Kukanpäivän viesti luovutettu Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälälle

Kukanpäivän viesti 13.5.2024
Kuvassa Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja Jyri Seppälä sekä AYY:n ja Kampusjaoston edustajat pitävät kädessään Kukanpäivän viestiä Kauppatorilla

Arwon Diplomi-insinööri, Tekniikan tohtori ja Suomen tasavallan ilmastopaneelin puheenjohtaja,

Tänään on perimätiedon mukaan jo 68 vuotta siitä, kun Kukanpäivän juhlaa vietettiin ensi kerran tuomalla opiskelijoiden juhlallista viestiä Otaniemestä yhteiskunnallisille vaikuttajille. Tänä vuonna viesti tuodaan ensimmäisen viestin tapaan kanootilla meloen Kauppatorille asti, aluksenamme Kaledon II.

Vuonna 2024 Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja Kampusjaosto haluavat muistaa Kukanpäivän viestillä Diplomi-insinööri ja Tekniikan tohtori Jyri Seppälää. Jyri puheenjohtaa Suomen ilmastopaneelia, jonka tehtävä on toimia päättäjien omatuntona ja olla vallan vahtikoira ilmastoasioissa, ja täten olla viimeinen vartio koko ihmiskuntaa uhkaavan ilmastokatastrofin edessä.

Me Aallon opiskelijat, tulevaisuuden tekijät, haluamme varmistaa, että Suomessa huomisen tekijöille jää ekologisesti kestävä ja elinkelpoinen planeetta. Uskomme, että tiede on avain ilmasto- ja luontokriisin ratkaisemiseen. Siksi on tärkeää, että tutkittu tieto on perusta päätöksenteollemme, ja siinä työssä ilmastopaneelin työ on ensiarvoisen tärkeää. Kuten Jyri itse on viisaasti todennut, ei Suomi yksin ratkaise omilla päästöillään ilmastokriisiä, mutta Suomi on osana EU:ta kokoaan suurempi toimija globaalissa ilmastotyössä.

Tämän kirjeen myötä toivotamme sinulle onnea ja menestystä työssäsi paremman maailman puolesta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
sininen tausta, jonka edessä tekstiä
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n EU-vaalitapahtumat tulee!

14.5. Otaniemessä tapahtuu, kun Eurooppa on kotisi -kiertue saapuu Otaniemeen 14.5. Osana kiertuetta järjestetään EU-vaalipaneeli ja vaalitori.
Fanni Matsson Ullanlinnanmäellä 1.5.2024
Ajankohtaista Julkaistu:

Fannin vappupuhe

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Fanni Mattsson piti AYY:n vappupuheen Ullanlinnanmäellä 1.5.2024.