“Don’t dream it – vote for it!” – AYY kannustaa espoolaisia nuoria äänestämään ja ehdokkaita sitoutumaan AYY:n kuntavaalitavoitteisiin

Kuntavaalien aikaan Aalto-yliopiston ylioppilaskunta kampanjoi sen puolesta, että yhä useampi nuori espoolainen käyttäisi äänioikeuttaan vaaleissa. Nyt ei ole aika nukkua, vaan vaikuttaa tulevaisuuden Espooseen! Puolueille lähetetty AYY:n kuntavaalien tavoiteohjelma tähtää kohti hiilineutraalia, monimuotoista ja hyvinvoivaa Espoota.
Don't dream it, vote for it!

Vaaliuurnat kutsuvat! Kuntavaalien ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 26.5.–8.6. ja ulkomailla 2.–5.6. Vaalipäivä on sunnuntai 13.6. Tutustu ennakkoäänestyspaikkoihin vaalit.fi-sivustolla.

Asiantuntijamme Fon Krairiksh ja vaaleista vastaava hallituksen jäsen Tiina Pajukari kirjoittivat blogin siitä, miksi juuri sinun kannattaa äänestää kuntavaaleissa ja mihin voit vaikuttaa äänestämällä. Ovatko kuntavaalit täyttä hepreaa, etkä ole varma milloin, missä ja ketä voit äänestää? Blogissa Fon ja Tiina avaavat vaalikäytäntöjä myös yleisellä tasolla. Lue blogi: Kuntavaalit – onko äänelläni merkitystä? | Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (ayy.fi) 

Etsitkö vielä sopivaa ehdokasta? Tule kuulolle kuntavaalipaneeleihin: 

18.5. klo 16 ja 17.30 

World Student Capital järjestää kuntavaalipaneelin, jossa opiskelijat ja opiskelijoiden tarpeet ovat keskiössä. Odotettavissa on edustajia kaikista suurimmista valtuustopuolueista. Tapahtumaa voi seurata Youtube-striimin välityksellä tiistaina 18.5 klo 16.00 alkaen kahdessa osiossa, Espoon paneeli klo 16.00 ja Helsingin paneeli klo 17.30. Paneelit juontaa Alex Palm.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta.

26.5. klo 16-17.30 

AYY järjestää ympäristöteemoihin keskittyvän englanninkielisen vaalipaneelin yhdessä Monihelin kanssa. Paneeli järjestetään Zoomissa ja sitä voi seurata livenä myös YouTubessa. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Panelisteina on mukana eri puolueiden espoolaisia ehdokkaita ja moderaattorina toimii Jana Titievskaia. Kannustamme kysymään kysymyksiä panelisteilta!

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

Kuntavaalien kynnyksellä AYY on kannustanut ehdokkaita sitoutumaan AYY:n neljään kuntavaalitavoitteeseen: 

1) Kansainvälisten opiskelijoiden mahdollisuutta jäädä Espooseen ja Suomeen töihin ja asumaan helpotetaan. 

 • Kunnallisten palveluiden saavutettavuutta englannin kielellä parannetaan.  
 • Suomen kielen kurssien tarjonta on riittävää, kurssit järjestetään lähellä osallistujia ja opetus on laadukasta.
 • Espoo vaikuttaa aktiivisesti valtion päätöksiin kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen esteiden purkamiseksi ja tukee kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä esimerkiksi tarjoamalla helposti saavutettavaa tietoa, järjestämällä kursseja työnhausta ja siihen liittyvästä byrokratiasta sekä kannustamalla työnantajia palkkaamaan kansainvälisiä opiskelijoita.
 • Espoon kaupungin päätöksenteossa huomioidaan myös ihmiset, jotka eivät osaa kotimaisia kieliä ja päätöksentekoon osallistuminen mahdollistetaan myös englannin kielellä. 

2) Kunnallisten mielenterveyspalveluiden riittävyys ja saatavuus taataan 

 • Opiskelijoiden hyvinvointi otetaan opiskelijoita koskevan päätöksenteon keskiöön.
 • Espoossa otetaan käyttöön terapiatakuu kunnallisten mielenterveyspalveluiden pariin pääsyn nopeuttamiseksi.
 • Yhteistyötä kunnallisen terveydenhuollon, YTHS:n ja korkeakoulun välillä lisätään.
 • Mielenterveyspalvelut ja muut terveydenhuollon palvelut ovat saavutettavia myös englannin kielellä.
 • Liikunnan merkitys mielenterveyden ylläpidossa tunnistetaan ja kävely-, pyöräily- ja liikuntamahdollisuuksien parantamista priorisoidaan päätöksenteossa.  

3) Espooseen kaavoitetaan ja rakennetaan riittävästi opiskelija-asuntoja. 

 • Espoo luo opiskelija-asuntorakentamista koskevan suunnitelman, jossa määritellään sitovat tavoitteet opiskelija-asuntojen tuotannolle. Määrällinen tavoite on keskimäärin ainakin 200 uutta opiskelija-asuntopaikkaa vuodessa.
 • Espoo varmistaa kaavoittamisella ja tontinluovutuksilla riittävästi pitkillä korkotukilainoilla tuettuja opiskelija-asuntoja Otaniemen kampusalueelle tai kattavien kulkuyhteyksien päähän. Espoo mahdollistaa edullisten ja pienten asuntojen rakentamisen myös muille edullista asumista tarvitseville ryhmille, kuten nuorille ja jatko-opiskelijoille.
 • Kaavoituksessa kiinnitetään huomiota kadunvarsiliiketilojen rakentamisvelvoitteiden tarpeenmukaisuuteen ja niiden kohdistamisesta ARA-tuotantoon luovutaan.
 • Opiskelija-asuntorakentamista koskevasta parkkipaikkanormin poikkeuksesta pidetään kiinni. Muutoksesta on päätetty Kaupunkisuunnittelulautakunnassa 18.1.2017 (§8). 

4) Espoo määrittää riittävät ja kunnianhimoiset tavoitteet asetettuun hiilineutraalisuustavoitteeseen pääsemiseksi

 • Kaikkien kaavojen ja rakennushankkeiden (sis. rakentamiseen tarvittava energiankulutus) ympäristövaikutukset arvioidaan ja rakennuslupia myönnetään vain hiilineutraaliutta tavoitteleville ja ekologiset tekijät kokonaisvaltaisesti huomioiville hankkeille.
 • Joukkoliikenteen ja kevyenliikenteen kehittäminen Espoossa otetaan erityiseksi kehittämiskohteeksi. Kävelystä, pyöräilystä ja julkisesta liikenteestä tehdään edullista, nopeaa ja helppoa. 50% opiskelija-alennus palautetaan HSL:n kausi- ja kertalippuihin. Raidehankkeita (esim. Tiederatikka) toteutetaan.
 • Kaupunki kiinnittää hankintoja tehdessään huomiota tuotteiden tai palveluiden koko elinkaaren ja käytön ympäristövaikutuksiin ja energian kulutukseen. Espoo tarjoilee kunnallisissa palveluissaan lähtökohtaisesti ilmastoystävällistä ja kasvispainotteista ruokaa.  
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Many people standing and smiling for a group picture
Ajankohtaista Julkaistu:

Ilmoittautuminen AYY:n SYL-liittokokousdelegaatioon ja ehdokkaaksi SYLin hallitukseen on nyt avattu!

Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL edustaa yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n vaikuttamistyötä ohjaava toimintasuunnitelma ja linjapaperi hyväksytään liittokokouksessa, jossa valitaan myös liiton hallitus. Vuoden 2024 liittokokous pidetään 15.-16.11.2024. Tästä uutisesta löydät ohjeet AYY:n SYLin liittokokouksen delegaatioon ilmoittautumisesta ja AYY:n SYLin hallitusehdokkaaksi asettumisesta.
vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa