Jämeräntaival 3 B valmistuu peruskorjauksesta toukokuussa – haku aukeaa 11.3.2019!

Jämeräntaipaleen peruskorjausurakka lähenee loppuaan ja toiseksi viimeisenä kohteena remontista valmistuu Jämeräntaival 3 B. Peruskorjauksen myötä kiinteistöön valmistuu 42 asuntoa, joista valtaosa on soluyksiöitä. Kohde on muuttovalmis 2.5.2019 alkaen.

YY:n hallituksen päätöksen mukaisesti kaikille AYY:n asumisoikeudellisille jäsenille annetaan yhdenvertainen mahdollisuus hakea kyseisiä asuntoja ja hakuprosessissa käytetään arvontaa.

Näiden asuntojen hakuprosessi tapahtuu hieman normaalista poikkeavalla tavalla:

  • Asuntoja 11.3.-24.3.2019 välisenä aikana hakeneet ovat mukana arvonnassa.
  • Annettuun aikarajaan mennessä tulleet hakemusten jonopaikka arvotaan. Muuten hakemuksen lähettämisajankohdalla ei ole väliä.
  • Arvonta tapahtuu pisteryhmien sisällä.
  • 24.3.2019 jälkeen saapuneet hakemukset eivät ole mukana arvonnassa vaan järjestyvät jonossa arvonnassa mukana olevien jälkeen. Kun kaikki asunnot on tarjottu, purkautuu arvontajärjestys ja kaikki hakemukset järjestäytyvät jonoon pisteytyksen ja lähettämisajankohdan perusteella.

Soluyksiö on solun ja yksiön välimuoto. Jokaisella asukkaalla on huone, josta löytyy oma kylpyhuone ja vessa sekä keittiö. Keittiön varusteluun kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Yhteistilan tai -käytävän siistinä pitäminen on saman tilan jakavien soluyksiöiden asukkaiden yhteisellä vastuulla.

Lue yleiset hakuohjeet tältä sivulta.

Tutustu asuntoihin ja lähetä hakemus Domossa 11.3.2019 alkaen.

Lisätietoa sijainnista ja kiinteistöstä

Jämeräntaival 3 on yksi ensimmäisistä Teekkarikylään rakennetuista asuinrakennuksista. Teekkarikylää ryhdyttiin rakentamaan 1950-luvulla, kun silloinen Teknillinen korkeakoulu päätettiin siirtää Helsingin kantakaupungista Otaniemeen. Ennen opiskelijoiden muuttoa Jämeräntaival 3:sen asunnoissa majoittuivat kuitenkin 1952 kesäolympialaisten urheilijat (kuva Instagramissa).

Jämeräntaival 3 on peruskorjattu v. 2018-2019. Peruskorjauksen yhteydessä päätettiin luopua soluasunnoista ja vanhojen solujen tilalle rakennettiin yksiöitä ja soluyksiöitä, jotka vastaavat paremmin nykyajan opiskelijoiden asumisen mieltymyksiä. Peruskorjauksen yhteydessä asuntojen pintamateriaalit ja kiinteät kalusteet on uusittu ja asunnot ovatkin ihanteellisia niin kunnon kuin sijaintinsakin puolesta. Rakennuksessa sijaitsee myös vuokrattavia tiloja kuten kattosauna sekä takkakabinetti ja siten se on olennainen osa Teekkarikylän aktiivista opiskelijakulttuuria.

Jämeräntaival 3 – sijainti kartalla

Jämeräntaival 3
Kuvassa: Jämeräntaival 3 ennen remonttia
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024. 
Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYLin toimikuntiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.
Sunny rooftop terrace
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierrokset syksylle 2024

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille ma 5.8.2024 – su 5.1.2025.
Kannanotto / ställningstagande / statement
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Lisäajan hakemiseen lisättävä maksu on jälleen yksi potku opiskelijoiden päähän

Orpon hallitus esittää 50 euron maksua yliopisto-opiskelijoille, jotka hakevat lisäaikaa opintojensa loppuun saattamiseksi. Hallituksen tavoitteena on nostaa suomalaisten koulutustasoa, mutta samaan aikaan lisätään esteitä opiskelijoiden valmistumiselle. Yhdessä toimeentulon heikennysten kanssa, lisäajan hakemiseen lisättävä maksu toistaa samaa vanhaa viestiä opiskelijoille: sinä olet vain kuluerä yhteiskunnalle.