Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Opiskelijakortti ja Frank App

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksestasi. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit tilata muovisen ja/tai digitaalisen kortin. Muovisen opiskelijakortin voimassaolon todistaa lukuvuositarra.

Opiskelijakortti oikeuttaa sinut lukuisiin valtakunnallisiin ja paikallisiin etuihin, joista löydät lisätietoa osoitteesta frank.fi. Opiskelijakortti on myös kätevä tapa todistaa opiskelijastatus, kun asioit vaikkapa opiskelijaravintoloissa tai UniSportissa.

Opiskelijakortti on voimassa koko opintojesi ajan edellyttäen, että olet maksanut AYY:n jäsenmaksun ja sinulla on kortissa voimassa oleva lukuvuositarra. Lukuvuositarran voit hakea AYY:n palvelutoimistolta. Opiskelijakortit toimittaa Frank, joka kokoaa yhteen opiskelijaedut Suomessa. AYY:n jäsenenä voit ottaa digitaalisen opiskelijakortin käyttöön myös Pivossa.

Frankin digitaaliseen ja muoviseen opiskelijakorttiin on mahdollista ostaa ISIC-lisenssi, joka on maailmanlaajuisesti hyväksytty opiskelijatodistus. ISIC-opiskelijakortilla saat esimerkiksi monilta lentoyhtiöiltä lippuja opiskelijahintaan. Opiskelijahintaisia lentolippuja myy Suomessa Kilroy.
 

Lukuvuositarra

Saat muoviseen opiskelijakorttiisi lukuvuositarran AYYn jäsenpalveluista palvelutoimiston aukioloaikoina (maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12-15). Lukuvuositarralla osoitat, että olet maksanut jäsenmaksusi kuluvalta lukukaudelta ja opiskelijastatuksesi on voimassa.

Huomioithan, että jäsenyyden päivittyminen järjestelmäämme kestää 1-5 vrk, joten odotathan muutaman päivän jäsenmaksun maksamisesta, ennen kuin tulet hakemaan lukuvuositarran.

Suosittelemme myös lataamaan Frankin Appin ilmaisen digitaalisen opiskelijakortin, jolla saat kaikki opiskelijaedut käyttöösi. Digitaalinen kortti alkaa toimia 1–3 vrk jäsenmaksun maksamisen jälkeen.

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

Opiskelijakortti_1_kännykässä

Frank App ja digitaalinen opiskelijakortti

Voit ladata puhelimeesi Frank App -sovelluksen ja hyödyntää ilmaiseksi palvelusta löytyviä alennuksia. Halutessasi voit lisätä Frank App -sovellukseen erillisenä ominaisuutena digitaalisen opiskelijakortin. Digitaalisen opiskelijakortin lataaminen onnistuu, kun olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Kortin tilaukseen liitetään sähköinen valokuva.

Huomaathan, että uusille opiskelijoille digitaalisen opiskelijakortin lataaminen on mahdollista vasta, kun jäsentiedot ovat siirtyneet yliopistolta Frankille. Siirto kestää yleensä muutamia päiviä jäseneksi liittymisen jälkeen.

Jos opinto-oikeutesi on loppunut esimerkiksi valmistumisen myötä, et valitettavasti pysty jatkamaan digitaalisen opiskelijakortin käyttöä. Voit kuitenkin käyttää muovista opiskelijakorttiasi lukuvuositarran voimassaolon loppuun asti.

Tutustu korttivaihtoehtojen ominaisuuksiin ja hinnastoon osoitteessa frank.fi.

Frank Alumni - alennuksia myös vastavalmistuneelle

Frankin käyttäjä voi nyt hyödyntää Frankin alennuksia ja selata työpaikkailmoituksia myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijakorttinäkymä on suljettu Alumni-käyttäjältä, mutta muuten valmistunut opiskelija saa käyttöönsä lähes kaikki samat alennukset ja ilmoitukset kuin aiemminkin!

Käyttäjästä tulee automaattisesti Alumni opiskelijastatuksen päätyttyä. Hyödyntääkseen Frank Alumnia opiskelijan tulee olla Frankin käyttäjä jo opintojen aikana. Frankin Alumnina käyttäjä saa palvelun käyttöön 24 kuukauden ajaksi. Uudistus koskee sekä toisen asteen että korkea-asteen opiskelijoita.

Person with overalls holding a phone with a digital student card on the screen

Digitaalinen opiskelijakortti Pivossa

AYY:n jäsenenä voit ottaa digitaalisen opiskelijakortin käyttöön Pivossa. Pivon opiskelijakorttia vilauttamalla saat VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput, Kelan ateriatuen ja pääset nauttimaan myös Slicen opiskelijaeduista. Ottamalla käyttöön opiskelijakortin Pivossa varmistat, että kortti kulkee aina mukanasi.

Näin otat Pivon opiskelijakortin käyttöön:

1. Lataa Pivo puhelimeesi ja ota se käyttöön verkkopankkitunnuksillasi
2. Avaa Pivon päänäkymän Palvelut-valikosta Opiskelijakortti
3. Luo itsellesi mobiiliopiskelijakortti seuraamalla ohjeita

Pivossa on lukuisia opiskelijaetuja, joita voit selata opiskelijakortin Edut-välilehdeltä, ja löytää sinua itseäsi kiinnostavat edut. Pivon etukumppani Slicen sinisistä sydäntarroista tunnistat myös alennuksia myöntävät yritykset katukuvassa.


Mikä ihmeen Pivo?


Pivo on kotimainen maksusovellus, jolla maksat helposti kaverille pelkän puhelinnumeron avulla – pankista riippumatta. Voit myös maksaa Pivolla verkkokaupassa. Pivon käyttö on täysin maksutonta. Lue lisää Pivon sivuilta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu