HSL:n hallitus teki 1.11. päätöksiä opiskelijan etuuksista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta seuraa tilannetta ja on valmis puuttumaan epäkohtiin jatkossakin.
Aalto-yliopiston metroasema

HSL:n hallitus päätti 1.11., että opiskelijoiden alennusoikeutta ei rajata pelkästään opintotukea saaville, mutta se rajataan vain päätoimisesti opiskeleville. Tämän tarkempi toteutus selviää tulevaisuudessa.

AYY kiittää HSL:n hallitusta opiskelijajärjestöjen viestin kuulemisesta (lue AYY:n kannanotto). Onnistuimme puolustamaan heikoimmassa asemassa olevien opiskelijoiden etua, kun alennusta ei rajatakaan vain opintukea saaville. Esimerkiksi kansainväliset tutkinto-opiskelijat pysyvät alennuksen piirissä.

Harmiksemme HSL:n hallitus laski opiskelijoiden alennusprosentin 40:een prosettiin aiemmasta 45 %:sta ja päätti nostaa yleisesti joukkoliikenteen lippujen hintoja. Nämä heikennykset ovat erityisen ikäviä opiskelijoille, joiden toimeentulo on jo nyt liian alhainen elinkustannusten kattamiseen.

AYY vaatii erityisesti Helsingin ja Espoon kaupungeilta sekä Suomen hallitukselta toimia HSL:n rahoituksen turvaamiseksi. Houkutteleva ja kohtuuhintainen joukkoliikenne on ilmastoteko!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.
Kuvitus tilasta, jossa sohva, ikkuna ja kyltti saunaan
Ajankohtaista Julkaistu:

Tilojen ennakkovarauskierros keväälle 2023

AYY:n piirissä olevilla yhdistyksillä on ennakkovarausoikeus kertavuokrattaviin sauna-, juhla- ja kokoustiloihin. Tällä varauskierroksella voi varata tiloja aikavälille 9.1.2023 - 6.8.2023.