntekijöillämme, vapaaehtoisilla ja muilla yhteisön jäsenillä tulisi olla mahdollisuus lomaan ja lepoon. Mikäli koronavirustilanne sen sallii, on myös kesä täynnä tapahtumia ja moni vapaaehtoinen on kesätöissä. AYY toimii vastuullisesti ja kannustaa yhteisöä kehittämään turvallisia, digitaalisia etänä toteutettavia keinoja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja Wapun juhlimiseen.

Aalto-yhteisö keksii keinot

Aalto-yhteisö, jos jokin, keksii keinot rakentaa yhteisöllisyyttä myös ilman fyysistä läheisyyttä. Wappu tulee tänä vuonna erilaisena kuin koskaan ennen, mutta sitäkin ikimuistoisempana. Oli mielessäsi sitten etäpiknik, etäkonsertti, etätietovisa tai mikä tahansa etätapahtuma, ilmoita tapahtumasi meille! Jos tarvitset tukea tapahtuman tekemiseen, ota rohkeasti yhteyttä. AYY:n puolelta yhteyden Wappu-asioissa saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Tarjoamme järjestöille ja jäsenillemme tukea Wappu-tapahtumien suunnittelussa ja valmistelussa.

Hyvää wapun odotusta ja järjestelyjä kaikille!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa