AYY velvoittaa jatkossa asukkaitaan hankkimaan kotivakuutuksen

Asukkaan oman edun vuoksi AYY velvoittaa jatkossa asukkaitaan hankkimaan kotivakuutuksen. Vaatimus kotivakuutuksesta kirjataan myös syksystä alkaen uusiin vuokrasopimuksiin.
Woman's hands holding a book in her lap.

Asumisen ohjesäännön uudistusprosessin myötä myös asukasvalinta uudistuu. Päivitämme uudistuksen myötä myös vuokrasopimustemme ehdot vastaamaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta. Samalla uusiin vuokrasopimuksiin myös kirjataan syksystä alkaen vaatimus kotivakuutuksesta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista vahvasti myös nykyisille asukkaillemme.

AYY näkee kotivakuutuksen ottamisen tärkeänä, sillä vahingon sattuessa se korvaa myös asukkaan asunnolleen aiheuttamat vahingot, eli vastuuvahingot. Jos esimerkiksi tiskikone vuotaa lattialle ja aiheuttaa vesivahingon, ei asukas joudu maksamaan kuivaus- ja korjaustöitä itse.

Vaikka vahingon sattuminen ei ole todennäköistä, on se silti mahdollista. Ilman kotivakuutusta korvauskulut saattavat nousta korkeiksi, varsinkin, jos kiinteistöä tai toisen asukkaan omaisuutta vaurioituu. Lisäksi kotivakuutus turvaa myös asukkaan omaisuutta, jos esimerkiksi polkupyörä varastetaan tai puhelin putoaa niin, että näyttö hajoaa.

Kotivakuutuksia saa useilta vakuutusyhtiöiltä, ja niitä voi ja kannattaakin kilpailuttaa.

Kilpailuttaessa kannattaa selvittää:

  1. Mihin summaan asti vakuutus korvaa irtainta omaisuutta vahingon sattuessa.
  2. Kuinka omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutusmaksuihin. Mieti, oletko valmis isompaan omavakuusosuuteen ja samalla pienempiin vakuutusmaksuihin.
  3. Tarkista rajoitukset. Tyypillisesti kotivakuutukset korvaavat äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja, mutta eivät esimerkiksi lemmikin aiheuttamia vahinkoja.
  4. Miten vakuutus korvaa oikeudenkäyntikuluja.


Lisätietoja ja apua vakuutuksen valintaan saat vakuutusyhtiöltä.
Vakuutusyhtiöitä löydät esimerkiksi listattuna Aallon sivuilta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

Students in the lobby of Väre
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot, Tiedote Julkaistu:

Tuemme opiskelijoiden järjestämää valtausta Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta tukee opiskelijoiden järjestämää mielenilmausta Aalto-yliopiston tiloissa. Mielenosoitus ottaa kantaa Orpon hallituksen opiskelijoihin kohdistamiin leikkauksiin ja maahanmuuttopolitiikkaan.
Hae edariin
Ajankohtaista Julkaistu:

Älä tyydy huuteluun, hae edustajistoon

Syksyn edustajistovaaleissa voi ilmoittautua ehdolle 2.10. klo 16 saakka.
Hae vapaaehtoiseksi
Ajankohtaista Julkaistu:

Hae vapaaehtoiseksi

Tämä on mahdollisuutesi päästä vaikuttamaan ja tekemään maailman parasta opiskelijan elämää.
Mies hymyilee värikkäässä paidassa
Ajankohtaista Julkaistu:

AYY esittää Totti Korpuaa SYLin hallituksen jäseneksi 2024

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta esittää Totti Korpuaa Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen. Hallitus valitaan liittokokouksessa 17.-18.11.2023 Tampereella.