AYY Viikkotiedote 18/2019

Täytä wappukalenterisi osoitteessa https://www.facebook.com/events/341190193176027/ tai wappu.fi ja vietä ikimuistoinen juhla. Mitä parhainta wappua kaikille!

P.s. Oletko jo osallistunut Wappupotti-keräykseen? Vielä ehdit. wappu.fi/mielelle. Tavoitteena on tuplata Aalto-yhteisön keräämä potti wappuaattona Mantalla.

Viikko 18

AYY:n Wappu https://www.facebook.com/events/341190193176027/

Viikko 19

AYY TIEDOTTAA

HUOMIO! Kampuksella varkaita

Kevät on tuonut myös varkaat kampukselle ja viime viikko oli valitettavan vilkas varkauksien suhteen. AYY ja yliopisto kehottavat yleiseen varovaisuuteen kampuksella ja pyytävät pitämään omista ja kaverin tavaroista erityisen hyvää huolta.

Mahdollisen varkauden sattuessa, ilmoita tapahtuneesta poliisille. Yleensä varkaat kiertävät kampuksella useammassa paikassa, joten kokonaiskuvan luomisen kannalta olisi tärkeää, että varkauksista kerrottaisiin myös yliopiston turvallisuuspäällikölle. Turvallisuuspäällikkö Seija Piiponniemi-Lahden tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected] tai numerosta +358 500 813 084.

Turvallista wapunaikaa kaikille! Pidetään toisistamme ja omaisuudestamme huolta.

1. AYY järjestää Otaniemestä kyytejä Wappukulkueeseen 30.4.

AYY järjestää bussikuljetuksia Wappukulkueeseen wappuaattona 30.4. Wappuriehan julistuksen jälkeen. Bussit ajavat sukkulana väliä Otakaari 18 – KY-talo klo 13:30-15:30. Kulkue kohti Kauppatoria ja Mantan lakitusta lähtee KY-talon edestä klo 16:00.

Kulkueeseen ovat tervetulleita kaikki Aalto-yhteisön wappukansalaiset. Juhlakansan on hyvä ottaa huomioon, että kulkueessa on mitä todennäköisemmin mukana myös MTV:n toimittaja, joka välittää vapputunnelmaa valtakunnalliselle MTV live -kanavalle.

Lisätietoa kulkueesta: https://www.facebook.com/events/2353165268060984/
Lisätietoa AYY:n wapusta: https://www.facebook.com/events/341190193176027/

2. Akateemisen huispauksen MM-kisat Alvarin aukiolla 11.5.

Aava ja ulkopelitoimikunta järjestävät jälleen Akateemisen huispauksen MM-kisat! Turnaukseen osallistumalla pääset virittäytymään vujuviikon meininkiin ennakkoon ja samalla nappaat hyvän treenin itsellesi. Tänä vuonna turnaus pelataan Alvarin aukiolla lauantaina 11.5. klo 14 alkaen. Tapahtuman jälkeen osallistujille on jatkot Rantasaunalla.

Turnauksessa on tilaa yhdeksälle joukkueelle, joten älä aikaile oman porukkasi kasaamisessa! Ilmoittautuminen on auki 18.4. klo 16 – 6.5. klo 12. Peliaikataulu ja muuta tarpeellista lisäinfoa lähetetään joukkueille ilmoittautumisen päätyttyä.

MITÄ: Akateemisen huispauksen MM-kisat 2019

MISSÄ: Alvarin aukio

MILLOIN ILMOITTAUDUN: 18.4. klo 16 – 6.5. klo 12 MILLOIN PELATAAN: 11.5.2019 klo 14 → MITÄ MAKSAA: 20€/joukkue

MIKSI: Koska onhan huispaus aika maagista!

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1226240220866578/?ti=icl

Ilmoittautuminen: https://lomake.ayy.fi/aava/huispaus/

3. Euroviisukisakatsomo 14.5.

Kevään suurin ja kimaltavin mediaspektaakkeli Euroviisut on täällä taas! Kenellä on eniten tuulikoneita? Ovatko modulaatiot vielä muotia? Pääseekö Suomen Darude finaaliin?

Tämä kaikki selviää, kun Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää Euroviisukisakatsomon ensimmäisenä semifinaalipäivänä tiistaina 14.5. Kylän olohuoneella. Kisakatsomon yhteydessä on mahdollisuus pelata Euroviisu-bingoa. Bongaa Euroviisukliseet ensimmäisenä ja voita palkinto!

Tarjolla on juotavaa ja pientä purtavaa. Tarjoiluiden ja tilan rajallisuuden takia, ilmoittauduthan oheisen lomakkeen kautta: https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/eurovision-semi-finals/

Tapahtuma on osa AYY:n Support Your Local Brits -kampanjaa, jonka tarkoituksena on osoittaa tukemme paikallisille brittiopiskelijoille, joille Brexit aiheuttaa huolta ja epävarmuutta. Lähetä tsemppiviestisi briteille täältä: https://lomake.ayy.fi/vaikuttaminen/support-your-local-brits/ . Viestit tulevat esille tapahtumaan.

https://www.facebook.com/events/502780360255102/

KULTTUURI JA TAIDE

4. Fyysikkospeksin näyttelijä-, tanssija- ja bändihaku

Fyysikkospeksi on itsensäylittävä ja poikkitieteellinen produktio, jossa juuri sinä voit olla mukana! Haemme nyt innokkaita näyttelijöitä, tanssijoita ja bändiläisiä ensi syksyn päräyttävimpään show’hun. Fyysikkospeksi on produktio, jossa jokaista tekijää kannustetaan ylittämään itsensä. Ei siis haittaa, vaikka et olisi aiemmin lavaa kuluttanut, vaan tärkeintä on innostus! Ilmoittautuminen näyttelyn, tanssin ja bändin hakutilaisuuksiin tapahtuu tällä lomakkeella: https://forms.gle/FgdTmgb8iFw2AvhJ9 Ilmoittautumisen DL on 12.5.

Lisäksi ilman erillistä hakua voit ilmoittautua moniin muihin osa-alueisiimme aina puvustuksesta cateringin kautta valotekniikkaan. Ilmoittautuminen tapahtuu tällä lomakkeella: https://forms.gle/7rEpYcFQhiMPXHHy9

5. Infotilaisuus Otaniemen yöstä yhdistyksille ja muille tekijöille 6.5.

Otaniemen yö, poikkitaiteellinen, kaikille avoin, pääsymaksuton kampusfestivaali, järjestetään tänä vuonaa 21.9.! Mistä Otaniemen yössä on kyse? Kuka osatapahtumaa voi järjestää? Kuka tämän lystin maksaa? Mitä taiteellista juuri sinun yhdistyksesi voisi tapahtumaan tehdä? Mitä muuta ohjelmaa tapahtumaan haluaisit?

Saat kysymyksiisi vastauksin infotilaisuudessa, joka järjestetään ma 6.5. klo 17.00 Väreessä, heti pääaulan viereisessä huoneessa F101.

Kuka tahansa voi tulla mukaan tekemään Otaniemen yötä ja taiteellista toimintaa voi toteuttaa vaikka minkälaisissa eri muodoissa! Myös AYY, Aalto ja Espoon kaupunki järjestävät festivaaliohjelmaa. Infotilaisuudessa pääset kertomaan mielipiteesi minkälaista tämä ohjelma voisi olla.

Ilmoittautuminen osatapahtuman järjestäjäksi tulee olemaan auki elokuun alkuun saakka. Voit myös ilmoittautua mukaan tekemään Otaniemen suurinta ja näyttävintä poikkitieteellistä tapahtumaa heti tänään osoitteessa https://ayy.fi/jasenille/opiskelijakulttuuri/vuosittaiset-tapahtumat/otaniemenyo/

Lisätietoa saa osoitteesta [email protected]

6. Tule valitsemaan Aallon arkiston helmiä Dipoliin kesänäyttelyyn!

Dipolin galleriaan on tulossa kesällä näyttely Aalto-yliopiston arkiston helmistä. Näyttelyä tekemään haetaan nyt muutamaa eri alan opiskelijaa, jotka pääsevät valitsemaan suosikkiesineitä arkistosta osaksi näyttelyä. Arkistosta löytyy kaikenlaisia esineitä kolmen eri korkeakoulun historiasta: valokuvia, arkkitehtuuripiirrustuksia, muotinäytösten VHS-nauhoja, pienoismalleja ym. Mukaan ilmoittautuvan opiskelijan täytyy käydä arkistossa (Otakaari 1) tutkailemassa arkistonhoitajien kanssa eri esineitä, valita yksi ja kertoa kirjallisesti lyhyesti, miksi päätyi valitsemaan juuri tämän esineen. Arkistokäynti ja esineeseen liittyvä teksti on toimitettava 10.5. mennessä. Ilmoittautumiset osoitteeseen [email protected] mahdollisimman pian.

TAPAHTUMAT

7. Wiinaton Wappu 30.4. @Smökki klo 20

Wapun unohtumattomin tapahtuma on taas täällä! Wapun ykkösjuttu, legendaarinen Wiinaton Wappu, valtaa Smökin tämänkin wappuaaton iltana. Luvassa on taattua wapputunnelmaa, hauskaa ohjelmaa, pelejä, hyvää seuraa ja klassisia sekä ei-niin-tavallisia wappuherkkuja nestemäiseen typpeen dipatuista vaahtokarkeista munkkeihin ja simaan. Wiinattomaan Wappuun ovat tervetulleita niin nykyiset, entiset kuin tulevatkin opiskelijat ja opiskelijanmieliset, joten suuntaa wappuaattona Otaniemeen ja ota kaverisikin mukaan!

Tilaisuus on ilmainen ja alkoholiton, ja se alkaa Smökissä, Otaniemen sydämessä klo 20.00. Teekkarit huomio! Kuten asiaan kuuluu, keskiyöllä painetaan lakit päähän teekkarihymnin saattelemana.

8. BEST Helsinki 30v juhlaviikonloppu 24.-26.5. – Ilmoittaudu 5.5. mennessä

Tervetuloa BEST Helsingin 30. syntymäpäiväviikonlopulle 24.-26.5! Luvassa on koko viikonlopun täydeltä hauskaa ohjelmaa, ja kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat on kutsuttu mukaan.  kaikki ovat tervetulleita osallistumaan! Tapahtumat järjestetään Otaniemessä.

Viikonlopun ohjelma koostuu Cantuksesta perjantaina ( lisätietoa: https://www.facebook.com/events/327789931202707/), päiväohjelmasta ja juhlallisemmasta sitsijuhlasta lauantaina (lisätietoa: https://www.facebook.com/events/2168395509916948/) sekä sunnuntaisesta Silliksestä (lisätietoa: https://www.facebook.com/events/296608761234664/)

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.5. osoitteessa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd6fvDvE9v5DCHwjcRYWC2y6WYI3IYzMeusujiKoWoE5cxSCg/viewform

LIIKUNTA JA RETKEILY

9. Aalto Tennis Doubles Tournament

Welcome to Aalto Tennis Doubles Tournament on Saturday May 4th starting from 11am at Esport Center. Everybody will get to play at least two matches (40min playing time + 5min warm-up). You can sign up even if you are not a member of Aalto Tennis or if you don’t have a doubles partner – we will find you one!

Find out more on Facebook: https://www.facebook.com/events/406054336893563/

10. Aalto-Volleyn avoimet lentopallotreenit

Aalto-Volley järjestää kaikille Aallon opiskelijoille avoimet ja ilmaiset lentopallotreenit kauden päättyessä. Kaikki ovat tervetulleita pelaamaan tasosta riippumatta!

Järjestämme harjoitukset Otahallin monitoimihallissa torstaina 9.5. ja 23.5 klo 21 -23. Halutessasi voit osallistua useampaan. Agendana on pientä ohjattua treeniä ja rentoa pelailua.

Pyrimme perustamaan kakkosjoukkueen ensi kaudelle. Kartoitamme treenien yhteydessä halukkuutta liittyä seuraan kaudeksi 2019-2020. Tervetuloa!

Lisätietoja https://www.facebook.com/events/1220293784815432/?active_tab=about

HYVINVOINTI

11. Academic Bicycle Challenge in May for the Aalto community

Sign up to take part in the new international cycling contest for universities and colleges. The Academic Bicycle Challenge (ABC) combines joyful cycling, healthy exercise, and climate protection. The common goal: collecting as many cycled kilometres as possible.

Aalto University joins the challenge from 1 May to 30 May 2019. The goal is to cycle as often and much as possible and to register the kilometres.

Read more and join: https://www.aalto.fi/events/academic-bicycle-challenge-in-may-for-the-aalto-community

MUUT

12. Osallistu tieteelliseen käyttäytymisen tutkimukseen

Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle siirtynyt ACT-päätöksentekolaboratorio (https://www.aalto.fi/aalto-choice-tank/for-participants) etsii lisää osallistujia tuleviin kokeisiin.

  • Voit rekisteröityä laboratorion ajanvarausjärjestelmään osoitteessa: https://act-fi.sona-systems.com/student_new_user.aspx Rekisteröimällä tilin et sitoudu mihinkään ja voit katsoa meneillään olevia tutkimuksia.
  • Rekisteröidyttyäsi saat kutsuja tutkimuksiin ja voit valita niiden joukosta aikatauluihisi sopivia.
  • Voit ansaita käteistä rahaa 5-20 euroa kokeissa, jotka kestävät 30-60 minuuttia.

Parhaillaan koehenkilöitä etsitään tutkimukseen, jonka nimi on Tournaments. Koetta varten tulee vastata kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/0F232E700E0109F2.par

Lisää tietoa tutkimuksesta saat ajanvarausjärjestelmästä ja ottamalla yhteyttä laboratorioon: [email protected].

13. Pre-founding meeting for feminist student association TODAY

We want to start a feminist student association in Aalto! If you’re interested in influencing the framework for the association before it has even been founded, come to this pre-founding meeting where we will discuss the rules and other important things for an association to function well. Let’s make history together!

when: 29.04. 17:00-20:00

where:TOKYO space, Otakaari 1 Y-wing

This is a pre-meeting for the actual first founding meeting happening on 6.5

facebook event: https://www.facebook.com/events/1073032426380936/

14. BEST Syksykurssihaku on alkanut! Hakemus jätettävä viimeistään: 12.5.2019 klo 00:00!

Syksyllä BEST (Board of European Students of Technology) tarjoaa sinulle 10 kurssia ympäri Eurooppaa.

Pääset käymään yliopiston tai yritysten järjestämillä luennoilla, aiheina muun muassa tekniikka ja ammattiin liittyvät taidot. Akateemisen ohjelman jälkeen pääset nauttimaan iltaohjelmista, joissa pääset tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja LBG:hen (Local Best Group).

MITÄ: Syksykurssihaku on alkanut.

MILLOIN: Deadline 12.5.2019 klo 00:00

MIKSI: Viikon mittainen kurssi BEST tyyppien kanssa, maksaa korkeintaan 50€, sisältäen majoituksen ja ruoan.

MISSÄ: https://best.eu.org/courses/list.jsp

15. Valvojaksi valintakokeisiin

Rekrytoimme opiskelijoita valvojiksi kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan sekä DIA-yhteisvalinnan valintakokeisiin 20.5.-6.6.2019 välisenä aikana sekä avustaviin tehtäviin 7.-10.6.2019 välisenä aikana. Valvojille järjestetään koulutustilaisuudet ja etusijalla valvojiksi ovat ne opiskelijat, jotka pääsevät osallistumaan koulutukseen.

Valvojien koulutukset järjestetään suomeksi ja valintakoevalvojana toimiminen edellyttää sujuvaa suomen kielen taitoa.

Lisätietoa: https://www.aalto.fi/fi/hakijapalvelut/valvojaksi-valintakokeisiin

Ystävällisin terveisin,
Hakijapalvelut
[email protected]

Tämä on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan viikkotiedote viikolle 18/2019. Viikkotiedotteesta löydät AYY:n, sen järjestöjen ja jaostojen uutiset ja muuta opiskelijan kannalta hyödyllistä tietoa.

Mikäli haluat oman tekstisi viikkotiedotteeseen, lähetä se valmiissa muodossa osoitteeseen [email protected] edellisen viikon torstaina klo 10.00 mennessä. Tekstin suosituspituus on 500 merkkiä ja enimmäispituus 1 000 merkkiä.

Tiedote on luettavissa myös AYY:n verkkosivuilla osoitteessa www.ayy.fi/viikkotiedote

Yhdistyksiä koskevat asiat löydät yhdistystiedotteesta. Lue tiedote osoitteessa http://ayy.fi/yhdistystiedote

Haluatko poistua viikkotiedotelistalta? Kilkkaa seuraavaa linkkiä ja seuraa ohjeita sivun alalaidassa: https://list.ayy.fi/mailman/listinfo/ayy-info-fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 23/2019

Tämä on kevään viimeinen viikkotiedote. Aurinkoista kesää kaikille! Viikkotiedote palaa kesätauolta elokuun lopulla. Kesän ratoksi voit käydä tutustumassa AYY:n uusiin nettisivuihin osoitteessa beta.ayy.fi. Anna meille palautetta ja kehitysideoita, jotta saamme tehtyä sivuista vieläkin paremmat!
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 22/2019

Viikkotiedote ilmestyy kevään viimeisen kerran ensi viikon maanantaina 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 21/2019

Sunnuntaina äänestetään Europarlamenttivaaleissa. Suomessa voit äänestää ennakkoon vielä huomiseen 21.5. saakka. Äänestys onnistuu millä tahansa ennakkoäänestyspisteellä, esimerkiksi Otaniemen Harald Herlin Oppimiskeskuksessa, ja mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Vaalipäivänä su 26.5. voit äänestää ainoastaan sinulle osoitetussa äänestyspisteessä.
Viikkotiedote ilmestyy viimeisen kerran ma 3.6. Helatorstaista johtuen materiaalit kevään viimeiseen tiedotteeseen tulee toimittaa keskiviikkoon 29.5. klo 10:00 mennessä osoitteeseen [email protected].
viikkotiedote
Viikkotiedote Julkaistu:

Viikkotiedote 20/2019

AYY:n vuosijuhlaviikko on täällä. Osallistu toinen toistaan upeimpiin tapahtumiin viikon aikana. Löydät viikon tapahtumat listattuna osoitteesta https://ayy.fi/blog/2019/05/09/ayyn-vuosijuhlaviikko-on-taalla/