Edustajisto päivittänyt yhdistysohjesäännön - yhdistysluokittelu uudistuu

Edustajisto on hyväksynyt yhdistysohjesäännön päivityksen kokouksessaan 8.12., minkä yhteydessä myös AYY:n yhdistysluokittelu tulee uudistumaan. Uudistuksen tarkoituksena on ennen kaikkea selkeyttää ja yhdenvertaistaa ylioppilaskunnan yhdistyskenttää.

Aiemman luokittelun mukaan ylioppilaskunnan yhdistykset on jaettu erityisasemayhdistyksiin sekä ensimmäisen ja toisen luettelon yhdistyksiin. Uudistuksessa yhdistykset jaetaan ainejärjestöihin ja yhdistyksiin, jotka saavat ylioppilaskunnalta etuja toimintansa mukaan.

Yhdistys voidaan hyväksyä AYY:n yhdistysrekisteriin, mikäli sen toiminta on AYY:n jäsenille kohdistettua yhdistystoimintaa ja sen varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä.

Ainejärjestöjen tulee huolehtia jäsentensä edunvalvonnasta korkeakoulun suuntaan kirjallisella sopimuksella, jonka korkeakoulu on hyväksynyt.

Ylioppilaskunnalla on myös yhteistyöyhdistyksiä, joille ylioppilaskunta on delegoinut osan ylioppilaskunnalle kuuluvista tehtävistä. Yhteistyöyhdistysten edut ja velvollisuudet on määritelty kirjallisella yhteistyösopimuksella.

Jatkossa yhdistyksillä tulee olla vähintään kymmenen AYY:n jäsentä entisen seitsemän jäsenen sijaan, joten tämä voi vaatia toimenpiteitä joiltakin yhdistyksiltä. Muutoksiin on hyvä varautua jo nyt, vaikka yhdistyksille tullaan antamaan siirtymäaikaa muutosten toteuttamiseen. Ainejärjestöjen on myös hyvä tarkistaa, että kirjallinen sopimus korkeakoulun kanssa on kunnossa hyvissä ajoin.

Uudistuksen vaatimat toimenpiteet pähkinänkuoressa:

1) Yhdistyksen tulee varmistaa, että varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä

2) Ainejärjestöjen tulee solmia kirjalliset edunvalvontasopimukset omien korkeakoulujensa kanssa

3) Yhteistyöyhdistysten tulee solmia yhteistyösopimukset AYY:n kanssa

Yhdistystykset tulevat jatkossa saamaan etuja toimintansa perusteella. Edut määritellään erillisessä ”Yhdistysten edut ja velvoitteet” -dokumentissa, jonka valmistelu on aloitettu. Dokumentti saadaan hyväksyttyä ja julkaistua aikaisintaan 2022 alussa, jolloin siitä viestitään yhdistyksille. Tulemme tiedottamaan myös muutosten käyttöönoton tarkemmasta aikataulusta heti kun mahdollista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Pictured AYY board members 2023 smiling and holding plants
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY:n vuoden 2023 hallitus on valittu

Kokouksessaan 24.11.2022 Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto hyväksyi hallituksen muodostajan, Ida Parkkisen, esityksen hallituskokoonpanosta vuodelle 2023. Kokouksessa valittiin myös edustajiston varapuheenjohtajat.
kuvassa Antti Regelin nojaa seinään ja hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Antti Regelin valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen vuodelle 2023

Antti Regelin on valittu Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksen jäseneksi vuodelle 2023. Espoon Korpilammella 18.–19.11. pidetty liittokokous äänesti hallituksen jäsenistä lauantai-iltana.
Nea Baarman hymyilee
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Nea Baarman aloittaa AYY:n vaikuttamisen ja viestinnän päällikkönä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan uudeksi vaikuttamisen ja viestinnän päälliköksi on valittu Nea Baarman.
Aalto-yliopiston metroasema
Ajankohtaista Julkaistu:

HSL:n hallitus teki 1.11. päätöksiä opiskelijan etuuksista

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta seuraa tilannetta ja on valmis puuttumaan epäkohtiin jatkossakin.