Edustajisto päivittänyt yhdistysohjesäännön - yhdistysluokittelu uudistuu

Edustajisto on hyväksynyt yhdistysohjesäännön päivityksen kokouksessaan 8.12., minkä yhteydessä myös AYY:n yhdistysluokittelu tulee uudistumaan. Uudistuksen tarkoituksena on ennen kaikkea selkeyttää ja yhdenvertaistaa ylioppilaskunnan yhdistyskenttää.

Aiemman luokittelun mukaan ylioppilaskunnan yhdistykset on jaettu erityisasemayhdistyksiin sekä ensimmäisen ja toisen luettelon yhdistyksiin. Uudistuksessa yhdistykset jaetaan ainejärjestöihin ja yhdistyksiin, jotka saavat ylioppilaskunnalta etuja toimintansa mukaan.

Yhdistys voidaan hyväksyä AYY:n yhdistysrekisteriin, mikäli sen toiminta on AYY:n jäsenille kohdistettua yhdistystoimintaa ja sen varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä.

Ainejärjestöjen tulee huolehtia jäsentensä edunvalvonnasta korkeakoulun suuntaan kirjallisella sopimuksella, jonka korkeakoulu on hyväksynyt.

Ylioppilaskunnalla on myös yhteistyöyhdistyksiä, joille ylioppilaskunta on delegoinut osan ylioppilaskunnalle kuuluvista tehtävistä. Yhteistyöyhdistysten edut ja velvollisuudet on määritelty kirjallisella yhteistyösopimuksella.

Jatkossa yhdistyksillä tulee olla vähintään kymmenen AYY:n jäsentä entisen seitsemän jäsenen sijaan, joten tämä voi vaatia toimenpiteitä joiltakin yhdistyksiltä. Muutoksiin on hyvä varautua jo nyt, vaikka yhdistyksille tullaan antamaan siirtymäaikaa muutosten toteuttamiseen. Ainejärjestöjen on myös hyvä tarkistaa, että kirjallinen sopimus korkeakoulun kanssa on kunnossa hyvissä ajoin.

Uudistuksen vaatimat toimenpiteet pähkinänkuoressa:

1) Yhdistyksen tulee varmistaa, että varsinaisista jäsenistä vähintään kymmenen on AYY:n jäseniä

2) Ainejärjestöjen tulee solmia kirjalliset edunvalvontasopimukset omien korkeakoulujensa kanssa

3) Yhteistyöyhdistysten tulee solmia yhteistyösopimukset AYY:n kanssa

Yhdistystykset tulevat jatkossa saamaan etuja toimintansa perusteella. Edut määritellään erillisessä ”Yhdistysten edut ja velvoitteet” -dokumentissa, jonka valmistelu on aloitettu. Dokumentti saadaan hyväksyttyä ja julkaistua aikaisintaan 2022 alussa, jolloin siitä viestitään yhdistyksille. Tulemme tiedottamaan myös muutosten käyttöönoton tarkemmasta aikataulusta heti kun mahdollista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa