Jäsenmaksu ja opiskelijakortti

Opiskelijakortti ja Frank App

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksestasi. Ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksettuasi voit tilata muovisen ja/tai digitaalisen kortin. Muovisen opiskelijakortin voimassaolon todistaa lukuvuositarra.

Opiskelijakortti oikeuttaa sinut lukuisiin valtakunnallisiin ja paikallisiin etuihin, joista löydät lisätietoa osoitteesta frank.fi. Opiskelijakortti on myös kätevä tapa todistaa opiskelijastatus, kun asioit vaikkapa opiskelijaravintoloissa tai UniSportissa.

Opiskelijakortti on voimassa koko opintojesi ajan edellyttäen, että olet maksanut AYY:n jäsenmaksun ja sinulla on kortissa voimassa oleva lukuvuositarra. Lukuvuositarran voit hakea AYY:n palvelutoimistolta. Opiskelijakortit toimittaa Frank, joka kokoaa yhteen opiskelijaedut Suomessa.

Niin digitaaliseen kuin muoviseenkin opiskelijakorttiin on mahdollista ostaa ISIC-lisenssi, joka on maailmanlaajuisesti hyväksytty opiskelijatodistus. ISIC-opiskelijakortilla saat esimerkiksi monilta lentoyhtiöiltä lippuja opiskelijahintaan. Opiskelijahintaisia lentolippuja myy Suomessa Kilroy.
 

Lukuvuositarra

Lukuvuositarran saa vain siitä ylioppilaskunnasta, jonka myöntämä opiskelijakortti jäsenellä on. AYY:n palvelutoimisto antaa siis lukuvuositarran vain AYY:n jäsenmaksun maksaneille jäsenille AYY:n opiskelijakorttiin. AYY:n opiskelijakortiksi luetaan myös entisten Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY), Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TOKYO) ja Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan (TKY) aikoinaan myöntämät opiskelijakortit.

Opiskelijakortti_1_kännykässä

Frank App ja digitaalinen opiskelijakortti

Voit ladata puhelimeesi Frank App -sovelluksen ja hyödyntää ilmaiseksi palvelusta löytyviä alennuksia. Halutessasi voit lisätä Frank App -sovellukseen erillisenä ominaisuutena digitaalisen opiskelijakortin. Digitaalisen opiskelijakortin lataaminen onnistuu, kun olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Kortin tilaukseen liitetään sähköinen valokuva.

Huomaathan, että uusille opiskelijoille digitaalisen opiskelijakortin lataaminen on mahdollista vasta, kun jäsentiedot ovat siirtyneet yliopistolta Frankille. Siirto kestää yleensä muutamia päiviä jäseneksi liittymisen jälkeen.

Jos opinto-oikeutesi on loppunut esimerkiksi valmistumisen myötä, et valitettavasti pysty jatkamaan digitaalisen opiskelijakortin käyttöä. Voit kuitenkin käyttää muovista opiskelijakorttiasi lukuvuositarran voimassaolon loppuun asti.

Tutustu korttivaihtoehtojen ominaisuuksiin ja hinnastoon osoitteessa frank.fi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu