IT- ja viestintäpalvelut

AYY:n sähköpostilistat ja ohjeita niiden käyttöön

AYY:n sähköpostilistapalvelu on AYY:n piirissä oleville yhdistyksille tarkoitettu palvelu, jonka kautta voi tavoittaa useita vastaanottajia yhden sähköpostiosoitteen kautta. Sähköpostilistapalvelu käyttää Mailman 3-ohjelmistoa.
Kuvapankki_Etätyö_1

Listojen ylläpitäminen

Jokaisella sähköpostilistalla on yksi tai useampi omistaja. Omistajat voivat muuttaa listan asetuksia, määrittää henkilöitä listan jäseniksi, moderaattoreiksi tai omistajiksi sekä hyväksyä tai hylätä listalle tulevia viestejä tai liittymispyyntöjä.

Tämän lisäksi listalla voi olla myös moderaattoreita, jotka voivat hyväksyä tai hylätä listalle tulevia viestejä tai liittymispyyntöjä.

Ylläpito-oikeudet määrittyvät sähköpostiosoitteen perusteella. Jos sähköpostiosoitteesi on merkitty listan omistajaksi tai moderaattoriksi ja olet kirjautunut sivustolle käyttäen tunnuksia, jotka on linkitetty tähän sähköpostiosoitteeseen niin voit ylläpitää kyseistä listaa.

Listapalveluun kirjautuminen

Listojen ylläpitäminen vaatii kirjautumista https://list.ayy.fi sivustolle. Sivustolle voi kirjautua joko Microsoft-tunnuksilla tai erillisellä salasanallisella list.ayy.fi-tunnuksilla.

Microsoft-tunnuksilla voi kirjautua käyttäen Microsoft Graph-nappulaa kirjautumissivulla. Myös Aalto.fi ja Ayy.fi-tunnukset ovat Microsoft-tunnuksia.

Erillisen list.ayy.fi-tunnuksen voi tehdä painamalla Rekisteröidy-nappia sivuston oikeassa yläreunassa.

Käyttäjätilille voi lisätä varmistettuja sähköpostiosoitteita myös rekisteröitymisen jälkeen tästä osoitteesta: https://list.ayy.fi/accounts/email/. Lisäämällä useamman sähköpostiosoitteen tilillesi voit hallinnoida kaikkia näihin sähköpostiosoitteisiin liitettyjä listoja samalla tilillä.

Yleiset ylläpitotoimet

Listan jäsenten ja roolien hallinta

Jäseniä voi lisätä listalle hallintasivulla Mass operations > Mass Subscribe välilehdestä. Sivulla olevaan tekstilaatikkoon voi kopioida listalle lisättävät sähköpostiosoitteet. Subscribe users-napista tekstilaatikkoon kirjoitetut sähköpostiosoitteet lisätään listalle.

Jäseniä voi poistaa Users > Members välilehdestä. Valitse ne käyttäjät, jotka haluat poistaa ja paina oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Unsubscribe Selected-nappia.

Muille rooleille kuten omistajille ja moderaattoreille on oma kohtansa Users-pudotus valikon alla. Näillä sivuilla voi myös määrittää käyttäjiä näihin rooleihin lisäämällä heidän sähköpostinsa tämän lomakkeen kautta.

Kuvankaappaus lomakkeesta, jolla voi lisätä uuden omistajan listalle. Lomakkeessa on  kaksi tekstilaatikkoa ”Email address” ja ”Display name” sekä ”Add owner”-nappi.

Käyttäjät voivat liittyä listalle myös omatoimisesti, jos heillä on linkki listalle. Osoite on sama kuin listan hallintasivu eli https://list.ayy.fi/postorius/lists/LISTANNIMI.list.ayy.fi/. Listan asetuksista riippuen tämä saattaa vaatia listan omistajan tai moderaattorin hyväksyntää.

Sähköpostiviestien ja liittymispyyntöjen hyväksyminen ja hylkääminen

Voit hyväksyä tai hylätä listalle saapuvia viestejä listan hallintasivun Held messages-välilehdestä. Vastaavasti liittymispyyntöjä voi moderoida Subscription requests-välilehdestä.

Kuvankaappaus yhdistykset@list.ayy.fi-listan hallintasivulta, jonka navigaatiopalkissa on linkit ”Subscription request” ja ”Held Messages”.

Listan asetusten muokkaaminen

Listan asetuksia voi muokata hallintasivun Settings-kohdasta. Listan asetuksissa kannattaa tarkistaa Member Policy ja Message Acceptance kohdat, jotka määrittävät miten listalle liitytään ja mitkä listalle lähetetyt viestit hyväksytään automaattisesti.

Myös listan lähettämiä automaattiviestejä voi muokata Templates-välilehdestä.

Kysymyksiä ja vastauksia

Jos on jotain muuta kysyttävää sähköpostilistoihin liittyen, niin ne voi lähettää osoitteeseen [email protected].

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu