HSL:n hallitus teki 1.11. päätöksiä opiskelijan etuuksista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta seuraa tilannetta ja on valmis puuttumaan epäkohtiin jatkossakin.
Aalto-yliopiston metroasema

HSL:n hallitus päätti 1.11., että opiskelijoiden alennusoikeutta ei rajata pelkästään opintotukea saaville, mutta se rajataan vain päätoimisesti opiskeleville. Tämän tarkempi toteutus selviää tulevaisuudessa.

AYY kiittää HSL:n hallitusta opiskelijajärjestöjen viestin kuulemisesta (lue AYY:n kannanotto). Onnistuimme puolustamaan heikoimmassa asemassa olevien opiskelijoiden etua, kun alennusta ei rajatakaan vain opintukea saaville. Esimerkiksi kansainväliset tutkinto-opiskelijat pysyvät alennuksen piirissä.

Harmiksemme HSL:n hallitus laski opiskelijoiden alennusprosentin 40:een prosettiin aiemmasta 45 %:sta ja päätti nostaa yleisesti joukkoliikenteen lippujen hintoja. Nämä heikennykset ovat erityisen ikäviä opiskelijoille, joiden toimeentulo on jo nyt liian alhainen elinkustannusten kattamiseen.

AYY vaatii erityisesti Helsingin ja Espoon kaupungeilta sekä Suomen hallitukselta toimia HSL:n rahoituksen turvaamiseksi. Houkutteleva ja kohtuuhintainen joukkoliikenne on ilmastoteko!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa
happy student holding an EU flag
Ajankohtaista Julkaistu:

EU pähkinänkuoressa

Tärkeimmät asiat Euroopan unionista (EU), jotka jokaisen opiskelijan tulisi tietää.
opiskelijoita haalareissa
Ajankohtaista Julkaistu:

Tervetuloa vastamaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenkyselyyn

Tapahtumia, tiloja ja asuntoja. Vaikuttamista, viestintää ja vapaaehtoistoimintaa. Mitä kaikkia ylioppilaskunnan palveluita olet käyttänyt? Entä mitä mieltä olet niistä?