Kestävä AYY

AYY:n kestävän kehityksen periaatteet

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat AYY:n päivittäistä toimintaa.
A forest in the snow

AYY seuraa omia ympäristövaikutuksiaan ja päästöjalanjälkeään, ja raportoi kestävyysteoistaan 2020 eteenpäin Aalto-yhteisölle ja sidosryhmille. AYY:lla toimii kestävän kehityksen työryhmä, joka valmistelee ja perehtyy AYY:n kestävyyttä koskeviin suuntaviivoihin.

AYY:n päivittäistä toimintaa tukevat osallistavan prosessin avulla laaditut kestävän kehityksen ohjeistukset. Ne painottavat erityisesti ympäristönäkökulman huomiointia eli ekologista kestävyyttä tapahtumissa, liikkumisessa ja hankinnoissa. Tiedon lisääntymisen vuoksi ja osallisuuden varmistamiseksi ohjeistuksia päivitetään vuosittain.

Ohjeistuksia laadittaessa on huomioitu toiminnan kokonaisvaltaiset ympäristövaikutukset – ei esimerkiksi pelkästään hiilijalanjälki – ja esimerkiksi hankintojen alkuperä ja laatu. Julkisena organisaationa ohjeistuksissa tunnistetaan mahdollisuus positiiviseen kädenjälkeen, eli kykyyn vaikuttaa myös myönteisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan.

 

AYY:n kestävän kehityksen ohjeistukset

Ideoita kestävyyteen liittyen? Ota yhteyttä:

 Rosa Väisänen

Rosa Väisänen

Vaikuttamisen asiantuntija: Kansainväliset asiat ja kestävä kehitys
 Tua Videman

Tua Videman

Hallituksen jäsen: sosiaalipolitiikka, kuntavaikuttaminen, kestävä kehitys, liikunta

Uutiset aiheeseen liittyen

Jämeräntaival 3
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY:n asunnoissa käytetään fossiilivapaata energiaa vuodesta 2020 lähtien

AYY:n opiskelija-asunnoissa ja muissa kiinteistöissä siirrytään vuoden 2020 aikana kokonaan fossiilivapaaseen ostosähköön ja kaukolämpöön.
Kuvassa blogitekstin kirjoittaja Tua Videman.
Blogi Julkaistu:

Jätetään risteilyt ja pidetään tulevaisuus 

Vaikuttaminen ei tarkoita kaiken ihanan opiskelijaelämän loppumista.  Vapaaehtoiskulttuuri, yhdessä laulaminen  Smökin pöytien ääressä, Unisportin sarjapelit ja mahdollinen wappu ovat kaikki hyviä ja tärkeitä asioita –pidetään ne. 
AaltoSDG logo text on yellow background
Ajankohtaista Julkaistu:

Rakenna kestävämpää Aaltoa AaltoSDG-mobiilisovelluksen avulla

Sovelluksen avulla kiritetään Aallon kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista opetuksen, tutkimuksen, taiteen sekä aaltolaisen arjen näkökulmasta.
AYY:n edustajat Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY vaikutti laajasti kansallisten opiskelijaliittojen toimintaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on vaikuttanut tehokkaasti kansallisten opiskelijaliittojen toimintaan tänä syksynä. Aaltolaisia on valittu kansallisten liittojen johtoon ja AYY:n aloitteet muuttaneet liittojen toimintaa yhdenvertaisempaan ja kestävämpään suuntaan.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu