Kestävä AYY

AYY:n kestävän kehityksen periaatteet

Kestävän kehityksen periaatteet ohjaavat AYY:n päivittäistä toimintaa.
A forest in the snow

AYY seuraa omia ympäristövaikutuksiaan ja päästöjalanjälkeään, ja raportoi kestävyysteoistaan 2020 eteenpäin Aalto-yhteisölle ja sidosryhmille. AYY:lla toimii kestävän kehityksen tiimi, joka valmistelee ja perehtyy AYY:n kestävyyttä koskeviin suuntaviivoihin.

AYY:n päivittäistä toimintaa tukevat osallistavan prosessin avulla laaditut kestävän kehityksen ohjeistukset. Ne painottavat erityisesti ympäristönäkökulman huomiointia eli ekologista kestävyyttä tapahtumissa, liikkumisessa ja hankinnoissa. Tiedon lisääntymisen vuoksi ja osallisuuden varmistamiseksi ohjeistuksia päivitetään vuosittain.

Ohjeistuksia laadittaessa on huomioitu toiminnan kokonaisvaltaiset ympäristövaikutukset – ei esimerkiksi pelkästään hiilijalanjälki – ja esimerkiksi hankintojen alkuperä ja laatu. Julkisena organisaationa ohjeistuksissa tunnistetaan mahdollisuus positiiviseen kädenjälkeen, eli kykyyn vaikuttaa myös myönteisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan.

AYY:n kestävän kehityksen ohjeistukset

Ideoita kestävyyteen liittyen? Ota yhteyttä:

 Tiina Pajukari

Tiina Pajukari

Hallituksen jäsen, sosiaalipolitiikka, vaalit, hyvinvointi, kestävä kehitys
 Samuli Vehkomäki

Samuli Vehkomäki

Hallituksen jäsen, kiinteistöt, asuminen, kampus, kestävä kehitys

Uutiset aiheeseen liittyen

Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYLin toimikuntiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.
A collection of wildflower seeds in boxes
Ajankohtaista Julkaistu:

Nurmikoista niityiksi -tutkimusprojektilla lisää luonnon monimuotoisuutta Otaniemeen

AYY on mukana tutkimushankkeessa, jossa selvitetään ratkaisuja luonnon monimuotoisuuskatoon.
Opiskelijat istumassa nurmikolla haalareissa
Blogi Julkaistu:

Jottei poikkeusajoista tulisi uutta normaalia

Kaikkien kriisien ratkaisu edellyttää uusia ongelmanratkaisukeinoja ja sopeutumista uuteen. Haluaisin elää arkea, jossa tavaroiden ostaminen ei olisi enää tapa luoda sosiaalista yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu