AYY Täydensi taidekokoelmaansa Veera Krouglovin ja Siina Levonojan veistoksilla

AYY aloitti vuonna 2017 oman taidekokoelmansa keräämisen. Tänä vuonna AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä päätti kartuttaa taidekokoelmaa Veera Krouglovin ja Siina Levonojan veistoksilla.
Veera Krouglovin veistos Bubblegum
AYY täydensi taidekokoelmaansa kahdella veistoksella. Toinen näistä on taiteilija Veera Krouglovin ’Bubblegum’. Kuva: Atte Mäkinen

AYY aloitti vuonna 2017 oman taidekokoelmansa keräämisen. Tuolloin valitut kaksi maalausta ovat nähtävissä tälläkin hetkellä Kandikeskuksessa. Tänä vuonna AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä päätti kartuttaa taidekokoelmaa veistoksella tai installaatiolla, ja avasi avoimen haun kaikille Aallon opiskelijoille.

Teoshakuun tuli yhteensä 10 teosta. Jokainen teos oli hyvin omanlaisensa, ja ne olivat kaikki erittäin mielenkiintoisia ja laadukkaita. Kaksi valittua puhuttelivat tuomaristoa erityisesti. Tuomariston jäseninä toimivat AYY:n hallituksen jäsen Marianne Honkasaari, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen sekä Visual Cultures, Curating and Contemporary Art -maisteriohjelman opiskelija Mahnaz Khanpour Monazedi.

Ensimmäisen teoksen nimi on ’Bubblegum’. Teos onnistuu välittömästi valloittamaan katsojansa sydämen ja tuomaan hymyn huulille. Se ilmentää viattomuutta, puhtautta ja hyvyyttä sekavassa maailmassa. Toisaalta sen ilmeettömyys laittaa pohtimaan sen todellisia ajatuksia huolettoman ja kauniin kiiltävän ulkokuoren takana.

Taiteilija Veera Krouglov opiskelee Visuaalista tarinankerrontaa Median laitoksella maisteritasolla. Sivuaineena hänellä on animaatio. Veera teki kandinsa Skotlannissa, taidekoulussa nimeltä Duncan of Jordanstone College of Art and Design, missä hän keskittyi enimmäkseen keramiikkaan ja piirtämiseen. Taiteilija kuvailee teostaan näin: ”Teos perustuu hahmoon, joka usein huomaamatta ilmaantuu luonnoskirjoihini ja muistiinpanovihkoihini. Hahmo vaikuttaa yleensä ilmaisevan jonkinlaista tunnetilaa tai luonnetta. Tällä kyseisellä otuksella on purkkapallomainen pää ja värikäs asu. Se on huoleton ja ehkä hyvällä tavalla vähän naiivi. Se istuu ja unelmoi.”

Toisen veistoksen nimi on ’Brownie’. ’Brownien’ rosoisuus ja luonnollisuus tuovat mieleen rappion sekä koskemattomuuden tuhon. Vaalentuneen korallin vääntyneet lonkerot hamuavat laiskasti jotakin – ehkä pelastusta, elinvoimaa, uutta alkua. Katsoja kuitenkin ymmärtää, ettei aika vaikuta kiviainekseen, ainakaan sillä tavoin kuin sen esittämä hahmo näyttää toivovan. Vaikka ehkä se onkin asettunut paikalleen. Katsoja saa päättää.

Taiteilija Siina Levonoja tekee parhaillaan opinnäytettä Visual Cultures, Curating and Contemporary Art (ViCCA) -taiteen maisteriohjelmassa. Opinnäytetyössään hän käsittelee ihmisen ja eläimen suhdetta sekä eläinten osallisuutta taiteessa. ’Brownie’ on saanut inspiraationsa taiteilijan valmiista, kolmeosaisesta teoksesta Kingdom: Animalia ja itse teos on tällä hetkellä luonnosvaiheessa. Valmiin teoksen AYY vastaanottaa viikolla 22. Taiteilija kuvailee teostaan näin: ”Brownie-veistos kertoo tarinaa elämästä koralliriutalla. Tutkin taiteessani koralliriuttojen elinympäristöjä ja eläimiä, ja esitän teosteni kautta kuvitelmiani salaisesta vedenalaisesta maailmasta. Teoksen motiivina on myös viestiminen luonnon monimuotoisuuden köyhtymisestä ja ilmastokriisistä. Vakavista lähtökohdista huolimatta taiteessani lopputulos voi olla hienovaraisen humoristinen. Haluan muistuttaa katsojaa lempeällä tavalla elämän haavoittuvaisuudesta ja ohjata tätä oman itsensä ja elinympäristönsä pohdiskeluun.”

Kiitos kaikille hakijoille ja onneksi olkoon Veera Krouglov ja Siina Levonoja. Molemmat teokset tulevat myöhemmin esille kampukselle kaikkien nähtäville.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
kuvassa AYY:n yhteisö-, ansio- ja kunniamerkkejä kuntanauhoihin kiinnitettynä
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

AYY14-vuosijuhlilla myönnetyt huomionosoitukset

AYY:n 14. vuosijuhlilla 18.5.2024 myönnettiin huomionosoituksia ansioituneille Aalto-yhteisön jäsenille.
kuvassa Tempausesikunta innostuneena
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Tempaus pyrkii lisäämään vapaaehtoistyön arvostusta Suomessa

Jämeräpartaisen insinöörin, Sheryl Tokyon ja Kunniamursun Tempauskäsky luettiin Aalto Open Airissa ja Wappuriehan julistuksessa.
Hymyileviä nuoria
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Hae SYLin toimikuntiin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan jäsenillä on nyt mahdollisuus hakea ehdokkaaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin kehitysyhteistyön neuvottelukuntaan (KENKKU) sekä ilmastoverkostoon. Toimikunnissa pääset oppimaan ja tekemään valtakunnallista vaikuttamistyötä kehitysyhteistyön ja ilmastopolitiikan saralla.