Edustajisto päivittänyt yhdistysohjesäännön - yhdistysluokittelu uudistuu

Edustajisto on hyväksynyt yhdistysohjesäännön päivityksen kokouksessaan 8.12., minkä yhteydessä myös AYY:n yhdistysluokittelu tulee uudistumaan. Uudistuksen tarkoituksena on ennen kaikkea selkeyttää ja yhdenvertaistaa ylioppilaskunnan yhdistyskenttää.

Aiemman luokittelun mukaan ylioppilaskunnan yhdistykset on jaettu erityisasemayhdistyksiin sekä ensimmäisen ja toisen luettelon yhdistyksiin. Uudistuksessa yhdistykset jaetaan ainejärjestöihin ja yhdistyksiin, jotka saavat ylioppilaskunnalta etuja toimintansa mukaan.

Yhdistys voidaan hyväksyä AYY:n yhdistysrekisteriin, mikäli sen toiminta on AYY:n jäsenille kohdistettua yhdistystoimintaa ja sen varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä.

Ainejärjestöjen tulee huolehtia jäsentensä edunvalvonnasta korkeakoulun suuntaan kirjallisella sopimuksella, jonka korkeakoulu on hyväksynyt.

Ylioppilaskunnalla on myös yhteistyöyhdistyksiä, joille ylioppilaskunta on delegoinut osan ylioppilaskunnalle kuuluvista tehtävistä. Yhteistyöyhdistysten edut ja velvollisuudet on määritelty kirjallisella yhteistyösopimuksella.

Jatkossa yhdistyksillä tulee olla vähintään kymmenen AYY:n jäsentä entisen seitsemän jäsenen sijaan, joten tämä voi vaatia toimenpiteitä joiltakin yhdistyksiltä. Muutoksiin on hyvä varautua jo nyt, vaikka yhdistyksille tullaan antamaan siirtymäaikaa muutosten toteuttamiseen. Ainejärjestöjen on myös hyvä tarkistaa, että kirjallinen sopimus korkeakoulun kanssa on kunnossa hyvissä ajoin.

Uudistuksen vaatimat toimenpiteet pähkinänkuoressa:

1) Yhdistyksen tulee varmistaa, että varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä

2) Ainejärjestöjen tulee solmia kirjalliset edunvalvontasopimukset omien korkeakoulujensa kanssa

3) Yhteistyöyhdistysten tulee solmia yhteistyösopimukset AYY:n kanssa

Yhdistystykset tulevat jatkossa saamaan etuja toimintansa perusteella. Edut määritellään erillisessä ”Yhdistysten edut ja velvoitteet” -dokumentissa, jonka valmistelu on aloitettu. Dokumentti saadaan hyväksyttyä ja julkaistua aikaisintaan 2022 alussa, jolloin siitä viestitään yhdistyksille. Tulemme tiedottamaan myös muutosten käyttöönoton tarkemmasta aikataulusta heti kun mahdollista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

AYY:n toimiston julkisivu
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Päivittyvä koronatiedote: koronatilanne pahenee - kertavuokrattavat tilat pidetään suljettuna 31.1. asti, eikä AYY järjestä sisätapahtumia

AYY noudattaa Suomen hallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita tartuntojen estämiseksi. AYY seuraa viranomaisohjeistusta säännöllisesti ja päivittää omia toimenpiteitään ja rajoituksiaan tarvittaessa, muutokset päivitetään tähän tiedotteeseen. AYY ottaa kaikissa koronatoimissaan huomioon jäsenten, vapaaehtoisten, yhdistysten ja työntekijöiden terveyden ja hyvinvoinnin. 
Taputusta
Ajankohtaista Julkaistu:

Vuoden 2022 valitut luottamustoimet ja vapaaehtoiset

Tähän uutiseen päivitetään vuodelle 2022 valitut luottamustoimiin ja vapaaehtoisiksi valitut henkilöt sitä mukaa kun valintoja vahvistuu.
Opiskelija maskin kanssa Väreen edessä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Palvelutoimisto auki vain keskiviikkoisin 17.1.-30.1.

Viikoilla 3 ja 4 palvelutoimisto on avoinna vain keskiviikkoisin kello 12-15 pahenevan koronatilanteen vuoksi.
ayy hakee asumisneuvojaa
Ajankohtaista, Rekrytointi Julkaistu:

AYY hakee asumisneuvojaa

Haemme Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asumisen ja jäsenpalveluiden iloiseen ja osaavaan joukkoon palveluhenkistä ja asiakastyöstä motivoituvaa asumisneuvojaa! Haku tehtävään on auki 19.01.2022 saakka.