AYY velvoittaa jatkossa asukkaitaan hankkimaan kotivakuutuksen

Asukkaan oman edun vuoksi AYY velvoittaa jatkossa asukkaitaan hankkimaan kotivakuutuksen. Vaatimus kotivakuutuksesta kirjataan myös syksystä alkaen uusiin vuokrasopimuksiin.
Woman's hands holding a book in her lap.

Asumisen ohjesäännön uudistusprosessin myötä myös asukasvalinta uudistuu. Päivitämme uudistuksen myötä myös vuokrasopimustemme ehdot vastaamaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta. Samalla uusiin vuokrasopimuksiin myös kirjataan syksystä alkaen vaatimus kotivakuutuksesta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista vahvasti myös nykyisille asukkaillemme.

AYY näkee kotivakuutuksen ottamisen tärkeänä, sillä vahingon sattuessa se korvaa myös asukkaan asunnolleen aiheuttamat vahingot, eli vastuuvahingot. Jos esimerkiksi tiskikone vuotaa lattialle ja aiheuttaa vesivahingon, ei asukas joudu maksamaan kuivaus- ja korjaustöitä itse.

Vaikka vahingon sattuminen ei ole todennäköistä, on se silti mahdollista. Ilman kotivakuutusta korvauskulut saattavat nousta korkeiksi, varsinkin, jos kiinteistöä tai toisen asukkaan omaisuutta vaurioituu. Lisäksi kotivakuutus turvaa myös asukkaan omaisuutta, jos esimerkiksi polkupyörä varastetaan tai puhelin putoaa niin, että näyttö hajoaa.

Kotivakuutuksia saa useilta vakuutusyhtiöiltä, ja niitä voi ja kannattaakin kilpailuttaa.

Kilpailuttaessa kannattaa selvittää:

  1. Mihin summaan asti vakuutus korvaa irtainta omaisuutta vahingon sattuessa.
  2. Kuinka omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutusmaksuihin. Mieti, oletko valmis isompaan omavakuusosuuteen ja samalla pienempiin vakuutusmaksuihin.
  3. Tarkista rajoitukset. Tyypillisesti kotivakuutukset korvaavat äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja, mutta eivät esimerkiksi lemmikin aiheuttamia vahinkoja.
  4. Miten vakuutus korvaa oikeudenkäyntikuluja.


Lisätietoja ja apua vakuutuksen valintaan saat vakuutusyhtiöltä.
Vakuutusyhtiöitä löydät esimerkiksi listattuna Aallon sivuilta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Wilma pitää kirjekuorta, jossa lukee "kansanedustajalle opiskelijalta"
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Kirje kansanedustajille

Veimme tällä viikolla kirjeen kaikille kansanedustajille.
a girl waving hand
Ajankohtaista Julkaistu:

Hakukuulutus: Tule malliksi AYY:n kuvapankkikuvauksiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta päivittää kuvapankkikuviaan ja etsimme projektia varten innokkaita opiskelijoita kuvattavaksi. Kuvauksia järjestetään vuoden 2024 aikana kolme kertaa, ja toivomme kuvauksiin monipuolisesti eri alojen opiskelijoita. Etsimme yhteensä 15 opiskelijaa.
Wilma Branders, ei hymyile
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Mielenterveysviikkoa vietetään opiskelijoiden mielenterveyskriisin varjossa

Tällä viikolla vietetään jälleen opiskelijoiden mielenterveysviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda esiin hälyttävää mielenterveystilannetta sekä rakentaa mielenterveysystävällisempää opiskelukulttuuria korkeakouluyhteisöihin.
Facelift_1
Ajankohtaista Julkaistu:

Otakaari 18 B- & C-rappujen asuntojen viihtyvyyskorjaukset on saatu valmiiksi

Otakaari 18 B- ja C-rappujen asuntojen facelift, eli viihtyvyyskorjaukset on saatu päätökseen. Projekti eteni aikataulussa, ja kiinteistönomistajan näkökulmasta erittäin onnistuneesti. Viihtyvyyskorjaukset sijoittuivat aikavälille 11/2023–3/2024.