AYY jakoi huomionosoituksia ja palkintoja yhdeksännessä vuosijuhlassaan

Vuosijuhlassa AYY palkitsi ansioituneita Aalto-yhteisön jäseniä ja yhdistyksiä sekä julkisti taidekokoelmaansa hankitut uudet teokset.
Veera Krouglovin veistos Bubblegum
AYY täydensi taidekokoelmaansa kahdella veistoksella. Toinen näistä on taiteilija Veera Krouglovin ’Bubblegum’. Kuva: Atte Mäkinen

Tiedote

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

Julkaisuvapaa 18.5.2019 klo 21:00

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY juhli yhdeksättä vuosijuhlaansa lauantaina 18.5.2019. Helsingin Kaivohuoneella. Vuosijuhlassa AYY palkitsi ansioituneita Aalto-yhteisön jäseniä ja yhdistyksiä sekä julkisti taidekokoelmaansa hankitut uudet teokset. AYY jakoi palkinnot vuoden 2019 oppimisen edistämisteosta, vuoden 2019 kansainvälisistä teosta sekä ylioppilaskunnan viralliset huomionosoitukset. Vuosijuhlassa oli myös käytössä ensimmäistä kertaa Aino Hautalan suunnittelema ja toteuttama AYY:n seremoniamestarin sauva.

Vuoden 2019 oppimisen edistämisteon palkinto myönnettiin Vapaaehtoistoiminnan opinnollistamiselle. Palkinnon vastaanotti yliopistonlehtori Jari Ylitalo, joka on yhteisössä vaikuttaminen ja vaikuttavaksi johtajaksi kasvaminen -kurssien vastuuopettaja ja koko idean isä. Kurssit mahdollistavat monen Aalto-yhteisön sadoista vapaaehtoisista onnistumisen, kasvamisen ja kehittymisen. Molemmat kurssit toimivat myös loistavana alustana opiskelija-aktiivien keskinäiseen verkostoitumiseen.

Vuoden 2019 parhaan kansainvälisen teon palkinnon sai Junction. Palkinnon perusteena oli inspiroiva ja proaktiivinen kansainvälisyyden taso niin Aalto-yhteisössä kuin ulkomailla. Toimintansa ja tapahtumiensa kautta Junctionin väki on rohkaissut kansainvälisiä opiskelijoita mukaan vapaaehtoistoimintaan, mahdollistanut monenlaisia monikulttuurisia kohtaamisia ja tehnyt yhteisömme ”can-do” -asennetta tunnetuksi maailmalla. Tämän lisäksi kansainvälisen teon kunniamaininnan sai Kamil Marwat, joka on tehnyt aktiivista edunvalvontatyötä lukukausimaksuja maksavien opiskelijoiden puolesta niin Aallossa kuin valtakunnallisesti.

AYY aloitti vuonna 2017 oman taidekokoelmansa keräämisen. Tänä vuonna AYY:n taiteellisen toiminnan ohjausryhmä päätti kartuttaa taidekokoelmaa kahdella veistoksella. Ensimmäinen teos on taiteilija Veera Krouglovin ’Bubblegum’ ja toinen taiteilija Siina Levonojan veistos ’Brownie’. Teokset tullaan asettamaan kampukselle kaikkien ihailtaviksi. Lue lisää teoksista täältä. 

AYY myönsi korkeimman tunnustuksensa eli kunniamerkin ylioppilaskunnan ensimmäiselle talousjohtajalle Reija Väätäiselle sekä pitkäaikaiselle AYY-aktiiville Jari Isakssonille.

AYY myönsi myös kaksi sankaritunnusta, jotka saivat Radiodiodi sekä Kampuskehitys.

Lisäksi jaettiin 10 ansiomerkkiä sekä 20 yhteisömerkkiä, jotka on lueteltu alla.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta onnittelee kaikkia huomionosoitusten saajia ja kiittää heitä hyvästä ja tärkeästä työstä, jota he ovat tehneet Aalto-yhteisön eteen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Read more news

vanha kuva teekkareista reklaamikulkueessa kylttien kanssa
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Tempaus, yhteisöllisyyden valjastus vaikutustyöhön

Tänä syksynä Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuosien tauon jälkeen Tempauksen. Kaikkien käsien jälki -Tempaus järjestetään Jämeräpartaisen insinöörin satavuotisjuhlavuonna. Juuso Määttä sukeltaa blogitekstissään Tempauksen historiaan.
Joona Lipponen melko totisena
Ajankohtaista, Kannanotot ja lausunnot Julkaistu:

Hallituksen leikkausten takia opiskelija-asuntoja jää rakentamatta

Olemme järkyttyneitä Suomen hallituksen viimeaikaisista leikkauksista, jotka laittavat opiskelija-asumisen ja opiskelija-asuntojen rakennuttamisen vaakalaudalle. Hallitus leikkasi kehysriihessään erityisryhmien investointiavustukset opiskelija-asuntorakentamiselta lähes kokonaan, mikä tekee jo suunniteltujen asuntohankkeiden aloittamisesta pääkaupunkiseudulla hyvin epävarmaa ja vaikeuttaa opiskelijoiden asumistilannetta sekä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) asuntotoimintaa.
helsinki kiinteistö
Ajankohtaista, Tiedote Julkaistu:

Vakuusmaksuihin tulossa muutoksia syksyllä

Vakuusmaksuihin on tulossa muutoksia, joiden myötä kaikilta ei jatkossa peritä vakuusmaksua, vaan vakuuksia peritään ainoastaan tietyissä tilanteissa
Mante smiling with an EU flag
Ajankohtaista, Blogi Julkaistu:

Miksi äänestän EU-vaaleissa?

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Mantė Žygelytė kirjoitti blogiin siitä, miksi hän aikoo äänestää europarlamenttivaaleissa