Hakukuulutus Aalto-yliopiston tohtorinkoulutusneuvostoihin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta avaa haun opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoihin vuodelle 2022. Haku aukeaa 8.10.2021 klo 15.00 ja päättyy 25.10.2021 klo 12.00. Hakuaikaa on jatkettu alkuperäisestä viikolla.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta avaa haun opiskelijaedustajaksi tohtorinkoulutusneuvostoon vuodelle 2022.

Haku aukeaa 8.10.2021 klo 15.00 ja päättyy 25.10.2021 klo 12.00 (hakuaikaa jatkettu alkuperäisestä viikolla), johon mennessä hakemusten tulee olla palautettuina. Hakeminen tapahtuu sähköisesti suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Sähköiset hakulomakkeet löytyvät osoitteesta https://beta.halloped.fi/ . Ohjeita hakemisesta sekä hallinnon opiskelijaedustajien valintaa koskeva ohjesääntö löytyvät Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kotisivuilta osoitteesta https://www.ayy.fi/fi/opiskelijaedustajat.

Tohtorinkoulutusneuvoston tehtävänä on: 1) kehittää korkeakoulun tohtorinkoulutuksen sisältöä ja yhteisiä opintoja; 2) tehdä akateemiselle komitealle esitys jatkokoulutuksen tutkimusaloista; 3) tehdä dekaanille esitys jatko-opiskelijoiden ottamisesta; 4) nimetä väitöskirjatyön esitarkastajat ja päättää väitösluvasta; 5) nimetä väitöstilaisuuteen vastaväittäjä(t); 6) arvostella väitöskirja; 7) nimetä lisensiaatintutkimuksen tarkastajat. 8) arvostella lisensiaatintutkimus; ja 9) käsitellä dekaanin sen tehtäväksi antamat tai tutkintosäännössä osoitetut muut asiat.

Tohtorinkoulutusneuvoston tehtävänä on lisäksi, ellei neuvosto ole päättänyt määrätä jotakin tehtävää puheenjohtajan tehtäväksi: 1) nimetä jatko-opiskelijalle vastuuprofessori(t) ja ohjaaja(t); 2) päättää jatko-opiskelijan tutkintokielestä sekä jatkotutkintoon kuuluvan opinnäytetyön aiheesta ja kielestä; 3) vahvistaa jatko-opiskelijoiden opintosuunnitelmat; ja 4) päättää väitöstilaisuuden ajankohdasta ja kielestä sekä nimetä väitöstilaisuuteen kustos.

Toimielin, jäsenet ja varajäsenet

Kauppakorkeakoulun tohtorinkoulutusneuvosto 1+1
Kemian tekniikan korkeakoulun tohtorinkoulutusneuvosto 1+1
Insinööritieteiden korkeakoulun tohtorinkoulutusneuvosto 1+1
Perustieteiden korkeakoulun tohtorinkoulutusneuvosto 1+1
Sähkötekniikan korkeakoulun tohtorinkoulutusneuvosto 1+1
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tohtorinkoulutusneuvosto 1+1

Kaikki Aalto-yliopiston läsnäolevat jatkotutkinto-opiskelijat ovat hakukelpoisia oman koulunsa tohtorinkoulutusneuvostoon.

Tieto hakeneista voidaan luovuttaa Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimivien yhdistysten käyttöön suosituksien antamiseksi hallinnon opiskelijaedustajien valinnassa. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallitus tekee esityksen opiskelijaedustajista 28.10.2021 mennessä. Opiskelijaedustajat nimeää Aalto-yliopisto.

Ylioppilaskunta toivoo hakijoiksi myös kansainvälisiä jatkotutkinto-opiskelijoita sekä eri sukupuolten edustajia. Valinnassa noudatetaan hallintolain vaatimuksia, lakia miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta sekä yhdenvertaisuuslakia. 

Valintakriteerit 

Valintaesitykset tehdään hakemusten perusteella, jotka kirjoitetaan hakemuslomakkeessa näkyvään kenttään. Hakemuksesta tulee ilmetä selkeästi hakijan koulutusohjelma, korkeakoulu, tehtävän kannalta oleellinen kokemus ja mahdollisuus toimia tehtävässä koko toimikauden ajan. Valinnan perusteena käytetään kiinnostusta ja sitoutumista tehtävään, osoitettua näkemystä toimielimessä vaikuttamisesta sekä yhteyksiä opiskelijoihin esimerkiksi järjestöjen tai muun aktiivisuuden kautta. Valinnassa otetaan huomioon myös eri alojen tai oppiaineiden sekä opiskeluvaiheen edustuksellisuus kokonaiskokoonpanossa.

Lisätietoja ja apua hakemiseen:

Teemu Palkki 
Vaikuttamisen asiantuntija, koulutuspolitiikka
[email protected], +358 50 520 9438 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Opiskelijakulttuurimuseon uusi logo, jonka vieressä kuva Mantan lakituksesta
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Opiskelijakulttuurimuseo on avattu

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan Opiskelijakulttuurimuseo on avannut ovensa uudistuksen ja remontin jälkeen. Museolla on myös uusi visuaalinen ilme ja säännölliset aukioloajat, jotka alkavat 4.10.
Onko parempia ideoita? Ehdokasasettelu on auki 2.-29.9.
Ajankohtaista Julkaistu:

Ehdokkaaksi edustajistovaaleihin?

Tietoa edustajistovaalien ehdokkuudesta
Neljä syytä hakea edustajistoon #AYYRepCo / Werneri Huhtinen
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Neljä syytä hakea edustajistoon

Edustajistoveteraani Werneri Huhtinen listaa blogissaan neljä syytä, miksi juuri sinun kannattaa asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Ehdokasasettelu on auki 29.9.2021 asti ja vaalit käydään tänä syksynä.
Milja Leinonen Aalto Day Onessa 7.9.2021
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Uuden lukuvuoden alkaessa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Milja Leinosen puhe Aalto Day Onessa.