Asuminen

Asuntotyypit

AYY:llä on erilaisia asuntoja erilaisiin elämänvaiheisiin. Usein uudet opiskelijat aloittavat asumisen soluasunnossa tai kaveriasunnossa. Yksiöt ja soluyksiöt soveltuvat yksin asuvalle, ja kaveri- ja perheasunnoiksi on kaksioita, kolmioita sekä neliöitä.

Solut

Solu on yhden hengen huone jaetussa asunnossa. Yhdessä asunnossa voi olla 2-12 soluhuonetta ja yhteistila, johon kuuluu keittiö sekä mahdollisesti oleskelutilaa, vessa ja/tai kylpyhuone. Yhteistilan siivoaminen on kaikkien solun asukkaiden vastuulla. Suurimmissa soluissa huoneessa on oma kylpyhuone/vessa ja jääkaappi. Soluhuoneiden ovessa on lukko, johon sopii vain huoneen asukkaan oma avain. Yhteistiloihin pääsee kaikilla kyseisen asunnon avaimilla.

Solut ovat täysin kalustamattomia. Asuntoon kuuluu jääkaappi ja pakastin joko soluhuoneeseen tai keittiöön sijoitettuna, minkä lisäksi keittiön varusteluun kuuluu uuni ja liesi. Kaappitilaa löytyy keittiöstä sekä soluhuoneesta. Yhteisissä tiloissa on useimmiten ruokapöytä tuoleineen. Paikkoja mistä voi yrittää löytää käytettyjä huonekaluja löytyy täältä!

Soluhuone on asukkaan henkilökohtainen huone. Huoneita ei voi vaihtaa muiden asukkaiden kesken, ja majoittaminen ja lemmikkien pitäminen on kielletty. Soluja voi hakea ainoastaan yksin, ei esimerkiksi kumppanin tai kaverin kanssa.

AYY:llä on soluja Espoossa Leppävaarassa ja Teekkarikylässä. Teekkarikylän solut sijaitsevat Jämeräntaipaleella, Otakaarella ja Otarannassa.

Ketkä voivat hakea: AYY:n asumisoikeutetut jäsenet, vain yksi hakija. Etusijalla uudet opiskelijat ja kiireellisessä asunnontarpeessa olevat. Ei lapsia.

Lemmikit: ei sallittu

Pinta-ala: noin 10 – 25 m2

Vuokra: noin 170 – 400 €, keskimääräinen vuokra 300 € (huhtikuu 2017). Katso tarkemmat tiedot Domosta.

Sijainnit: Teekkarikylä Otaniemessä sekä Leppävaarassa.

Asuntojen pohjapiirustukset ja lisätietoa kiinteistöistä löydät Domosta.

Yksiöt ja soluyksiöt

Yksiö on yhden huoneen kattava yksityinen asunto, eli siihen ei kuulu mitään jaettuja yhteistiloja. Yksiöön sisältyy keittiö/keittokomero/tupakeittiö ja kylpyhuone. Keittiön varusteluun kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Asunnossa on kiinteitä kaappeja. AYY:llä on esimerkiksi Leppävaarassa ja Teekkarikylän Otarannassa myös joitakin pienkaksion tyylisiä suurempia yksiöitä, joihin kuuluu makuusyvennys eli alkovi tai pieni makuuhuone.

Yksiöitä voi hakea yksin tai kanssahakijan kanssa. Esimerkiksi suurempi yksiö voi sopia pariskunnille. Yksiöt jaetaan jonottamalla, eli yksiöhakemuksiin ei voi saada esimerkiksi kiireellisyyspisteitä.

Ketkä voivat hakea: AYY:n asumisoikeutetut jäsenet. Hakijoita voi olla yksi tai useampi, esimerkiksi pariskunta.

Lemmikit: Sallittu

Pinta-ala: Noin 16 – 45 m2

Vuokra: Noin 180 – 670 €, keskimääräinen vuokra 410 € (huhtikuu 2017). Katso tarkemmat tiedot Domosta.

Sijainnit: Arabianranta, Etu-Töölö, Herttoniemi, Jätkäsaari, Kallio/Alppiharju, Leppävaara, Pitäjänmäki, Puotila, Roihuvuori, Taka-Töölö sekä Teekkarikylä ja Miestentie Otaniemessä.

Asuntojen pohjapiirustukset löytyvät Domosta.

Soluyksiö on solun ja yksiön välimuoto, joka yhdistää yhteisöllisen asumisen ja yksiönkaltaisen asunnon rauhan. Jokaisella asukkaalla on oma henkilökohtainen huone, josta löytyy oma kylpyhuone/vessa ja minikeittiö. Keittiön varusteluun kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Yhteistilan tai -käytävän sekä mahdollisen yhteisparvekkeen siistinä pitäminen on saman tilan jakavien soluyksiöiden asukkaiden yhteisellä vastuulla.

AYY:n ensimmäiset soluyksiöt valmistuivat Teekkarikylään Jämeräntaipaleelle peruskorjausprojektien yhteydessä (2017-2019).

Lemmikit: Sallittu

Asuntojen pohjapiirustukset löytyvät Domosta.

Kaksiot ja suuremmat asunnot

Kaksiot ja varsinkin suuremmat asunnot soveltuvat niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kimppa-asunnoiksikin. AYY:llä ei ole erikseen perheille ja kavereille suunnattuja asuntoja, vaan hakijat voivat itse hakemusta tehdessään päättää, millaiset asunnot olisivat sopivia heidän elämäntilanteeseensa.

Kaksiot ja sitä suuremmat asunnot ovat aina kalustamattomia. Keittiön varustukseen kuuluu jääkaappi, pakastin, liesi ja uuni. Lisäksi asunnossa on vähintään yksi kylpyhuone/vessa. Asunnoissa on myös kiinteitä kaappeja. 

Makuuhuoneiden (mh) määrä asunnossa riippuu asuntotyypistä. Kaksio (2 x mh) –tyyppisissä asunnoissa on kaksi makuuhuonetta, kun taas kaksio (oh + mh) –asunnoissa on yksi makuuhuone ja yksi olohuone. Kolmioissa on kaksi makuuhuonetta ja yksi olohuone, ja neliöissä on kolme makuuhuonetta ja yksi olohuone.

Solukaksio on asunto, jossa on tavallisen kaksion tapaan oma keittiö, olohuone, kylpyhuone ja makuuhuone. Lisäksi asunto jakaa yhteisen eteistilan sekä mahdollisesti yhteisparvekkeen toisen tai toisten asuntojen kanssa. Eteistilan sekä parvekkeen siistinä pitäminen on saman tilan jakavien asuntojen asukkaiden yhteisellä vastuulla. Solukaksioita on Leppävaarassa, ja niitä on valmistunut lisää asuinrakennusten Jämeräntaival 3, 5 ja 7 peruskorjausten myötä.

Ketkä voivat hakea: Kaveriasunnoissa kaikkien hakijoiden on oltava AYY:n jäseniä. Perheasunnoissa riittää, että toinen hakija on AYY:n asumisoikeutettu jäsen.

Kaveri- ja perheasuntoihin tehdään yhteisvastuullinen vuokrasopimus. Erillisiä sopimuksia ei ole mahdollista saada, sillä se tekisi asunnonsta soluasunnon. Tämä vaikuttaa Kelan asumistukeen. Vaihtoehto on hakea soluasuntoon ja ehdottaa kaveria soluun.

Lemmikit: Sallittu.

Pinta-ala: Kaksiot n. 35 – 60 m2, kolmiot n. 53 – 84 m2, neliöt n. 70 – 96 m2

Vuokra:

  • Kaksiot: Noin 400 – 800 €, keskimääräinen vuokra 530 € (huhtikuu 2017). Katso tarkemmat tiedot Domosta.
  • Kolmiot: Noin 560 – 900 €, keskimääräinen vuokra 770 € (huhtikuu 2017).
  • Neliöt: Noin 780 – 1210 €, keskimääräinen vuokra 1030 € (huhtikuu 2017).

Sijainnit:

  • Kaksiot: Teekkarikylä ja Miestentie Otaniemessä, Leppävaara, Jätkäsaari, Kallio/Alppiharju, Arabianranta, Herttoniemi, Roihuvuori, Puotila, Patola
  • Kolmiot: Teekkarikylä, Herttoniemi, Roihuvuori, Patola,  Malmi
  • Neliöt: Teekkarikylä, Roihuvuori

Asuntojen pohjapiirustukset löytyvät Domosta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu