Heikki Niemi suunnittelee opiskelija-asuntojen tulevaisuutta kiinteistöyksikön päällikkönä

Heikki Niemi on aloittanut AYY:n kiinteistöyksikön päällikkönä elokuun alussa. Hän toimii kiinteistöyksikön työntekijöiden esimiehenä sekä johtoryhmän jäsenenä. Hänen päätehtävänään on edistää nykyisiin kiinteistöihin liittyviä asioita sekä toteuttaa pidemmän tähtäimen investointisuunnitelmaa yhdessä kiinteistötiimin kanssa.
Heikki Niemi kiinteistöyksikön päällikkö

Otaniemen kehittyvä alue ja työn monipuolisuus kiinnostivat Heikkiä jo tätä työtä hakiessa. ”Kiinteistöalalla on mielenkiinnolla seurattu, mitä yliopistoyhteisössä tapahtuu kiinteistöjen puolella”. Yliopistouudistuksen myötä entiset valtion omistamat kiinteistöt ovat siirtyneet yliopistoille, ja Aallon osalta muutoksia on tapahtunut opetuksen keskityttyä Otaniemeen. Lisäksi ympäriltä löytyvät nopeasti kehittyvät Keilaniemi ja Tapiola. ”Alueesta tulee pienen kaupungin kokoinen keskittymä, joka on kiinteistöalan näkökulmasta mielenkiintoinen kokonaisuus”, Heikki summailee motivaatiotaan. ”Pitkään kun on ollut alalla, löytyy tuttuja monista nykyisistäkin sidosryhmistä ja yhteistyökumppaneista.”

Ylioppilaskunnan toiminnassa paljon opittavaa

Heikki kuvailee AYY:ta työyhteisönä pieneksi ja tiiviiksi. Kuvailuun vaikuttaa myös Heikin työhistoria. Ennen  AYY:ta hän on työskennellyt yli 700 hengen Ilmarisella kiinteistöjen rakennuttajana ja -ylläpidossa. Aiempaa taustaa hänellä on kuntoarvioista, korjausrakennuttamisesta sekä erilaisten kiinteistöhankkeiden puolelta. ”Minulla on varmasti paljon opittavaa asuntojen uudisrakentamisesta sekä ylipäätään ylioppilaskuntamaailmasta”, Heikki pohtii.

Hän on yllättynyt siitä, miten paljon kaikkea ylioppilaskunta tekee. ”Jonain päivänä on puisto (Alvarin aukio) täynnä ständejä ja toimintaa. Toisinaan sähköpostiin tulee kutsuja opiskelijabileisiin.” hän nauraa. ”Työt ovat alkaneet nykytilanteen hahmottamisesta. Seuraavaksi pitäisi osata ennustaa, mitä tapahtuu seuraavan kymmenen, kahdenkymmenen ja jopa viidenkymmenen vuoden aikana”, Heikki kuvailee ensimmäisiä viikkoja uudessa työssään.

Vapaa-ajalla Heikin seuraava tähtäin on 1,5kk päässä, jolloin hän aikoo juosta maratonin. Kesämökkeilyn, kalastuksen ja sienestyksen lisäksi hän on aloittanut kitaran soiton.

Uusien opiskelija-asuntojen suunnittelua

AYY kiinteistöstrategiassa linjataan, että AYY rakentaa yli 1000 uutta opiskelija-asuntoa vuoteen 2026 mennessä. Suunnitteilla on asuntoja esimerkiksi Otakaaren varteen sekä toinen kohde Miestentielle. ”Tärkeintä työssäni on suunnitella mitä rakennetaan ja mihin, sekä miten nykyistä kiinteistökantaa ylläpidetään”, Heikki toteaa. Tiimin kanssa määritellään myös kiinteistöihin liittyviä kestävän kehityksen tavoitteita.

”Seuraavaksi selvitellään kaavoitusasioita, mietitään millaisia asuntoja ja tiloja kaivataan sekä tehdään kaikkea taustatyötä, että päästään aikanaan aloittamaan rakentamista.” Heikki kuitenkin muistuttaa, että kiinteistöalalla asiat tapahtuvat aika hitaasti, ja aina mietitään asioita vähintään kymmenen vuoden tähtäimellä. Ihan vielä uudet kohteet eivät siis ole valmistumassa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa