Edustajisto päivittänyt yhdistysohjesäännön - yhdistysluokittelu uudistuu

Edustajisto on hyväksynyt yhdistysohjesäännön päivityksen kokouksessaan 8.12., minkä yhteydessä myös AYY:n yhdistysluokittelu tulee uudistumaan. Uudistuksen tarkoituksena on ennen kaikkea selkeyttää ja yhdenvertaistaa ylioppilaskunnan yhdistyskenttää.

Aiemman luokittelun mukaan ylioppilaskunnan yhdistykset on jaettu erityisasemayhdistyksiin sekä ensimmäisen ja toisen luettelon yhdistyksiin. Uudistuksessa yhdistykset jaetaan ainejärjestöihin ja yhdistyksiin, jotka saavat ylioppilaskunnalta etuja toimintansa mukaan.

Yhdistys voidaan hyväksyä AYY:n yhdistysrekisteriin, mikäli sen toiminta on AYY:n jäsenille kohdistettua yhdistystoimintaa ja sen varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä.

Ainejärjestöjen tulee huolehtia jäsentensä edunvalvonnasta korkeakoulun suuntaan kirjallisella sopimuksella, jonka korkeakoulu on hyväksynyt.

Ylioppilaskunnalla on myös yhteistyöyhdistyksiä, joille ylioppilaskunta on delegoinut osan ylioppilaskunnalle kuuluvista tehtävistä. Yhteistyöyhdistysten edut ja velvollisuudet on määritelty kirjallisella yhteistyösopimuksella.

Jatkossa yhdistyksillä tulee olla vähintään kymmenen AYY:n jäsentä entisen seitsemän jäsenen sijaan, joten tämä voi vaatia toimenpiteitä joiltakin yhdistyksiltä. Muutoksiin on hyvä varautua jo nyt, vaikka yhdistyksille tullaan antamaan siirtymäaikaa muutosten toteuttamiseen. Ainejärjestöjen on myös hyvä tarkistaa, että kirjallinen sopimus korkeakoulun kanssa on kunnossa hyvissä ajoin.

Uudistuksen vaatimat toimenpiteet pähkinänkuoressa:

1) Yhdistyksen tulee varmistaa, että varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä

2) Ainejärjestöjen tulee solmia kirjalliset edunvalvontasopimukset omien korkeakoulujensa kanssa

3) Yhteistyöyhdistysten tulee solmia yhteistyösopimukset AYY:n kanssa

Yhdistystykset tulevat jatkossa saamaan etuja toimintansa perusteella. Edut määritellään erillisessä ”Yhdistysten edut ja velvoitteet” -dokumentissa, jonka valmistelu on aloitettu. Dokumentti saadaan hyväksyttyä ja julkaistua aikaisintaan 2022 alussa, jolloin siitä viestitään yhdistyksille. Tulemme tiedottamaan myös muutosten käyttöönoton tarkemmasta aikataulusta heti kun mahdollista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Suvi Vendelin
Ajankohtaista Julkaistu:

Opiskelijan ääni kuuluu Aallon hallituksen nimityskomiteassa

Arkkitehtuurin opiskelija Suvi Vendelin on ensimmäisenä opiskelijana päässyt Aalto-yliopiston hallituksen nimityskomiteaan (engl. BNC, Board Nomination Committee) opiskelijajäseneksi. Hän osallistui ensimmäiseen kokoukseensa toukokuussa 2021 ja saa jatkaa komiteassa toisenkin vuoden.
Historiallisessa kuvassa kaksi henkilöä eduskuntatalon portailla pitävät kylttejä, joissa lukee "kehotamme homoseksuaalisuuteen" ja "olen hintti 25 tuntia vuorokaudessa".
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi Prideä juhlitaan vielä?

Pride-kuukauden kunniaksi sateenkaariopiskelijajärjestö GAYY:n hallitus avaa tässä blogissa pride-liikkeen historiaa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on ollut pitkä ja kivinen tie jo tähän asti. Ymmärtämällä historiaa saamme paremman kuvan nykytilanteesta ja siitä, mihin asioihin on saatu muutosta ja mihin vielä tarvitaan muutosta. Yhteiskunta onneksi muuttuu paremmaksi paikaksi, mutta muutos ei tapahdu itsestään.
Asukkaan UKK
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYYkamoista asumista - uusi uutiskirje AYY:n asukkaille

Asukkaiden uutiskirje AYYkamoista asumista vastaa asukaskyselystä nousseeseen toiveeseen tiedottaa ajankohtaisista asumiseen liittyvistä asioista sähköpostitse. Uutiskirje ilmestyy noin viisi kertaa vuodessa.
Sampo Sainio
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Maailman kestävintä opiskelijan elämää?

AYY:n strategian mukaisesti ylioppilaskunta pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä, mutta riittääkö pelkkä hiilineutraaliuden tavoittelu? Toimintamme kestävyyttä ei voida arvioida vain yhdellä mittarilla.